Dodaj do ulubionych

Gorycz samotności!

18.09.11, 09:48
Długo zastanawiałam się czy mam prawo tu pisać. Jestem bowiem już starą kobietą, emerytką, tuż po 60-ce (ponoć na tyle nie wyglądam).W życiu przeszłam wiele złego, ale nadal staram się wierzyć w ludzi.Marzę, aby w jesieni zycia być jeszcze szczęśliwą.Czy to realne marzenie? Czy znajdzie się gdzieś w Poznaniu, Zielonej Górze, Wrocławiu lub innych miastach płd.-zachodniej Polski kulturalny, uczciwy i odpowiedzialny pan, który jest w podobnej sytuacji życiowej? Jeśli znajdzie się ktoś taki, proszę, aby do mnie napisał!
Obserwuj wątek
    • noajdde Re: Gorycz samotności! 18.09.11, 11:47
      Napiszę szczerze. Jeśli przez całe życie mam być samotny, mam nadzieję, że nie dożyję tego wieku. Jeśli spotkało Cię w życiu szczęście, możesz je rozpamiętywać.
      • oszukany.32 Re: Gorycz samotności! 18.09.11, 17:01
        Wszystko zależy od kasy. W jakiej rodzinie "powstałeś", czy miałeś szczęście, oraz jako takie zdrowie, pracę, brak stresu, odżywianie.

60letni nauczyciel, nauczycielka, księgowa, czy inny urzędnik albo polityk spokojnie znajdzie towarzystwo. Uniwerki III wieku, wieczorki taneczne, a skoro Pani zna się na necie, to jest Pani kimś więcej niż 60letnim "robolem" z fabryki ze zniszczonym zdrowiem.

Parki, sanatoria, wolontariaty etc. Nie wiem w ogóle w czym problem. Tylko się cieszyć że jest się kimś normalnym. I ma się z czego żyć. Dzisiejsi 0-40-latkowie nie będą mieć żyć za co za 20 lat.
    • przebu.dzenie Re: Gorycz samotności! 18.09.11, 21:03
      Wcale nie jestes stara, najlepszy wiek do kochania i spacerów , bo masz sporo czasu, natomiast facet ktory ma 55 lat, jest już starszym panem, który już przekwita, i wpada w depreche. W tym wieku już niema wiele męzczyzn, zżarły ich papierosy, alkohol, sex i cięzka praca, wiec korzystaj z życia i nie przebieraj za bardzo, bo czas ucieka. Jakośc życia zależy od naszego nastawienia, jeżeli sobie coś zaprogramujesz w psychice, to to wykonujesz i albo ciągle narzekasz, albo jesteś ciągle szczesliwa, . Powodzenia.
    • czarny.onyks Re: Gorycz samotności! 18.09.11, 21:41
      Nie ma widełek dla samotności...bo samotność potrafi dopaść nas w różnym okresie naszego życia....
      Można chować głowę w piasek....a można walczyć...i nie poddawać się...
      trzymam kciuki!!!!

A pisać każdy może...tylko uważaj na frustratów,i mękoły forumowe...wink
      • kajteczkowizna Re: Gorycz samotności! 25.09.11, 22:09
        Witam,ktoś kiedyś powiedziaał,że zawsze jest się zbyt młodym na samotność a nigdy nie jest się zbyt starym na miłość....tego się trzymaj,powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka