zyrafa46 29.01.05, 01:35 Co to jest PSSB? Gdzie można poczytać o innych marketingach, nie tylko kosmetycznych? Pozdrawiam tutejsze towarzystwo, jestem tu pierwszy raz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1szylider Re: Mam pytania 29.01.05, 02:16 zyrafa46 napisała: > Co to jest PSSB? Gdzie można poczytać o innych marketingach, nie tylko > kosmetycznych? Pozdrawiam tutejsze towarzystwo, jestem tu pierwszy raz Witam! To jest Polskie Stowarzyszenie Sprzedazy Bezposredniej, które zrzesza wszytkie powazne i godne zaufania firmy sb w Polsce. PSSB jest czlonkiem uropejskiej federacji, a ta swiatowej. Swiatowym odpowiednikiem PSSb jest DSA Direct Selling Asociation, która wlasnie pilnuje aby pod dobre imie sb nie podszywaly sie najrozmaitsze pseudobiznesy i piramidy czyli zwykle oszustwa. Firmy PSSB poddaja sie stalej kontroli ze strony stowarzyszenia czy przestrzegaja okrelonych zasad prowadzenia biznesu. do najwazniejszych naleza: - nie wolno zmuszac dystrutorów/konsultantów do; -nadmiernych zapasów -wpisowe nie moze byc wyzsze niz 75L -konsultant nie jest pracownikiem ani firmy ani sponsora -podmiot( przedsiebiorstwo)prowadzi sprzedaz wylacznie przez reprezentantów -ceny towarów nie moga byc razaco wyzsze niz rynkow-mozliwosc zwrotu zakupionego towaru do sb nie naleza m.in.; -sprzedaz wysylkowa -sprzedaz na stoiskach, kiermaszach, bazarach, aukcjach internetowych Krajowe DSA prowadza rowniez konsultacje z rzadami nt sb i uregulowan prawnych sb, choc statuty krajowe moga sie nieznacznie róznic od siebie, chyba w Niemczech sb objete sa równiez ubezpieczenia oraz gdzies nieruchomosci(?) Aby zostac czlonkiem PSSB firma musi przejsc roczny kandydacki okres kontroli i czesto nawet duze firmy jej nie przechodza jak np ZEPTER Link do PSSB jest w opisie forum ( hiperlacze) ale jest nowa strona PSSB i materialów tam nie ma jeszcze zbyt wiele, ale znajdzisz KODEKS ETYCZNY oraz liste Czlonków z linkami do ich stron( klikniesz na logo)oraz biuletyn PSSB. Polski rynek sb jest zdominowany prze kosmetyki, ale sa równiez suplementy zywnosciowe oraz sprzet AGD. Jednak sukces firm kosmetycznych jest dowodem iz najlepszy towarem dla sb sa jednak kosmetyki. I na koniec malenka uwaga: Nie wszystkie firmy sb sa firmami MLM. Chcesz więcej,klinij tu:MLM, biznes po godzinach... Pozdrawiam i zapraszam! gg 172 85 85 Odpowiedz Link