Dodaj do ulubionych

Re: Szkoła 42

22.01.07, 14:16
Witam !

Co się zmieniło po wymianie kadry w sp 42?
Czy są jakieś pozytywne zmiany?
Obserwuj wątek
    • czytelnik69 Re: Szkoła 42 24.05.07, 22:00
      Polecam wystawę prac dzieci z tej szkoły , prace z origami i inne ciekawostki
      Gratulacje dla P. Hani ze świetlicy bo to chyba ona tym wszystkim kierowała,
      jestem pod wrażeniem coś wspaniałego
    • pieskuba Re: Szkoła 42 24.05.07, 23:06
      Jest mnóstwo zmian, głównie pozytywnych :o)
    • anka75 Re: Szkoła 42 25.05.07, 20:58
      Ja też widzę zmiany na lepszesmileCos zaczęło się dziać, jakies konkursy, ciekawe
      akcje typu Wiem co jem, czy konkurs na logo szkoły. Wystawa prac z origami jest
      fantastyczna!!! Niewiarygodne, jakie cuda dzieciaki zrobiłysmile))
      • fefella Re: Szkoła 42 31.05.07, 12:26
        Wiem co jem? Dajcie spokój bezsensowny apel, który może za pierwszym razem miał
        sens, ale powtarzanie go już nie. Nauczyciele zmuszani są przez panią Dyrektor
        (która udaje tylko profesjonalizm) do tego by wymyślać lekcje o zdrowym żywieniu
        bez względu na to jakiego przedmiotu uczą.
        • anka75 Re: Szkoła 42 31.05.07, 13:49
          Nie wiem, czy "wiem co jem" było akcją udana, ale od czegoś trzeba zacząć. Tylko
          nic nie robiąc nie popełnia się błedów! Mam nadzieję, że okres zaniechań w tej
          szkole odchodzi do historiismile))
        • pieskuba Re: Szkoła 42 31.05.07, 13:50
          To nie były "lekcje o zdrowym żywieniu" tylko zajęcia praktyczne - dzieci robiły
          sałatki własnego pomysłu, które zostały sfotografowane i zjedzone. Potem
          układały hasła na temat zdrowego odżywiania, malowały plakaty i wierz mi -
          doskonale się bawiły. Wiem, bo brałam udział w tej zabawie. Potem była druga
          część a później rozstrzygnięcie konkursu i nagrody. Nie wiem jak w innych
          klasach, ale nasza dostała wielkiego, pysznego arbuza, sporo innych owoców i
          nieco słodyczy (niezupełnie zgodnie z ideą nauki o zdrowym żywieniu, ale
          trudno). W ten sposób "odpracowano" dwie soboty. I powiedz, czy do czegoś
          takiego naprawdę trzeba zmuszać?
          • fefella Re: Szkoła 42 04.06.07, 21:01
            nie wiem jak się bawiły dzieci w Twojej klasie, ale wiem co mówi o tej akcji
            część nauczycieli
            • pieskuba Re: Szkoła 42 04.06.07, 22:25
              Dlaczego nie wiesz, jak bawiły się dzieci w mojej klasie? Przecież napisałam, że
              dobrze... A że niektórym wiecznym malkontentom nie chciało sie bawić - trudno!
              Wychowawczyni w klasie mojej córki na początku zapowiedziała, że od sałatkach
              nie ma pojęcia, umie zrobić jedną, niekoniecznie zdrową i że dzieci mają
              przynieść przepisy :o) a ona sama przy okazji też się czegoś nauczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka