Dodaj do ulubionych

ZWROTY - nowość

27.09.04, 10:24
Cześć smile
W sobotę byłam na spotkaniu okręgu i szefowa powiedziała, że produkty WADLIWE
i USZKODZONE w transporcie będzie można oddawać na nowych zasadach: trzeba
się skontaktować z szefową i firma przyśle BEZPŁATNIE kuriera po te rzeczy.
Zwroty (i wymiany) z innych powodów - na starych zasadach.

Oczywiście paczka dla kuriera musi być spakowana, w środku musi być formularz
przesyłki zwrotnej smile
Obserwuj wątek
    • flower15 Re: ZWROTY - nowość 27.09.04, 10:36
      super!Bo czasmi mi drazni dostawa.Opakowania powginane,zabrudzone,pościerane
      • nea2 Re: ZWROTY - nowość 27.09.04, 11:52
        Widzę,że w firmie wkońcu ktoś pomyślał o zwrotach.Ja sama pisałam w tej sprawie
        do firmy.Zamawiałam zestaw pro sport.Przyszedł rozlany.Poszlam do COK-u spytać
        się co w takiej sytuacji mam zrobić.Uszkodzenie nie jest z mojej winy i
        dlaczego mam płacić za odesłanie produktu.Pani powiedziała,żeby skontaktować
        się z Warszawą.Dostałam odpowiedź,gdzie było m.in tak napisane (zostawiłam
        sobie tego maila na "pamiatkę"):"W przypadku sprzedaży naszych kosmetyków, to
        Konsultantki zajmują się ich dystrybucją i to osoby z tego tytułu czerpią
        zyski sprzedajšc kosmetyki po cenach katalogowych".A dalej,że mam to odesłac na
        własny koszt.
        zgadzam się z flower15 odnośnie opakowań.Ktoś zamawia wodę toaletową na prezent
        i dostaje ją w brudnym,pościeranym opakowaniu.Głupio coś takiego potem wręczyć.
        • roberti.ori Re: ZWROTY - nowość 29.09.04, 20:08
          dziewczyny szczerze wam wespółczuję, u nas zwroty robi sie bez dyskusji i nie
          trzeba niczego wypisywac , wystarczy że wypijszesz z jakiej faktury i jaki kod
          produktu i tyle , oddajesz bez zbędnej dyskusji i bez kosztów. pozdrawiam
          • chicarica Re: ZWROTY - nowość 29.09.04, 22:34
            Tak, wiemy już że Twoja firma jest cudowna... wink
          • asiek501 Re: ZWROTY - nowość 29.09.04, 22:37
            rany robert...
            przestaje zaglądać juz do Twoich postów, bo z góry wiem co w nich znajde
            w kazdym piszesz jak bardzo nam współczujesz, jakie jesteśmy biedne i uciśnione
            w tym Avonie
            i że U WAS w Oriflame, to...

jak taka stara babcia, co ciągle powtarza "A za MOICH czasów, to..."

uncertain
          • sister52 Re: ZWROTY - nowość 29.09.04, 22:51
            Jasne, jak ktoś mieszka tam gdzie nie ma biura Oriflame to robi zwrot bez
            żadnych kosztów... Idź takie bajki babci poopowiadaj. U nas zwroty też robi się
            bez dyskusji - nikt z nami nie dyskutuje o tym co zwracamy. Więc w czym Ori
            jest lepsze niby?
            • roberti.ori Re: ZWROTY - nowość 30.09.04, 13:58
              nie będę ci mówił co musisz wypisywać aby zrobić zwrot, dobrze o tym wiesz ,
              pisze tylko że w ori nie trzeba się usprawiedliwiać dla czego robi się zwrot.
          • nea2 Re: ZWROTY - nowość 30.09.04, 09:09
            Roberti skoro Twoja firma jest taka wspaniała to ciekawa jestem dlaczego po
            roku miałam jej szczerze dość i przeniosłam się do Avonu?Skończ już z tymi
            wpisami.Forum oriflame jest gdzie indziej.
    • esk16 Re: ZWROTY - nowość 27.09.04, 15:33
      super, dzięki za wiadomość, wreszcie ktoś pomyślał smile
      pozdrawiam!
      • kati_p Re: ZWROTY - nowość 29.09.04, 22:31
        to ciekawe, bo dziś moja OKS powiedziała, że firma przyjmuje zwroty tylko od
        konsultantek, i to te pojedyncze... Kurierem można wysłać, ale nie wierzę w
        żadnego świętego Mikołaja, który po to przyjedzie!
        • nikasob Re: ZWROTY - nowość 30.09.04, 09:55
          A od kogo miałyby być te zwroty jak nie od konsultantek? Skoro masz OKS, to
          chyba jesteś konsultantką? Napisałam, że chodzi o produkty uszkodzone i
          wadliwe - jeśli będziesz ich miała 20, to też Ci po to przyjadą, ale kuriera
          musi zamówić szefowa, nie Ty. I warto się kłócić, bo to jest nowość i nie
          wszyscy mogą jeszcze o tym wiedziećsmile
          • sister52 Re: ZWROTY - nowość 30.09.04, 10:06
            Kati_p chodziło o to, że firma nie przyjmuje już zwrotów "zbiorowych" z biur
            okręgów. Tzn. że konsultantki przynoszą zwroty do biura a raz na jakiś czas OKS
            wysyła je wspólną paczką. Takie zwroty nie są już przyjmowane i każda
            konsultantka ma sama na swój koszt odesłać zwrot do Garwolina.
            • ciemnogrodzianka Re: ZWROTY - nowość 30.09.04, 12:30
              o, to zmiana na gorsze. Raz mialam zwrot wzielam dla siebie (i dobrze zrobilam),
              drugi raz, w tym roku, zanioslam do biura. Szkoda ze to sie skonczylo
              • zuziarozia Re: ZWROTY - nowość 05.10.04, 08:22
                Witam.
                Z tą likwidacja zbiorowych zwrotów avon trochę przesadził. Wiele kosmetyków
                kolorowych nie ma próbek , a dobranie odpowiedniego odcienia z katalogu
                graniczy z cudem . Niestety teraz chyba zrezygnuję z zakupów kolorówki co do
                której nie będę miała pewności- wysyłanie szminki czy podkładu lub cieni i
                ponoszenie kosztów , które mogą przewyższyć cenę kosmetyku mnie nie interesuje.
                Kupuję w większości dla siebie i rodziny a nie na zarobek i nie mam zamiaru
                dokładać do interesu. Dla mnie te 100% satysakcji to fikcja- jakie 100 procent
                jak sie ponosi koszty?
                Mogliby przynajmniej przyjmować zwroty w COK-ach.
                • justa_79 Re: ZWROTY - nowość 05.10.04, 09:32
                  nie rozumiem, co im przeszkadzało przyjmowanie zbiorowych paczek od OKS.
                  widocznie się uparli, żeby tą słynną gwarancję Avonu ;> przerzucić na
                  konsultantki.
    • matej_lublin Re: ZWROTY - nowość - sprostowanie 05.10.04, 09:53
      jeżeli chodzi o oddawanie zwrotów do swoich OKS to ...
      ... JEST TO DALEJ AKTUALNE

taką informację otrzymałam z Warszawy
      w tym liście wysłanym do OKS chodzi o to, że Garwolin nie będzie przyjmował
      zbiorczych zwrotów, które są zapakowane bez formularzy zwrotu
      przyporządkowanych do konkretnych produktów, tzn. produkty z danego formularza
      powinny być razem z nim zapakowane w jedno opakowanie, by można było
      zidentyfikowac który produkt należy do kogo.
      Często się bowiem zdarzało, że wiele OKS wrzucało wszystkie produkty do jednego
      pudełka a formularze osobno i nie wiadomo było które produkty należy do której
      Konsultantki. Miało to szczególnie znaczenie przy sytuacjach, gdy w pudełko
      były np. 2 kremy, z których jeden był nadmiernie zużyty i nie wiadomo było
      która z 2 Konsultantek go oddała i której nie uznac tego zwrotu, bo kazda
      twierdziła, że to nie jej.

Czyli można śmialo zanosić zwroty do swoich OKS lub do COK na Słowiczej w
      Warszawie.

Pozdrawiam,
      Krysia
      (-)
      • zuziarozia Re: ZWROTY - nowość - sprostowanie 05.10.04, 10:15
        Dziwne, bo wląśnie wczoraj bylam w okręgu, aby oddać puder, który został przez
        pomyłkę zamowiony. W dodatku zamawiałam go przez okręg tj . robiłam domówienie
        do zamówienia i podałam numer produktu oraz stronę. Nie wiem kto tu zawinił
        ja , czy dziewczyna z okręgu która odbierała zamówienie, ale na podanej stronie
        nie było tego produktu, a teraz muszę na własny koszt wysyłać go do Garwolina.
        Coś tu nie jest w porządku.
        Możecie mi pordzić co zrobić w takiej sytuacji.?
        • matej_lublin Re: ZWROTY - nowość - sprostowanie 05.10.04, 10:57
          a w Twoim okręgu OKS nie chce Ci przyjąć tego pudru do zwrotu ??
          dla mnie także jest to dziwne, bo w Warszawie powiedziano mi, że dalej
          przyjmują zwroty przez OKS
          z drugiej strony OKS wcale nie musi wysyłać zwrotów i wpisywać swojego nazwiska
          jako nadawcy tylko wiem, że podają często nazwisko jednej z Konsultantek i
          wychodzi na to, ze to Konsultantka z kolezankami wysyła zwroty - i wilk syty i
          owca cała, czyli zawsze znajdzie się metoda

ja bym na Twoim miejscu uparła się i zostawiła ten zwrot w biurze
          w końcu zarówno OKS, jak i Koordynatorzy mają zarobek z zamówień Konsultantów i
          łaski nie powinni robić
          niby sa tacy mili jak próbują kogoś wciągnąć do firmy, a potem robią same
          problemy - ochyda ...

pozdrawiam, życząc pomyślnego załatwienia sprawy,
          Krysia
          (-)
          • nea2 Re: ZWROTY 05.10.04, 13:28
            Zwroty powinny być przyjmowane w COK-ach.Takie jest moje zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka