Dodaj do ulubionych

Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy

24.04.09, 00:09
www.polskastrefa.eu/ogloszenia/zlece_napisanie_pracy_licencjackiej_160561_13608.html
Tak wygląda wzrost wskaźnika skolaryzacji.
Obserwuj wątek
    • hotally Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:12
      Mozna to zgłosić na policję?
      • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:14
        hotally napisała:

> Mozna to zgłosić na policję?

Nie. Dawanie ogłoszeń nie jest karalne.
        • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:14

>
          > Nie. Dawanie ogłoszeń nie jest karalne.

A gdyby było, to jest tego tyle, że zgłaszanie zajęłoby ci 24 godziny na dobę.
    • kitek_maly Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:13

Bardzo ładne. :)
      A obok podobny poziom:
      www.polskastrefa.eu/ogloszenia/poszukuje_osoby_do_napisania_pracy_lic_z_pedagogiki_195623_13608.html
      WSPARCIA OSOBOM DOTKNIĘTYCH
      DO NAPISANIA JEST 2 ROZDZIAŁY W SUMIE
      • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:16
        Mnie zastanawia, co kończy ta osoba od wsparcia w powiecie bialskim. Pedagogikę!
        Widzicie takiego pedagoga?
        • julyana Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 07:55
          Ja znam pedagoga, któremu w zyciu nie powierzyłabym dziecka.
          Niestety, czasami studia nie pomagaja i proste myslenie zostaje.
          • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:26
            No właśnie, i co nam po takich pedagogach, hę?
          • paulinaa Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 26.04.09, 16:57
            ja znam takich pedagogów więcej...
    • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:14
      Czasem mnie kusi, zeby dac podobne ogloszenie, ale chyba jednak satysfakcja z
      odbioru dyplomu nie bylaby taka duza jak przy wlasnym wysilku ;)
      Swoja droga, ladnie sie ten watek wpasowuje we wszelkie dyskusje na temat
      mezaliansow, wyksztalcenia, etc. Widac, co to wyksztalcenie jest warte.
      • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:17
        nsc23 napisała:

> Czasem mnie kusi, zeby dac podobne ogloszenie, ale chyba jednak satysfakcja z
        > odbioru dyplomu nie bylaby taka duza jak przy wlasnym wysilku ;)

Nie byłaby. Zapomnij. Mnie promotor przemaglował jak stąd do Poznania, ale warto
        było.

Mnie za to kusi, żeby brać takie zlecenia. O pracę trudno, kapitalizm jest
        dziki, a pióro mam lekkie.
        • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:21
          Kochanica, ale ja odpowiadac na pytania moge jak stad do Honolulu, bo swoj temat
          znam bardzo dobrze. Gorzej z motywacja do pisania i wlasnie ta lekkoscia piora.
          Nie pomaga, ze moja praca jest po angielsku :/
          • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:23
            Gorzej z motywacja do pisania

Skąd ja znam ten ból...? ;-)

i wlasnie ta lekkoscia piora.

> Nie pomaga, ze moja praca jest po angielsku :/

Ciesz się, że będziesz znała język.
            • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:25
              Kochanica, ale co to za szpan dzisiaj znac angielski? Znam go juz zreszta,
              uzywam jako glownego jezyka od 6 lat. Takie prace powoduja u mnie tylko wzrost
              frustracji, jak dostaje od promotora poprawiona z dopiskiem 'needs more proof
              reading' a to po prostu moje bledy. Stad chec zakupienia takiej pracy, niestety
              dziedzina waska, moge prosic albo kogos, kto zna mojego promotora, albo ludzi z
              Rosji :D
              • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:29
                nsc23 napisała:

> Kochanica, ale co to za szpan dzisiaj znac angielski?

No nie szpan, właśnie konieczność. Ja mam mało do czynienia i dziś się
                skompromitowałam. :-((((((( Chyba poproszę koleżankę o pomoc, w zamian za naukę
                niemca.
                • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 00:36
                  Widzisz, ale jak czlowiek zna tylko polski i angielski, to zadne halo, jak zna
                  chociaz podstawy angielskiego plus do tego jakis fajny jezyk (chocby ten
                  niemiecki) to juz lepiej. Troche ubolewam, ale od matury niemieckiego nie
                  ruszylam i wszystko mi z glowy wylecialo.
                  • julyana Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 08:00
                    Ostatnio gadałam z koleżanką na temat pracy mgr (ja juz po obronie,
                    koleżanka przed) i obie stwierdziłysmy, ze w życiu nie
                    zdecydowałybyśmy sie na zlecenie komus napisania pracy. Nie jest to
                    coś co nas przerasta, po prostu wystarczy poswiecic troche czasu,
                    pracy i ruszyc tyłek.:) Mnie też momentami nie chiało się pisać (tym
                    bardziej, że juz pracowałam zawodowo i musiałam siedzieć w
                    weekendy), szczególnie gdy nastała ciepła, wiosenna pora, a promotor
                    dostał objawienia "co by tu pozmieniać".:) Ale jakos głupio by mi
                    było, gdyby ktoś napisał pracę za mnie.
                    • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 08:41
                      Nie no, tak na serio to na pewno bym nie kupila. Ale siedze wlasnie i pisze,
                      wiec czasem kusi ;)
        • artemisia_gentileschi Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 17:07
          kochanica-francuza napisała:

> nsc23 napisała:
          >
          > > Czasem mnie kusi, zeby dac podobne ogloszenie, ale chyba jednak
          satysfakc
          > ja z
          > > odbioru dyplomu nie bylaby taka duza jak przy wlasnym wysilku ;)
          >
          > Nie byłaby. Zapomnij. Mnie promotor przemaglował jak stąd do
          Poznania, ale wart
          > o
          > było.
          >
          > Mnie za to kusi, żeby brać takie zlecenia. O pracę trudno,
          kapitalizm jest
          > dziki, a pióro mam lekkie.

Mnie również, zwłaszcza że temat mi bliski, a pare groszy na waciki
          by się przydało;)))
          • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:07
            a
            > Mnie również, zwłaszcza że temat mi bliski, a pare groszy na waciki
            > by się przydało;)))

ja potrzebuję na utrzymanie, nie na waciki :-(((((
      • julyana Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 07:48
        Skoro są idioci po studiach, to (wniosek) wykształcenie jest nic nie
        warte. Ciekawe.:))) No ale wiem, wiem - wykształcenie o niczym nie
        świadczy, a 3/4 forum zna mnóstwo idiotow po studiach i jednocześnie
        inteligentnych ludzi bez studiów.:)

A poważnie - ja wiem, że wartość wykształcenia wyższego sie obniża,
        bo teraz na studia idą wszyscy (tym samym obniża sie także poziom
        ludzi z wykształceniem średnim, zawodowym - bo na brak studiow
        decydują się głównie wyjatkowo niezdolne jednostki), bo połowa tych
        co teraz studiują, kiedys poszlaby do zawodówki/technikum. Ale
        studia to dla tych ludzi jakis krok do przodu. Poza tym gdyby nie
        studiowali, to niektórzy dyskutanci sraciliby swój koronny argument
        o głupocie magistrów i inteligencji ludzi bez wykształcenia
        wyższego, bo ci głupi magistrowie na studia by sie nie wybrali.:)
        • nsc23 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 08:43
          Nie jest tak, ze wyksztalcenie jest nic nie warte. Jednak jest tak, ze kiedys za
          dyplomem stal zestaw konkretnych umiejetnosci i solidna wiedza. Teraz czesto
          stoi kasa, uklady, lapowki. Coraz trudniej stwierdzic, czy absolwent danej
          uczelni rzeczywiscie ma te wiedze i umiejetnosci, czy nie za bardzo.
          Sytuacja, gdzie mozna sobie kupic prace lic czy mgr jest dla mnie chora. Nie
          wspominajac o kompletnym przyzwoleniu na sciaganie.
        • kochanica-francuza Julyana, nie to sugerowałam 25.04.09, 20:51
          Chodzi mi raczej o to, że media się podniecają wskaźnikiem skolaryzacji, a
          wciskanie studiów wyższych szerokim masom ludności daje właśnie takie efekty.
    • annjen Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 07:16
      będziemy mieć ynteligenta... za magisterkę zapłaci 1000, za doktorat
      2000:))))
    • kora3 hehe 24.04.09, 07:28
      powinno byc jeszcze zaznaczone, ze koniecznie ma zawierać błendy
      ortograficzne, bo inaczej promotor zaraz pozna, ze to nie ten
      mendżec napisał, jesli bendzie bes blendna.

Oj mamy tych "óczonh" teraz. A swoją drogą , musi o byc naprawde
      głab zawołany, bo temat jest łatwy przecież i aż dziw, że ktos chce
      płacić za napisanie czegoś tak banalnie prostego.
    • stinefraexeter Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 10:40
      Bardzo bardzo smutne :(

Ale ja sama pamiętam, jak znajomi-korkowcy opowiadali, że uczniowie (krawacik,
      żelik, lat 29, marketing zaocznie) prosili ich o pisanie jednostronicowych
      "esejów" po angielsku na zajęcia.

• sundry Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 10:46
      Bo przecież wszyscy muszą mieć wyższe;)
    • gate.of.delirium Rzeczy takoż... 24.04.09, 10:49
    • beata-12345 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 12:59
      Skoro pisze "żeczy" to rzeczywiście lepiej, że zleci komuś napisanie
      pracy ;-)
    • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:03
      czyżbyś chciała dorobić i przeglądasz ogłoszenia? ;)))
      • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:29
        ciężko się zastanawiam, czy się przyczyniać do produkcji matołów

wszak wśród tych matołów żyć będę, oni będą głosować!

a tak to przynajmniej CIEŃ NADZIEI, że może napisali sami, i DO UMATOŁOWIENIA
        NIE PRZYKŁADAM RĘKI
        • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:34
          wg mnie produkcją ludzi (zatem i matołów) zajmują się ich rodzice ;)
          • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:39
            lacido napisała:

> wg mnie produkcją ludzi (zatem i matołów) zajmują się ich rodzice ;)

samą fizyczną produkcją - tak, ale jest jeszcze etap rozwoju umysłowego i socjalnego
            • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:41
              kochanica-francuza napisała:

> lacido napisała:
              >
              > > wg mnie produkcją ludzi (zatem i matołów) zajmują się ich rodzice ;)
              >
              >
              > samą fizyczną produkcją - tak, ale jest jeszcze etap rozwoju umysłowego i
              socjalnego

a kto się tym zajmuje jeśli nie rodzice(przynajmniej ww wczesnym etapie
              rozwoju)? Wiesz, czym skorupka za młodu nasiąknie... ;)
              • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 13:43

> a kto się tym zajmuje jeśli nie rodzice(przynajmniej ww wczesnym etapie
                > rozwoju)?

a rówieśnicy? a kultura w jakiej się żyje? wszak nie mieszkają z rodzicami na
                pustyni

oczywiście, że jeden mój gest niewiele da, ale gdyby istniała ogólna zasada i
                presja środowiska...
                • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 21:05
                  tia najlepiej zwalić wszystko na środowisko ;)
                  • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:06
                    lacido napisała:

> tia najlepiej zwalić wszystko na środowisko ;)

jesteś typem zero-jedynkowym? albo rodzice w 100%, albo "zwalanie wszystkiego na
                    środowisko"?

no lacido, daj spokój.
                    • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:11
                      Nie oszukujmy się ale dla małego dziecka wyrocznią są rodzice, jeśli oni
                      umiejętnie pokierują dzieckiem to wyjdzie ono na ludzi
                      • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:20
                        lacido napisała:

> Nie oszukujmy się ale dla małego dziecka wyrocznią są rodzice

ale potem dziecko rośnie i wyrocznią stają się rówieśnicy
                        • lacido Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:31
                          no jasne nie mniej dziecko nie jest wtedy niezapisana kartą :) tylko coś sobą
                          reprezentuje i to coś jest zależne od rodziców
                          • kochanica-francuza Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 24.04.09, 23:34
                            lacido napisała:

> no jasne nie mniej dziecko nie jest wtedy niezapisana kartą :) tylko coś sobą
                            > reprezentuje i to coś jest zależne od rodziców

ale owo coś jest też podatne na rówieśników
                            • julyana Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne żeczy 28.04.09, 09:49
                              Że się wtrące, ponoć 40% to genetyka, 60% otoczenie. A ile z tego
                              otoczenia to wychowanie, a ile środowisko, nie wiem.
    • mamba8 Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne rzeczy 24.04.09, 23:17
      Mnie to nie rusza :) przecież to żadna nowina, że duża liczba osoba studiuje dla
      papierku. Nad przyczynami można by było godzinami rozprawiać, ale winą głównie
      obarczam sam nieudolny, małociekawy i małorozwijający system szkolnictwa. Nawet
      wybór kierunków studiów w PL jest bardzo mało ciekawy nie mówiąc już o metodach
      kształcenia. W porównaniu z innymi krajami jesteśmy w tym do kitu.
      • gabrielle Re: Praca powinna zawierać przypisy i inne rzeczy 26.04.09, 16:38
        Przy okazji pisania pracy licencjackiej z socjologii wdałam się w korespondencję
        z takimi "piszącymi". Zapytałam mailem, czy napiszą mi dwie prace na konkretne
        tematy. Potwierdzono mi natychmiast, że oczywiście napiszą, ale proszą, żeby w
        korespondencji nie używać sformułowania PRACA LICENCJACKA tylko PODSTAWA DO
        OPRACOWANIA PRACY. Takie niby zabezpieczenie w razie kłopotów z kodeksem.

U mnie na wydziale zmienili teraz zasady egzaminów dyplomowych i pytania z pracy
        nie będzie. Dziekani liczą na pracę z promotorem.

A, ciekawostka. Właśnie o pracy z promotorem:
        na seminariach ja sobie dyskutowałam z profesorem, komentowałam, zgłaszałam
        wątpliwości, swoje pomysły w ramach pomocy pozostałym. Koleżanka milczała.
        Przyszło do oddania pierwszego rozdziału. Ja dostałam rozdział z poprawkami i
        komentarzami co do dalszego pisania. Koleżanka usłyszała, że profesor nie
        wierzy, że napisała rozdział sama. Stwierdził bowiem, że skoro nie miała nic do
        powiedzenia wcześniej, to nie wierzy w to, że sama napisała tekst, w którym nie
        było nic do poprawiania. Po długich bojach zgodził się, żeby dla udowodnienia
        swoich racji napisała recenzję rozdziału książki. W końcu uwierzył i był potem
        pewien, że to, co napisała jest jej.

Chciałam spytać, jakim cudem takie oryginały, co to chcą mieć pracę z przypisami
        i innymi żeczami, kończą studia. Właśnie przez wykładowców i promotorów, którzy
        mają studentów w rzyci.
    • mathias_sammer cala w kwiatkach 27.04.09, 13:29
      cos dla ciebie:)
      m.s.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka