Dodaj do ulubionych

ale ściema!

06.04.05, 12:59
jak wybierałam sie na szkolenie, to OkS-ka mówiła, że mozna sobie koszty szk.odrobić sprzedając produkty ze specjalnej ulotki,z produktami w cenach specjalnych dla konsultantek. Po porównaniu cen z ulotki z cenami katalogowymi stwierdzam: To nie są wcale rewelacyjne ceny, bo niektóre są większe nawet od katalogowych a w dodatku od tych cen specjalnych nie ma upustu! Ale ściema!!!jak ze wszystkim.
gg 4383692
migdagnes@wp.pl
Obserwuj wątek
    • bluebox Re: ale ściema! 06.04.05, 18:37
      tak jak z demo... właściwie jedyna korzyść jest taka że można klientkom pokazać
      nowy produkt ale cena wcale nie jest okazyjna sad bo przecież nowości zawsze są
      w cenach promocyjnych a nie regularnych i przy upuście 25% jest prawie taka
      sama jak cena demo, najwyżej 1-2 zł więcej. ehhh....
      • justa_79 Re: ale ściema! 07.04.05, 09:36
        co do demo, to się z Tobą nie zgodzę, ich ceny są zawsze niższe niż późniejsze
        ceny konsultantki.
        • amarga Re: ale ściema! 07.04.05, 10:01
          Niekoniecznie. Jak ktoś działa na 35% zniżki, to bardzo często różnica między ceną zakupu demo i produktu w promocyjnej cenie katalogowej wynosi kilkanaście groszy, czasem - złotówkę. A czasem demo jest droższe.

Przykład? Ostatnie demo szminki Beyond Colour. W ofercie demo cena to 14,90 zł, a przy kupnie z katalogu - 14,88 zł. Plusem jest to, że demo otrzymuje się wcześniej i można je wypróbować zanim wejdzie oferta katalogowa, dzięki czemu wyeliminować można buble (no i znakomita część dziewczyn faktycznie ma je taniej, niż przy swoim upuście). Ale z drugiej strony (już pomijam, że pokrzywdzone są tu konsultantki z najwyższego progu upustowego) w przypadku ewidentnego bubla demo nie można zwrócić, a produkt regularny - tak.

O... i właśnie dopadły mnie wątpliwości.
          Może jednak można zwrócić demo?
          • sister52 Re: ale ściema (Beyond Colour) 09.04.05, 20:26
            Mała poprawka - demo nowej szminki BC kosztuje 14,90zł a mnie będzie kosztowała
            ta szminka w katalogu 13,74zł + otrzymam za 50 groszy torebkę... I jeszcze demo
            za 50gr. smile)
            Dla niezorientowanych: w katalogu 06 kupując 5 produktów z nowej serii Beyond
            Colour otrzymuje się na nie 40% upustu + jest możliwość zamówienia dema nowego
            korektora rozświetlającego BC za symboliczne 50gr (tylko jedna sztuka na
            konsultantkę). Dodatkowo za każde 42,80zł wydane na kosmetyki BC z katalogu za
            jedyne 50gr torebka "Perłowy Kwiat".
          • sister52 Re: Zwrot dema 09.04.05, 20:29
            Demo można zwrócić tylko kiedy jest uszkodzone/wadliwe. Jeśli "kolor nie
            odpowiada" nie uznają zwrotu dema (taka jest oficjalna wersja firmy). Nie wiem
            co się dzieje w przypadku zaznaczenia powodu "nieprzyswajalność przez skórę"...
    • sister52 Owszem, ściema! 07.04.05, 00:21
      Owszem, ta ulotka to nic więcej jak ściema. Ja bym się wstydziła w ogóle tego
      rozdawać. Kosmetyki na niej powinny być w naprawdę niskich cenach, to by
      motywowało konsultantki do chodzenia na szkolenia. Niestety, te ceny są
      naprawdę śmieszne. Np. po szkoleniu K2 można kupić podkład w płynie za 17,90zł
      (netto) - aktualnie w katalogu kosztuje 19,90zł. Dalej: szminka do ust Perfect
      Wear - 14,90zł netto - a aktualnie w katalogu 13,90zł!!! Dalej: tusz do rzęs
      Color Trend - 9,90zł netto - a aktualnie w katalogu 8,90zł!!! Dalej: cienie do
      powiek Trio 19,90zł netto a aktualnie w mini-katalogu tyleż samo, tylko minus
      upust... I tak dalej, takich przykładów jest więcej, bo oferta nie ma ani
      jednej ciekawej ceny. Jest chyba przygotowana specjalnie dla nowych,
      niedoświadczonych konsultantek, które myślą, że kupują nie wiadomo jak tanio a
      w rzeczywistości płacą o wiele więcej niż jakby normalnie z katalogu zamawiały.
      • jutin Re: Owszem, ściema! 09.04.05, 20:09
        Straszna sciema , wiem cos na ten temat bo bylam na szkoleniu I i II
        stopnia.Dostalam 2 ulotki i owszem po zrobieniu kalkulacji niektore produkty sa
        drozsze. Na dodatek ulotki sa waznie tylko przez 4 katalogi.!!!!!!beznadzieja -
        wystarczy ze mozna zamowic tylko po 1 sztuce produktu czy zestawu a nie
        wprowadzac jeszcze ograniczenia na 4 katalogi. Powinno byc - 1 rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka