Dodaj do ulubionych

dziwne związki

07.06.09, 10:49
Co sądzicie o związku 24-latka z 16-latką? Czy to ma szanse być miłością na całe życie? dodam Ze nie chodzi tu o mnie tylko o mojego byłego faceta który zostawił mnie dla takiej panny. jestem ciekawa waszej opini.
Obserwuj wątek
    • potworski Rzeczywiście dziwny związek 07.06.09, 10:51
      Dziwniejszy nawet od związku ogórka kiszonego z waflem kakaowym.
    • cafem Re: dziwne związki 07.06.09, 11:07
      A dlaczego nie mialby miec szans?
      Chodzi Ci o roznice wieku? 8 lat to nie jest jakos specjalnie duzo.

Poza tym u Was pewnie roznica wieku byla mniejsza, a okazalo sie, ze zwiazek byl bez szans;)
    • brms Re: dziwne związki 07.06.09, 11:53
      Szesnastolatka szesnastolatce nierówna.
    • just-for-fun Re: dziwne związki 07.06.09, 11:57
      Szansa jest, taka różnica wieku nic nie znaczy. Może ta 16-stka jest bardzo
      dojrzała.
    • niebieski_lisek Re: dziwne związki 07.06.09, 12:11
      Moim zdaniem to dość dziwne, ociera się o pedofilię. Każde współżycie z osobą
      poniżej 15 lat jest traktowany jako gwałt, a ta dziewczyna ma tylko rok więcej,
      natomiast jej chłopak jest dorosłym mężczyzną (inaczej można było by patrzeć
      gdyby byli rówieśnikami). Oczywiście nie wiemy czy czy para ze sobą sypia, być
      może nie (chociaż ja przypuszczam że 24-letni chłopak będzie do tego dążył).
      Nawet jeśli nie utrzymują tego typu relacji to ona jest jeszcze mimo wszystko
      dzieckiem, a on dorosłym mężczyzną i nawiązywanie damsko-męskich relacji, z
      pożądaniem ale też budowaniem związku jest niesmaczne, niewłaściwe, niestosowne
      i moim zdaniem złe. Inne było by moje podeście jeśli gdyby on miał 34 a ona 26
      lat. Czy związek ma szanse przetrwać? W sumie to jak każdy - może ale nie musi,
      tego nie przewidzimy.
      • horpyna4 Re: dziwne związki 07.06.09, 12:16
        Niejeden 24-latek ma psychikę 16-latka. W takim przypadku nie jest
        to wcale dziwne.
        • niebieski_lisek Re: dziwne związki 07.06.09, 14:00
          To raczej coś nie tak jest z takim 24-latkiem, gdzieś mu uciekło 8 lat rozwoju.
      • brms Re: dziwne związki 07.06.09, 12:21
        W wieku 15 lat wyjechałam do innego miasta, by pobierać nauki w liceum.
        Mieszkałam z siostrą, studentką. W wieku lat 16 w tymże mieście prowadziłam już
        filię firmy mojego ojca, a moja wiedza z dziedziny IT była większa niż
        niejednego kolegi siostry. Pamiętając siebie z tamtych lat w życiu nie
        powiedziałabym, że seks i zainteresowanie seksem ocierałyby się o pedofilię
        (inna sprawa, że praktyki tego typu zaczęłam później)

>ona jest jeszcze mimo wszystko
        > dzieckiem, a on dorosłym mężczyzną

Może tak, a może nie.
        • niebieski_lisek Re: dziwne związki 07.06.09, 14:06
          Ja nie mówię o samodzielności czy mądrości, nie twierdzę też, że 16-latkowie nie
          myślą o seksie, albo że niektórzy z nich nie rozpoczęli współżycia. Mówię o tym,
          wejście w związek 16-latki (niedawno dziecka) z 24 latkiem jest według mnie złe,
          bo wpycha niejako 16-latkę w rolę kobiety, a to mega przyspieszenie dla niej,
          pominięcie kliku etapów w życiu, nie warto się tak śpieszyć. Poza tym moim
          zdaniem coś jest nie tak z takim facetem, dlaczego chce się wiązać z taką młodą
          dziewczyną, w wieku 26 lat pójdzie z nią na studniówkę?? To nie jest już jego
          etap rozwoju, a się na nim zatrzymał.
      • cytrynka_ltd niedojrzałe dziecko i łatwo ją można wykorzystać. 07.06.09, 12:42
        właśnie. już nie podchodzi pod KK, ale jednak.
        widocznie chłopak ma problem ze zdobyciem rówieśniczki. kompleksy, nieśmiałość itp.
        a, dziecko naiwne i szukające bliższego kontaktu, nie koniecznie seksualnego
        jest łatwą ofiarą.
        • niebieski_lisek Re: niedojrzałe dziecko i łatwo ją można wykorzys 07.06.09, 14:09
          Zgadzam się i dziwię się że rodzice obu stron nie reagują, zwłaszcza tej
          dziewczyny, bo ona krzywdy mu raczej nie zrobi. Znajomy znajomego mojego
          znajomego ma 24-lata i 17-letnią dziewczynę. Niby nie moja sprawa i się nie
          wtrącam, ale mnie to po prostu oburza.
    • aniag1989 Re: dziwne związki 07.06.09, 13:26
      Ja znam taką historię z najbliższego otoczenia. Związek zaczął się mniej więcej
      na takim etapie wieku jak opisany w wątku. W moim odczuciu nie mogło być mowy o
      żadnej pedofilii i raczej nikt z otoczenia tego tak nie postrzegał.
      Myślę, że to zależy od dojrzałości dziewczyny, niejedna 16 latka fizycznie i
      psychicznie przypomina 20.
      Wspomniany przeze mnie związek rozwija się od świetnie kilku lat doskonale, w
      planach ślub z wielkiej miłości.
      Nie powinno się generalizować i szufladkować.
    • cioccolato_bianco Re: dziwne związki 07.06.09, 14:22
      w europejskiej kulturze to jest dziwne, a w innych niekoniecznie.
      takze rzecz wzgledna:) czy jest szansa? jest.
    • sommernachtstraum Re: dziwne związki 07.06.09, 16:14
      sądzimy, że facet zatrzymał się na etapie rozwoju intelektualnego typowym dla
      lat 16 i komplement to nie jest.
      • potworski Myślę, że bardzo trafna diagnoza... 07.06.09, 17:15
        ...poparta wnikliwą analizą osobowości. Gratuluję wam. A jeśli o nas chodzi to
        my sądzimy oprócz tego, że facet ma na pewno na imię Maciej, ukończył trzy klasy
        technikum samochodowego, nie lubi kupować w Ikei, wpie##ala hurtowo pierogi z
        kapustą, ma na ścianie plakat z autogafem Małysza, nie umie prasować spodni w
        kant i w Tańcu z Gwiazdami kibicował Nastuli.

> sądzimy, że facet zatrzymał się na etapie rozwoju intelektualnego typowym dla
        > lat 16 i komplement to nie jest.
        • sommernachtstraum Re: Myślę, że bardzo trafna diagnoza... 07.06.09, 17:22
          jeżeli coś wygląda jak kaczka... i kwacze jak kaczka... to prawdopodobnie jest
          to kaczka, chociaż nie wiem, czy kupuje w ikei.
          • potworski Kapitalna sentencja 07.06.09, 17:24
            Myślę, że jak ulał pasuje do faktu zanalizowania czyjejś osobowości na podstawie
            kilku postów napisanych przez osobę trzecią.

> jeżeli coś wygląda jak kaczka... i kwacze jak kaczka... to prawdopodobnie jest
            > to kaczka
            • sommernachtstraum owszem, 07.06.09, 17:36
              o ile przyjmiemy, że analiza odnosi się do sytuacji opisanej przez tą trzecią osobę.

czyli jeśli dziewczyna nie ma wcale lat 16 tylko 34 a chłopak jest jest bratem, sąsiadem, studentem, to już nie będzie ta sama kaczka. i moja ocena nie będzie miała sensu.

papa.
              • potworski Re: owszem, 07.06.09, 17:43
                Zgadza się. Wówczas zapewne twój światły umysł wykoncypowałby, iż facet jest
                dźwigowym, który tydzień wcześniej został wyrzucony z pracy i w każdą niedzielę
                wpieprza faworki.

> czyli jeśli dziewczyna nie ma wcale lat 16 tylko 34 a chłopak jest jest bratem,
                > sąsiadem, studentem, to już nie będzie ta sama kaczka. i moja ocena nie będzie
                > miała sensu.
    • gobi05 Re: dziwne związki 07.06.09, 17:35
      Wiek mężczyzny podziel przez dwa
      i dodaj siedem, a otrzymasz dolną granicę
      wieku potencjalnej partnerki.
      24/2+7=19, zatem 16-latka partnerką
      w tym związku nie będzie, ale to
      nie przeszkodzi mieć dobry seks.
      • potworski Znam ciekawsze wzory 07.06.09, 17:40
        Podobno jak wiek faceta pomnożysz przez 3, dodasz liczbę punktów, które zdobył
        Kubica w danym roku i podzielisz przez pogłowie drobiu w Województwie
        Podkarpackim podzielone przez 1000, to wyjdą ci współrzędne geograficzne gdzie
        tenże facet powinien szukać swojej potencjalnej partnerki. A do tego jeśli
        dodasz numer szkoły pomnożony przez liczbę Pi to dodatkowo wyjdzie jej adres,
        nazwisko, numer telefonu komórkowego i czy ma aktualne szczepienia przeciwko
        gruźlicy.
        • julyana Re: Znam ciekawsze wzory 08.06.09, 17:01
          Potworski, rozwalaja mnie Twoje wpisy.:D
    • julyana Re: dziwne związki 08.06.09, 17:01
      Jesli ona jest dojrzalsza niż metryka wskazuje (mało prawdopodobne)
      lub on niedojrzały (bardziej prawdopodobne) to szanse są.
    • asdfcxz Re: dziwne związki 08.06.09, 17:46
      Słabo rokuje. W naszej kulturze dziewczyna w tym wieku nie ma
      jeszcze potrzeby małżeństwa i prędzej czy później odejdzie od dużo
      starszego od siebie chłopaka żeby pokosztować życia, niekoniecznie w
      wymiarze seksualnym, ale przynajmniej zobaczyć jak to jest być
      niezależną.
    • oleczka69 Re: dziwne związki 16.06.09, 23:08
      ja uważam, że taki związek ma szanse.. tyle, że dziewczyna w wieku 16 lat ma
      jeszcze fiu bzdziu w główce... myśli, że zakochała się na zabój a on jest
      starszy to koleżanki jej będą zazdrościły.. a co myśli facet? młoda, ładna.. ale
      czy będzie z nią już rodzine zakładał? Wszystko zależy od ludzi... może akurat
      im się uda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka