Dodaj do ulubionych

czy wy też od tabletek tyjecie???

04.01.04, 09:52
Mi się przytyło od nich chyba zae trzy kilo, piersi mi urosły i wogóle
wszystko jest do d.... Czy Ty też masz ten problem Droga Polko??
Obserwuj wątek
    • malwinkax Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 10:39
      Witam! Ja po tabletkach chudnę,przez 2 miesiące łykania Microgynonu 21
      schudłam 6 kg.Kilka lat temu brałam Gravistat i wtedy też schudłam sporo,ale
      jak tylko odstawiam tabletki waga idzie w górę.Każdy organizm jest inny i
      inaczej reaguje na hormony.Pozdrawiam...
    • alinaw1 Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 12:54
      Droga Polko, rozumiem, że chodzi o tabletki antykoncepcyjne. Ja skończyłam
      właśnie 36 rok życia, nigdy nie wzięłam i nie wezmę. Jestem przeciwniczką
      antykoncepcji (tabletki, spirale i inne świństwa). Cieszę się świetnym
      zdrowiem, a rok po porodzie stałam się dziwnie smukła... Jest super!
      • wildrain Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 14:18
        właśnie dlatego że nie uznajesz antykoncepcji musiałaś rodzić!A FE!Pozdrawiam
        Ciebie i Twoje Baby!Oby wyrosło mądrzejsze niż mamusia!
        • Gość: renia Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? IP: *.ath.spark.net.gr 04.01.04, 21:10
          Twoja powyzsza wypowiedz jest idiotyczna zdajesz sobie z tego sprawe? Skad
          wiesz, ze musiala? Moze chciala? "fe" - wskazuje ze masz piec lat
          (intelektualnie), a sugestia, ze dziewczyna jest glupia swiadczy tylko o
          Twojej glupocie i braku kultury. Dla mnie to wlasnie madroscia i dojrzaloscia
          jest umiejetnosc niezachodzenia w niechciana ciaze bez uciekania sie do
          sztucznej antykoncepcji. A z postu Alinaw wynika, ze wcale nie zachodzi
          nagminnie w ciaze.
      • Gość: renia pytanie do Alinaw IP: *.ath.spark.net.gr 04.01.04, 21:04
        Jak zabezpieczasz sie przed ciaza? Bo masz 36 lat i jak rozumiem urodzilas
        jedno dziecko. Jak to robisz, ze nie zachodzisz w ciaze?
    • Gość: AA Tabletki IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 14:09
      nie mają zwykle dobrego wplywu na organizm kobiety. Ale jesli juz musisz brać
      to weź pod uwagę, ze gestagen (jeden ze skladnikow; drugi to estrogen) ma
      dzialanie powodujace zwykle przrost masy ciala.Niech lekarz wybierze ci
      tabletki z takim gestagenem, ktorego jest bardzo malo lub nie ma tego
      dzialania.
      • omango Re: Tabletki 04.01.04, 14:46
        witam. Ja bralam cilest przez niecaly rok. Mialam wszelkie mozliwe negatywne
        objawy - depresja, przybranie na wadze, piersi jak balony, cellulit na udach,
        przetluszczajace sie wlosy. Po prostu totalna beznadzieja. Kiedy przestalam
        brac przez pare tygodni wlosy wypadaly mi garsciami.
        Generalnie dopiero po niecalym roku od odstawienia wszystko wrocilo mi do
        normy.
        Z tego co wiem wiele kobiet zle reaguje akurat na te tabletki.
        Ja w kazdym razie po tamtym doswiadczeniu wiecej nie zamierzam brac zadnych
        innych, nastawiam sie na inne "metody" - typu gumka ;-)
        a gdyby pojawila sie przez przypadek dzidzia my akurat nie mielibysmy nic
        przeciwko!
    • nglka Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 14:42
      Hm a czy lekarz zlecił Ci zrobienie badań na poziom hormonów zanim przepiszał Ci
      tabletki? Miałam ten sam probl;em, gdy brałam logest. Gdy po 2 miesiącach
      odiwedziłam moją panią doktor by poprosić o zmianę tabletek bo tyję od nich - ta
      stwierdziła, że to kompletna bzdura, bo to taletki nowej generacji z najniższą
      dawką hormonów itp itd więc... przepisałam się do innego lekarza i co? Po
      zmianie tabletek w 2 tygodnie (!) straciłam 8 kilo - tyle, co przytyłam biorąc
      poprzednie.
      • omango Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 14:50
        masz racje, na pewno wiele zalezy od lekarza i jego nastawienia do
        niebagatelizowania problemow pacjentow.
        Moj tez mnie olal, stwierdzil, ze te objawy absolutnie nie zaleza od tabletek!

no i od tamtej pory juz nie jest moim lekarzem :-)
    • Gość: M. ja tyję od każdych tabletek anty IP: *.pl / *.ns.slesz.pl 04.01.04, 15:15
      dlatego już nie biorę żadnych
      • maga19 Re: ja tyję od każdych tabletek anty 04.01.04, 15:19
        Ja również tyję od każdych i także nie biorę żadnych. pozdr.
    • Gość: Iza Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 16:09
      Ja biore Marvelon ok .2 lata i rowniez przytylam ok. 3 kilo. Poza tym dobrze
      sie czuje. Nie wiem czy po Marvelonie kazdy tyje czy zalezy to od poziomu
      hormonow u kobiet.
    • moboj Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 17:43
      przez wszystkie lata brania pigułek nie przytyłam ani grama, mam świetną
      figurę. nie mam problemów z cellulitem, z zatrzymywaniem wody. nie przydarzyły
      mi się żadne z tych rzeczy, które są opisywane w ulotkach dołączonych do
      pigułek.
      a reakcje na jakiekolwiek leki to kwestia indywidualna. jedni łykają
      antybiotyki na wszystko, a ja ostatecznie jestem w stanie znieśc tylko takie w
      zastrzykach i wcale przez to nie mówię, ze to złe leki.
    • mary_ann Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 22:01
      Tyłam, libido spadło mi prawie do zera, nie radziłam sobie z napadami agresji,
      miałam mdłości i bóle głowy, ktore wcale nie ustapiły po kilu miesiącach, do
      tego uszkodziły mi watrobę (co miało się nie zdarzyc, bo wszystkie były NAJ -
      NAJnowoczesniejsze, NAJmniejsza dawka, itd:-). Nie tęsknię do nich:-)
      • sahteene Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? 04.01.04, 22:51
        Biore od 7 miesiecy Harmonet - moje pierwsze pigulki.
        Nie utylam, poza tym ze urosly mi troszeczke piersi (ale tylko troche) zadnych
        zmian.
        Mam sklonnosci do zylakow, mam "siedzaca" prace ale pomimo obaw co do hormonow
        do tej pory nic nie zmienilo sie w sprawie moich zyl - czyli zadnych zlych
        objawow nie zauwazylam.
        Czyli w moim przypadku jest wszystko ok.
    • Gość: alex Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 23:44
      Od 5 lat łykam tabletki antykoncepcyjne. To fakt przytyłam ok. 5 kg, ale nie
      miałam żadnych problemów z włosami czy cerą. Świetnie się czułam i miałam
      wrażenie super-bezpieczeństwa. mój lekarz odszedł na emeryturę a nowa lekarka
      doradziła mi żeby zrobić sobie pół roczną przerwę. Zrobilam - no i zaczęło się.
      koszmar z wypadaniem włosów. niepohamowany apetyt na żarcie, pryszcze ( mam 30
      lat)i wcale nie schudłam.
      Czym prędzej wróciłam do tabletek, chodzę na siłownię i aerobik nie nie tyję od
      1 roku.
      • bubster Pytanie do Alex 05.01.04, 10:35
        dlaczego półroczną?
        dlaczego tak długo?
        Pytam bo jak do tej pory spotykałam się tylko z zaleceniem przerwy miesięcznej
        • moboj Re: Pytanie do Alex 05.01.04, 10:56
          półroczna przerwa jest taka akurat. nie podobają mi się natomiast lekarze,
          którzy zalecają przerwy w braniu tabletek krótsze niż trzymiesięczne. to
          dopiero jest niezła hustwaka dla organizmu: jeden miesiąc z pigułkami, drugi
          bez i znów powrót do pigułek. a potem panny narzekają na brak miesiączek,
          wahania nastrojów itp.
    • Gość: zeze Re: czy wy też od tabletek tyjecie??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 15:04
      dopoki nie bralam tabletek, to moglam schudnac na zawolanie. teraz musze sie
      niezle napracowac, a kilogramy spadaja, jakby mi łaske robily. tylko cera mi
      sie poprawila. ale juz nie chce mi sie brac tabletek, wiec je odstawie i wtedy
      znowu przejde na diete... aha, mowa o cilescie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka