Dodaj do ulubionych

Czy jestesmy narodem idiotów???

27.12.03, 14:12
W swieta zdarzylo mi sie ogladac swiatowy final Idola, i naszly mnie takie
przemyslenia. Oczywiscie wszystko rozumiem, ze to ma byc show, ze teraz w
sumie telewizja kreuje rzeczywistosc, itd. Wiem rowniez ze to przedsiewziecie
stacji telewizyjnych, a nie narodu:) Czy my jednak zawsze potrzebujemy zrobic
z siebie posmiewisko? Nie chce zeby w moim tj. Polakow imieniu wystepowal
kretyn Wojewodzki. Po prostu bardzo sie wstydze, tak pewnie jak wiekszosc z
Was. Rozumiem doskonale ze to taka metoda, nie wazne jak, aby po nazwisku i
ja teraz tez leje wode na jego mlyn. Autentycznie mam dosc. Kretyn ktory nie
mowi po angielsku, ktory przynosi wstyd sobie i rodakom, ktory utrwala
poglady o narodzie pijakow (prezent wodka i uwaga ktoregos jurora ze za duzo
pijemy). Kiedys widzialem ten jego program w niedziele, jak obraza ludzi
ktorych zaprosil, ale przed Rynkowskim byl malutki jak w rzeczywistosci. Czy
my naprawde jestesmy takimi durniami zeby kase mozna bylo zbijac na takim
zachowaniu? Czy ten facet ma jakas matke ,ojca, i mysli o nich w czasie tego
co robi? Przeciez oni wychodza gdzies kiedys na ulice i musza znosic szepty
ze to ci, od krola polskiego kiczu i komercji . Czy nie mozna byloby tych
wszystkich Kawalerow do Wziecia, Kubow Wojewodzkich, Manuel, Gulczasów,
Frytek, zapakowac w jakas rakiete i wystrzelic w kosmos? Tylko nie daj Bog,
gdyby przypadkiem wyladowali na jakiejs planecie i rozpoczeli nowa
cywilizacje. Boje sie myslec co by wyniklo z mieszanki Manuela-Wojewodzki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.pl 27.12.03, 14:30
      Poczytaj sobie opinie ludzi z zagranicy, na forach australijskim i innych. Oni wcale nie uważają, że Wojewódzki to idiota, wręcz przeciewnie. I co?? Teraz mu podziękujesz, że ludzie myślą, ze Polak to wporządku, dowcipny gość, który absurdem i ironią potrafii wykpić marny poziom wykonawców??? Zresztą, on wcale tam nie wystepował jako przedstawiciel narodu polskiego.
      • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 14:39
        Nie , nie podziekuje. Mam nadzieje ze tlumacz zrobil swoje i ubral to jakos
        delikatniej. Dowcipny gosc to Stanislaw Tym, a Wojewodzki to cham i prostak.
        Rozumiem ze nie dostrzegasz roznicy. Używal wielokrotnie stwierdzenia "My
        Polacy", wiec w jego mniemaniu wypowiadal sie i za mnie. Mojego zdania nie
        zmieni fakt, ze kilka 15latek uznalo go za dowcipnego goscia. Takich ludzi
        nalezy sie wystrzegac, bo nasze dzieci dojda do wniosku ze takim trzeba byc,
        jesli chce sie zrobic kariere. To juz byloby niebezpieczne.
        • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.pl 27.12.03, 14:47
          Wątpię, aby ktokolwiek na świecie myślał o nim, jako o przedstawicielu Polaków.
          A jeśli chodzi o poczucie humoru - o gustach się nie dyskutuje.
          • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 15:05
            Tak na prwade problem jest jeden. Ja mam 35 lat, a Ty pewnie 16 i sie nie
            dogadamy. Ten program adresowany jest do takich jak Ty, a ja nie powinienem
            ogladac. Tyle tylko ze Wojewodzki ma 40 lat, wiec moze w jury powinien zasiadac
            jakis Twoj kolega. O gustach sie nie dyskutuje, jezeli polegaja na tym ze ktos
            wklada fioletowa marynarke i brazowe spodnie. Ale jezeli ktos obraza kogos
            w "obecnosci" 100 mln. ludzi , wtedy problem jest szerszy. Wystepujac w takim
            programie narazasz sie na krytyke, i to jest jasne. Jednakze zobacz jak robi to
            np. Cygan lub Zapedowska. Konstruktywnie i elegancko. Kiedys widzialem jak do
            pracy w sklepie zglosila sie dziewczyna ktora miala problemy z cera. Wlasciciel
            powiedzial ze "z taka morda odstraszylaby wszystkich klientow" i zaproponowal
            jej prace przy macaniu kur. Mial przy tym spory ubaw. Chcialabys byc na jej
            miejscu? Czasem kogos trzeba sprowadzic na ziemie, ale nie koniecznie w chamski
            sposob. Jest cala masa ludzi robiacych kariere, na ktorych krytycy wieszali
            psy. Poza tym, jest pewna prawidlowosc. Ludzie ktorzy sa znawcami tematu, cos
            osiagneli w danej dziedzinie, zwykle w krytyce sa dosc powsciagliwi. Najgorzej
            zajadli sa ci, ktorym sie nie udalo choc probowali. Nie widzialem rezysera-
            nieudacznika, chwalacego jakis film, muzyka-tandeciarza ktoremu podobal sie
            jakis zespol. Frustratow poprawiajacych swoje samopoczucie mieszaniem z blotem
            nnych, powinno sie trzymac z daleka. Nie wiem czy pamietasz jak Wojewodzki
            zachwycal sie kiedys ta nasza Alex,i co? Gdyby odniosla sukces okalaby sie
            jego "dzieckiem", a gdy utonela nie ma chetnych do przyznania ze ja lansowali.
            • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.crowley.pl 27.12.03, 15:12
              Czy zawsze, gdy ktoś ma inne zdanie od Twojego musi mieć 16 lat????? Pomyliłes się.
              Jeśli chodzi o gusty to chodziło mi tylko i wyłącznie o humor, gdyż napisałeś, że Tym jest zabawny wg Ciebie, a Wojewódzki nie. A mnei rozbawia i Tym i Wojewódzki.
              Myslisz, ze dlaczego z kazdych krajów wybrali tych najbnardziej kontrowersyjnych jurorów??? Pzrypadek?? Wątpię. To jest show i chodzi właśnie o to, aby wzbudzało zainteresowanie, na tym polega głównie ten program.
              Wojewódzki wypowiedział się bardzo negatywnie na temat Janosz, tuż po tym jak wydała swoją płytę, więc do dziś nie zmienił zdania. Wg mnie to Wojewódzki dostosował się do poziomu wykonawców, wyśmiał ich i cały ten program właśnie w taki sposób.
              • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 15:27
                Alez nie ma nic zlego w tym ze ktos ma 16 lat:) Generalnie oczywiscie rozumiem
                ze na tym polega program. Kiedy stado dziewczyn stara sie na oczach kamer
                uwiesc parodie faceta Bartka Costam, to tez na tym polega program. Nie zmienia
                to faktu, ze sa granice ktorych myslacy czlowiek nie powinien przekraczac.
                Przyklady na to ze kariere mozna zrobic nie madroscia , tylko udawaniem
                gorszego kretyna niz sie jest w rzeczywistosci, widac niestety na ulicy. Ok,
                nic na to nie porazde, choc troche mnie to martwi. Niestety w tym kraju jest
                jak jest, bo rzadza nami wlasnie "idole" i ich protektorzy.
                • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.crowley.pl 27.12.03, 15:34
                  Wojewódzki to specyficzny człwoiek. Ogladam jego program i naprwdę wiele zależy od tgeo jaką on sobie koncepcję wymyśli. Raz rozmawia z kimś zupełnie poważnie, zadaje ciekawe pytania etc. Innym razem błaznuje i się nabija. A właśnie w ów nieszczęsnym Idolu zachował się tak a nie inaczej. I oinie zawsz ebedą podzielone, kiedy ktoś zachowuje się inaczej niż pozostali. Wg mnie to można go mieć za kretyna, idiotę i co nie tylko, nie zgadzam się tylko z opinami, ze on pokazuje obraz Polaków, nas reprezentuje i że ludzi na całym świecie wedle niego tworzą sobię nasz obraz.
                  • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 15:58
                    Niestety, to jak rozmawia nie zalezy od "koncepcji", tylko od rozmowcy. Jezeli
                    moze drzec z kogos łacha, to to robi. Jezeli ktos postawi twarde warunki
                    (Rynkowski, nawet Piaseczny) to mieknie jak kopa po zielonym agrescie. To
                    wlasnie zenujace w tych wszystkich "kontrowersyjnych", ze wyzywaja sie na
                    maluczkich, a przed silniejszymi splywaja wazelina. Zobacz jak ocenil
                    ostratniego uczestnika, po zjebce pozostalych jurorow. Zrobil sie malutki,
                    przybral mine "nic sie nie stalo", ale bylo widac jak mu glupio. To wlasnie
                    swiadczy o zasranstwie takich Kubów.
                    • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.pl 27.12.03, 16:04
                      Co do tego, że Norwega, czyli ostatniego śpiewającego ocenił dobrze, nie jest efektem tego, że wielce się przejął tym co powiedzieli o nim inni jurorzy, tylko pewnie faktycznie mu się podobało jak on śpiewał. Takiemu Jak Wojewódzki, to "zjebka", jak to nazwałeś, tychże jurorów była raczej wodą na młyn jego tesktów. A co do jego programu, to wg mnie świdczy o nim dobzre, bo skoro któs zwrócił mu uwagę na coś(tak jak Rynkowski ostatnio, to Kub potrafi przyjać krytykę itd.(co najlepiej uwidoczniło się po tym, jak w jego programie wystąpił Najsztub). Wazeliny jeszcze nei widziałam w jego wydaniu, nawet tym "poważniejszym: gościpm potrafił powiedzieć słowa krytyki (np. Rynkowskiemu). A nabijał się zawsze z ludzi, którzy byli jego prywatnymi znajomymi, więć wiedział na co może sobie pozwolić.
                      • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 16:18
                        No nie wyglupiajmy sie z ta krytyka Rynkowskiego. To nie jakies uszanowanie
                        woli, tylko strach ze zaraz wstanie z kanapy, nawrzuca mu od chamow, i pojdzie
                        do domu. Moze i ta sa jego prywatni znajomi, ale robia to tylko w ramach
                        ogolnie pojetej promocji. Nikt nie idzie tam z przyjemnosci. Trzeba sie
                        pokazywac w telewizji jak sie sprzedaje plyty, obojetnie czy w Rolniczych
                        Rozmowach , czy teleranku. Nie przypadkiem etat takim Kubom proponuja stacje
                        komercyjne, nastawione na motloch (wiem ze to brutalne). Ludzie typu Torbicka
                        siedza w TVP i nie zalezy im na "kontrowersyjnosci". "Kobieta kontrowersyjna"-
                        taki napis na wizytowce miala kiedys Bakula czyli malarka, taka jak Wojewodzki
                        jest showman. Ale chirurg plastyczny pojechal ja drugim wariantem i na razie po
                        karierze. Same obrazy jakos nie chca przemowic,
                        • Gość: Klara Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.wmid.amu.edu.pl 27.12.03, 16:25
                          Wojewódzki dla motłochu?? Wątpię, gdyż jego żartów czasem nie rozumieją jego gościem, nie mówiąć juzo ludziach przeżartych komercyjną papką. I wszyscy nie mogą być tacy sami. Wojewódzki jest Wojewódzkim, Torbicka to Torbicka. Na litosć boską, ta to dopiero jest wazeliniara. Zero własnego zdania, wszystko ładne, uśmiechnięte, aż się porzygać można. Ale prosze bardzo, ma prawo taką być, za to jej płaca, taką ma funkcję. I niech bedzie, ale czy wszyscy musza byćod razu tacy???
            • debi_bebi Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 16:10
              Wiesz, a-ndrzeju, mam mniej więcej tyle lat, co Ty, ale nie uważam, żeby Idol
              był adresowany do jakiejś konkretnej grupy wiekowej. Owszem, zostały narzucone
              limity wiekowe co do jego uczestników, ale to akurat uważam za słuszne.
              Weź natomiast pod uwagę, że Idol w swoich założeniach, oprócz wyłowienia
              młodych talentów, ma być show budzącym silne emocje, a nie kolejnym odcinkiem
              brazylijskiego mydlano-nudnego serialu dla otępiałych. Tym samym światowy
              Idol, gdzie występowali zwycięzcy edycji z poszczególnych krajów, czyli ci
              najlepsi z najlepszych, nie miał być festiwalem piosenki radzieckiej ani
              chrześcijańskiej, gdzie panowało by samo ciu-ciu-ciu, słodkie miny i patrzenie
              sobie z oddaniem w oczy. Stąd dobór jurorów, którzy zostali zaproszeni przez
              organizatorów nie po to, by reprezentować własny naród i czapkować innym
              jurorom czy telewidzom, tylko wyrażać swoje własne opinie i gusta muzyczne. I
              tutaj Kuba Wojewódzki był bardzo na miejscu, dosolił komu uznał za stosowne i
              skomplementował tych, którzy nie przypadli mu do gustu. Dziwna rzecz, ale
              zupełnie zgadzałam sie z jego opiniami i nie uważam, żeby zrobił z siebie
              błazna. W każdym razie nie większego, niż jego kolega z USA (ha, ha!), nie
              mówiąc już o jurorze z krajów arabskich, który poczuwał sie do wyjaśniana
              widzom tego, co sam powiedział!
              A że niektórzy lubią tzw. ciepłe kluchy? No cóż, może powinni się przerzucić
              na inny rodzaj widowisk w stylu "Droga do gwiazd" prowadzenia pana Wodeckiego
              (co za nudziarz!), ale już nie na "Szansę na sukces", bo tam pan Mann potrafi
              być niekiedy kompletnie niepoprawny politycznie, czym może urazić uczucia co
              bardziej "delikatnych" widzów.
              • a-ndrzej Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 16:28
                Debi -bebi dalas znakomity przyklad. Istotnie mozna byc uszczypliwym i
                niepoprawnym na wiele sposobow. Przyklad zachowania Manna swietnie tu pasuje.
                Ale jezeli nie widzisz roznicy (kolosalnej, przepastnej, olbrzymiej) miedzy
                komentarzem Manna a Wojewodzkiego, to przykro mi bardzo. Mann jest uszczypliwy,
                ale jedyna reakcja na jego docinki jest smiech, albo "odciecie sie"
                zainteresowanego. Nie sadze zeby ktos po spotkaniu z Mannem mial kiedys
                samobojcze mysli. To jest wlasnie uszczypliwa krytyka w najlepszym wydaniu.
                Tyle tylko, ze Mann nie ponizy sie do udzialu w czyms takim. Jaki jest stosunek
                Manna do Wojewodzkiego, widac bylo w ubieglym roku, gdy w "Szansie na Sukces"
                Wojewodzki "spiewal " jakas kolede. Tylko wyjatkowe opanowanie Manna sprwilo ze
                powstrzymal sie przed opluciem go i kopnieciem w dupe. Mysle ze gdyby ktos
                chcial Manna obrazic, wystarczy pokazac mu Twoj post, gdzie zestawiasz ich do
                kupy:)) Z calym szacunkiem nie trafilas zupelnie wg. mnie:)
                • debi_bebi Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 27.12.03, 23:27
                  Och, pana Manna uwielbiam i cenię za specyficzne poczucie humoru odkąd go znam
                  (z fonii i z wizji, rzecz jasna), czego już nie powiedziałabym o panu
                  Maternie. I nie sądzę, żebym obraziła kogokolwiek moim postem. A Kuba
                  Wojewódzki? No cóż, na początku denerwował mnie chyba w równym stopniu, co
                  Ciebie, aż zaczęłam mu sie uważniej przyglądać, tak jak Idolowi zresztą.
                  Obejrzałam 2 edycję, teraz śledzę trzecią, i powiem Ci, że moim zdaniem
                  program stracił wiele po odejściu Kuby. Straty tej nie rekompensuje ani pan
                  Prokop, ani pan Maleńczuk. A o tym, że pan Wojewódzki doskonale spełniał swoją
                  rolę w tym programie, świadczy chociażby Twoja reakcja. Poza tym do niczego
                  nie zamierzam Cię przekonywać :)
        • Gość: Margaret do a-ndrzeja IP: *.ssnet.pl / 80.55.131.* 27.12.03, 17:22
          Jaki tlumacz? :)
          Nie wiem czy wiesz, ale kazdy z jurorów najpierw wypowiadał się w swoim
          ojczystym jezyku, a potem - po angielsku.Wobec tego nie tlumaczono tekstów
          wypowiedzianych w jezyku ojczystym.To Tyle :)
          Ja uwazam, ze moze Wojewódzki nieco przesadzil z ekspresją ;), ale - jurorzy
          Usa i GB chamstwem go przewyzszyli (odzywki shut up, aluzje do polish water,
          haslo do mlodego norwega "hobbit" )itp.. NIe rozumiem, wiec dlaczego my mamy
          byc"narodem idiotów".
          A Reality Show - to przeciez zjawisko popularna nie tylko wPOlsce ale na calym
          swiecie:). Szkoda, ze nie widziales chociazby Niemieckich programow typu Idol,
          gdzie zwyciezali ladni cukierkowi chłopcy badz dziewczyny-spiewac nie
          potrafiacy za bardzo..ale niemieckie spoleczenstwo na nich glosowali.wiec-
          co .Narod idiotów?:)
          Troche wiecej dystansu do sprawy.
    • Gość: Nelka Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.pl / *.ns.net.pl 27.12.03, 14:53
      Idola nie oglądałam, ale wyrobiłam sobie zdanie dzięki migawkom między
      programami. Najbardziej w tym wszystkim wkurzał mnie nie Wojewódzki (jako
      Polka cieszę się, że mówił po polsku), ale nasza Idolka - która tak bardzo
      wstydziła się swego pięknego imienia, ze zmieniła na Alex - bleee!
    • Gość: samica czy musimy być narodem męczenników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 14:54
      Po coś ty tego idola oglądał? Po co oglądałeś big brothera? CZy wiesz,ze
      istnieją miliony ludzi, którzy oglądają, zamiast takich marnych szoł jak Kuba
      Wojewódzki, transmisje z audiencji generalnych Ojca Świętego? A czemu my mamy
      zawsze być tacy bogoojczyźniani i martyrologiczni, czemu mamy w d... włazić
      jakiejś Amerykance czy chłopcu z RPA? A czy Alę J. potraktowali lepiej? A co,
      dobrze śpiewała?
      • Gość: Nelka Re: czy musimy być narodem męczenników? IP: *.pl / *.ns.net.pl 27.12.03, 14:58
        Czy przy okazji będziecie tak dobrzy i powiecie mi, kim/czym jest ten Frytek,
        czy frytka, o których była tu mowa? Wiele razy słyszałam tą nazwe (nazwisko?),
        ale nie wiem o co chodzi...
        • lola211 Re: o frytce 27.12.03, 15:59
          Frytka to pseudo bohaterki reality show(teraz BAR) - nazywa sie Agnieszka
          Frykowska, jest córką śp.Bartka Frykowskiego i wnuczką Wojciecha(tego który
          został zamordowany z Sharon Tate u Polanskiego w domu).Zasłyneła jako osoba
          kontrowersyjna, uprawiająca seks z Kenem przed kamerami jakis czas temu.
      • a-ndrzej Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 15:16
        Ojca Sw nie ogladam, bo jestem ateista. Nie zartuj ze trzeba ogladac reality
        show, aby wiedziec kto jest bohaterem. Przeciez przez nastepne pol roku pelno
        ich w kazdym mozliwym programie, w zwiastunach, audiotele, itd. Mozesz nawet
        nie wlaczac telewizora, a i tak bedziesz wiedziec z gazet, nie zawsze nawet
        kolorowych. Nie jeste fanem pani Beger, ale mowienie o niej zupelnie bez
        zwiazku z tym co robi jest infantylne i denne. Rownie dobrze moglby znajac
        ciebie powiedziec ze ktos tam jest rownie beznadziejny. Nie mam nic przeciw
        ganieniu kogokolwiek,a Amerykanow calym sercem nie cierpie, chodzi mi tylko o
        forme. Reasumujac, gdy uslysze od moich corek ze Kuba jest fajny facet, uznam
        to za moja porazke.
        • Gość: ola Re: czy musimy być narodem męczenników? IP: *.man.polbox.pl 27.12.03, 15:42
          A - ndrzeeju, pozwolę się z Tobą nie zgodzić! Oglądałam pierwszą część tej
          żenady i muszę stwierdzić, że takiej nudy nie widziałam od czasu ostatniej
          eurowizji, którą oglądałam (dawno temu), sztampowo, drewnianie, nudno,
          irytująco cukierkowo, bez wyrazu...... muszę przyznać, że na tym tle Wojewódzki
          wyróżniał się i oryginalnością i niepokornością..... wśród tych papierowych
          postaci, on jeden wyglądał jak żywy człowiek, w miarę inteligentny, który MA i
          WYRAŻA swoje poglądy.....
          pozdr Ola
          • a-ndrzej Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 16:07
            Alez Olu, zawsze sie mozesz ze mna nie zgodzic:)) Chodzi mi o forme, a nie o
            tresc. Wiesz, moze ja mam po prostu taki charakter. Trudno mi kogos
            skrytykowac, jezeli wiem ze moglbym mu sprawic przykrosc. Nie zawsze dobrze na
            tym wychodze, ale zawsze bede myslal ze trzeba robic to bez obrazania. Nikt
            nikogo niczego w ten sposob nie nauczyl. Jak powiesz dziecku ze jest idiota
            niczego nie osiagniesz, jak powiesz mu ze jest madre a uczac sie bedzie jeszcze
            madrzejsze, masz szanse na sukces. Slyszalem o chlopaku ktory sie powiesil, bo
            telewizja zrobila go w konia ponizajac przed cala Polska. Nie wyobrazam sobie
            powiedziec 17 latkowi "jestes beznadziejny, z taka morda nie ruszaj sie z domu
            bo przynosisz wstyd rodzinie". Dla mnie to niepojete.
            • lola211 Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 16:30
              Nie wyobrazam sobie
              > powiedziec 17 latkowi "jestes beznadziejny, z taka morda nie ruszaj sie z
              domu
              > bo przynosisz wstyd rodzinie". Dla mnie to niepojete.

Dlatego nie masz szans na zostanie jurorem w Idolu.
              Z tego co pamietam KW nie atakuje ludzi za wyglad( w odróznieniu od innych
              swiatowych jurorów), tylko za brak talentu, umiejetnosci, mimo czego pchają
              sie na afisz.Widziałes w polskim Idolu kandydatów? Wielu z nich miało ogromny
              tupet i brak jakichkolwiek zahamowan, by przy całkowitym braku predyspozycji
              startowac na Idola.Oni sami sie osmieszali, a KW pomógł im tylko trzeźwo
              spojrzec na siebie.Obcesowo, ale tak własnie trzeba-człowieku, zejdz na
              ziemie , jestes do bani.Krygowanie sie i ocenianie w stylu Ewy Bem w drodze do
              gwiazd(nie wiem czy tam jeszcze jest bo dawno juz nie ogladam) jest mydleniem
              oczu, sciema po prostu.Zreszta jak tłumaczono- swiat szołbiznesu jest
              okrutny, nie ma tam miejsca dla wrazliwców, którzy popłacza sie jak ich ktos
              skrytykuje.Ten swiat jest dla odpornych, a tych ujadanie KW mało wzrusza.
              Gdyby nie KW ten program nie byłby tak popularny, jesli kogos to razi, niech
              nie oglada.
              • charade Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 16:48
                A moim zdaniem największą idiotką światowego idola była "Alex". Zachowywała
                się, jakby była naćpana (kto wie, może dodała sobie czymś animuszu ?), jak
                rozhisteryzowana mała piczka, której woda sodowa walnęła do głowy. Zarozumiała,
                arogancka gowniara zrobiła nam wstyd przez swoje zachowanie.

Zaraz mi ktoś pewnie dowali, że jestem zazdrosną i zawistną typową Polką, która
                nie znosi jak ktoś z ziomali odnosi "sukces", hehe, czekam !
                • lola211 Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 16:52
                  Mysle, ze ona po prostu starała sie ukryc stres przez taka zwiekszona porcje
                  luzu i pewnosci siebie, nadrabiała miną.
                  Mnie ona generalnie denerwuje ta przesadzona spontaną, skaczacy krasnal,
                  usmiech od ucha do ucha.W teledyskach widac przerost formy nad trescia, spiewa
                  tak sobie, a skacze przy tym jakby niewiadomo jaki power dawala.
                • Gość: Klara Re: czy musimy być narodem męczenników? IP: *.wmid.amu.edu.pl 27.12.03, 17:03
                  Jak już to przyniosła wstyd sobie. Niby dlaczego nam???/
                  • charade Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 17:11
                    Do Klary - skoro niektórzy tutaj twierdzą, że Wojewódzki przyniósł wstyd
                    Polakom, to ja to samo mówię o "Alex" ;)
                    • Gość: Klara Re: czy musimy być narodem męczenników? IP: *.wmid.amu.edu.pl 27.12.03, 17:21
                      No właśnie tego nie rozumiem.
                      • Gość: samica Re: czy musimy być narodem męczenników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 18:47
                        No bo teoretycznie to idolka Polaków - i to znaczy, ze właśnie taki mamy gust.
              • marchewunia Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 16:49
                A ja lubię Kubę! Facet ma swoje zdanie, swój świat i swoje zabawki, nie
                pozwala na to aby ktoś go zmienił i robi to na co ma ochotę. Dla mnie to
                człowiek, który jest wolny choćby duchowo. A takich cenię, indywidualista w
                pełnym wydaniu! On szuka prawdziwego idola a nie drugiej sztucznej laleczki,
                co to się popłacze jak jej powiedzą, że w różowym jej nieładnie. I byle tak
                dalej, więcej takich ludzi, przez nich zmienia się świat!
                • kochanica.francuza Re: czy musimy być narodem męczenników? 27.12.03, 17:23
                  marchewunia napisała:

> A ja lubię Kubę! Facet ma swoje zdanie, swój świat i swoje zabawki, nie
                  > pozwala na to aby ktoś go zmienił i robi to na co ma ochotę. Dla mnie to
                  > człowiek, który jest wolny choćby duchowo. A takich cenię, indywidualista w
                  > pełnym wydaniu! On szuka prawdziwego idola a nie drugiej sztucznej laleczki,
                  > co to się popłacze jak jej powiedzą, że w różowym jej nieładnie. I byle tak
                  > dalej, więcej takich ludzi, przez nich zmienia się świat!

przez nich zmieni się co najwyżej popkultura, dziecko...
                  a i to nie za bardzo...
    • Gość: Maryla Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.03, 17:25
      a-ndrzeju,
      odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: TAK

Jesteśmy narodem idiotów i głupiejemy coraz batrdziej z godziny na godzine, z
      powodu nadmiernego oglądania TV.

Weźcie się, ludzie, za jakąś książkę i sprawdźcie, czy potraficie
      skoncentrować uwage na jakiomś wątku przez czas dłuższy niż 5 minut.

przekaz za pomocą obrazu nie wymaga myślenia, nie wymaga rozumienia, nie
      wymaga logiki. Ogłupia odbiorcę.

A Kuba Wojewódzki, jak sądzę, bierze za to co robi niezłą kasę i w związku z
      tym idiotą nie jest.

Pozdrawiam.
      • Gość: lolek Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? IP: *.rtk.net.pl 27.12.03, 21:14
        zawsze podejrzewałem, że kobiety tylko udają, że sa głupie.
        to co tutaj ten facio pisze o kubie jest tragiczne.
        wyluzuj gościu, wyluzuj.
        kuba to kuba a ty to ty!
    • tralalumpek Re: BIS 27.12.03, 23:36
      a-ndrzeju, kiedyś przyznałam Ci na forum złote pióro
      za ten post masz u mnie dozgonne uwielbienie
    • pajdeczka Wojewódzki przegiął 29.12.03, 09:52
      To się mogło zdarzyć tylko w Polsacie, inna stacja wyciągnęłaby już dawno
      wnioski. I pomyśleć, że kiedyś faceta lubiłam za jego kontrowersyjność. A
      wyszło na to , że to zwyczajne chamsto i nieumiejętne posługiwanie się własnym
      intelektem.
      Mój mąż niedawno spoktkał go z Muchą na stacji benzynowej. Leżał na fotelu w
      samochodzie i czekał, aż jego partnerka zatankuje. Ciężko jej szło i mąż jej
      zaproponował pomoc, a jego opierniczył. Ten coś tam odpyszczył, ale nie było to
      wysokich lotów. Mąż powiedział, że jest z wyglądu fatalny, taki jakiś
      kanciasty. Wygląda na to, że z charakteru też.
      • misiek991 Re: Wojewódzki przegiął 29.12.03, 11:45
        Chciałbym nieśmiało zauważyć, że nikt nie mówi o programie i jego "głównych
        bohaterach". Wszyscy tylko o Kubie - i to jest jego mistrzostwo świata.
        Zauważcie też, że program był misternie montowany i to zarówno u nas jak i we
        wszystkich innych telewizjach. Zobaczyliśmy tylko to co reżyserzy chcieli
        pokazać.
        • pajdeczka Re: Wojewódzki przegiął 29.12.03, 13:35
          misiek991 napisał:

> Chciałbym nieśmiało zauważyć, że nikt nie mówi o programie i jego "głównych
          > bohaterach". Wszyscy tylko o Kubie - i to jest jego mistrzostwo świata.
          > Zauważcie też, że program był misternie montowany i to zarówno u nas jak i we
          > wszystkich innych telewizjach. Zobaczyliśmy tylko to co reżyserzy chcieli
          > pokazać.

A pokazali, co sami widzieli.
    • wasza_bogini wojewodzki jest ok 29.12.03, 13:55
      wojewodzki to jedna z nielicznych osob w telewizji, ktora jest na luzie.
      wojewodzki idzie z duchem czasu i z duchem srodowiska, w jakim sie obraca. to
      nie wojewodzki wymyslil, ze kobiety sa nazywane obecnie jako dupy, a podlozyc
      komus swinie to najzwyczajniej go wyruchac. to jest obecny standart. to nie
      jest wina wojewodzkiego, tylko tego, ze chamy zaczely robic kase i przejmowac
      rynek medialny. uwazam, ze gorszy od wojewodzkiego jest jagielski. poza tym
      pomysl, zeby z calego BB - manueli, alicji ( o dzizas), sewiollo itd robic
      gwiazdy to jets przegiecie. to nie jest prawda, ze to my jestesmy idiotami. tak
      naprawde to u nas nie jest jeszcze tak zle. poczekajcie az prezenterki beda
      wylewc swoj biust na ekran, tak ze bedziecie miec watpliwosci czy ogladacie
      prezenterki normalnej tv. czy erotic. na swiecie jest znacznie gorzej jesli
      chodzi o poziom tv. szkoda, ze myslimy, ze swiat jest pod tym wzgledem do
      przodu. wyglada na to, ze my sie cofamy.
      • kochanica.francuza Re: wojewodzki jest ok 29.12.03, 18:37
        wasza_bogini napisała:

> wojewodzki to jedna z nielicznych osob w telewizji, ktora jest na luzie.
        > wojewodzki idzie z duchem czasu i z duchem srodowiska, w jakim sie obraca. to
        > nie wojewodzki wymyslil, ze kobiety sa nazywane obecnie jako dupy, a podlozyc
        > komus swinie to najzwyczajniej go wyruchac. to jest obecny standart. to nie
        > jest wina wojewodzkiego, tylko tego, ze chamy zaczely robic kase i przejmowac
        > rynek medialny. uwazam, ze gorszy od wojewodzkiego jest jagielski. poza tym
        > pomysl, zeby z calego BB - manueli, alicji ( o dzizas), sewiollo itd robic
        > gwiazdy to jets przegiecie. to nie jest prawda, ze to my jestesmy idiotami.
        tak
        >
        > naprawde to u nas nie jest jeszcze tak zle. poczekajcie az prezenterki beda
        > wylewc swoj biust na ekran, tak ze bedziecie miec watpliwosci czy ogladacie
        > prezenterki normalnej tv. czy erotic. na swiecie jest znacznie gorzej jesli
        > chodzi o poziom tv.

A co to znaczy "na świecie", koleżanko?
        U nas w domu ogląda się telewizję niemiecką, która jest znacznie gorsza od
        polskiej(nadal! mimo że nasza pragnie się do niej upodobnić) i francuską, która
        jest dla odmiany znacznie lepsza...
        Podobno beznadziejna jest włoska, ale to wiem tylko z drugiej reki.

szkoda, ze myslimy, ze swiat jest pod tym wzgledem do
        > przodu. wyglada na to, ze my sie cofamy.
    • anahella Re: Czy jestesmy narodem idiotów??? 29.12.03, 19:32
      a-ndrzej napisał:

> Czy nie mozna byloby tych
      > wszystkich Kawalerow do Wziecia, Kubow Wojewodzkich, Manuel, Gulczasów,
      > Frytek, zapakowac w jakas rakiete i wystrzelic w kosmos?

Nie zasmiecajmy kosmosu. Bog stworzyl tylko jeden.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka