marylin.monroe77 10.05.09, 19:18 Czy podoba wam się imię Błażej? Macie jakieś skojarzenia? Znacie facetów o takim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just-for-fun Re: Błażej 10.05.09, 19:23 Lubie proste imiona, ale kwestia gustu. A jak to zdrobnic? Ciagle mowic Blazej? Skojarzen nie mam, znam kilku w porzadku faceci:). Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Błażej 10.05.09, 19:27 po co zadajesz takie glupie pytania? co Ci to, jesli znam kogos takiego i cos Ci o tamtym kims powiem? Odpowiedz Link Zgłoś
skarpetka_szara Re: Błażej 10.05.09, 19:28 ja mam glupie skojarzenie: Blazej- blazen Odpowiedz Link Zgłoś
marylin.monroe77 Re: Błażej 10.05.09, 21:18 Chciałam wiedzieć jak jest odbierane to imię - to ważne dla mnie. Rodzice czasem nadają imiona, które potem sprawiają dzieciom jakiś kłopot. Imię to tożsamość. Był tu już wątek o imionach i wiele osób to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Błażej 10.05.09, 21:21 no to mi Błażej kojarzy sie: Błażej -> rower błażeja -> rower -> pedał tyle,ze rownowiesnicy Twojego dziecka nie beda znali tego programu... moze beda smialy sie, ze błazen... a moze nie nie nadaj takiego imienia, ktore bedzie sie rymowało z nazwiskiem... nie tak, ze da sie do tego dodac jakis glupi czlon, ktory bedzie powodowal smiech.. i bedzie OK Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Błażej 10.05.09, 21:19 rower błazeja...jakis taki program kiedys w tv leciał Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Błażej 10.05.09, 21:22 kojarzy mi się ze śliską, rozjechaną żabą serio nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Błażej 12.05.09, 07:58 vandikia napisała: > kojarzy mi się ze śliską, rozjechaną żabą Każdy może mieć inne skojarzenia związane z imieniem. Może Twoje imię komuś, też kojarzy się z rozjechaną żabą? Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Błażej 10.05.09, 21:24 Jakos tak obojetnie przechodze obok tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Błażej 10.05.09, 21:27 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 sie tutaj zapytaj ;) Ps. imie OK Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza.z.pustej.szklanki Re: Błażej 10.05.09, 21:48 Imie niby OK, znam jednego fajnego (choc lekko szurnietego) Blazeja. Jedyny probnlem jaki widze to ta oto informacja z wiki: Błażej – imię męskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od słowa oznaczającego "seplenić". Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
j.k.k Re: Błażej 10.05.09, 22:01 A mi sie kojarzy z walkiem do ciasta i ze stolnica...serio ;-) nie podoba mi sie choc nie znam zadnego BŁAZEJA Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Błażej 10.05.09, 23:09 Znam jednego Błażeja. Konotacje ok:), choć ktoś go kiedyś Belzebubem nazwał;)... Odpowiedz Link Zgłoś
ilkaana Re: Błażej 11.05.09, 12:57 Imię mi się nie podoba, jego brzmienie, do tego każdy Błażej, którego poznałam to przygłup..:/ Takie mam skojarzenia;P Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Błażej 11.05.09, 13:40 Nie cierpię, nie podoba mi się od zawsze. Daniel, Damian, Tobiasz, Kosma i Błażej to imiona męskie, których nie mogę znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Błażej 11.05.09, 13:43 wszystkie imiona z literą "ż" czy "rz" w środku czy na początku są makabryczne: Żaneta, Grażyna, Bożena, Marzena, Błażej bleeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Błażej 11.05.09, 13:44 Błażej Krupa - legendarny już polski kierowca rajdowy - z tym mi się kojarzy (wielokrotny mistrz Polski). Infantylne zdrobnienia tego imienia nie są popularne, więc to kolejny plus. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Błażej 11.05.09, 13:47 Napisałem o plusach, które niestety przysłoniły największy minus tego imienia. W czasach globalizacji imię z polskimi znakami to niepotrzebne utrudnianie życia/kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais Re: Błażej 11.05.09, 14:10 Pojedzie zagranice i wszystkim po kolei przez 5 minut bedzie tlumaczyl jaki jest spelling. duzo polskich liter tyz Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Błażej 11.05.09, 14:10 Podoba mi się. A kojarzy mi się jedynie z Pascalem. :> Odpowiedz Link Zgłoś
marzannanka Re: Błażej 12.05.09, 00:28 Nie znam, nie mam złych skojarzeń, a czy mi się podoba, ocenię, gdy chociaż jednego poznam. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.filizanka Re: Błażej 12.05.09, 00:33 kojarzy mi sie z "Rowerem Blazeja" i ze znajomym matki, zadnych szczegolnych(czyli emocjonalnych) skojarzen. Brzmienie imienia nie podoba mi sie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
marzannanka Re: Błażej 12.05.09, 20:42 marzannanka napisała: > Nie znam, nie mam złych skojarzeń, a czy mi się podoba, ocenię, gdy chociaż > jednego poznam. Przeczytałam charakterystykę Błażeja z imiennika, oczywiście podchodzę do tego dużym dystansem, ale również mam podobne wyobrażenia mężczyzn noszących to imię.(jednego znałam z widzenia...) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Błażej 12.05.09, 01:08 Znamy sztuk 2. Jeden kryminalista i idiota, drugi kompletnie aseksualny. I co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Błażej 12.05.09, 06:57 Znam jednego Błażeja. Bardzo fajny facet, więc imię kojarzy mi się jak najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 nie 12.05.09, 07:24 marylin.monroe77 napisała: > Czy podoba wam się imię Błażej? nie. samo imie jest beznadziejne. Macie jakieś skojarzenia? - mamy i znamy kogos o tym imieniu :) sympatyczna osobowosc. jednak byloby lepiej, gdyby imie mial inne. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Błażej 12.05.09, 09:59 Beznadziejne. Kojarzy się z jakimś chłopem pańszczyźnianym. Zdrobnić się nie da, spoważnić się nie da, w obcych językach też brzmi beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensjaa Re: Błażej 12.05.09, 15:41 Znam jednego, ma 3 lata ;) Imię mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: Błażej 13.05.09, 07:56 Ile osób, tyle opinii. Mnie się podoba. Bardzo męskie. Odpowiedz Link Zgłoś