jezykozwierz 04.05.09, 13:40 Czy poczułybyście się urażone gdyby na zaproszeniach od rodziny partnera był pierwszy on a później Wy mimo że jesteście po ślubie kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacido Re: nietakt 04.05.09, 13:45 e tam pomyślałabym: co to za głupek wypisywał zaproszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: nietakt 04.05.09, 13:50 A kolejność alfabetyczna została zachowana? ;p Myślę że nawet nie zauważyłabym tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeta84 Re: nietakt 04.05.09, 13:52 jezykozwierz napisała: > Czy poczułybyście się urażone gdyby na zaproszeniach od rodziny > partnera był pierwszy on a później Wy mimo że jesteście po ślubie > kilka lat... nie nawet nie zwrocilam Odpowiedz Link Zgłoś
starucha_izergiel Re: nietakt 04.05.09, 13:52 Rada poprawna: Hmm... no na pewno nie jest to zgodne z etykietą, ale żeby od razu się obrażać? Olej to... A teraz co ja bym zrobiła gdybym miała zły humor: Na ślub bym nie poszła tylko wysłała kartkę z podziękowaniem i ubolewaniem, że nie mogłam uczestniczyć w uroczystości załączając życzenia dla Pana Młodego i Panny Młodej (dokładnie w takiej kolejności). Istnieje marna szansa, ze załapią o co chodzi. A jak nie, to przecież nic się nie stało. Nikt obrażony nie będzie. I chyba nie byłoby czego żałować. Skoro już w zaproszeniach wtopy to cały ślub zapowiadałby się równie marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fantazjuje Re: nietakt 04.05.09, 14:07 Hehe- też zwracam uwagę na takie rzeczy i wydaje mi się, że ktoś kto przynajmniej zdał maturę, powinien zdawać sobie sprawę z takich spraw, ale jak już się nie raz przekonałam- wielu ludzi powinno mieć "nietakt" jako drugie imię ;) Nie obrażaj się- w końcu to ich głupota, a nie zła wola. Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: nietakt 04.05.09, 14:10 Zalezy. Wysylajac zaproszenia na pewne wydarzenie do rodziny mojego W pisalam najpierw imie mezczyzny, potem kobiety, bo tak u nich w kraju jest przyjete. Jednak jakos ciezko mi to przychodzilo i nie podobalo mi sie. Mowi sie jednak trudno. Gdybym zobaczyla imie W pierwsze, a dopiero potem moje, to pomyslalabym, ze ktos jest burak, ale zeby sie zaraz o to obrazac? Raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
annjen Re: nietakt 04.05.09, 14:15 e tam, jesteś przewrażliwiona, jeśli to nie impreza na szczeblu dyplomatycznym, to nie ma się czym przejmować. pewnie błąd wynikł z nieuwagi lub niewiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: nietakt 04.05.09, 14:23 Nie. Nie obrażam się o takie głupoty. Nie węszyłabym spisku czy ukrytej niechęci do siebie, tylko po prostu dała sobie spokój :) Szkoda życia na obrażanie się o drobiazgi. Niezręczny zapis pojawił się pewnie z nieuwagi i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: nietakt 04.05.09, 14:42 Marna to może pociecha, ale spróbuję:) My ostatnio dostaliśmy zaproszenie zaadresowane tak: imię i nazwisko mojego męża największymi literami, pod spodem moje imię i nazwisko(zostałam przy panieńskim) drobnym maczkiem, adres czcionką standartowej wielkości. No nie wiem, uznali, że dwa różne nazwiska na kopercie by przerosły listonosza albo cóś.;) Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: nietakt 04.05.09, 14:55 Nie poczulabym sie urazona, gdyz to na pewno nietakt spowodowany niewiedza, a nie zlosliwoscia. Nie obrazam sie o takie drobnostki. Szkoda nerwow:) Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: nietakt 04.05.09, 15:08 nie, jak dla mnie to wyszukiwanie problemów na siłe Odpowiedz Link Zgłoś