Dodaj do ulubionych

Jak to jest byc w tym Avonie- warto???

24.10.05, 14:38
Na jakiej zasadzie to wszystko działa, gdzie trzeba sie zapisac?? Co to jest
ten klub róży- proszę o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • asiek_asiekowaty Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 24.10.05, 14:56
      Pucholek, mi sie wydawalo, ze Ty w Oriflame ejstes? W kazdym razie: Avon ma
      najgorsze warunki dla konsultantek sposrod znanych mi firm kosmetycznych
      sprzedazy bezposredniej. Jakis czas temu, zeby dostac upust, trzeba bylo miec
      zamowienie za min. 150 zl, w tej chwili ponizej 150 zl (czy sumy okolo, nie
      ejstem pewna) jest 15% upustu, ale przeciez albo musisz zaplacic za przesylke,
      albo 10 zl oplaty manipulacyjnej w centrum. Inna sprawa, ze Avon jest
      wszechobecny i na pewno trudniej o klientow, niz w prypadku innych firm. Moim
      zdaniem w ogole sie nie oplaca, ejsli nie ma sie pewnosci, ze wyrobisz limit.
      • pucholek Jestem w Oriflame 24.10.05, 15:10
        Nie mam zamiaru byc w Avonie to tylko moja ciekawość, bo właśnie
        zasponsorowałam osobe z avonu. To oni tam mają nie ciekawie. Ale chcę jescze
        więcej informacji, bo znam dużo konsultantek avonu i się zastanawiam jakie
        korzyści mają??
        • pestunia26 Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 17:12
          niezly podstep, ladnie to tak weszyc u nas? skoro masz w oriflame konsultantke
          z AVONu to z nia gadaj
          • asiek_asiekowaty Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 17:28
            Czemu weszyc od razu? Moze dziewczyna chce sie zorientowac, czy jej sie oplaca
            kupowac co u konsultantki Avon, czy sie zapisac, a moze chce zostac
            konsultantka i sprzedawac kosmetyki kolezankom? Wszystko jedno. Co nie zmienia
            faktu, ze Avon ma beznadziejna oferte dla konsultantek. Chyba dobrze znac
            zasady pracy konkurancji, tak przy okazji? A to nie zadna tajemnica i predzej
            czy pozniej by sie dowiedziala.
            • pestunia26 Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 18:25
              wiedzialam ze zaraz mi sie oberwie big_grin
            • justa_79 Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 19:43
              asiek_asiekowaty napisała:
              > moze chce zostac
              > konsultantka i sprzedawac kosmetyki kolezankom?

przecież napisała wyraźnie:
              "Nie mam zamiaru byc w Avonie to tylko moja ciekawość"
              • gosia_pb Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 19:55
                w Avonie nie mam problemu aby uzbierac zamowienia na NAJWYZSZY prog upustowy smile

A co do Ori to te 200 pp mam bez kiwniecia palcem, z zasady to okolo 400-450 pp mam

Moj rekord to 708 pp w katalogu 10 ;]

uwierzcie ze sie da ;]

cmoki
                • one-step Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:27
                  Ja jestem zadowolona z bycia kosnultantką w AVONIE, nie musze za nikim latac,
                  pytrać się o kosmetyki, traktuje to jako hobby, a nie pracę... A co do Oriflame
                  to nie mam nic przeciwko, ale konsultantką być nie chce wink
                • margolcia89 Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:29
                  Co to są te pp??
                  • katalogavon Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:31
                    khe, khe, to chyba temat na forum ORIFLAME ? (bo jakies pewnie jest...) wink
                  • pucholek Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:36
                    Odpowiadam- pp- punkty premiowe. Każdy kosmetyk ma swoja liczbe pp, zależnie od
                    wartości.
    • pucholek Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 24.10.05, 20:38
      Do tej pory nie otrzymałam konkretnych odpowiedzi tylko czytam jakieś
      sprzezcanie się. A od mojej koleżanki co jest w Avonie nie dowiedziałam sie bo
      nie miałam czsu z nią o tym poromawiac, dlatego pytam was!

Nie wazne z jakich przyczyn pytam, chcę konkretnej odpowiedzi od kompetentnej
      osoby.

Pozdrawiam!!! (czekam na odpowiedz)
    • pestunia26 Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 25.10.05, 07:28
      pucholek: zapisac mozna sie albo przez internet wypelniajac formularz
      zgloszeniowy ktory jest na stronie, potem wysla w zaleznosci od miasta i ulicy
      jakas albo OMS (Okregowy Menager Sprzedazy) badz Koordynatorke, ktora wprowadzi
      cie w "swiat AVONu", ale mozesz tez przez osobe, ktora jest w AVONie. Klub
      Rozy: trzeba uzbierac odpowiednia kwote, by tam sie dostac, sa przywileje (nie
      jestem tam jeszcze wiec dokladnie ci nie opisze), mam ksiazeczke i tam za iles
      punktow (a trzeba miec ich sporo) dostajesz od nich jakis upominek o wartosci
      tych puntkow (np. walizke), nie wiem co cie jeszcze interesuje w tej sprawie.
      jak cos to pisz do mnie na maila smile ja ci odpowiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka