torado 28.05.13, 18:12 przychodzi do nas zupełnie nieoczekiwanie by ame_belge34 Właśnie tak jest, zgadzam się, a Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ame_belge34 Re: miłość 28.05.13, 18:23 bo to wiesz jak jest ? jak to mawia mój serdeczny przyjaciel ...z miłością jak ze sraczka nigdy nie wiesz kiedy Cie dopadnie Odpowiedz Link
najall Re: miłość 28.05.13, 18:27 Pewnie cich puka do drzwi, a ja...n cóż nikomu nie otwieram Odpowiedz Link
torado Re: miłość 28.05.13, 18:29 najall napisała: > Pewnie cich puka do drzwi, a ja...n cóż nikomu nie otwieram oj najall nie bądź taka . Otwórz, proszę. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 28.05.13, 18:31 otwierasz a ta wchodzi nie pytana, rozsiada sie w fotelu i ani mysli sobie pójść Odpowiedz Link
blue_velvett Re: miłość 28.05.13, 18:31 U mnie ostatnio pukała dwa razy... za drugim razem otworzyłam... Nie chcę jej nazywać ani określać... a może jego... nie wiem... ważne, że przyszły do mnie takie piękne emocje i ja je przyjęłam... Odpowiedz Link
torado Re: miłość 28.05.13, 18:51 blue_velvett napisała: > U mnie ostatnio pukała dwa razy... za drugim razem otworzyłam... > Nie chcę jej nazywać ani określać... a może jego... nie wiem... ważne, że przys > zły do mnie takie piękne emocje i ja je przyjęłam... cudnie czytać coś takiego Odpowiedz Link
tapatik Re: miłość 02.06.13, 22:39 najall napisała: > Pewnie cich puka do drzwi, a ja...n cóż nikomu nie otwieram Czyli trzeba dobijać z kopniaka, aby było dobrze słychać. I jeszcze mieć na podorędziu siekierę, w razie gdyby pukanie nie pomagało. Odpowiedz Link
torado Re: miłość 28.05.13, 18:58 silencjariusz napisał: > Nie. a rozwiń myśl, proszę. Bo trochę mało rozumiem Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 28.05.13, 20:58 Pytałaś, czy przychodzi nieoczekiwanie. Według mnie nie. Zauroczenie, fascynacja może tak. Miłość nie. Odpowiedz Link
torado Re: miłość 29.05.13, 18:59 silencjariusz napisał: > Pytałaś, czy przychodzi nieoczekiwanie. Według mnie nie. Zauroczenie, fascynacj > a może tak. Miłość nie. takie jest Twoje zdanie i szanuję je. Zauroczenie, fascynacja to prosta droga do miłości Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 29.05.13, 19:03 "Zauroczenie, fascynacja to prosta droga do miłości " Nie wiem, nie pamiętam już jak to jest i dokąd ta droga wiedzie Odpowiedz Link
blue_velvett Re: miłość 29.05.13, 19:15 Oj, Sil, jest tyle środków wspomagających pamięć... Odpowiedz Link
blue_velvett Re: miłość 30.05.13, 11:09 Może zacznij regularnie rozwiązywać krzyżówki... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 30.05.13, 13:05 Czyli jeśli zacznę rozwiązywać krzyżówki to miłość przyjdzie zupełnie nieoczekiwanie? Odpowiedz Link
torado Re: miłość 31.05.13, 20:23 silencjariusz napisał: > Czyli jeśli zacznę rozwiązywać krzyżówki to miłość przyjdzie zupełnie nieoczeki > wanie? no tak ciągu logicznego to Ty nie zachowujesz Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 31.05.13, 20:29 To naprostuj proszę moje spaczone myślenie. Żeby logicznie było. Jak od rozwiązywania krzyżówek przejść do miłości? No chyba że rozwiązywanie dajmy na to jolki nie prowadzi do miłości Odpowiedz Link
torado Re: miłość 31.05.13, 20:34 silencjariusz napisał: > To naprostuj proszę moje spaczone myślenie. Żeby logicznie było. > Jak od rozwiązywania krzyżówek przejść do miłości? No chyba że rozwiązywanie da > jmy na to jolki nie prowadzi do miłości mogę dać Ci tylko malutką podpowiedź: chodzi o ćwiczenie pamięci.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 31.05.13, 20:39 O krzyżówkach pisała Blue. Że to na pamięć pomaga. Odpowiedz Link
torado Re: miłość 31.05.13, 20:42 silencjariusz napisał: > O krzyżówkach pisała Blue. Że to na pamięć pomaga. brawo . A teraz dalej: po co Ci ta pamięć potrzebna.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 31.05.13, 20:48 No właśnie, do czego ta pamięć potrzebna? Mało refleksyjny jestem. Odpowiedz Link
torado Re: miłość 31.05.13, 20:54 silencjariusz napisał: > No właśnie, do czego ta pamięć potrzebna? Mało refleksyjny jestem. pamięć jest Ci potrzebna do tego, żebyś sobie przypomniał, że fascynacja i zauroczenie prowadzą do miłości i jak to jest Uffff koniec wywodu Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 31.05.13, 21:02 Nie mogłaś tak od razu? Jedyne co pamiętam to to, że zauroczenie i fascynacja prowadzą do... kłopotów Odpowiedz Link
torado Re: miłość 01.06.13, 12:12 silencjariusz napisał: > Nie mogłaś tak od razu? > Jedyne co pamiętam to to, że zauroczenie i fascynacja prowadzą do... kłopotów ; > ) no cóż, bo być może niewłaściwy był obiekt zauroczenia i fascynacji Odpowiedz Link
torado Re: miłość 01.06.13, 17:37 silencjariusz napisał: > Wniosek więc prosty: lepiej nie pamiętać. ale o obiekcie, a nie o samych odczuciach Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 01.06.13, 18:23 Pamiętać o tym, że kiedyś było lepiej niż teraz? I że prawdopodobnie lepiej już nie wróci? Toż to doła można złapać :p Odpowiedz Link
torado Re: miłość 02.06.13, 11:34 silencjariusz napisał: > Pamiętać o tym, że kiedyś było lepiej niż teraz? I że prawdopodobnie lepiej już > nie wróci? Toż to doła można złapać :p ale wiesz tak działa pamięć, że przeszłość wydaje nam się lepsza niż była w rzeczywistości. Bo to było dawno i fantastycznie sobie ją ubarwiamy. Poza tym w wątku nie było mowy o jakości odczuć, że kiedyś było lepiej niż teraz. Ale teraźniejszość ma tą przewagę nad przeszłością, że to, jak żyjesz teraz możesz ulepszyć, tylko to wymaga wysiłku. Ale efektem może być wysoka jakość życia, lepsza niż w przeszłości. Czego Ci życzę Odpowiedz Link
torado Re: miłość 29.05.13, 20:10 silencjariusz napisał: > "Zauroczenie, fascynacja to prosta droga do miłości " > > Nie wiem, nie pamiętam już jak to jest i dokąd ta droga wiedzie to może warto sobie odświeżyć pamięć Odpowiedz Link
marta-inna Re: miłość 28.05.13, 18:59 Bardzo kategoryczne to nie czy takie lekko przekorne? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 28.05.13, 21:03 Przekorne? Ależ skąd. A gdzie to Ty tak roślinnością po deszczu się napawasz? Odpowiedz Link
marta-inna Re: miłość 28.05.13, 21:22 Wszędzie wokół. Dzisiaj nadziałam się na taką mokrą gałąź. Delikatnie smagnęła mnie po policzku. I chociaż zostawiła ślad, to jestem jej wdzięczna, że lekko pobudziła mnie do życia. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 28.05.13, 21:30 A ta smagająca gałązka, to w której ćwiartce Polski się objawiła? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: miłość 28.05.13, 22:20 Z lekkiej przekory wypytuję. Bo nie odpowiadasz na pytania Doktoryzujesz się z poezji. A dokładnie z czego? Umówić się? Czemu nie. Pod warunkiem, że mieszkasz w moich okolicach. Odpowiedz Link
36spring Re: miłość 28.05.13, 22:07 Zgadzam się Spotkałam ją na schodach w najmniej oczekiwanym momencie. Dawno to było ale jest co wspominać Odpowiedz Link
widoczny_przez_palce Re: miłość 28.05.13, 22:13 Chyba ktoś miał na myśli zauroczenie.. Odpowiedz Link
36spring Re: miłość 28.05.13, 22:17 widoczny_przez_palce napisał(a): > Chyba ktoś miał na myśli zauroczenie.. Jak zauroczenie trwa ponad 5 lat to niech będzie i zauroczenie Odpowiedz Link
widoczny_przez_palce Re: miłość 28.05.13, 22:43 Nie nie Mi chodziło o mój wypadek : potrafię się zauroczyć niespodziewanie, ale to nie działa w 2 stronę, tak więc ja bym się skupił na tym, czy miłość w ogóle przychodzi.. Odpowiedz Link
rafae Re: miłość 28.05.13, 22:31 Dziwnych słów Waćpanna używasz. Aby, czy by wywołać? A może by przywołać? ( o miłości na tym forum rzadko pisano, nawet po trzeźwemu ) I nie ma w tym krzty przewrotności... vir - nie wiem Odpowiedz Link
36spring Re: miłość 28.05.13, 22:46 Toż piszemy o zauroczeniu Wywołać ? Przywołać ? Wilka z lasu już się udało Odpowiedz Link
rafae Re: miłość 28.05.13, 22:56 "Wilka z lasu już się udało" Dobrze, że piszemy o zauroczeniu. ( hehe ) Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 28.05.13, 23:11 chyba macie racje to zauroczenie spada na nas znienacka, a miłość rodzi się powoli, słowem, gestem, troską, szacunkiem .... Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: miłość 29.05.13, 15:52 Tak przychodzi, szkoda tylko, że równie łatwo nie można się jej pozbyć Odpowiedz Link
torado Re: miłość 29.05.13, 19:02 zakochana_jane napisała: > Tak przychodzi, szkoda tylko, że równie łatwo nie można się jej pozbyć nioooo Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 29.05.13, 19:50 własnie jestem po rozmowie z moim kolegą, rzecz tyczyła się tematów typowo historycznych, ale tak przy okazji tego wątku pomyslałam sobie, jak to jest, ze kiedyś (nasi dziadkowie) spotykali sie , pokochali i potrafili przejść ręka w ręke ze sobą całe zycie .... a my nie potrafimy sklecić porzadnego związku. Czym różnimy sie od nich ? mamy większe wymagania i zbyt mało toleracji? a moze zyjemy zbyt powierzchownie, nie chcąc tak naprawdę poznać człowieka, którego wybraliśmy za partnera ? Odpowiedz Link
torado Re: miłość 29.05.13, 20:16 ame_belge34 napisała: > własnie jestem po rozmowie z moim kolegą, rzecz tyczyła się tematów typowo hist > orycznych, ale tak przy okazji tego wątku pomyslałam sobie, jak to jest, ze kie > dyś (nasi dziadkowie) spotykali sie , pokochali i potrafili przejść ręka w ręke > ze sobą całe zycie .... a my nie potrafimy sklecić porzadnego związku. Czym ró > żnimy sie od nich ? mamy większe wymagania i zbyt mało toleracji? a moze zyjemy > zbyt powierzchownie, nie chcąc tak naprawdę poznać człowieka, którego wybraliś > my za partnera ? > Ame nie generalizowałabym. Niczym się nie różnimy od naszych dziadków. Tak samo jesteśmy paradoksalnie różni, mamy różne potrzeby, oczekiwania, dajemy siebie i chcemy czegoś w zamian. I może ponieważ ja nie żyję powierzchownie, to właśnie dlatego tak myślę. Nie zauważam płytkości relacji, bo nigdy mnie takie nie interesowały, a też boję się uogólniać, bo to zniekształca rzeczywistość, której nie da się tak naprawdę obiektywnie opisać. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 29.05.13, 20:25 ok zgoda moze zbyt ogólnie pojechalam , bo tez zawsze staram sie zagłebić w temat, ale ... gdzie się nie obrócę, to słysze ze ci sie rozstali tamci sie rozwodzą i próbuje to wszystko ogarnąć moim malym rozumkiem .... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: miłość 29.05.13, 22:32 po prostu czasy były inne... moim zdaniem wcale nie było więcej szcześliwych małżeństw niż teraz, tylko kobiety ze względów obyczajowych i materialnych nie mogły sobie pozwolić na opuszenie męża... nie były samodzielne i nie miały możliwości utrzymać siebie i dzieci a dodatkowo byłyby wyklęte przez społeczeństwo Odpowiedz Link
lisamona72 Re: miłość 30.05.13, 13:41 Nie wierzę w miłość,przekonałam się jak wyżej napisane to tylko zauroczenie jesteś dla kogoś całym światem (to jego słowa)uzależnia cię od siebie uczuciowo,wierzysz czujesz się potrzebna potrzebujesz tej osoby,kiedy następują przeszkody życiowe,urok pryska nie pamięta obietnic,jesteś powietrzem,czym głupim i niepotrzebnym,niezrozumiałym(przedtem rozumiał cię doskonale)Co zrobić gdy czuje się pustkę w duszy,gdy to wszystko blokuje ci serce na świat na innych ludzi. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 30.05.13, 14:07 ona istnieje, nadal w nia wierzę, mimo kilku porażek... Bogdan Olewicz napisał kiedyś tekst, napewno pamiętacie : "(...)Wielka miłość nie wybiera, czy jej chcemy nie pyta nas wcale, wielka miłość, wielka siła zostajemy jej wierni na zawsze" naiwność powiecie ...ale ja nadal wierzę, że spotkam ją na swojej drodze .... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: miłość 30.05.13, 15:40 nawet jeśli ... to w końcu w żuciu piekne są tylko chwile ... Odpowiedz Link
torado Re: miłość 31.05.13, 20:20 ame_belge34 napisała: > ona istnieje, nadal w nia wierzę, mimo kilku porażek... > Bogdan Olewicz napisał kiedyś tekst, napewno pamiętacie : > "(...)Wielka miłość nie wybiera, > czy jej chcemy nie pyta nas wcale, > wielka miłość, wielka siła > zostajemy jej wierni na zawsze" > naiwność powiecie ...ale ja nadal wierzę, że spotkam ją na swojej drodze .... i ja i ja Odpowiedz Link