askad18 08.03.09, 20:57 Czy tylko o mnie zapomnial MOJ chlopak, nawet nie powiedzial: wszystkiego najlepszego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 20:59 masz 80 lat i jestes praktykujaca komunistka? wnaprawde... to mega obciach uczestniczyc w takiej farsie jak "dzien kobiet". Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:02 taaa :) jasne a do autorki - nie przejmuj sie czasami tak bywa, nie wierzylam dopoki sama nie zapomnialam o urodzinach (!) mojego faceta ;) do tej pory nie wiem jak ja to zrobilam... :D Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:04 maretina : a ja uważam, że to miło dostać kwiatka w takim dniu.. lub choćby smsa "wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet" Ot tak po prostu miło. A jak powiedz że kobiety powinny być doceniane przez cały rok, to ja Ci powiem to zlikwidujmy dzień matki i babci i ojca i dziadka! aa nie zapomnijmy o barburce! no i o urodzinach ! i imieninach ! W ogóle znieśmy wszystkie święta państwowe, kościelne, prywatne! A precz!!! A ty się nie przejmuj.. może po prostu zapomniał.. mężczyźni czasami przyjmują do swojej pamięci wybrane fakty:-) Powiem Ci, że ja mojemu bratu do dzisiaj muszę posyłać sms o treści "Urodziny mamy" , "dzień ojca" , "urodziny Twojej żony", za to mama wysyła mu coś o treści "urodziny siostry, pamiętasz? " ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:09 nic nie wspomnialam o docenianiu kobiet, dniach matki, babci itd. jak chcesz poznac moje zdanie w tym temacie, to zapytaj, a nie wkladasz w moje usta cos, czego one nie wypowiedzialy....:) ja czulabym sie urazona, gdyby ktos z tego powodu, ze jest 8 marca przytachal dla mnie w garsci tulipana.rozumialabym rozczarowanie starszych pan, roznica pokolen, ale nostalgia za taka szopka u mlodej kobiety ( taki wiek zalozylam u autorki watku)mnie zadziwia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:13 Moja droga, nie wkładam nic w Twoje usta.. nie zamierzam nawet;) Dlaczego czułabyś się urażona? Mi się bardzo miło zrobiło kiedy dzisiaj najpierw przyjechał brat ze śliczną różyczką (dodam, że raczej na co dzień go nie widuję, więc samo to było dla mnie przyjemne) a później były chłopak z kwiatuszkiem tylko po to żeby mi dać buziaka w policzek i pojechać.. Ale cóż, różni ludzie różne rzeczy lubią lub nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 23:17 No właśnie...niektóych takie zachowania żenują....dostawać kwiatka bo tak komuna wymyśliła Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:27 stedo napisała: > A ty jesteś zakuta pała;)) patrysz w lustro? wiecej tolerancji w stosunku do siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:41 Na ignorancje jest lekarstwo. POlecam przeczytac o historii Dniu Kobiet. Jest ona dluzsza niz komunizmu;) I w ogole to International Women's Day i generalnie pryszla ta moda z bardzo antykomunistycznych Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:47 Na ignorancje Maretiny, ktora nazywa Swieto Kobiet komunistyczna szopka. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:58 to jest komunistyczna szopka. co masz w dzisiejszym 8 marca z tamtych czasow? noo... na ignorancje jest lekarstwo... poprosze "pani doktor":) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 22:01 Nie bardzo rozumiem Twoja wypowiedz. Z jakich czasow? Chodzi Ci o czas w ktorym ustalono swieto? Hmm, chyba wciaz dyskryminacje kobiet w stosunku do mezczyzn. Co czasy, to inne obyczaje, wiec i siweto sie orznie obchodzi. MZoe za PRL gozdziki, a teraz wesole, kolorowe manify. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:57 to nie ignorancja. czasy, o ktorych piszesz nikt nie pamieta. komune owszem, kto z tu piszacych powie cos bez googlania o International Women's Day ? a ktgo o swiecie kobiet z rajtuzami i gozdzikiem w tle? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 22:07 Dziwna logika. Czasow, w ktorych uchwalono KOnstytucję Majową tez nikt nie pamieta, a swieto jest, by upamietnic cos waznego. A co do komuny, tez sie mylisz, bo nowe pokolenie juz nie pamieta, i dla ludzi ponizej 25 roku zycia dzien kobiet to raczej kolorowa manifa, a nie jakies zamierzchle opowiesci o gozdzikach i rajstopach. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 22:09 autorka watku nie placze dlatego, ze facet nie zaciagnal jej na manife... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 22:15 Kwiatek tez mila rzecz, szczegolnie dla tych, co kwiatki lubia. Swieto kobiet to takie swieto jak kazde inne, wiec fajnie, jesli bliska nam osoba zrobi dla nas cos milego. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:51 A tak poza tym, czemu uzalezniac zadowolenie ze swieta kobiet od mezczyzn? TO swieto KOBIET, wiec czas, ktory najlepiej chyba spedzic w gronie innych, bliskich nam kobiet, wposlnie celebrujac kobiecosc;) ja dzis tak zrobilam i to byl bardzo udany dzien! Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:52 nie uzależniam jeśli to do mnie słowa były ;) po prostu tak miło.. :) Choć sama wczoraj miałam sabat czarownic .. a zabawa była przednia:) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:54 Słowa byly do autorki;> No i pieknie, ze sabat byl. Wiedzmy górą;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Dzien kobiet:( 08.03.09, 21:56 Twój chłopak zapomniał również o mnie ;)))) za to dostałam życzenia od osób, które mało znam albo wcale :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:24 jak bedziesz chora na AIDS tez bedziesz wymagala, zeby zyczyl Ci wszytskiego najlepszego chciazby...a moze nawet i wyjscia do kina w dniu chorych na AIDS?? Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:28 Tygrysio: a co.. uważasz bycie kobietą za chorobę? Jak dla mnie to przywilej który dostałam od losu/natury ;) ale jak kto woli.. Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:31 psc0 napisała: > Tygrysio: a co.. uważasz bycie kobietą za chorobę? trafiłaś w sedno. tygrysio gardzi swoimi jajnikami i do tego sprowadza każdą dyskusję;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:32 przynajmniej nie gardze swoim mozgiem... wez sie odwal..nie masz swojego zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:34 tygrysio_misio napisała: > przynajmniej nie gardze swoim mozgiem...wez sie odwal..nie masz swojego zycia? o, przepraszam najmocniej. znów Ci przypomniałam że masz jajniki, zapomniałam że to Cię aż tak wkurza :D Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:31 a co za roznica.. dzien to dzien skoro dla kobiet naleza sie w dniu kobiet, tylko dlatego,ze sa kobietami... ... to nalezy sie chorym na AIDS, w dniu chorych na AIDS, tylko dlatego,ze sa chorzy na AIDS.. tak samo niepelnosprawnym i innym... w koncu to tez sa ustaniowione oficjalnie miedzynarodowe "Dni"... Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:35 i otóż to, jeśli chory na aids lubi gdy mu się składa życzenia, proszę bardzo, jeśli chorzy na cukrzycę chcą dostawać kwiatki w swoim dniu, dlaczego nie? Tylko nie uważam, żeby chcieli aby czczono to, że są chorzy.. Natomiast czczenie tak idealnych i wspaniałych istot jak kobiety... dlaczego nie ? ;) ;) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:34 i jeszcze jedno czy uwazasz,ze bycie kobieta jest choroba, skoro trzeba ustanawiac i obchodzic "dzien" z tej okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:36 tygrysio_misio napisała: > i jeszcze jedno > > czy uwazasz,ze bycie kobieta jest choroba, skoro trzeba ustanawiac i obchodzic > "dzien" z tej okazji? > > matkę też porównujesz do chorej na AIDS? w końcu ma swój dzień Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:40 w zupelnie rowny sposob traktuje wszytskie dni... Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:41 w takim razie w swoje urodziny, imieniny, gwiazdkę, oraz inne dni kiedy ktoś przypadkowo mógłby Ci złożyć życzenia w domu wyłącz telefon, a nie zamęczaj ludzi takim bzdurnym podejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:45 nie..urodziny to nie jest odgornie ustaniowiony dzien z koziej dupy..to jest pewna rocznica pewnego wydazenia z zycia danego czlowieka jestem ateistka wiec nie obchodze imienin... wlasnie wczoraj bylo swieto jakiejs swietej katolickiej o imieniu takim jak ja... natomiast dni sa ustanawiane,aby przypominac o pewnych problemach.... nie po to zeby dawac kwiatki tym, ktorzy w pewien sposob pod nie podpadaja... sa ustanowione odgornie i nie maja nic wspolnego z danym czlowiekiem... ja kobieta jestem 365 dni w roku.. chyba w przeciwienstwie do tych wszystkich zadajacych kwiatkow akurat dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:37 jak już dziś pisałam, a czy uważasz, że bycie matką, babcią, ojcem, dziadkiem, dzieckiem (dzień dziecka) , górnikiem, jest chorobą ? aby w tym dniu składać tym ludziom życzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:41 zastanow sie co napisalam...a czy bycie kobieta jest choroba,aby ustanawiac im dni? Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:42 Napisałaś to tak, że odpisałam jak najbardziej z sensem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:46 ja tez napislam jak najbardziej z sensem.... tak,ze nie potrafisz odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:43 co Ty z tymi chorobami, tylko choroby mają swoje dni? pała z logiki Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:47 acha... patrz.. nie spowiedzialam sie tego po Tobie moze dojdziesz do wniosku o czym mowie... skoro nie tylko plcie i choroby maja swoje dni.. to moze w idei nadawania dni jest jakis inny sens? Odpowiedz Link Zgłoś
wanilinowa Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:48 > moze dojdziesz do wniosku o czym mowie... > z taką składnią nie dajesz mi szans. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 00:57 jestem na forum nicala godzine i juz mam dosc i boli mnie glowa od szumu komputera...az sie dziwie jak Ty dajesz rade pilnowac skladni po calym dniu na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
psc0 Re: Dzien kobiet:( 09.03.09, 01:02 Widzisz niektórzy potrafią :-) widzę jaki sens ma nadawanie dni, ale widocznie ty go nie potrafisz dostrzec ... pozdrawiam. Ta rozmowa dawno straciła swój sens :-) Odpowiedz Link Zgłoś