pucholek 24.10.05, 14:38 Na jakiej zasadzie to wszystko działa, gdzie trzeba sie zapisac?? Co to jest ten klub róży- proszę o odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiek_asiekowaty Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 24.10.05, 14:56 Pucholek, mi sie wydawalo, ze Ty w Oriflame ejstes? W kazdym razie: Avon ma najgorsze warunki dla konsultantek sposrod znanych mi firm kosmetycznych sprzedazy bezposredniej. Jakis czas temu, zeby dostac upust, trzeba bylo miec zamowienie za min. 150 zl, w tej chwili ponizej 150 zl (czy sumy okolo, nie ejstem pewna) jest 15% upustu, ale przeciez albo musisz zaplacic za przesylke, albo 10 zl oplaty manipulacyjnej w centrum. Inna sprawa, ze Avon jest wszechobecny i na pewno trudniej o klientow, niz w prypadku innych firm. Moim zdaniem w ogole sie nie oplaca, ejsli nie ma sie pewnosci, ze wyrobisz limit. Odpowiedz Link
pucholek Jestem w Oriflame 24.10.05, 15:10 Nie mam zamiaru byc w Avonie to tylko moja ciekawość, bo właśnie zasponsorowałam osobe z avonu. To oni tam mają nie ciekawie. Ale chcę jescze więcej informacji, bo znam dużo konsultantek avonu i się zastanawiam jakie korzyści mają?? Odpowiedz Link
pestunia26 Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 17:12 niezly podstep, ladnie to tak weszyc u nas? skoro masz w oriflame konsultantke z AVONu to z nia gadaj Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 17:28 Czemu weszyc od razu? Moze dziewczyna chce sie zorientowac, czy jej sie oplaca kupowac co u konsultantki Avon, czy sie zapisac, a moze chce zostac konsultantka i sprzedawac kosmetyki kolezankom? Wszystko jedno. Co nie zmienia faktu, ze Avon ma beznadziejna oferte dla konsultantek. Chyba dobrze znac zasady pracy konkurancji, tak przy okazji? A to nie zadna tajemnica i predzej czy pozniej by sie dowiedziala. Odpowiedz Link
justa_79 Re: Jestem w Oriflame 24.10.05, 19:43 asiek_asiekowaty napisała: > moze chce zostac > konsultantka i sprzedawac kosmetyki kolezankom? przecież napisała wyraźnie: "Nie mam zamiaru byc w Avonie to tylko moja ciekawość" Odpowiedz Link
gosia_pb Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 19:55 w Avonie nie mam problemu aby uzbierac zamowienia na NAJWYZSZY prog upustowy A co do Ori to te 200 pp mam bez kiwniecia palcem, z zasady to okolo 400-450 pp mam Moj rekord to 708 pp w katalogu 10 ;] uwierzcie ze sie da ;] cmoki Odpowiedz Link
one-step Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:27 Ja jestem zadowolona z bycia kosnultantką w AVONIE, nie musze za nikim latac, pytrać się o kosmetyki, traktuje to jako hobby, a nie pracę... A co do Oriflame to nie mam nic przeciwko, ale konsultantką być nie chce Odpowiedz Link
katalogavon Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:31 khe, khe, to chyba temat na forum ORIFLAME ? (bo jakies pewnie jest...) Odpowiedz Link
pucholek Re: Jestem w Oriflame i w AVONIE :) 24.10.05, 20:36 Odpowiadam- pp- punkty premiowe. Każdy kosmetyk ma swoja liczbe pp, zależnie od wartości. Odpowiedz Link
pucholek Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 24.10.05, 20:38 Do tej pory nie otrzymałam konkretnych odpowiedzi tylko czytam jakieś sprzezcanie się. A od mojej koleżanki co jest w Avonie nie dowiedziałam sie bo nie miałam czsu z nią o tym poromawiac, dlatego pytam was! Nie wazne z jakich przyczyn pytam, chcę konkretnej odpowiedzi od kompetentnej osoby. Pozdrawiam!!! (czekam na odpowiedz) Odpowiedz Link
pestunia26 Re: Jak to jest byc w tym Avonie- warto??? 25.10.05, 07:28 pucholek: zapisac mozna sie albo przez internet wypelniajac formularz zgloszeniowy ktory jest na stronie, potem wysla w zaleznosci od miasta i ulicy jakas albo OMS (Okregowy Menager Sprzedazy) badz Koordynatorke, ktora wprowadzi cie w "swiat AVONu", ale mozesz tez przez osobe, ktora jest w AVONie. Klub Rozy: trzeba uzbierac odpowiednia kwote, by tam sie dostac, sa przywileje (nie jestem tam jeszcze wiec dokladnie ci nie opisze), mam ksiazeczke i tam za iles punktow (a trzeba miec ich sporo) dostajesz od nich jakis upominek o wartosci tych puntkow (np. walizke), nie wiem co cie jeszcze interesuje w tej sprawie. jak cos to pisz do mnie na maila ja ci odpowiem Odpowiedz Link