Dodaj do ulubionych

Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-katalog13

21.11.06, 20:21
Czy ktoś jeszcze naciął się tak jak ja? Na stronie nr 9 ww katalogu jest
zestaw do francuskiego manikiuru za 39,90 i francuski zestaw upominkowy w
którego skład wchodzą:zestaw do mankiuru oraz pilnik i kosmetyczka za 32,90!
Oczywiste,że zamówiłam zestaw upominkowy za 32,90-bo jest tam jeszcze ta
kosmetyczka i pilnik.Kto by chciał mniej za więcej???Przez nieuwagę podałam
konsultantce nr katalogowy dotyczący samego zestawu..Ale trzeba nazwać rzeczy
po imieniu-po prostu zostałam oszukana przez sprytny chwyt marketingowy.Po
jakiego diabła wystawiają sam zestaw za większą kwotę?Ano po to,ze napewno
znajdzie się naiwniara mojego pokroju..Ale smutne to bo tyle lat kupuję
kosmetyki,a oni tak mną manipulują..Oj nieładnie,nieładnie..Proponuję,by
wszystkie poszkodowane-nabrane wystosowały maile do Avonu!Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 111beata11 Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 21.11.06, 23:14
      zgadzam sie, przeciez wiadomo, ze kazdy wezme to tansze i to czego jest
      wiecej smile oni tu pewnie chcieli pokazac jak korzystnie jest kupic caly
      zestawik...
      • bratek13 :-) 21.11.06, 23:41
        Sorry Dziewczyny-nie zgodzę się z Wami....
        Zdarzyła mi się wczoraj pomyłka-wpisywałam na szybko zamówienie konsultantki i zamiast dwóch produktów za 15,80 zrobił się jeden za 15,90zł-wyłapałam to dziś jak zobaczyłam podgląd faktury-w te pędy za fon do Warszawy-odkręciłam-Pani dopisała brakujący produkt będzie korekta na następnej fakturze...wychodzę na swoje-a w zasadzie na konsultantkismile Natomiast inna moja konsultantka z dziką satysfakcją oświadczyła mi , że zamówiła sobie puder brązujący w kulkach-sam.... więc pytam-jak to sam-przecież jest zestaw, i bardziej się opłaca, bo można sprzedać na sztuki jeśli ktoś całości nie chce-a ona mi na to z radością-ja nie chce zestawu, wzięłam numer produktu z poprzedniego katalogu jak był za 36,90 zł....i wiecie co? Taka chciała być cwana, a ma puder w kulkach SAM za 47,90 ;-]kiedy zestaw ze szminką pędzlem i kosmetyczką mogła mieć za 54.90zł
        Co chciałam Wam pokazać-jeśli zdarzy się komuś pomyłka-to można to odkręcić-przecież wszystko jest napisane w katalogu-jeśli nawet nie doczytamy-widząc fakture można zareagować...... nie sądze żeby Avon miał na celu wprowadzanie nas w tej konkretnej sytuacji w błąd....jeśli jednak moja KK chce kupić tylko puder bez pędzla i szminki i kosmetyczki-to niech sobie kupi..... jej prawo.
    • agrippinilla dogadaj się z konsultantką 21.11.06, 23:35
      skoro Avon daje 3 miesiące gwarancji - skorzystaj z tego i zwróć produkt a zamów
      właściwy zestaw. Pozostaje kwestia kosztu przesyłki, który konsultantka poniesie
      zwracając produkt, ale myślę, że znajdziecie rozwiązanie korzystne dla obu stron.
    • paulusiuniunia Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 08:12
      A moze spytaj kosnultantki, moze wylapala ten blad i zamowila ten tanszy
      sprzedajac Tobie drozej. Nie sadze, by tak byo, ale gdy ja c os takiego wyapie
      to informuje o tym klientke i jest zadowolona ze ma taniej. sama nie wiem co o
      tym myslec....
      • madzialenka82 Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 08:31
        Nie rozumiem jak można napisać, że ktoś został oszukany, przecież to TY sama podałas numer zestawu francuskiego - nikt inny tego za ciebie nie zrobił. Na dole masz jak byk numer innego zestawu. Trzeba patrzećco się bierze a nie zwalać na avon. Oni sami mieli zdecydować o tym, że ty się pomyliłaś i chcesz zapewne ten tańszy. Trudno się mówi i albo go odsyłacie albo go bierzesz i tyle.
        • jopiec Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 11:41
          madzialenka82 napisała:

> Nie rozumiem jak można napisać, że ktoś został oszukany, przecież to TY sama
          po
          > dałas numer zestawu francuskiego - nikt inny tego za ciebie nie zrobił. Na
          dole
          > masz jak byk numer innego zestawu. Trzeba patrzećco się bierze a nie zwalać
          na
          > avon. Oni sami mieli zdecydować o tym, że ty się pomyliłaś i chcesz zapewne
          ten tańszy.

Nie powiecie mi,że oni tworząc tą stronę z francuskim manikiurem myśleli o
          tym,by klientka miała wybór pomiędzy zestwem z i bez kosmetyczki,skoro ten z
          kosmetyczką i pilnikiem jest tańszy!!!To bez sensu!
          Jeszcze raz powtórze: TO OSZUSTWO!!!czyhanie a nóż się trafi taka co się
          pomyli,niedoczyta lub po prostu nie wpadnie na to, że można kupić zestaw z
          dodatkami w promocyjnej cenie lub sam zestaw za cenę większą od tego
          promocyjnego! Owszem mam nauczkę-NIGDY NIE KUPIĘ JUŻ KOSMETYKÓW AVON!Wiem,że
          można zwrócić,ale jakoś to mnie nie satysfakcjonuje..Bo nie chodzi o kasę,durną
          kosmetyczkę i pilnik.Już napisałam do nich.Czekam na odp.Napiszę co mi
          odpisali.Pozdr
    • hepinka Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 12:27
      trzeba uważać na kody i tyle
      nie pierwszy raz katalog jest skonstruowany tak, że można się zasugerować mniej
      korzystną ofertą;
      kiedyś [chyba z 1,5 roku temu] pamiętam jak się nacięłam przy wprowadzaniu serii
      SPA deszczowe lasy amazonii, też były podwójne kody dla kuponów promocyjnych i
      bez tych kuponów
      jeden telefon do Warszawy załatwił sprawę i przyszła korekta

kody trzeba sprawdzać 2-3 razy!
      oczy wkoło głowy i max koncentracja ! żadne łapu-capu!
    • dori19851 Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 13:39
      jopiec czy tu można mówić ( pisaćz ) o OSZUSTWIE? czyba raczej o TWOJEJ POMYłCE.
      Avon zrobił taka promocję, że za mniej kasy wiecej kosmetyków a zawiecej kasy
      mniej kosmetyków i już, chcesz to korzystasz z pierwszej opcji nie chcesz to
      korzystasz z drugiej opcji. Co tu dużo gadać pomyliłaś się i winę zganaisz na Avon.
      • jopiec do dori19851 22.11.06, 13:47
        Ale pytam po co oni tak robią???I tutaj nasuwa mi się jedno..
        • k0k Re: do dori19851 22.11.06, 13:55
          po to aby klientka widziała ile normalnie kosztuje sam zestaw do manikiuru i w
          związku ze świętami jest specjalna oferta na zestaw + kosmetyczka, pilnik, które
          zakupione razem kosztują mniej
          nie widzę w tym nic niestosownego ze strony avonu szczególnie że nr zestawów są
          napisane większą czcionką tak jak i cena więc sama jesteś sobie winna
          • jopiec do k0k 22.11.06, 14:01
            Drążę dalej,bo może ktoś w końcu przyzna mi racje..Ale widzę,że same
            konsultantki i zagorzałe zwolenniczki siedzą,więc chyba nic z tego..
            A może właśnie dlatego Wy tego nie rozumiecie i nie widzicie,bo przeglądacie
            katalog setki razy i znacie te numery..Bo klientka taka jak ja,która nie ma
            czasu na ślęczenie nad katalogiem i tylko pobierznie go wertuje i zamawia
            spontanicznie,nie ma szans wyśledzić niektórych kruczków Avonu..

• aniarudi83 do jopiec 22.11.06, 14:32
              No chyba nie sądzisz, że każda konsultantka zna wszystkie numery na pamięć?
              My również narzekamy równo na avon, ale raczej nie zwalamy na niego winy za
              własne niedopatrzenia. Kiedyś klientka, zamiast numeru balsamu do ciała, podała
              mi numer żelu pod prysznic (umówiłam się ze stałymi klientkami, że podają mi
              tylko numer i stronę i że sprawdzają jedno i drugie, żeby nie było
              nieporozumień). Tłumaczyła, że opisy były obok siebie i się jej pomyliło. I tu
              też pewnie avon specjalnie dał opisy obok siebie żeby biedne klientki się myliły
              a ich konsultantki musiały zwracać towar i zamawiać nowy (bo tak też zrobiłam i
              nie było to aż tak wielkim problemem).
              Robisz z igły widły. Nie podoba się to zwróć i tyle.
              Jasne masz prawo zrezygnować z kupowania w avonie. Ale niestety to Twoje
              niedopatrzenie a nie diabelska sztuczka avonu... Iście polskie dopatrywanie się
              spisku... wink
              • jopiec Dobra, dobra już nie marudzę;-) 22.11.06, 16:26
                No co nie wolno sobie ponarzekać?Biednaś boś głupiaś-czyż nie?
                Odpuszczam sobie walkę z wiatrakami,już mi przeszło.poszukam sobie innych
                kosmetyków.
                A tak apropos' żeby ktoś następny sie nie naciął,tym razem na jakość tych
                produktów-zestaw do manikiuru i tak jest do bani,choćby dodawali do niego
                samochódsmileLakiery lepsze kupowałam za 2 zł..A paseczki można se przykleić ale
                nie na paznokcie.Jednym zdaniem-lipa jakich mało!
                Pozdrawiam,bez urazy proszęsmile
                • dori19851 Re: Dobra, dobra już nie marudzę;-) 22.11.06, 17:11
                  co do lakieru to się zgodzę, naprawdę są lepsze i tańsze niż w Avonie, nie
                  miałam tych lakierów do francuskiego, ale miałam w takich samych buteleczkach
                  tylko inne kolorki i nigdy więcej nie kupię, marzą sie po paznokciu jednym
                  słowem do kitu.
            • dori19851 Re: do k0k 22.11.06, 14:36
              kok zgadzam sie z Tobą.

jopiec ja miałabym raczej trochę pretensji do twojej kolsultantki, że Ci nie
              odradziła tego zestawu, nie zapytała, czy napewno chcesz taki drogi
              jopiec ja nie znam katalogu na pamieć i gdyby nie ty to nawet bym nie wiedziała,
              bo ja przeważnie patrzę na promocje a nie na cos co jest małym druczkiem
              napisane bo zawsze wydaje mi się z eto co jest małym druczkiem to jest mało
              atrakcyjna oferta i tak przeważnie jest. I napewno nie jestem zagorzałą
              zwolenniczką Avon i nie wertuje katalogów setki razy dziennie nie zyję samym avonem.
    • ewa_cz5 Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 22.11.06, 20:50
      Uważam,że wina leży po stronie Twojej konsultantki i Twojej,a nie po stronie
      Avonu.
      Ja miała podobny przypadek z Zestawem Arizony, klitka podała mi kod bez
      rękawiczek po 21,90 a z rękawiczkami za 19,90. Zadzwonilam do niej pytając czy
      nie chce rękawiczek(bo nie wszyscy używają, zwłaszcza ,ze krem jest też do stóp
      więc po co rękawiczki a skarpetki będą w 2 katalogu),A ona powiedziała,że
      pomyliła się i bardzo dziękuje za podpowiedź.Ja mam o 2 zł,mniejsze zamówienie
      ale za to zadowoloną klientkę,tzn.będie zadowoona jak rękawiczki i krem
      przestanie być brakiem.
      Pozdrawiam.
      • justa_79 Re: Francuski zestaw upominkowy Nail Experts-kata 23.11.06, 10:46
        czasami konsultantka po prostu wbija kody do zamówienia i tyle, jeśli ma duże
        zamówienie, to nie zawsze ma czas sprawdzać z osobna każdą z kilkudziesięciu
        pozycji... jeśli pomyłkę zrobiła klientka, to wina leży tylko i wyłącznie po
        jej stronie. konsultantka mogła pomyłkę zauważyć przypadkiem, ale obowiązku
        takiego nie miała. nie każda konsultantka z góry podejrzewa klientki o błędy i
        pomyłki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka