dobra.kobieta 10.03.09, 23:13 co wieszacie na ścianach? jak ozdabiacie swoje pomieszczenia? jakieś zminy na wiosnę - będą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
satin.mat Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 14:07 żółte zsłonki, u nas jest tak szaro, że trzeba miec kolorowo w domu - nie można dokładac sie do tej szarzyzny za oknem, wiecie za co lubię seriale argentyńskie? za pomarańczowe ściany we wnętrzach, mają słońce i mają kolory, a u nas? szaro - buro, bueee.... Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 14:09 Nigdy nie widziałam żeby u nas ktoś miał szaro-buro. raczej masa tandetnej pstrokacizny. Odpowiedz Link Zgłoś
satin.mat Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 14:11 te mieszkania znajomych, w których ja bywam, są strasznie nudne, młodzi ludzie, a naftalinę czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
agatracz1978 Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 17:14 Wieszam. Jak najbardziej. I stawiam różne 'pierdółki' na kominku, półkach itp. Zdjęcia obowiązkowo. Kolory na ścianach obowiązkowe - zero białych ścian. Jest fajnie i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 20:32 Wieszamy obrazy, kanwasy i duze zdjecia. Jak najwicej sie da :) dopoki pasuje do siebie. Na wiosne zmiana zaslon z ciezkich czerwieni na jasne laniane. Nie mam ani jednej bialej sciany. Kroluja rozne odcienie wanilii i dodatkowe kolory do jej zlamania. Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 20:34 "kanwasy" - co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 20:44 Kanwas to wydruk np zdjecia czy reprodukcja obrazu na plotnie lub podobnym tworzywie naciagnieta na drewniana rame. Byc moze po polsku inaczej sie to nazywa. Tu link jak to wyglada: www.canvassite.nl/voorbeelden.html Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 20:50 dzięki za info! fajne! nie wiem, które jajko w Kwiatokreacjach wybrać - doradźcie! mam komodę, na ktorej pięknie by wyglądalo Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 20:35 odcienie wanilii - świetny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 21:03 nadobna.pasqualina napisała: > odcienie wanilii - świetny wybór a tak normalnie kolorami nie da rady określić? Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 21:17 mnie podobają się takie określenia - waniliwe, pistacjowe, ciemna wiśnia...mmmmm....... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 21:21 ja się poważnie pytam waniliowy czyli jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:04 laski wanilii są brunatne, ciemnobrązowe, ale ja pomyslałam, że kolezance chodzi o kremowy, w kolorze waniliowego serka danio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:06 :)))) i widzisz ja właśnie tez nie zrozumiałam czy chodzi o kolor kwiatu czy laski :) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:16 Chodzi o danio :) Dzieki Dobra kobieto :)) za tlumaczenie. A na serio to jak inaczej - kolorami to okreslic? Numerem z palety to jeszcze tak, ale jak inaczej nazwac kolorem kolor waniliowy (daniowy)? Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:17 ok. Mysle.. zlamana biel idaca w ciepla zolc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:22 a wiecie, że często daję mojemu dziecko waniliowe danio i nie zwróciłam uwagi na to że ma jakiś konkretny kolor ;) w sumie to jak przelecę w pamięci, niektóre serki waniliowe to pamiętam że były białe może stąd moje niezrozumienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:24 Ty nie krec tu o serkach tylko ucz jak okreslac kolorem kolor :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:27 jak dla mnie to pastelowa żółć :) na marginesie, nie dziwie się facetom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:30 Lomatko! Pastelowa zolc? :) A myslalam, ze Ty kobieta jestes ;) Pastelowa zolc kojarzy mi sie z jasna zolcia, a to nie jest wanilia :D A jakbys okreslila kolorem kolor "moherowy"? :) Wlasnie go wymyslilam i nie wiem jaka deifnicje podac. Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:31 kremowy kolor, ecru Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:34 Ale kremowy jest od kremowki. To nie jest nazwa koloru. A jaka jest roznica miedzy kremowym a waniliowym? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:35 kremowy oki, ale ten ecru to taki chyb brdziej z domieszką beżu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:39 Ide szukac w slownikach znaczenia "ecru". :)Nie podoba mi sie to slowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:44 ecru pwn «kolor biały z żółtawym odcieniem» «biały z żółtawym odcieniem» wikipedia Ecru describes the shade greyish-pale yellow or a light greyish- yellowish brown Nie wiem czy rozumiecie angielska wersje, ale na to samo to nie wyglada. Mogliby ujednolicic te kolory, chociaz w unii jak na swiecie. :) I wez tu gadaj z takim Anglikiem np. Moze u nich zolty to nasz szary? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:34 no jestem kobietą i miała bliską styczność z plastykiem i kolorze wanilii nie słyszałam :) no to jaka jest ta żółć jeśli nie jasna? moher kojarzy mi się z włóknem, które może byś każdego koloru :) Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:38 Lacido, podejrzewam, ze jestes "wyrobem" ;) XX wieku i nie jadalas socjalistycznych serkow waniliowych :D Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:39 oj przepraszam, ja pamiętam tylko jogurty w kolorze i smaku wymiocin bleee Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina do Motyl.Slonce 11.03.09, 20:33 tak, świetne jajka tam są - któreś z nich kupiłaś? szukałam czegoś zrobionego w technice decoupage, bardzo lubię elegancję i nowoczesność w jednym, nie lubię zimnej nowoczesności, tylko taką właśnie oswojoną Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.maskara to w pióra - do Pasqualiny 11.03.09, 20:59 mnie najbardziej podoba się to w pióra, lub to drugie od góry Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 21:29 Eh, nic nie wieszam:( Mam balagan i zero dekoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:06 zmień to, a zobaczysz jaka to przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:19 no niby tak, ale nie mam czasu jakos. Zawsze wsytroj mieszkania jakos lezy na ostatku mojej listy priorytetow:( Nawet jak czuje, ze ta przestrzen juz mnie denerwuje, ze chce jakiegos ladu, ale jak mam poswiecic dzien na zajmowanie sie tym, zawsze mam inne (lepsze) zajecia:( (chocby pisanie glupot na forum:( No i jestem amanualna. Nie umiem wbic gwozdzia w sciane zeby zdjecie powiesic czy obrazek. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:22 poproś kolegę, to dobry pretekst na rozpoczęcie pięknej relacji, facet czuje się potrzebny i dowartościowany Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Pasqualino 11.03.09, 22:23 ciekawe, które jajo wybrała Pasqualina - zdradzisz nam? Odpowiedz Link Zgłoś
nadobna.pasqualina Re: Pasqualino 11.03.09, 22:30 nie wiem - zlote? w pióra? jestem w rozterce Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 11.03.09, 22:42 Może wreszcie wywołam i powieszę parę fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.kobieta Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 12.03.09, 19:58 można je postawić w ramkach stojących - mam taką piękną ramkę na biurku w pracy i to też jest miłe, zwłaszcza, że mam tam fotkę z bliską sercu osobą Odpowiedz Link Zgłoś
marylin.monroe77 Re: obrazy na ścianach i ozdoby domu 12.03.09, 21:21 mój dom - to miejsce dla mnie ważne, dbam o nie i utrzymuję piękny wygląd mieszkania, inaczej nie czułabym się w nim dobrze, kwiaty we wazonie mam zawsze Odpowiedz Link Zgłoś