Dodaj do ulubionych

Czy to prawda??? Ważne

01.08.06, 11:10
Czy to prawda,że jeśli konsultantka nie zapłaci z jakiś przyczyn za fakturę
to Avon każe zapłacić tą fakturę Koordynatorce,z którą dana konsultantka
podpisywała umowę?

Bo mnie się wydaje,że wtedy Avon ma od tego firmę windykacyjną i nie może
obarczać Koordynatora za czyjeś długi.Napiszczie proszę jak to jest.Dla mnie
to bardzo ważne!
Obserwuj wątek
    • morgoth666 Re: Czy to prawda??? Ważne 01.08.06, 11:22

• yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 01.08.06, 11:34
      No właśnie...Bo moja koordynatorka wydzwania do mnie w sprawie mojej
      siostry,która nie zapłaciła faktury,że teraz ona ją musi zapłacić,bo Avon ją
      ściga.Wydało mi się to śmieszne ale nie byłam pewna jak to jest,a koordynatorka
      mówiła,że niby się pozmieniało wszystko i ona musi zapłacić i że porozmawia z
      naszymi rodzicami,jak moja siora ma 24 lata.

Koszmar po prostu jaka ta baba jest walnięta.Nawet jak nie zamówimy z danego
      katalogu to dzwoni z awanturą!
      • kaamilkaa Re: Czy to prawda??? Ważne 01.08.06, 12:21
        Jak ja nie lubie upierdliwych kr....
        Wiadomo że koordynatorzy zarabiają na konsultantkach ale jeżeli Twoja kr jest
        taka że Ci grozi , okłamuje i nęka telefonami to powiedz jej w prost. Jak jej
        się coś nie podoba to ty (Twoja siostra) możesz w każdej chwili zrezygnować z
        avonu i znaleźć sobie inną koordynatorkę. I niech Ci bajek nie wciska bo ty
        masz możliwość sprawdzić czy mówi prawdę (forum). To Twój interes i od Ciebie
        zależy czy złożysz zamóienie i na jaką kwote i nikt nie ma prawa nakazywać Ci
        składania zamówień na daną sume. A jeżeli chodzi o opłacanie faktur to tylko i
        wyłącznie Twoja sprawa i avonu. Jak nie zapłacisz to Tobie przyjdzie pismo z
        upomnieniem a nie kr.
      • bratek13 ;-) 01.08.06, 22:20
        Co prawda to prawda...niemniej jednak, fajnie byłoby zapłacić za coś co się zamówiło nie?To tak jak w sklepie-kupujesz płacisz....
        Pozdrawiamwink)
    • agniesia66 Re: Czy to prawda??? Ważne 02.08.06, 21:56
      Moje drogie przykro mi to pisać ale niestety wszystkie jesteście w błędzie jest
      tak jak mówi koordynatorka .Za niezapłacone faktury z pensji krd sciagany
      będzie procent od kwoty na jaka była wystawiona faktura.Byłam przez wiele lat
      oks i z mojej pensje co miesciąc zaabierano pewną kwotę za nispłacone fak mimo
      ze firma ma windykatorów .Te zmiany wchodzą w zycia wraz ze zminionymi
      kontraktami od momentu gdy w Avon stworzono nowe stanowisko lidera ,krd
      finansowo jest odpowiedzilny za długi swoich podopiecznych.
      • dori19851 Re: Czy to prawda??? Ważne 02.08.06, 22:19
        oja.... to ja Wam współczuję...
    • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 09:58
      Dzwoniłam do Warszawy i mi powiedziano,że to nieprawda,że Koordynator musi
      zapłacić fakturę za kogoś,kto niezapłacił.Bo jeśli np.Zdarzy się tak,że nie
      zapłacą w grupie 4 osoby to przecież nikt nie będzie wywalać za kogoś
      2000zł.Powiedziano mi również,że Koordynatorka nie ma prawa zmuszać,straszyć
      itd swoją konsultantkę jeśli chodzi o zamówienia,czy nawet płatnośći.Więc ja
      już nie wiem. Swoją drogą moja Koordynatorka jest strasznie upierdliwa.Czy
      wasze też się prawie non stop wbijają Wam na chatę przy każdym zamówieniu lub
      fakturze? Bo nie wydaje mi się to normalne.A u mnie jest tak,że jak nie zamówię
      z danego katalogu to zaraz straszy mnie sądem,że się nie wywiązuję z umowy
      itp.Paranoja!!! W umowie nic takiego nie pisze..Ta babka jest chyba
      psychiczna.A swoją drogą to ciekawe,czy za niezapłacenie faktury w terminie
      koordynator ma prawo daną konsultantkę podać do sądu??? Napiszcie,jeśli wiecie.
    • julian2102 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 10:20
      Moja oks jest w porządku. Raz nie przyszla paczka, bo za późno zapłaciłam, to
      sama zaoferowała pomoc - przekierowała paczke, pojechała do COKu i mi ją
      podwiozła do biura, zero wyrzurów, że niezapłacone w terminie.
      • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 10:27
        Ja rozumiem,że oks jest po to,żeby pilnować płatności itp,ale nie chodzi chyba
        o to,żeby się straszyć sądem,zmuszać do składania zamówień.Ja już się boję
        odbierać telefony normalnie,bo nie chce aby znów o coś się czepiała.
        • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 10:45
          Agniesia- ale zabierano Ci jakiś procent tylko czy całość?Np.jak ktoś
          niezapłacił 500zł to ile Ci potrącano całe 500zł,czy tylko jakąś kwotę?
          • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 12:29
            I jeszcze jedno pytanie do Agniesi- a skoro np.4 osoby miały by długi po 800zł
            to co płaciłabyś za nie 3200?Przecież to chore!!!

A poza tym jeśli się coś zmieniło,to mogliby nas poinformować,bo uważam ze
            konsultantki też mają prawo wiedziec,ze oks jest odpowiedzialna za nasze
            długi,a nie póżniej wyskakują ni z gruszki, ni z pietruszki o coś.
            • agniesia66 Re: Czy to prawda??? Ważne 03.08.06, 20:56
              mój klubowicz rózy wypadł z długiem 10tyś.potrącono mi z pensji 1000zł.W nowym
              kontrakcie nie jest jasno powiedziane jaki procent będzie potrącany za
              niespłacone fak. na konferencji oks w ubiegłym roku ta sprawa była poruszona
              dlaczego z pensji oks potracane sa długi kk prznaleznych do krd.i teraz gdy w
              zycie weszły nowe kontraakty to krd ma być odpowiedzalny za długi swoich
              kk.pozdrawiam
              • beata9922 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 09:33
                Bardzo wątpię,że byłaś kiedykolwiek oks-opowiadasz straszne bzdury.Każdy
                logicznie myślący człowiek to zauważy.Trochę pokory i uczciwości.
                • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 11:18
                  Agniesia..znam dużo oks i zadna z nich nie jest odpowiedzialna za długi
                  konsultantek.Nawet w Warszawie mówią,że nic o tym nie wiedzą.Wydaję mi się,że
                  moja oks coś ściemnia.Uważam,że jeśli się coś zmieniło to i ja powinnam być o
                  tym powiadomiona pisemnie bo mojej osoby to również dotyczy.

Pozdrawiam.
                  • joasia_23 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 11:41
                    Może po prostu zacznij płacić w terminie swoje rachunki to nie będzie problemu.
                    • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 11:50
                      Mniejsza o rachunek bo jest już zapłacony.Chodzi o sam fakt tego,że oks
                      odpowiada za długi konsultantek. Jedni mówią tak, a drudzy,że nie.Jakąś
                      prowizję mogą mieć zabraną,ale nie całą kwotę. Poza tym w umowie nic nie ma o
                      tym,że oks czy koordynator sa odpowiedzialni za długi,czy że konsultatnki muszą
                      zamawiać regularnie.To jest nieprawda,a moja "kochana" koordynatorka:
                      wydzwania,nachodzi mnie i praktycznie żąda regularnych zamówień.Chcę,by się
                      odczepiła raz na zawsze!
                      • joasia_23 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 11:52
                        Przepisz sie do innej koordynatorki.
                        • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 11:56
                          a można? Tak bez powikłań,że się tak wyrażę?
                          • morgoth666 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 12:26
                            jasne że można-daj znac gg2475329 to ci powiem jak i jaszcze prezenty od nowa
                            dostaniesz
                            • majulka18 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 13:53
                              heh moja jest ok bo nie wydzwania nic nawet nei rzada zebym robila w obie
                              kampanai etylko nudzi z emzo ebym mogla miec wiekszy upust ze 25% powinnam
                              robic stale heh a pozatym to raz mnei namowila na paczke na COk co do teraz
                              tego zlauje ...a pozatym moiw ze poiwnnam meic wieksze zmqoiewnia ale jest OK
                              pozatym powiem tak ze jak ra znei zpalcilam to nei wydzwaniala nic nei robila
                              wiec jest ok a mzona zmeinic KRD nawet okreg choc moja neistety OKS vel OMS nie
                              zgadza sie ale jest ok a jaki mas zokreg mzo eten co ja? pozdrawiamsmilesmile
                        • glupiakonsultantka Re: Czy to prawda??? Ważne 09.08.06, 21:34
                          joasia_23 napisała:

> Przepisz sie do innej koordynatorki.
                          A czy takie przepisanie można zrobić?????????
                          A kto to jest Lider?

Zosia
                • agniesia66 Re: Czy to prawda??? Ważne 04.08.06, 22:54
                  beatko nie wiem co uwazasz za bzdury,czy to ze napisałam ze zdejmują procent
                  od niespłaconych na czas faktur,czy to ze Avon oficjalnie zaprzecza tym
                  informacją.oks nie jest od tego aby pilnowac płatnosci kk,koordynatorzy nie
                  mają prawa podawac kk do sądu bo oficjalnie umowę z kk podpisuje Avon a nie
                  krd.Na nowych umowach wpisuje sie tylko nr personalny krd -nigdzie krd nie
                  składa swojego podpisu.Pisałam również ze Avon zdejmuje procent z pensji oks a
                  nie cała sumę .za 1000zł długu zdejmuja z pensji 100zł.Nie wiem jaki procent
                  będa zdejmować z konta krd i czy do tego dojdzie, takie były plany na
                  zeszłorocznym zjezdzie oks .Być moze do tego nie dojdzie narazie program
                  liderów nie objął całej Polski więc wszystkie zmiany będą wprowadzone wtedy
                  gdy liderzy będę we wszystkich dywizjach.Ale w tej firmie wszystko sie zmienia
                  z dnia na dzien,W przeciagu roku wymieniono ponad połowe OKS w Polsce,o czymś
                  to swiadczy!
                  • yagna23 Re: Czy to prawda??? Ważne 05.08.06, 12:06
                    Agniesia- Twoja wypowiedź jest w pełni szczera i wyczerpująca mój
                    temat.Dziękuję bardzo za odzew.

Pozdrawiam smile
                  • glupiakonsultantka Re: Czy to prawda??? Ważne 09.08.06, 21:38
                    To prawda. Avon pobiera dość dużą kwotę od takich Koordynatorów.
                    A jeśłi nie pobierze to poważna sprawa w Sądzie i komornik wszystko wyczyści.

Zosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka