Dodaj do ulubionych

Koncert zyczen

28.12.09, 21:57
Bardzo prosze, jakie macie noworoczne zyczenia? nie mylic z postanowienia.
Ja nie chce wiecej pracowac, nie lubie tego, stresuje mnie to i chce miec pieniazki z.....Totka ?smile
A wy o czym marzycie?
Obserwuj wątek
    • esta69 Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:04
      Marzę o drugiej połówce. W totka nie gram ale więcej kasy też by mi
      się przydało.
    • anirat Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:07
      A ja chaiłabym w tym roku skonczyc pozytywnie to co sie ciagnie od
      dwóch lat, chciałabym powoli urzadzic moje nowe miejsce,bo jestem
      nawet nie w pół drogi, chciałabym nauczyc sie własciwie odczytywac
      oczekiwania innych i oduczyc się nadinterpretacji. Niech się
      znajdzie ktos bliski (to jest zdaje się marzenie nierealizowalne tongue_out)
    • b.wicia Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:08
      ja...chyba o bardziej przyziemnych rzeczachwink o..miłości przede wszystkim, achsmile
      po prostu, chcę się w tym roku zakochać, a potem pokochaćbig_grin niby tak mało, a
      jednak tak wiele;0 a poza tym...hm, chciałabym wreszcie się osiedlić gdzieś..już
      na stałesmileale na to chyba muszę poczekać jakieś 2 lata, echwink
      • tetika Re: Koncert zyczen 28.12.09, 22:31
        Przyziemna to ja kochana jestem , ale widze ze ciezka praca nie poplaca a do cwaniactwa nie mam talentu, wiec zostaja marzenia.
        Nie mam jakis wygorowanych wymagan, ale chcialabym miec takie pieniazki zebym byla spokojna o swoja przyszlosc i nie musiala wiecej myslec o przymusie pracy.Jest tyle ciekawych i spokojnych rzeczy na swiecie. Moge pomagac innym ale bez przymusu pracy ;/
        • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:32
          W kwestii części marzeń to ja też jestem przyziemna, ale myślę,że to
          wynika z takich, a nie innych warunków życia. Bezpieczeństwo
          finansowe wiele by zmieniało, można by wreszcie zacząć
          żyć...spokojniej..tak to chyba dobre okeślenie.
    • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:43
      No to ruszam z moimi:
      - nie chcę zachorować na H1N1;p albo inne gów&no...
      - chciałabym zdać prawko, fajnie siedzi się obok, ale o wiele bardziej lubię
      prowadzić no i marzy mi się Audi 3 mhm ostatnio oglądałam taką, która by do mnie
      pasowałabig_grin
      - pojechać do Meksyku, chociaż na miesiąc
      - przejść do działu szkoleń w ramach mojej firmy
      - chciałabym poznać w realu forumków z FNiS, może nie wszystkich, ale kilka osób
      już mam na liście
      - chciałabym wrócić do naturalnego koloru włosów;p
      - w końcu odwiedzić koleżankę w Jeleniej;p
      ale największym moim marzeniem jest by mojego byłego szlag trafił i mój pies
      został już na zawsze ze mną...
      • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:56
        to Audi to dlaczego pasowalo? Kolor lakieru?
        Piekne auta, tylko ze na kanadyjskim rynku za drogie w kupnie i ekspoatacji -
        serwis Audi wv jest morderczy, a z jakoscia tez srednio. Ale w Polsce moze to
        miec sens bo blisko do Niemiec.

Moi rodzice byli w Meksyku na tydzien - z Kanady tanio jak barszcz. Mialem
        pojechac ale kupilem rower i braklo kasy...Mnie z kolei ciagnie do Peru na
        piesze wycieczki.

Wrocic do naturalnego koloru wlosow... ja chcialbym wrocic do posiadania wlosow
        tam gdzie wyszly (a raczej wyemigrowaly w inne miejsca gdzie byc ich nie powinno
        he he)

Mojego bylego szlag trafil... ustanowiliscie jakies prawo do wspolnej opieki i
        alimenty na psa?

Na koniec kawal:

Zlapal rybak zlota rybke ktora mu powiedziala:
        Wypusc mnie!
        No to ja wypuscil.
        Rybka zmienila sie wtedy w piekna dziewczyne ktora rzekla:
        Za to ze mnie wypuscilem spelnie twoje 3 zyczenia.
        Rybak na to:
        Mam tylko jedno, ale trzy razy....
        • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:06
          warm_and_fuzzy_logic napisał:

> to Audi to dlaczego pasowalo? Kolor lakieru?
          > Piekne auta, tylko ze na kanadyjskim rynku za drogie w kupnie i ekspoatacji -
          > serwis Audi wv jest morderczy, a z jakoscia tez srednio. Ale w Polsce moze to
          > miec sens bo blisko do Niemiec.

Może butów mam dużo, ale pustą lalką nie jestem. Samochód podoba mi się
          wizualnie i funkcjonalnie, jako laik w dziedzinie motoryzacji opieram się na
          opiniach i radach innych...

> Moi rodzice byli w Meksyku na tydzien - z Kanady tanio jak barszcz. Mialem
          > pojechac ale kupilem rower i braklo kasy...Mnie z kolei ciagnie do Peru na
          > piesze wycieczki.

Mi marzy się Meksyk, ot taka fanaberia..kolejna...
          >
          > Wrocic do naturalnego koloru wlosow... ja chcialbym wrocic do posiadania wlosow
          > tam gdzie wyszly (a raczej wyemigrowaly w inne miejsca gdzie byc ich nie powinn
          > o
          > he he)
          >
          Mój naturalny to blond, od 3 mcy ciemny brąz i chyba przyszła pora na zmiany
          Lepszy całkowity niż wybiórczy brak włosów;p

> Mojego bylego szlag trafil... ustanowiliscie jakies prawo do wspolnej opieki i
          > alimenty na psa?
          >
          Nie, pies był wspólny gdy "my" jeszcze byliśmy, wyjeżdżając za granicę zostawił
          go u mnie, bardzo się do niego przywiązałam... były wraca za 4 dni i zabierze
          Bobka do siebie...(sic!!!)

> Na koniec kawal:
          >
          > Zlapal rybak zlota rybke ktora mu powiedziala:
          > Wypusc mnie!
          > No to ja wypuscil.
          > Rybka zmienila sie wtedy w piekna dziewczyne ktora rzekla:
          > Za to ze mnie wypuscilem spelnie twoje 3 zyczenia.
          > Rybak na to:
          > Mam tylko jedno, ale trzy razy....

Tym dowcipem podsumowałeś całą moją pazernośćbig_grin
          • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:19
            co do samochodu to sie nie obrazaj - wcale cie nie posadzalem o bycie pusta
            lalka - szczerze mowiac troche mnie dotknelo ze az tak cie to ugryzlo, ale
            przepraszam jesli cie niechcacy urazilem...to ze sie przyznajesz do bycia
            laikiem w dziedzinie ceni ci sie na plus - bialej goraczki dostawalem jak byla
            (prawik) mowila jak dom remontowac...(pomagal mi kolega - 25 lat doswiadczenia w
            budowie, ja 10 lat doswiadczenia w projektach, prawo budowlane na pamiec...itd)

zobacz raporty awaryjnosci niemieckiej Dekry - statystyki zawodne byc potrafia,
            ale lepiej je miec po swojej stonie. Zobacz tez wv golf - auta sa bardo podobne
            poza karoseria.

A to ze auto sliczne i funkcjonalne to sie calkiem zgadzam.

Szkoda ze tak wyszlo z psem... przywiazuje sie czlowiek do bydlecia. Ja mialem
            psy cale zycie az do wyjazdu do Kanady - nie bylo czasu dla zwierzaka, do tego
            meczylby sie w bloku sam przez nascie godzin. Akurat lubie rasy biegajace jak
            golden retriever.

Na razie mam rybki bo moge je zostawic na pare tygodni i nic im sie nie dzieje.

• lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:36
              Nie uważam się za pustą i obraziłam się no bo za co?smile
              Potrafię i lubię śmiać się z własnych wad oraz przywar o czym wielokrotnie całe
              forum miało okazję się przekonaćbig_grin a wszystko to w białych rękawiczkach i z
              uśmiechem na twarzysmile

Po co mam ukrywać i udawać, że się na czymś znam? Nie będę udzielała rad komuś
              kto czymś zajmuje się i to z powodzeniem, są dziedziny, w których nikt mnie nie
              zagnie i takie, w których bywam dziecięco naiwna i niewyedukowana smile

Co do auta nie znam się i to jest niezaprzeczalny fakt...szybciej zatrybię coś z
              tej dziedziny na logikę niż nawet samej próbując śledzić nowinki;p

Co do psa, to ciężko mi będzie się z nim rozstać bo jest bardzo mądry..gdyby
              głupi był to pewnie bez żalu bym go oddała, a tak...
              Rybki odpadają, wolę zwierzaka rozumnego i wdzięcznego ( ale nie kota!),

> golden retriever. - śliczne i mądre "piesk"smile
              • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 01:57
                golden retrievers sa super, tylko trzeba troche czasu im poswiecic zeby sie
                codziennie wybiegaly. Podobnie z owczarkami niemieckimi.
                O dziwo do mieszkania w bloku z duzych psow najlepsze sa charty - raz na dzien
                zalicza rundke naokolo bloku i caly dzien moga lezakowac.
                ale ich uroda to rzecz gustu, a madrego jeszcze nie spotkalem (nie bede sie
                klocil jesli ktos mi zaprzeczy - nie spotkalem wielu).

Ostatniego lata spotkalem faceta przed sklepem, ktory mial bardzo pieknego psa -
                wygladalo to jak awczarek niemiecki, tylko bylo wieksze i bardziej wlochate, no
                i troche siwe. Jakas bardzo rzadka rasa ktorej zapomnialem. Najlpesze bylo to ze
                pies ten to byl dopiero 8mio miesieczny szczeniak, a juz byl wiekszy od owczarka
                niemieckiego, za to temperament mial podobny do golden retriever. Super kombinacja.

W zeszlym roku pod wieza w Pizie (a raczej katedra kolo wiezy, ktora jest
                przereklamowana, katedra o wiele piekniejsza) spotkalem dziewczyne z pieknym
                duzym bialym psem. Jej nic nie brakowalo w dziedzinie wygladu, pies byl piekny,
                do tego super z soba kontrastowali - ona ciemna Wloszka a pies snieznobialy, do
                tego tlo czystego marmuru katedry... widok zapierajacyy dech. Az sobie musialem
                z nimi zdjecie zrobic, ale dziewcze ani slowa po angielsku, wiec nie moglem
                pociagnac konwersacji dalej...
                Tak czy inaczej, jako wrazenie czystko estetyczne - niezapomniane.

Za to rybki mam najbrzydsze na swiecie - glonojady wasate czy jak to sie po
                polsku nazywa. Najszkaradniejsze sposrod calej rodziny glonojadow he he. Do tego
                mnoza sie w lupinie po kokosach na potege - jakbym je odlawial to bym chyba
                majatek zarobil. Ale nie chce mi sie ich gonic po dzungli, wiec co przezyje to
                mam...rownowaga biologiczna sama sie w akwarium utrzymuje - jak ich ilosc
                dojdzie do maksimum ktore moze byc utrzymane przy poziomie karmienia to
                populacja sie stabilizuje i jest spokoj.

Z ciekawosci: w jakich dziedzinach jestes nie do zagiecia? O, i co robisz na
                forum o tak poznej porze? U mnie juz 8, wiec u ciebie 2 rano...
                • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 02:13
                  Hehe świetny wywód o psachsmile ja też dużo i długo mogłabym o nich rozprawiaćsmile

zawodowo mojej dziedziny to prawo- cywilne i administracyjne, ekonomia,
                  gospodarka, finanse...

Ale staram się mieć oczy szeroko otwarte i na inne, by w każdym towarzystwie się
                  odnaleźć i mieć własne zdanie...

U mnie jest 2...wróciłam z kolejnej służbowej imprezy, nie mogę spać, trochę nad
                  slajdami do szkolenia pracuję, bo jutro sorry dzisiaj jadę gdzieś na drugi
                  koniec Pl z nimi i chyba nie opłaca mi się spać;p
                  --
                  Prawdziwy seks - to taki, po którym nawet sąsiedzi wychodzą zapalić...
                  • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 02:32
                    moze rozwac to spanie? nawet jak kimniesz 4 godziny to zawsze jestes o tyle do
                    przodu - jak jutro musisz funkcjonowac na tym szkoleniu to lepiej chyba po
                    odrobinie snu niz wcale. Ja tak przynajmniej mam - zaryte nocki to nie moja
                    branza. Kiedys sie zawzialem i pracowalem w 2 pracach, odleglych od siebie o 75
                    km. W jednej bylem technologiem laboratorium, w drugiej kreslarzem
                    odpowiedzialnym za wykonianie projektu. Obie na pelny etat. Smutno sie skonczylo
                    - po roku dostalem nadczynnosci tarczycy i rozlozylem sie na dobre. Tarczyca
                    odpowiada za regulacje metabolizmu, przy nadczynosci wydzielal sie hormon
                    przyspieszajacy metabolizm, co powodowalo ze miesnie czuly sie jak po maratonie
                    - w efekcie bylem sparalizowany - ani raczka ani nozka... bardziej to byl wynik
                    stresu niz braku snu, ale bylo to bledne kolo - coraz trudniej sie skoncentrowac
                    bo chodze niewyspany, coraz wiecej bledow przepuszczalem, wiec coraz bardziej
                    sie nimi stresowalem, itd.

Teraz juz uwazam na siebie bardziej he he - mam 4 rozne etaty. Powaznie. Tylko
                    ze mniej na kazdym pracuje, ale i tak duzo...
                    • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 04:48
                      Też nie lubię zarywać nocek, a później wyglądać jak widmo...zwłaszcza, że 30
                      ślepek będzie siedziało jak trusie i patrzyło co to nowego im powiem;p hehe

Wracając do Twojej historii po pierwszej smutnej części myślałam, że choroba
                      pomogła Ci uzmysłowić jak dużo masz do stracenia. Inni na Twoim miejscu po
                      wyzdrowieniu w ramach chuchania na zimne wręcz paradoksalnie dbają o siebie, a
                      tu... Druga część nie wnosi nic nowego, ups wnosi +2 nowe pracebig_grin Pogratulować
                      mogę jedynie uporu i chyba sił witalnychbig_grin
                      • tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:02
                        No to Vidmo Ci da jak sie tu pojawi smile
                        Na temat psa z bylym moze ponegocjuj a nuz sie uda?
                        No i nie zarywaj kobieto nocek bo to zle na wyglad wplywa i zareczam Ci ze za 10 lat to wszystko Ci wyjdzie na twarz i zadne maseczki nie pomoga.
                      • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 14:07
                        ale ja jak najbardziej zaczalem o sibie dbac - dobra dieta, duzo spacerow,
                        rowerek gosski, szosowy - spowolnilem o dobre 50%. Do tego nie steresuje sie tak
                        jak kiedys - doszedlem do wniosku ze nie ma co sie przejmowac rzeczami na ktore
                        nie mamy wplywu, i poziom stresu spadl. Godziny pracy tez po czesci
                        ograniczylem, po prostu nie ma sensu pracowac za duzo bo drastycznie spada mi
                        efektywnosc pracy (siedze przed komputeresm i zaczynam sie interesowac setka
                        roznych rzeczy a nie tym co powinno byc zrobione na przyklad). Teraz jeszcze
                        zaczynam stosowac swiatloterapie, bo w Toronto za duzo slonca w zimie nie ma
                        (praktycznie wcale), do tego biuro mam bez okien i dopadaja mnie "winter blues"
                        - spac, nic nie robic, nikogo nie ogladac. Na razie czuje ze to zaczyna dzialac.

Co do sil witalnych - mam, oj mam w nadmiarze. Upor - tez wink

Powodzenia na szkoleniu, dobrze masz ze twoje ofiary siedza jak trusie, moja za
                        to bardzo rzadko, no i mam pomiedzy 80 a 120 slepek.

• tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 16:46
                          Fuzzy jaki znak horoskopu jestes? ciekawa jestem czy moj typ sie sprawdzismile
                          • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 17:04
                            Byk.

I co zgadza sie?

"Jasiu, dlaczego nie byles wczoraj w szkole?"
                            "Musialem z krowa isc do byka."
                            "A tata nie mogl?"
                            "Mogl, ale byk to lepiej zrobi."
                            • tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 18:08
                              ha smile typowalam byka albo skorpiona smile
                              • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 18:23
                                No niezle...juz pewnie mi caly portret psychologiczny sporzadzilas.

Mam typowe "bycze" cechy to fakt niezaprzeczalny.
                                • tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:07
                                  Nic nie sporzadzalam , ale pewne rzeczy same wchodza w oczy smile
                                  Lepiej sie grzecznie wyspowiadaj jakie masz zyczenia na nowy rok.
                                  • warm_and_fuzzy_logic Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:54
                                    no dobra...

no wiec tak:

0. Pozbyc sie jakims cudem bezoperacyjnie kamieni z woreczka zolciowego.
                                    1. poznac kogos na stale
                                    2. splacic dlugi - tu akurat nie ma za duzo, ale trzeba
                                    3. wyjechac na wakacje - jeszcze nie wiem gdzie
                                    4. schudnac jeszcze 10 kilo

• lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:33
                          Obiecuję dbać o siebiesmile heheehe z reguły nie zarywam tak się złożyło;p

Na szkoleniu spoko wszystko jak po maśle poszłobig_grin
      • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:34
        > - chciałabym poznać w realu forumków z FNiS, może nie wszystkich,
        ale kilka osób
        > już mam na liście

Też mam taką czarną listę big_grin
        • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:42
          Kochana się tak nie ciesz bo jesteś na niej;p
          • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:50
            Olcia niech zgadnę... i stawiasz krzyżyki ? big_grin
            • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:55
              serduszka raczejbig_grin
              • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 22:10
                Teraz to mi się ciepło zrobiło.. wokół serca..a już myślałam,że na
                dobre zamarzło wink
                • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 22:12
                  Nie nie nie ma opcji chłodzeniebig_grin
                  • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 23:09
                    Więc teraz będę je podgrzewać big_grin
                    • lolcia-olcia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 23:11
                      razem będziemy dmuchać, chuchać i podgrzewać;D
                      • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 23:17
                        i jeszcze pocierać Twoje policzki, co by nie były zmarznięte big_grin
                        • tetika Re: Koncert zyczen 30.12.09, 21:50
                          I zycze sobie miec 15 lat mniej smilea co moge....i chce byc znow filigranowa i zgrabniutka sad
    • poeme28 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 00:52
      Marzę sobie o tym, że mam talent wokalny i mogę śpiewać w Romiewink
      Jak chcę się zapisać na warsztaty wakacyjne do Romy, to poza tańcem
      chcą, żebym i śpiewała, a nie wiedzą na co się porywają w moim
      przypadku, więc pozostaje mi tylko dalej sobie marzyć, że to ja
      śpiewam a nie Malwina Kusior na przykładsmile No więc marzę sobie, że
      mam talentsmile

A tak poza tym, myślę, że najważniejsze jest zdrowie - ono pozostaje
      na miejscu pierwszym, bezkonkurencyjnym. Potem własne M - mogłabym
      je wygrać albo dostać w prezenciesmile I mieć tyle pieniędzy, żebym
      mogła sobie kupować buty i torebki w ilościach niebanalnychsmile))
      • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 09:37
        Poeme,ale Ty może masz talent tylko go jeszcze dostatecznie nie
        rozwinęłaś, hm?

Tak własne M...
        • poeme28 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 10:33
          Łezko, nie mam - mówią to nawet te osoby, które mnie najbardziej
          kochają smile)) A miłość rodzicielska i siostrzana jest podobno ślepawink
          • srebrnalza Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:53
            Ooooo ale za to na pewno masz inne talenty...może jeszcze skrzętnie
            ukryte smile
    • mi-l-ja Re: Koncert zyczen 29.12.09, 11:47
      ja bym sobie życzyła mniej rozczarowań ludźmi... smile
    • elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 19:57
      jak napiszę prawdę, to się popukacie po głowie...
      ale co mi tam...
      no więc chciałabym STOP nie będę zapeszać wink i wypowiadać na głos.
    • petea1 Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:01
      ja mam bardzo prozaiczne -przebrnąć przez to co się dzieje i nie popaść w jakąś
      totalną dolinę
      • tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:09
        Maryska uncertain skandal to ja sie tu wywnetrzam z tego czego naprawde nie znosze a ty sad tu sie pisze swoej marzenia i zyczenia bo pisane czesciej sie spelnia. Nie wiedzialas??
        • elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 20:20
          chce .... mieć życie poza pracą.
          Chcę śmiać się beztrosko i .... pokrzyczeć smile)
          • tetika Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:31
            Ha, grzeczna dziewczynka(chociaz nie do konca wierze).
            • elokwentna_marysia Re: Koncert zyczen 29.12.09, 21:39
              zbyt trudne pytania zadajesz w takim razie wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka