Dodaj do ulubionych

zerówka w 285

16.02.13, 11:13
witam, czy ktoś może coś powiedzieć o tej zerowce? Moja córka idzie od września i chciałabym síę czegoś dowiedzieć jakie są nauczycielki, w jakich godzinach odbywają síę zajęcia, ile dzieci jest w klasie, czy są jakieś zajęcia dodatkowe. A może ktoś również będzie posyłać dziecko w tym roku do zerowki 285smile
Obserwuj wątek
    • kk_1976 Re: zerówka w 285 16.02.13, 16:37
      a skad masz pewnosc, ze dziecko sie tam dostanie? nie ma rejonizacji, z tego co wiem, trzeba obstawiac kilka szkol, dla nas bedzie to jedna z tych, ktore zaznaczymy, kk
    • ewa.mama Re: zerówka w 285 16.02.13, 17:33
      jest 5 klas - 3 w module, 2 w szkole - po pół roku jest zamiana
      w klasie jest po 26 dzieci
      dzieci mające zajęcia w szkole mają szatnię w module i łącznikiem chodzą do swojej klasy (zbiórka jest wszatni - ida z wychowawcą)
      chodzą na szkolną stołówkę, korzystają z wc szkolnego - generalnie raczej sami - wszystko mieści się na tym samym piętrze
      są 3 klasy świetlicy - tylko w module
      zajęcia są zawsze na rano, przy czym aby nie było tłoku grupy zaczynają co 15 min, więc w praktyce zajęcia rozpoczynają się między 8-9
      z zajęć dodatkowych jest tylko taniec - 30 czy 40 zł/msc
      angielski 1 x tyg, religia jest 2 x tyg - bezpłatnie
      • kk_1976 Re: zerówka w 285 16.02.13, 21:12
        a co to znaczy w module? poza budynkiem? zima nie jest tam zimno?
        • ewa.mama Re: zerówka w 285 17.02.13, 08:25
          moduł - to jest nowa parterowa dobudówka - super wyposażona itp - w sali jest toaleta i są podawane posiłki
          w szkole - dzieci chodzą same jak okrzepną na szkolną stołówkę i same do wc szkolenego na korytarzu
          • ewa.mama stawka żywieniowa 17.02.13, 08:26
            stawka zywieniowa za cały dzień to 11,5!!!
            jest śniadanie, obiad z dwóch dań i podwieczorek
            • mdembek Re: stawka żywieniowa 17.02.13, 15:08
              Dziękuję za wiadomośc. Mam nadzieję że jednak córka dostanie síę do wybranej zerowki ale będę wybierała też inne. Pociesza mnie to że pseudo samotne mamusie nie mają choć tu pierwszeństwa a to już połowa sukcesu A jak ze świetlicą dużo dzieci chodzi?
              Jak z opłatami?
              • ewa.mama Re: stawka żywieniowa 17.02.13, 22:54
                świetlica kosztuje 100zł/sem
                komitet klasowy 20-30/ msc
                są trzy grupy świetlicowe, ale prawda taka że ok 7 i ok 16 jest już jedna sala i może 10 dzieci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka