Dodaj do ulubionych

rachunek ...

10.02.05, 15:06
hej dziewcyny pierwszy raz placilam rachunek w jakims nowym punkcie "GOSIKI"i
chcialam zeby kasa doszla szybko do avonu a dzis mam termin skladania
zamowien a 15 lutego paczke z dostawa do domu _ moja zlaegla platnosc to 492
zl uncertain tzn ja to juz wpłacilam ale kilka dni temu a termin mialam 30 .01. i
pieniadze jesczez nie doszly sad czy wystawia mi fakture nawet jak pieniadze
nie dojdą ??? a nawet jak wystawia to czy wysla mi paczke w wyznaczonym
terminie tj.15 luty ???prosze o odp :<
Obserwuj wątek
    • miszczynia Re: rachunek ... 10.02.05, 15:25
      Warunkiem przyjęcia i zrealizowania zamówienia jest wpłynięcie pieniędzy za
      fakturę na konto w firmie. Jeżeli ich tam nie ma, to paczka nie zostanie
      wysłana. Czasem pieniądze wpływają w ostatniej chwili. Jeżeli składasz
      zamówienie przez telefon, to po prostu zapytaj w Warszawie, w jaki sposób
      zamówienie zostanie zrealizowane, jeśli pieniążki nie wpłyną na czas.
      Nie wystawą Ci faktury, jeśli nie będzie spakowana paczka.

Jeżeli chcesz, aby pieniądze szybko doszły, to NIGDY nie wysyłaj ich z
      punktu "GROSIK"!!! Najlepiej skorzystać z Banku, który przesyła pieniądze
      Eliksirem. Opłata wprawdzie jest spora ( 4 zł), ale masz gwarancję, że
      pieniądze znajdą się na koncie tego samego, a najpóżniej następnego dnia.
      • kaluskaj Re: rachunek ... 10.02.05, 15:36
        Ja polecam płacenie przez Internet! Mam przelew zlecony na avon i pieniądze są
        za 1 -2 dni na koncie w avonie tzn. widoczne w podglądzie w Internecie jako
        wpłata za fakturę ... To jest super wygodne i pewne, a poza tym sama to robię,
        kiedy mam czas i ochotę, wszystko kontroluję i nie ruszam się z domu! Dobra
        rzecz polecam.
    • justa_79 Re: rachunek ... 10.02.05, 15:59
      pynia, telewizji nie oglądasz??? trąbią ostatnio o tym, że kilka takich sieci
      punktów przyjmowania opłat zostało założonych przez oszustów, później się
      zwijają, a swojej kasy nie zobaczysz ani Ty, ani Avon... najlepszym wyjściem
      jest założenie konta w banku, który oferuje darmowe lub tanie (kilka groszy)
      przelewy przez Internet.
    • sister52 Re: rachunek ... 10.02.05, 18:04
      Pynia, nigdy nie wpłacaj pieniędzy przez żadnego Grosika czy takie tam "wpłaty
      za złotówkę". Z doświadczenia wiem, że takie wpłaty idą bardzo długo, dłużej
      niż poprzez pocztę - która od nowego roku poprawiła się i przelewy bankowe są
      na koncie w 2, 3 dni. A taki Grosik czy inne badziewie jest dobre dla skner,
      które skąpią złotówki - przez to jest spora szansa że kasa nie dotrze na czas
      do Avonu i nie dostaniesz paczki.
      Oczywiście polecam także otworzenie rachunku bankowego, jak moje
      przedmówczynie, ale z tego co wiem, nie jesteś, pyniu, pełnoletnia, więc ta
      propozycja nie jest akurat do Ciebie smile Ale mamę czy tatę masz - oni pewnie
      mają rachunki bankowe. Jeśli tak, to ich możesz poprosić o dokonanie wpłaty.
      • hepinka Re: rachunek ... 10.02.05, 18:22
        są rachunki dla młodzieży
        np w moim banku jest opcja Junior
        tylko rodzice muszą je założyć wink
        zadzwoń na inforlinię moze i się dowiedz czy w systemie nie mają kaski
        ewentualnie zadzwoń do swojej OKSki - moja mówiła, że w przypadkach
        nieuregulowania faktury na czas oni sie z nią kontaktują...
        może to pomoże

też polecam przelewy online, po 2 dniach widzę w systemie avonu że wyszłam na
        "zero" wink
      • lagrima Re: rachunek ... 10.02.05, 18:50
        Konto inteligo można założyć od 13 lat, więc raczej nie widzę przeszkódsmile
        • sister52 Re: rachunek ... 10.02.05, 19:16
          Wiem, że są konta typu junior. Ale dość często są to podrachunki pod konto
          rodzica. Więc jeśli rodzic już jakieś ma to po co drugie. Samemu się nie
          założy, trzeba mieć zgodę rodziców. A rodzice są różni, mogą mieć obiekcje. Ale
          pewnie pynia ma fajnych rodziców ;-p Bo skoro jest niepełnoletnia to zapewne
          umowę z Avonem podpisała mama (w 99% przypadkow tak jest) - a jak na to się
          zgodziła, to i na konto się zgodzi wink
          • pynia15 Re: rachunek ... 11.02.05, 14:49
            no to sie wkopałam sad(((((( a zaplacilam tam rachunek tylko dlatego ze bank w
            ktorym zawsze place byl juz zamkniety a grosik byl blisko wiec tam poszlam
            zalezalo mi zeby wplacic te pieniadze w tamtym dniu sad((( ale teraz widze ze to
            byl błąd uncertain;/; trudno ... a tak chcialam zeby dostac paczke w terminie
            • biba46 Re: rachunek ... 11.02.05, 14:57
              jeśli masz do tego Grosika niedaleko, to na Twoim miejscu pojechałabym do nich
              z potwierdzeniem wpłaty i złożyła reklamację. Oczywiście dobrze by było
              wcześniej skontaktować się z firmą, bo może jednak te pieniądze wpłynnęły.
              Myślę, że jak powiesz w czym problem, to Ci coś doradzą, bądź dobrej myśli.
              • pynia15 Re: rachunek ... 11.02.05, 16:17
                a termin skladanaia zamowien minal mi wczoraj noi zlozylam to zamowienie ale
                faktury jesczez nie ma ,termin dostawy mam 15 lutego czy to znaczy ze pieniadze
                maja czas aby wplynac do 15 lutego ?? abym dostala ta paczke???? jak wczesnie
                musza byc dostarczone ?? czy wystarczyloby jakby doszly 14 lutego
                <walentynki tongue_out> czy muszą duzo wczesniej wplynac ??
                • pynia15 Re: rachunek ... 11.02.05, 16:21
                  aha i wlasnie zbaczylam status i pisz pobrane do realizacji czyli moze jednak
                  przysla ???????? smile))
                  • biba46 Re: rachunek ... 11.02.05, 16:39
                    a widzisz, nie trzeba było się tak zamartwiać. Swoją drogą pamiętałam, że
                    gdzieś na stronie konsultantki, był zawiły komunikat o możliwościach
                    kredytowania, czy coś podobnego. W każdym bądź razie, jeśli dobrze zrozumiałam,
                    to niekoniecznie nieterminowe zapłacenie faktury, wstrzymuje wysyłkę paczki.
                    Oczywiście trzeba już ileś tam kampanii być konsultantką i inne spełniać
                    warunki, ale najlepiej zaloguj się i sprawdź.
                    • pynia15 Re: rachunek ... 11.02.05, 16:44
                      czyli dostane ta paczke w terminie cczy moze bedize tak ze ja spakuja i
                      poczekaja az pieniadze dojda uncertain ??
                      • sister52 Re: rachunek ... 11.02.05, 21:00
                        Sprawdź czy masz wystawioną fakturę. Jak jest tylko "pobrane do realizacji" a
                        faktury w necie nie ma to źle to widzę (to oznacza, że paczki raczej nie
                        będzie)... Napisz, bo ciekawa jestem.
                        • pynia15 Re: rachunek ... 12.02.05, 13:00
                          nie ma faktury sad(((( jest tylko pobrane do realizacji sadpewnie zawsze tak
                          piszą gdy minie termin skladania zamowien na dana kampanie sad(( obawiam sie ze
                          te pieniadze niedojda na czas sad ale mam nadzije ze tak wogole to dojda
                          kiedys ... sadaz boje sie myslesz co by bylo gdyby 500 zl przepadlo sad((a mam
                          pytanie jak nie dojda na czas to kiedy wysla paczke ?? po jakim czasie od
                          dojscia pieniedzy ?? bo chyba nie zaraz potym jak kasa dotrze sad((( jak to
                          jest ? dziewczyny błagam was trzymajcie kciuki zeby kasa doszla bo jak nie to
                          nie wiem co ja zrobie crying(( .. plakac mi sie juz chce jak o tym pomysle crying((
                          • sister52 Re: rachunek ... 12.02.05, 14:13
                            Pyniu, z tego co wiem, korzystasz z dostaw regularnych. W związku z tym jeśli
                            minął już w/g harmonogramu Twojego dnia wysyłkowego termin składania zamówień
                            na pierwszy termin z katalogu 03 a kaska nie dotarła do firmy (a skoro nie
                            widać tego w danych finansowych, to nie dotarła), paczka została wstrzymana i
                            co musisz zrobić: sprawdzać w danych finansowych kiedy kasa dojdzie. Jak
                            dojdzie musisz zadzwonić do firmy i poprosić o zafakturowanie zamówienia
                            (pamiętaj, aby to zrobić, ono się samo nie zafakturuje jeśli było wstrzymane z
                            powodu braku terminowej płatności). A wtedy paczka Ci przyjdzie w II regularnym
                            terminie. Jeśl izależy Ci na czasie, możesz poprosić o puszczenie paczki
                            kurierem (za dopłatą 28zł). Nie ma w zasadzie innych możliwości. Gdybyś
                            mieszkała trochę bliżej jakiegoś COKu to mogłabyś puścić paczkę na odbiór
                            własny i odebrać sama lub poprosić o odbiór swoją OKS. Ale z tego co pamiętam
                            mieszkasz dość daleko od jakiegokolwiek COKu, więc... sad
                            • pynia15 Re: rachunek ... 12.02.05, 14:52
                              zadzwonilam do mojej OKS-ki smilewg rady ktorejs z was i przywiezie mi ta paczke
                              z COKUz Lublina bo jedzie tam na szczescie smile)) pod warunkeim ze kasa wplynie
                              do wtorku <ale mam nadzieje ze 8 dni GROSIKOWI wystarczy zeby dostarczyc
                              pieniadze> czyli bede miec paczke w piątek prawdopodobnie smile)))))) oby ..
                              dziekuje wam dziewczyny za wszystkie rady kisskisskiss przekaze wam jescze kiedy
                              dojda pieniadze i obiecuje ze uz nigdy nie wplace pieniedzy przez
                              GROSIK!!!!!!!! i wam tz to radze zwłaszcza ze widzicie jakie ja mam przez to
                              problemy sad dzieki wam jesczez raz pa
    • kasiaavon Re: rachunek ... 13.02.05, 09:33
      Ja mam podobny problem. Paczka ma mi przyjśc w ten czwartek lub w piatek, a
      pieniążki niestey wpłaciłam w minioną środę, rachunek zaplaciłam na poczcie.Też
      się obawiam czy pieniążkim wpłyną na czas, czyli mniej wiecej do poniedziałku
      lub do wtorku przed południem, zanim bedę pakować paczkę.
      • miszczynia Re: rachunek ... 13.02.05, 11:53
        Co do poczty nie mam obaw, że pieniądze dojdą, ale martwię się o ten "GROSIK" u
        Pyni...Kiedyś dałam się nabrać na tę solidność i szybkość (pieniądze miały być
        na koncie w ciągu 4 dni), a po 3 tygodniach TEPSA zadzwoniła do mnie, że mój
        rachunek jeszcze nie jest zapłacony...Radziłabym posłuchać Biby i złożyć
        reklamację. "Grosik" pobiera niewielkie opłaty, ale zarabia dodatkowo obracając
        naszymi pieniędzmi i dlatego nie wpływają często na czas. Nauczona
        doświadczeniem wpłacam pieniądze on-line i jest to najwygodniejsza forma.
      • sister52 Re: rachunek ... 13.02.05, 12:33
        Nie, w tym przypadku nie powinnaś się jakoś bardzo martwić, bo od nowego roku
        poczta się trochę poprawiła i kasa idzie szybciej (niż kiedyś to byłosmile - np.
        2 tygodnie). Tak więc kaska powinna dojść do Avonu w poniedziałek i normalnie
        dostaniesz paczkę.
        Pamiętajcie, że jeśli spóźniacie się z terminem płatności, to kasa musi dojść
        do firmy zanim będzie drukowana faktura do zamówienia a nie np. dzień przed
        terminem dostawy. Jak dojdzie po dniu, w którym składacie zamówienia (w/g
        harmonogramu) to paczki nie dostaniecie, bo będzie za późno sad
        • justa_79 Re: rachunek ... 14.02.05, 11:12
          to chyba nie jest do końca tak, bo ja często płacę w dniu, który mam oznaczony
          na fakturze jako ostatni dzień płatności, a to jest już po terminie zamówienia.
          np. dzień płatności za poprzednią fakturę mam teraz podany na 13 lutego, a
          zamówienie składałam 10 lutego, paczkę odbieram 15-go.
          • pynia15 Re: rachunek ... 14.02.05, 13:39
            poszlam do tego"GROSIKA" i pani powiedzial mi ze kasa dochodzi w ciagu 4 dni
            <na pewno> czyli w czwartek(10 lutego )na pewno tam doszla tylko ze moze oni
            <avon>jescze nie zaksięgowali ... mozliwe to jest ???? wiec co mam zrobic ?
            zadzwonic na infolinie ?oni beda cos wiedzieli?? bo do jutra wieczorem
            pieniadze musza wplynac zeby okska przywiozla mi paczke z lublina jesli nie
            wplyna to nie dostane jej w najblizszym czasie uncertain czyli mam dzwonic ??doradzcie
            mi "sad bo juz sama nie wiem co poczac sad
            • biba46 Re: rachunek ... 14.02.05, 14:16
              jeśli w dalszym ciągu nie masz podgladu faktury, to chyba jednak powinnaś
              zatelefonować. Szczerze mówiąc, to w tylodniowe opóźnienie w zaksięgowaniu nie
              wierzę, chyba jednak ten GROSIK obraca Twoją forsą.
            • sister52 Re: rachunek ... 14.02.05, 22:11
              Pynia, nie wiem kiedy Twoja OKS jedzie do COKu, ale procedura wygląda tak:
              jeśli jutro dotrą do Avonu pieniądze (będziesz to widziała w swoich danych
              finansowych), to dzwobisz do Avonu i prosisz o puszczenie zamówienia na odbiór
              w COKu w Lublinie. Paczka będzie gotowa na czwartek, nie wcześniej. Gdyby kasa
              doszła dziś i puściłabyś zamówienie, paczka byłaby na środę. Jeśli kasa dotrze
              dopiero w środę, paczka będzie na piątek. Nie da rady inaczej. Więc jeśli Twoja
              OKS jedzie do COKu w środę to i tak Ci nie pomoże (bo z tego co rozumiem kasy
              nadal nie ma na koncie Avonu a paczkę mogłaś puścić telefonicznie do godz.
              20tej).
              Z tego co wiem, Avon księguje kasę automatycznie i nie zdażyło mi się jeszcze
              aby kiedykolwiek przetrzymał wpłatę. Za to wiem z rozmów z innymi osobami, że
              Grosikowi zdarzają się i dwutygodniowe "wpadki". Tak więc nie ma sensu dzwonić
              na infolinię i pytać czy kasa dotarła - jak dotrze, natychmiast zobaczysz to w
              swoich danych finansowych. I dopiero wtedy będziesz mogła cokolwiek zdziałać.
              Biba, nie ma co czekać jak na zmiłowanie na pokazanie się podglądu faktury -
              jeśli zamówienie zostało pobrane do realizacji a była zaległość (a w przypadku
              Pyni była), to faktura się sama nie pojawi. Zamówienie zatrzymane za brak
              terminowej wpłaty trzeba puścić "ręcznie" czyli zadzwonić i poprosić o
              zafakturowanie. Taki jest system, on sam nie pobiera ponownie zatrzymanych
              zamówień do fakturowania jak wpłata dojdzie. On próbuje tylko raz, potem już
              trzeba go zmuszać poprzez pracownika Avonu. A można to zrobić tylko wtedy kiedy
              płatność jest na koncie.
              • biba46 Re: rachunek ... 14.02.05, 22:26
                płacę regularnie, bo nie lubię takich niespodzianek, ale wiem, że różnie może
                być w życiu i czasem coś przeszkodzi. Szkoda tylko że pynia nie dość, że się
                spóźniła z płatnością, to jeszcze powierzyła pieniądze takiej firmie.
          • miszczynia Re: rachunek ... 14.02.05, 21:11
            Zgadza się, bo składasz zamówienia w dwóch terminach regularnych, ale zapłata
            za poprzednią fakturę już dawno jest na koncie, więc jeśli Pynia ma taką samą
            sytuację, to nie ma się czym martwić. Gorzej, jeśli zamawia tylko w jednym
            terminie, bo wtedy ma bardzo dużo czasu na zebranie i wpłacenie pieniędzy, a
            także żadnego wytłumaczenia, że pieniądze nie doszły.
            Pynia zadzwoń koniecznie i wyjaśnij tę sprawę! Reklamacje musisz złożyć
            pisemną, bo pani, która przyjmuje pieniążki mówi tylko to, co jej powiedziano i
            zapewne sama w to wierzy sad
          • sister52 Re: rachunek ... 14.02.05, 21:57
            Dziewczyny, na to, aby kasa od Was dotarła do Avonu macie 21 dni. Data na
            fakturze to +17 dni. Czyli po tej dacie jeszcze są 4 dni dla spóźnialskich.
            Właśnie po to, że jak ktoś na poczcie płaci, żeby jednak kasa zdążyła dojść.
            Więc jak się płaci po 17 dniach nawet na poczcie - nie ma bólu. Ale jak się
            płaci na poczcie - czy tym bardziej w Grosikopodobnym stworze - po 21 dniach to
            nic z tego, paczka nie zostanie wysłana.
            • pynia15 Re: rachunek ... 15.02.05, 14:37
              sister zanim to napisalas :

Pynia, nie wiem kiedy Twoja OKS jedzie do COKu, ale procedura wygląda tak:
              jeśli jutro dotrą do Avonu pieniądze (będziesz to widziała w swoich danych
              finansowych), to dzwobisz do Avonu i prosisz o puszczenie zamówienia na odbiór
              w COKu w Lublinie. Paczka będzie gotowa na czwartek, nie wcześniej. Gdyby kasa
              doszła dziś i puściłabyś zamówienie, paczka byłaby na środę. Jeśli kasa dotrze
              dopiero w środę, paczka będzie na piątek. Nie da rady inaczej. Więc jeśli Twoja
              OKS jedzie do COKu w środę to i tak Ci nie pomoże (bo z tego co rozumiem kasy
              nadal nie ma na koncie Avonu a paczkę mogłaś puścić telefonicznie do godz.
              20tej).
              Z tego co wiem, Avon księguje kasę automatycznie i nie zdażyło mi się jeszcze
              aby kiedykolwiek przetrzymał wpłatę. Za to wiem z rozmów z innymi osobami, że
              Grosikowi zdarzają się i dwutygodniowe "wpadki". Tak więc nie ma sensu dzwonić
              na infolinię i pytać czy kasa dotarła - jak dotrze, natychmiast zobaczysz to w
              swoich danych finansowych. I dopiero wtedy będziesz mogła cokolwiek zdziałać.
              Biba, nie ma co czekać jak na zmiłowanie na pokazanie się podglądu faktury -
              jeśli zamówienie zostało pobrane do realizacji a była zaległość (a w przypadku
              Pyni była), to faktura się sama nie pojawi. Zamówienie zatrzymane za brak
              terminowej wpłaty trzeba puścić "ręcznie" czyli zadzwonić i poprosić o
              zafakturowanie. Taki jest system, on sam nie pobiera ponownie zatrzymanych
              zamówień do fakturowania jak wpłata dojdzie. On próbuje tylko raz, potem już
              trzeba go zmuszać poprzez pracownika Avonu. A można to zrobić tylko wtedy kiedy
              płatność jest na koncie.

zadzwonilam do swojej okski i dokladnie mi to samo powiedziala smilejakbys to
              przeowiedzila tongue_out<heh mozesz byc wrozka> wlansie w piatek jedzie do colu i mi
              przywiezie smile)))))))))))))

dzieki kisskisskisskiss za wszystkie rady smile)))))
              • sister52 Re: rachunek ... 15.02.05, 16:12
                Napisz kiedy kasa dojdzie, bo jestem ciekawa. I nie zapomnij zadzwonić do Avonu
                i puścić zamówienia jak już dojdzie.
                • pynia15 Re: rachunek ... 15.02.05, 16:28
                  kasa wlasnie doszla a nie dzowonie do avonu bo dzwonilam do oksi i ona juz
                  wszystko zalatwi a ja mam tylko pojechac do niej do domq po paczke w piatek tongue_outtongue_out
                  • sister52 Re: rachunek ... 15.02.05, 16:33
                    No to super smile Żeby tylko OKSka nie zapomniała smile)))
                    • pynia15 Re: rachunek ... 15.02.05, 16:35
                      na pewno nie zapomni smile) mam do niej jesczez przedzwonic zeby to
                      potwierdzila smile strasznie sie cieszze ze wszystko dobrze sie skonczylo smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka