Dodaj do ulubionych

Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolorówka?

30.07.06, 15:00
jestem ciekawa czy Avon posiada w swojej ofercie zdrowe, naturalne kosmetyki?

chodzi mi o takie bez szkodliwych składników, które mają dobry skład..

niestety pojawiaj się takie informacje, że Avon (zresztą nie tylko ta firma) to sama chemia, że kosmetyki tylko kusza zapachem i kolorem ale nie pielęgnują skóry, wysuszają, zawierają bardzo szkodliwe dodatki itp.

jeżeli są jakieś kosmetyki Avonu godne polecenia to chętnie je poznam smile interesują mnie wszelkie żele bez SLS, nawilżajace i pielęgnujące balsamy, odżywcze pomadki, wszystko co ma dobry skład (bez szczeólnie szkodliwych dodatków, skłądniki naturalne wysoko na liście itd)
Obserwuj wątek
    • lhasa Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 30.07.06, 15:20
      Niestety źle trafiłaś, bo kosmetyki Avonu to sama chemia ładnie
      opakowana.Wystarczy przeczytać skład, no ale większość firm kosmetycznych
      produkuje "chemikalia". Jeśli szukasz ekologicznych i zdrowych kosmetyków to
      zapoznaj się z ofertą takich firm jak np. Lavera, Logona, Urtekram....
      • chicarica Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 31.07.06, 09:32
        I akurat przypadkiem Ty te kosmetyki sprzedajesz? Hehehe smile
    • goscha Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 30.07.06, 17:30
      Avon nie produkuje kosmetyków "naturalnych". Niewiele firm takie proponuje. No i
      można się kłócić o termin "naturalny". W ofercie Avonu są kosmetyki godne
      polecenia, które pielęgnują, nie wysuszają i dbają o skórę. Spróbuj któregoś z
      serii SPA. Poza tym wiele kosmetyków z serii Anew bazuje na naturalnych ekstraktach.
      • obca1 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 30.07.06, 18:12
        chodzi o "zwykłe" kosmetyki, bez jakichś szczególnie nieciekawych dodatków smile kosmetyki, które właśnie pielęgnują skórę, nie wysuszają itd., w których dodatki naturalne rzeczywiście mają szansę działać na skórę a nie sa tylko "chwytem" reklamowym..

szczególnie ciekawe byłyby dla mnie żele/peelingi pod prysznic bez SLS - ale wiem, że rzadko pojawiają się aż tak delikatne kosmetyki do ciała

jestem ciekawa wszystkiego w tym temacie smile na pewno część użytkowniczek Avonu też zwraca uwagę na składy kosmetyków i może coś ciekawego doradzić i coś polecić big_grin

p.s. szczególnie lubię kosmetyki do ciała z dodatkiem alg - ale obecnie w ofercie Avonu chyba są tylko do twarzy :0
        • majulka18 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 30.07.06, 19:04
          poopieram seria plnet spa jest ciekawa i duzo osob ja lubismile
          • madzialenka82 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 30.07.06, 23:34
            Odpowiedz jakie twoim zdaniem są "nieciekawe dodatki"?
          • kasiulek_nr1 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 31.07.06, 01:21
            To jeszczenie znaczy, że nie posiada szkodliwych substancji
        • piotr_aga Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 01.08.06, 01:02
          obca1 napisała:

> p.s. szczególnie lubię kosmetyki do ciała z dodatkiem alg - ale obecnie w
          oferc
          > ie Avonu chyba są tylko do twarzy :0

w oriflame masz cala serie kosmetykow z algami,
          wiecej info na gg lub gazetowym

pozdrawiam
    • elfia4 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 31.07.06, 00:23
      SLS zawierają żele senses i naturals, szampony, nawet płym do higieny intymnej
      (przed chwilą pod tym kątem przejrzałam swoje kosmetyki z avonu) nie zawiera go
      peeling avon solutions (z tej serii co krem anty cellulit). Najprostszy skład,
      który byc może spełni twoje oczekiwania ma krem glicerynowy do rąk. Sama go
      używam i jestem zadowolona.
      Niestety skład kosmetyków avonu nie odbiega od składu większości marek.
      Wspólczesne kosmetyki to chemia. Jeśli szukasz naturalnych kosmetyków polecam
      forum naturalnie! tam znajdziesz dużo informacji na ten tematsmile
      • hepinka Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 31.07.06, 08:31
        elfia4 napisała:

> Jeśli szukasz naturalnych kosmetyków polecam
        > forum naturalnie! tam znajdziesz dużo informacji na ten tematsmile

a tu masz linka forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26078 smile
      • obca1 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 31.07.06, 12:09
        bardzo dziękuję elfia4 smile

o tym kremie do rąk słyszałam już wiele dobrego więc pewnie go kupię przy najbliższej okazji..

z serii solutions może dostanę niedługo mleczko ujędrniające to zobaczę co to za cudeńko - ale jeśli peeling z tej serii zapowiada się tak ciekawie to muszę go też wypróbować smile

kupuję produkty róznych firm, mam skórę na tyle wrazliwą że mało co mi pasuje i zostaje ze mną na dłużej - obecnie chciałabym poznać jakieś ciekawe produkty Avonu (jeżeli takie są) - stąd mój post, ale dziękuję za linka smile
        • kropka83 SLS ? 31.07.06, 20:57
          Od czego pochodzi ten skrót ? Bo rozumiem, że to jakiś szkodliwy składnik i najlepiej byłoby go unikać ?
          • hepinka Re: SLS ? 31.07.06, 21:12
            Sodium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate
            ascosmetics.com.pl/Raport%20CIR.htm
          • obca1 Re: SLS ? 31.07.06, 21:17
            sodium laureth sulfate itp. - są to bardzo czesto używane w kosmetykach detergenty - szczególnie w żelach, szamponach i to bardzo wysoko w składzie.. mogą działać drazniąco na skórę, generalnie lepiej gdy ich nie ma (choć oczywiście nie każdy będzie odczuwał jakieś negatywne działanie)

poza SLS jest wiele innych niefajnych substancji, które producenci wpychają w kosmetyki (żeby np. uzyskać ładną piankę)

ale to nie do końca prawda że tylko jakies super drogie tzw. naturalne kosmetyki są ich pozbawione smile także w tych bardzo taniutkich zdarzają się perełki, więc może i w Avonie też wink
            • kropka83 Re: SLS ? 31.07.06, 21:37
              Dzięki wielkie smile Na mnie chyba nie działa to drazniąco, ale teraz będę zwracała baczniejszą uwagę na składy.
        • elfia4 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 01.08.06, 00:47
          Jeśli chodzi o ten peeling, to dobrze pelinguje, ale dla mnie ma jedną wadę -
          nie pieni się praktycznie, ale jest bez sls, a to plus.
          • obca1 Re: Avon - zdrowe kosmetyki pielęgnacyjne i kolor 01.08.06, 12:42
            o..dla mnie to nie jest wada smile żele i peelingi których używam nie pienią się i ja akurat baardzo lubię czuć taką żelowatą lepką konsystencję na ciele smile
            nawet się specjalnie nad tym nie zastanawiałam, ale pewnie dlatego nie mają pianki bo sa bez SLS itp :haha:

no i cały czas jestem ciekawa innych avonowskich "perełek" smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka