dreammaker It's up to you 30.11.11, 16:55 Ten utwór określiłbym jako "nostalgiczna energia" ,najlepiej mi się go słucha późną jesienią,zwłaszcza ,gdy na dworze jest już ciemnawo i ponuro,wtedy dopiero można go w pełni docenić,jakby lepiej się wtedy wkomponowuje w otoczenie .I jest coś co go jeszcze bardzo charakteryzuje,a mianowicie masywna i dynamiczna linia basowa,bez niej już takiej mocy by nie było,więc na małych głośniczkach może brzmieć niezbyt atrakcyjnie...chyba że z subwooferkiem Rank 1 - Its Up To You / Symsonic (Dumonde Remix) Odpowiedz Link
dreammaker Re: It's up to you 30.11.11, 17:36 Myślałem,że ktoś kto kocha rock'n'rolla nawet nie przesłucha czegoś takiego Zgadzam się,wokal ma świetny...pomyśleć ,że kiedyś na początku nie przepadałem za wokalem w takiej muzyce Odpowiedz Link
sonnchen Re: It's up to you 30.11.11, 19:29 Zgadnij www.youtube.com/watch?v=kE3FAY-NOiU Odpowiedz Link
dreammaker Re: It's up to you 30.11.11, 19:41 Czyli jednak dobrze mówiłem Ale zaskoczę Cię,znam ten kawałek,może nie na wylot jak prawdopodobnie Ty ale podoba mi się on,a teledysk widzę pierwszy raz...on tą solówkę grał zębami czy ustami ? Odpowiedz Link
sonnchen Re: It's up to you 30.11.11, 19:49 podoba mi się również to: www.youtube.com/watch?v=UBhdIcb84Hw&ob=av2e ważny jest dźwięk, jego płynność, przenikanie w przestrzeni. Odpowiedz Link
dreammaker Re: It's up to you 30.11.11, 20:10 Przenikanie w przestrzeni...fajnego określenia użyłaś,sam bym na to nie wpadł Fajny kawałek,jest na czym ucho zawiesić Odpowiedz Link
dreammaker Re: It's up to you 30.11.11, 20:24 Nie dziękuj,wrzucaj tu coś od czasu do czasu,nawet jeśli jedynym słuchającym miałbym być tylko ja Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 01.12.11, 16:05 www.youtube.com/watch?v=-2FJWRy74h0 Gdy tego słucham to w głowie mam bezludną wyspę, plażę, palmę, zachód słońca i cholerną samotność. Chyba najlepszy głos wszechczasów Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 01.12.11, 17:37 Lubię to,ale bardziej podeszła mi wersja lighthouse family Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 01.12.11, 21:19 www.youtube.com/watch?v=mLMwoe5plDg&feature=related a ja słucham dzisiaj tego Odpowiedz Link
dreammaker Solstice 02.12.11, 18:36 Dla mnie jeden najbardziej z ulubionych utworów ferry corstena,niski i wyrazisty bas wzbogacony soczystymi,wysokimi dźwiękami oraz piękną melodią powodowały u mnie ciary,ilekroć go gdzieś słyszałem...ciężko go było kiedyś zdobyć,jak się nie miało internetu Utwór ten został wydany pod innym pseudonimem artystycznym,w ogóle to trochę ich ma(zresztą nie tylko on).Kiedyś nawet nie miałem pojęcia,że podobały mi się utwory tego samego wykonawcy...do pewnego czasu,no i przyznam,że nawet byłem tym faktem mile zaskoczony System F - Solstice Odpowiedz Link
sonnchen Re: Solstice 02.12.11, 19:20 To jeśli muzyka elektroniczna, to na pewno Kraftwerk. www.youtube.com/watch?v=CCKybI5BjEY&feature=related Odpowiedz Link
dreammaker Re: Solstice 02.12.11, 19:42 No to dopiero klasyk Fajnie sobie podrygują ci panowie...to jest właśnie urok starych teledysków Odpowiedz Link
sonnchen Re: Solstice 02.12.11, 19:44 to nie jest ważne, ważne jest, że dali początek muzyce elektronicznej. Odpowiedz Link
raziel24 Re: Solstice 03.12.11, 11:01 A to Niemcy Znam ta melodie z dzieciństwa byłem przekonany, że jest to francuski twór Odpowiedz Link
cimcirimcim_x Re: Music - My religion 04.12.11, 03:14 www.youtube.com/watch?v=PZjkNgLl5r4 Kompletnie mnie rozwala ten kawałek. Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 04.12.11, 16:06 www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths&feature=related Poezja śpiewana dla każdego zabawne Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 05.12.11, 11:23 www.youtube.com/watch?v=oQCMSBhuMaU Dla tych co szukają powodu do uśmiechu Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 06.12.11, 17:02 Fajne,nie słyszałem tego A skoro przy madonnie już jesteśmy,to bardzo lubię to: Madonna - The Power Of GoodBye Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 06.12.11, 17:56 No to skoro na warsztacie jest Madonna to ja polecam to www.youtube.com/watch?v=anJ8Knxoazc Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 06.12.11, 19:01 www.youtube.com/watch?v=cfArT3cx0Xc może to? Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 06.12.11, 19:02 lubię szarpanie dźwięków w przestrzeni Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 06.12.11, 19:42 Właśnie ostatnio sobie trochę słucham muzyki filmowej Odpowiedz Link
dreammaker Ciemna strona :D 06.12.11, 21:28 Pierwszy raz oglądałem to jak byłem bardzo mały,w dodatku wtedy byłem w pokoju sam,był wieczór,paliła się tylko lampka...no i nie jestem w stanie opisać jak bardzo się wystraszyłem,gdy on się przemienił Michael Jackson - Thriller Odpowiedz Link
dreammaker Mindscape 09.12.11, 01:19 Bardzo energetyczny kawałek,niesamowity breakdown i ta genialna melodia,której aż chce się słuchać...bardzo głośno najlepsze zaczyna się tak od około 2:20,a później można totalnie odlecieć...tak,to są akurat moje odczucia i nie koniecznie każdego kto tego posłucha Mantra - Mindscape (Original Mix) Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 10.12.11, 00:24 Dobranoc wszystkim Safri Duo - Played A Live Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 10.12.11, 15:20 www.youtube.com/watch?v=5ayx9ytJ0gE Fajna piosenka o miłości mam nadzieję, że nikogo nie zdołuje Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 10.12.11, 17:21 Całkiem fajna wersja i raczej wesoła niż dołująca Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 11.12.11, 13:07 A wrzucę jeszcze to,bo fajnie mi się tego teraz słucha Safri Duo - Baya Baya Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 11.12.11, 17:41 www.youtube.com/watch?v=lCdRA0lQq38&feature=related w słowach słyszę upływający czas, wytycza minuty i godziny nie pozwalając się zatrzymać Odpowiedz Link
raziel24 Re: Music - My religion 12.12.11, 11:21 www.youtube.com/watch?v=REG1kyeXNNo dla narzekaczy Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 13.12.11, 23:14 Może macie ochotę na coś chillout'owego...słuchałem sobie dzisiaj tego kawałka i muszę przyznać,że jest to kawał dobrej roboty,można sobie wygodnie usiąść,albo nawet położyć i rozkoszować się dźwiękami płynącymi z głośników...a są naprawdę urzekające,wprawiają w totalne rozluźnienie,ma się uczucie jakby podróżowało się po swojej wyobraźni,zamykasz oczy i odpływasz...no i ten wokal,jest taki wyrazisty,mocny,uzależniający,jeden z najlepszych jaki w życiu słyszałem,świetnie współbrzmi z otaczającymi go dźwiękami...bardzo mi się podoba... Jeszcze jedna sprawa,trzeba koniecznie zmienić tryb odtwarzania z 360p na 480p,jakość dźwięku jest wręcz nieporównywalnie lepsza w tym drugim trybie i tym samym wrażenia odsłuchowe są o niebo lepsze Paul Oakenfold ft. Carla Werner - Southern Sun (Solar Stone Chill Out Mix) Odpowiedz Link
dreammaker Just Be 14.12.11, 23:38 Wrzucę coś co na pewno zna większość z was,albo przynajmniej słyszała kątem ucha Świetny kawałek wart posłuchania raz jeszcze...a potem jeszcze raz jak ktoś woli Tiesto Feat. Kirsty Hawkshaw - Just Be Odpowiedz Link
dreammaker Raczej nie dla kobiet... :) 15.12.11, 22:17 Co ja mogę powiedzieć...fajny teledysk Rockefeller - Do It 2 Nite Odpowiedz Link
sonnchen Re: Raczej nie dla kobiet... :) 16.12.11, 20:05 Clip słaby. Ten sam schemat i powtarzalność. Muzyka na początku jest ciekawa, jednak później przechodzi w chaos powtarzanych wciąż tych samych słow. Nie ma żadnego elementu zaskoczenia i nic autorskiego. Duchowo - martwy, wizualnie - wyblakły. Odpowiedz Link
dreammaker Re: Raczej nie dla kobiet... :) 16.12.11, 22:21 Masz rację,nie ma w nim nic dla ludzi szukających tylko głębszego sensu w muzyce...ja jestem dość prosty człowiek i mnie ten kawałek urzeka w jakiś sposób.Sama muzyka może nie wzbudza wielkiego zachwytu,ale ma swoisty urok,a klip dla mnie jako faceta jest ciekawy,podoba mi się ta naturalność z jaką zagrali aktorzy w tych scenach,no ogólnie to co się tam dzieje jest fajnie zgrane z muzyką i tworzy się fajny klimat,lubię go oglądać Odpowiedz Link
raziel24 Re: Raczej nie dla kobiet... :) 16.12.11, 23:57 Mnie tam nie porywa nawet jeśli brać pod uwagę "kobiece" wątki Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 16.12.11, 19:13 www.youtube.com/watch?v=u8_tXGov1GM&ob=av2n Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 16.12.11, 19:19 www.youtube.com/watch?v=jR46C0XoQm4&feature=related ... mój kuferek Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 16.12.11, 22:23 Fajny teledysk,zwłaszcza na początku Odpowiedz Link
dreammaker Re: Music - My religion 18.12.11, 22:05 Jak miło,że i kolega w końcu tu zawitał Odpowiedz Link
dreammaker Adagio For Strings 18.12.11, 22:12 Melancholia z dużą dawką energii,genialny klasyk i sądzę,że dość znany,choć może nie koniecznie w tej wersji William Orbit - Barbers Adagio For Strings (Ferry Corsten Rmx) Odpowiedz Link
red-karola Re: Music - My religion 19.12.11, 15:58 Miło że ktoś rozpoczął taki wątek. Ja też swoje rany zawsze leczę muzyką. Gdy jest mi bardzo źle nie słucham muzyki energetycznej, pogodnej i radosnej. Szukam dźwięków melancholijnych, takich dzięki, którym zrozumiem dlaczego znów cierpię i żebym na następny raz pamiętała, że jednak nie warto, że gdzieś świeci moje światełko nadziei. Tylko czemu je tak trudno znaleźć. Znowu zakończyłam związek i jest mi bardzo źle. www.youtube.com/watch?v=QNtcIGJcHNo Odpowiedz Link
lonelyshe29 Re: Music - My religion 19.12.11, 16:13 coś co mi się podoba www.youtube.com/watch?v=7MHs9qa8s1M Odpowiedz Link
sonnchen Re: Music - My religion 22.12.11, 19:29 www.youtube.com/watch?v=UBhdIcb84Hw&ob=av2e Odpowiedz Link