Dodaj do ulubionych

ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ?

14.09.05, 19:14
Chciałam zapytać, jak to jest ze zwrotami w Avonie? Czy zawsze uznają
reklamacje? Wiem, że mam na to trzy miesiące. Nigdy tego nie robiłam i
postanowiłam spróbować. Nazbierałam sześć kosmetyków i nie wiem, czy mi
zrobią korektę salda? Chodzi mi np. o dwa kremy Accolade na noc (to ja się
pewnie pomyliłam przy zamawianiu- miały być na dzień) -chcę je wymienić na
dzień i nie wiem, czy to uznają. Mam też nieużywaną torebkę Simplycity i
produkt z oferty dla konsultantek (tego to chyba nie można zwrócić?). Czy
zaznaczenie na formularzu, że się nie podoba, wystarczy? Acha, no i jak to
wysłać? Chciałam normalnie paczką, a tu wyczytałam, że ma być wartościowy
polecony (to przecież jeszcze dużo za przesyłkę zapłacę ) Czy któraś z Was
robiła zwrot i uznano go?
Obserwuj wątek
    • gosia0674 Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 14.09.05, 19:29
      hej
      ja robie zwroty co jakiś czas,w formulażu musisz wszystko dokładnie
      wypełnić ,jest tam miejsce na zaznaczenie czy wymiana czy zwrot kasy,pozatym
      jesli ci czegoś nie uznają to dostaniesz list z informacja dlaczego i co
      dalej ,acha wysyłam zawsze listem polecaonym bez określania wartosci
      • selinakonsultantka Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 14.09.05, 19:40
        A jeśli to z mojej winy? Tzn. pomyłka przy zamówieniu (mogę zaznaczyć, że się
        nie podoba czy coś ) to też uznają?? No i czy te z oferty netto nie podlegają
        zwrotom?
        • nea2 Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 14.09.05, 19:45
          możesz jako uzasadnienie wpisać cokolwiek,no może poza uczuleniem w przypadku
          nie używanych kremów czy torebki big_grin.Oferty dla konsultantek nie podlegają
          zwrotom.Ja też wysyłam zwykłym poleconym,ale jeżeli wartość wysyłanych
          kosmetyków (po cenie zakupu) przekroczy bodajże 120 lub 150 zł to puść to jako
          przesyłkę wartościową,bowiem tylko do jednej z tych kwot (może ktoś wie
          dokładniej?) dostaniesz odszkodowanie od poczty,w przypadku zaginięcia
          przesyłki.
    • agulha Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 14.09.05, 23:11
      Ja zwracałam kilka razy, z tym że mieszkam w Warszawie i odwoziłam osobiście na
      Słowiczą. Zawsze były to pojedyncze produkty (zgodnie z warunkami nie można
      dokonywać masowych zwrotów, z tym że myślę, że chodzi im o to, żeby ktoś nie
      zamówił 40 kremów, a potem oddał 38, a nie, że nie można oddać 2 słoiczków).
      Nigdy nie stawiali oporu, nigdy nie kwestionowali powodu (raz był balsam do ust
      _bez_sztyftu - przyszła sama oprawka, raz szminka, która okazała się dużo
      ciemniejsza niż w katalogu, raz komuś kremy Hydrofirming "śmierdziały", ze 2
      razy niedziałający aerozol itp.). Avon jednak schodzi na psy, więc kto wie, jak
      jest teraz.
      • agnieszka1313 Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 16.09.05, 11:00
        Zwracałam kosmetyki kilka razy i nigdy nie było problemów, jednak kiedy mam nowe
        kosmetyki, których nikt nie odebrał albo się nie podobają zazwyczaj je zostawiam
        i próbuję sprzedać, bo to jest bardziej opłacalne niż zwrot do Avonu w celu
        odzyskania pieniędzy. Wysyłam zawsze przesyłką wartościową, bo wtedy mam
        pewność, że mam jakieś zabezpieczenie w razie zaginięcia.
        • arachnela Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 16.11.05, 11:21
          Mimo przeczytania wątków o zwroty mam problem: muszę zwrócić wodę toaletową dla
          mężczyzn a gdy poszłam na pocztę żeby wysłać jako wartościowa to panie z poczty
          nie chciały mi tego wysłać, coś się burzyły, że za mała wartość i wogóle (może
          nie wiedziały jak sie to robi, czy co?). Pomóżcie proszę
          • tatoo ja kilka razy robilam zwroty 16.11.05, 12:21
            Zawsze je przyjmowali, nie bylo problemu. Wysylam zawsze w kopercie z babelkami
            jako list polecony. Jesli koperta jest wiekasza, to po prostu przyklejam tasma
            do jakiejs tekturki, zeby nie latalo w srodku. ostatnio tez wyslalam
            rozswietlajaca baze pod podklad, bo sie nie podobala klientce, mi tez nie, wiec
            wyslalam, a teraz czekam na korekte w finansach.
            • arachnela Re: ja kilka razy robilam zwroty 16.11.05, 12:28
              dzięki za odpowiedź. Pocieszyłaś mnie. Czyli mogę wysłać ten kosmetyk po prostu
              dobrze zapakowany jako wysyłkę tylko poleconą (bez wartości) i nie będę miała
              problemu ze strony Avonu, że nie przyjmą bo źle wysłane? I czy zdarzyło się
              komuś, że nie uznali reklamacji i dlaczego?

Pozdrawiam
              • justa_79 Re: ja kilka razy robilam zwroty 16.11.05, 12:48
                ja wysyłam jako paczkę, to w miarę bezpieczne, bo nawet, jak nie ma podanej
                wartości, to i tak należy Ci się odszkodowanie do jakiejś wysokości. Avon nie
                ma nic do tego, jaką przesyłką to wysyłasz, bo i tak nie zwrócą Ci kosztów
                przesyłki, a jak paczka zaginie, to Ty na tym tracisz, nie oni.
                • madzialenka82 Re: ja kilka razy robilam zwroty 17.11.05, 00:26
                  Nie musisz wysyłać jako przesyłka wartosciowa. Tylko jako list polecony. W razie zaginiecia przesyłki jeśli zachowasz dowód nadania to przysługuje Ci odszkodowanie w wysokości 100 zł.
    • goskabab Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 17.11.05, 09:03
      tak ja - przysłali mi winka bez atomizera czy jakos tak i w paczce było mnóstwo
      winka wylanego. Ja włożyłam to do pczuszki i im odesłałam z odpowiednią
      adnotacja. Do dzis czekam na 35 zł zwrotu dla mnie. Bo przecież to do cholery
      nie była moja wina uncertain. Kurcze...
      • agniesiak_k Re: ZWROT KOSMETYKÓW- CZY KTOŚ TO PRZERABIAŁ? 17.11.05, 09:30
        dziewczyny nie wiem czy to też się liczy..miałam kiedyś taką sytuacje, to było
        lato, doszła do mnie rozerwana paczka, w ogóle poturbowana jakby ktoś nią w
        piłkę grał..wylał się sprey po opalaniu taki chłodzący..pan od paczek
        powiedział żebym wybrała co chcę a co pospute napisała..w ogóle to proponował
        mi żebym napisała "co chcę"że on tego nie spawdzi i ogóle..już widze jak bym na
        tym wyszła..ale zadzwoniłam do koordynatorki a ona poradziłą mi żebym nie
        przyjmowała w ogóle paczki, nie podpisywała odbioru-to było ważne i za 2 dni
        dostałam przesyłke kurierem za darmo..mam tylko takie doświadczenie w zwrotach
        bo zawsze najpierw staram się coś sprzedać i zazwyczaj się udaje czasami
        wybieram mniejsze zło-nie zwracam bo nawet jak dostanę zwrot pieniędzy nie
        pokryje on kosztów wysyłki-mam na myśli drobne przedmioty ale jeżeli ich
        wartość jest spora i za nic nie można sprzedać takich kosmetyków- wtedy warto
        spróbować...i mieć nadzieję że po pierwsze dojdzie paczuszka do Avonu po drugie
        uznają reklamację i po trzecie skorygują to jak najszybciej,a nie za pół rokusmile
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka