Dodaj do ulubionych

Pic na wodę!

03.02.05, 15:27
Mowa o gwarancji na produkty. Trzymiesięcznej, stuprocentowej gwarancji. Zamówiłam perfumy, na które dostałam niestety uczulenie (jestem alergiczką). Chciałam je zwrócić, ale moja konsultantka powiedziała, że to niestety niemożliwe, bo tamto zamówienie było składane jeszcze z "konta" zapisanego na jej ojca, a on się teraz wypisał i ona założyła własne konto. Poza tym, oświeciła mnie, że zwroty można dokonywać jedynie z nastepnym zamówieniem. A ja chciałam to zrobić po nie przeszło miesiącu. Wielkie dzieki. 100 zloty nie moje. Więc jak to jest??
Obserwuj wątek
    • biba46 Re: Pic na wodę! 03.02.05, 15:33
      trochę te wyjaśnienia dziwnie brzmią, co nie znaczy że są nieprawdziwe. Nie
      popieram Allegro, ale często spotykam na nim oferty używanych produktów, a może
      po prostu umieść swoją ofertę na naszym targowisku.
      • hepinka Re: Pic na wodę! 03.02.05, 15:37
        a ja bym zmieniła konsultantkę...
    • justa_79 Re: Pic na wodę! 03.02.05, 15:42
      co to za konsultantka. gwarancja 3 miesiące od złożenia przez nią zamówienia,
      więc jeśli chcesz oddać po miesiącu, to na pewno się nie spóźniłaś - chyba, że
      perfumy kupiła 2 miesiące wcześniej i trzymała je w domu, w co wątpię.
      wypisanie się ojca - z tego, co wiem, to nie można się wypisać, po prostu
      przestaje się składać zamówienia, co nie znaczy, że zostajesz wykreślona z
      systemu. jeśli ona zamówiła te perfumy miesiąc temu na ojca, to po miesiącu
      nadal je może zwrócić. ale ludzi są różni, nic na taką nie poradzisz...
      • eulalka Re: Pic na wodę! 03.02.05, 21:39
        POPROSTU, JAK KAŻDA KONSULTANTKA, NIE LUBI ZWROWÓW!!! BO TO SĄ DLA NIEJ
        DODATKOWE KOSZTY ZAWIEZIENIA TEGO DO FIRMY!!! a BYM ZMIENIŁA KONSULTANTKĘ NA
        TWOIM MIEJSCU, A JEŚLI NIE MIAŁABYŚ KOGOŚ INNEGO NA JEJ MIEJSCE ZAPRASZAM DO
        SIEBIE!!! MOJ E-MAIL: eulalka_@czat.onet.pl

POZDRAWIAM!!!
        PS. NAPISZ DO FIRMY NIECH CI WYJAŚNIĄ smile PAPA
        • biba46 Re: Pic na wodę! 03.02.05, 21:57
          zmiana konsultantki, nie rozwiąże lenie problemu "utopienia" forsy w kosmetyku,
          którego nie może używać. Jeszcze raz namawiam na próbę odstąpienia go komuś,
          odzyskasz przynajmniej jakąś część pieniędzy. Nowa konsultantka się znajdzie,
          wystarczy ogłosić to w wątku SZUKAM KONSULTANTKI ..., najlepiej z podaniem nie
          tylko miasta, ale i/ewentualnie dzielnicy.
          Powodzenia!
    • istrun Re: Pic na wodę! 04.02.05, 08:43
      To proste - konsultantka nie chce przyjąć zwrotu, bo:
      a) musi zapłacić za przesyłkę poleconą tego produktu do firmy
      b) firma odda jej tylko tyle kasy, za ile sprzedała go konsultantce (jeśli była
      to woda Today zaraz po jej wprowadzeniu opust mógł sięgnąć nawet 45%, czyli
      produkt kosztował ją 55 zł), resztę konsultantka będzie musiała "dołożyć", żeby
      Ci zwrócić.
      Na Twoim miejscu dowiedziałabym się w jakim okręgu działa konsultantka i kto
      jest jej Okręgowym Koordynatorem Sprzedaży - może na infolinii Avon podadzą Ci
      te dane po uprzednim naświetleniu całej sprawy (tel. 0-801-353-303), po czym
      skontaktowałabym się z OKS-ką i opowiedziała o wszystkim. Jeśli tego od nich
      nie wyciągniesz postaraj się znaleźć inna konsultantkę w okolicy - jeśli jej
      będzie zależało na kliencie powinna się to sprawą zająć. Ja miałam podobny
      przypadek: klientka narzekała, że kupiła od innej konsultantki przeterminowany
      produkt, a konsultantka twierdziła, że wszystko jest OK. Zgłosiłam sprawę
      swojej Koordynatorce (nie znałam ani nazwiska ani nr okręgu tamtej
      konsultantki), a ona poleciła wziąć ten produkt od klientki i jeśli
      rzeczywiście nie będzie w porządku, postara się rozwiązać problem. Klientka się
      rozmyśliła, więc sprawa nie doczekała finału, ale myślę, że są osoby, którym
      zależy na wizerunku firmy.

Pozdrawiam,
      Iza

P.S. Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic ja mogłabym się tym zająć, bo mam
      bardzo obrotną Koordynatorkę smile
      • justa_79 Re: Pic na wodę! 04.02.05, 09:40
        najwyższy upust na Today to było raczej 40%, a nie 45.
        • sister52 Re: Pic na wodę! 04.02.05, 09:59
          justa, najwyższy upust na Today to było 45% jak się zakupiło 6 flakonów w
          K11/2004. Teraz na Tomorrow jest 40% za 3 i więcej flakonów.
          • jutin Re: Pic na wodę! 04.02.05, 10:48
            albo kupiła je w ofercie demo - na która nie ma zwrotów ....
            • biba46 Re: Pic na wodę! 04.02.05, 10:59
              i to wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, bo jak wspomniały
              porzedniczki, "wypisanie się" z firmy nie zwalnia od uznania reklamacji.
          • justa_79 Re: Pic na wodę! 04.02.05, 11:43
            sister, możliwe, chyba mi się pomyliło przez to Tomorrow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka