Dodaj do ulubionych

REWOLUCJA W AVONIE

13.01.05, 07:54
Zachęcam wszystkich do pilnego zapoznania się ze zmianami wchodzącymi od
katalogu 03. Konsultanci,znawu mamy w plecy. To wspaniały prezent Starkowej
z okazji Dnia Kobiet , więcej takich.Zobaczcie jak jest w innych
firmach ,nie ma takiego wyzysku jak w Avonie.Dobrze bybyło aby jeszcze jakość
kosmetyków się poprawiła.Może trzeba by było zasięgnąć opinii Inspekcji
Handlowej lub coś w tym rodzaju.W nawiązaniu do reklamy MEDIA MARK AVON
traktuje nas jako i idiotów. Jacy łaskawcy , w Klubie Róży po spełnieniu
warunków dostaniemy pakiet katalogów w k-12 no i mamy większy kredyt
na składanie zamówienia.Czy widzicie jak traktują nas ,to chyba najlepiej
widać po sprawie Pani Uli jak również OKS -ach z Sopotu i Gdańska . Jest
bosko ,ciekawe co na ten temat myśla nasi sąsiedzi z TrÓjmiasta. Mam
nadzieje , że zobaczę tu Was . Wasza kolezanka niedoli ,
pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: REWOLUCJA W AVONIE 13.01.05, 09:30
      a coś się stało z OKS z Sopotu i Gdańska? myślałam, że tylko w Gdyni zmienili.
      • miszczynia Re: REWOLUCJA W AVONIE 13.01.05, 10:40
        Nie wiem, co się dzieje na Wybrzeżu, ale zmiany nastąpiły w całej firmie.
        Nastąpiła totalna rejonizacja i stąd zmiany w przynależności do Okręgów.
        Z informacji, które uzyskałam wynika, iż okręgi będą teraz ściśle powiązane z
        ulicami. Nawet jeśli Koordynatorka podpisze umowę z nową Konsultantką
        (Konsultantem), ale dziewczyna (chłopak) mieszka na ulicy nie należącej do jej
        Okręgu, to "sukces" zostanie przypisany Koordynatorce, której podlega dany
        rejon smile
        Z tego powodu wyniknie sporo utrudnień, jak np. w moim przypadku.Okręg, któremu
        podlegam mieści się w mieście oddalonym od mojego miejsca zamieszkania, około
        26 km, jednak w moim mieście istniało biuro innej Koordynatorki z tego samego
        Okręgu, więc często korzystałam z pomocy tutejszego biura. Teraz prawdopodobnie
        będzie to niemożliwe, gdyż będzie podlegał pod inną OKS-kę sad(((
        • justa_79 Re: REWOLUCJA W AVONIE 13.01.05, 11:02
          ten cały system konsultantka-koordynator-OKS w ogóle jest w Avonie chory. w
          normalnych firmach pod koordynatora podlega każdy konsultant, niezależnie od
          miejsca zamieszkania (cała Polska i nie tylko). a tu będą musieli oddawać
          własną pracę komuś. to już w tej firmie nic się nie opłaca robić, ani być
          konsultantką (nowe opusty), ani koordynatorem.
          • magdaa70 Re: REWOLUCJA W AVONIE 13.01.05, 22:18
            Witam jestem Koordynatorem od 4 lat i widze ze moja praca zbliża sie ku rychlemu
            upadkowi.To co sie dzieje w Avonie to istny skandal!!!
            Elena Starkowa chce najwidoczniej doprowadzić Avon do upadku i chyba szybko jej
            sie to uda.Twierdzi iż po co sklepy w Polsce skoro ich nie ma w Rosji?
            Ale Polska to już Europa a Rosja co?To sie u nas nie uda. Poczekajcie jeszcze do
            poniedziałku a dowiecie się wiecej fajnych rzeczy o nowych zasadach w Avonie.Oj
            bedzie wesoło .Moje Konsultantki ktore miezkaja po za terenem mojego okregu nie
            chca byc u kogoś innego!Chcą byc ze mną!Umiem kombinować jak na Avon przystało i
            na pewno nie pozwole aby mi je odebrano.Dziewczyny trzymajcie się i nie
            zwracajcie na nasza szefowa uwagi w końcu musi sie coś zmienić na dobre.Pozdrawiam.
            • nea2 Re: REWOLUCJA W AVONIE 14.01.05, 17:51
              magdaa70 napisała:
              Poczekajcie jeszcze do poniedziałku a dowiecie się wiecej fajnych rzeczy o
              nowych zasadach w Avonie.Oj bedzie wesoło.

Znasz jakieś szczegóły?co ma być w poniedziałek?
              • hanureku Re: REWOLUCJA W AVONIE 14.01.05, 19:03
                moja koordynatorka mowilam ze miala jechac na jakas konferencje do w-wy gdzie
                mieli wszystko wyjasniac i objasniac. ale co tam sie dzialo to nie wiem sad
                czy Twoj post oznacza ze beda kolejne rewelacje? nie dobijajcie mnie...
                • magdaa70 Re: REWOLUCJA W AVONIE 22.01.05, 00:00
                  no witajcie dziewczyny!Już po konferencji.No i teraz możemy pozyskiwac tylko
                  konsultantki ze swojego terytorium.Zostałysmy tak ograniczone z terenem ze nie
                  mamy szans na zadne mianowania.Teraz jak przyjdzie Pani z terenu innej
                  Koordynatorki ja nie moge podpisac z nia umowy, czyli firma traci potencjalna
                  Konsultantke. Fajnie co?A i sklepy tez nam wogole mają zlikwidować.
                  • hanureku Re: REWOLUCJA W AVONIE 22.01.05, 00:17
                    czyli oplaty w sklepie to pierwszy krok do likwidacji, a nie do zmniejszenia
                    kolejek? cy nasza "kochana Elena" okreslila do kiedy chce zlikwidowac COK-i?
                    • mari.tamini Re: REWOLUCJA W AVONIE 22.01.05, 08:29
                      Dziewczyny, a skąd tą Sarkovą wytrzasneli. Może to jakaś kochanka szefa tego
                      Avonu. A może by tak jakąś petycję na nią napisać. W końcu i tak nic nie zrobią
                      konsultantką, bo musieli by wszystkie pozwalniać. Jak czytam o tych zmianach to
                      ściśle socjalistyczny ustrój przemawia. Tutaj jest Polska i może Polacy powinni
                      mieć też coś do powiedzenia.
                  • missann Re: REWOLUCJA W AVONIE 22.01.05, 13:19
                    A odnośnie tych konsultantek i terytoriów ... Czy to dotyczy tylko tych nowych,
                    które chcą się zapisać, czy tych obecnych też? A konkretnie to chodzi mi o to,
                    czy jak ktoś mieszka w miejscu gdzie obowiązuje inny okręg niż ten w którym się
                    zapisał, to czy przerzucą go do tego okręgu gdzie powinien być, czy zostaje
                    przy tym w którym był?
                    • miszczynia Re: REWOLUCJA W AVONIE 22.01.05, 14:55
                      Nie sądzę, aby posunęli się do tego, żeby niszczyć "owoce" dotychczasowej pracy
                      Koordynatorów! Zmienić się może np. Okręg, ale dla całej grupy. Rejonizacja
                      będzie obowiązywać dopiero od tej chwili, co znacznie zmieni możliwości
                      powiększania grupy przez Koordynatorów.
                      Istnieje również możliwość zmiany Koordynatora, ze względu na rejon, ale tylko
                      w przypadku wspólnie podjętej decyzji przez dwóch Koordynatorów i dwie
                      Konsultantki, na ewentualną zamianę ( choćby ze względu na wygodę kontaktów z
                      biurem). Jednak nie sądzę, że znajdzie się wiele takich przypadków.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka