Dodaj do ulubionych

Politycznie

27.02.16, 19:42
I wyszedł pan poseł na mównicę...
O czym uprzedzam, bo sam nie lubię tych kabareciarzy.

Kilkanaście lat temu 19% społeczeństwa (myślę, że dorosłej części) było "singlami".
Obecnie jest to 29%.
Moim zdaniem ten pan trafnie odpowiada na pytanie dlaczego tak się dzieje,
i jest to bardziej trafne niż teorie o wrednych babach co latają tylko za samcami alfa.
Obserwuj wątek
    • monty007 Re: Politycznie 27.02.16, 20:19
      Czy możesz w kilku zdaniach streścić co powiedział ten pan? Mam alergię na gadające głowy, serio, nie jestem w stanie obejrzeć tego filmu.
      • tapatik Re: Politycznie 27.02.16, 22:31
        Mogę, ale mi się nie chce.
        • monty007 Re: Politycznie 27.02.16, 23:24
          Całkowicie Cię rozumiem smile
    • lilith45 Re: Politycznie 28.02.16, 12:15
      Facet mądrze gada, bardzo, ale nadal nie wiem dlaczego są single...on tego nie wyjaśnia... Uważasz że to z braku perspektyw, pieniędzy istnieją single...kompletnie nie kapuję jaki to ma związek....

A propos filmu, niż demograficzny nie jest spowodowany biedą, gdyby tak było zachód miałby wyż, a już od wielu lat równiez borykają się z niżem, dlatego tak chętnie przyjmują emigrantów i państwo dokłada się do emerytur. I nas to też czeka czy tego chcemy, czy nie.
      • lilith45 Re: Politycznie 28.02.16, 12:15
        imigrantów oczywiście...
      • tapatik Re: Politycznie 29.02.16, 10:37
        No dobra, z tymi singlami to może i przesadziłem, ale czytałem, że Polki, które wyemigrowały do Anglii, chętniej się rozmnażają, niż te, które zostały w Polsce.
        • fripooo Re: Politycznie 29.02.16, 11:33
          bo polacy mało zarabiajątongue_out zresztą ja sięnie dziwię czemu nasze rodaczki wolą facetów z innych nacji
        • lilith45 Re: Politycznie 29.02.16, 14:25
          Gdyby zostały tu też, by dziecko urodziły prędzej czy później. Jakis tam odsetek pewnie kieruje sie finansami szczegolnie przy kolejnym dziecku ale nie przy pierwszym. Najwyżej przekłada termin narodzin, ale na dziecko w końcu się decyduje. A Ci co nie chca dziecka drugiego to i tak go nie splodza dla 500 zl. Jedynie patoligia. Zmienila sie mentalnosc ludzi, dlatego jest mniej dzieci. Bo idac tokiem rozumowania, ze to kasa jest przyczyna posiadania tylko jednego dziecka i niżu demograficznego, Zachód musilby też żyć w biedzie bo niż mają tam od ponad 10 lat.
          • tapatik Re: Politycznie 01.03.16, 09:38
            Uważasz, że zmieniło się podejście ludzi do dzieci?
            • fripooo Re: Politycznie 01.03.16, 10:24
              kobiety nie chcąmieć dzieci bo to one z nimi będą musiały siedzieć po urodzeniu, wypadną z runku pracy, ciało zbrzydnie, ja rozumiem kobiety
              • lilith45 Re: Politycznie 01.03.16, 19:15
                Tapatik zmieniła się mentalność i coś co pisze fripo w tym jest, może nie do końca w tym ciele, ale coraz więcej kobiet stawia karierę nad życie rodzinne, poza tym zarówno kobietom jak i mężczyznom materializm przysłonił inne wartości, chce się żyć wygodniej, a posiadanie jednego dziecka a dwójki to zasadnicza różnica, nie tylko w finansach ale przede wszystkim w obowiązkach. Nawet dobrze sytuowani ludzie wolą zaliczyć kolejne cudowne wakacje i na nie odkładać niż na kolejne dziecko. Nawet się poniekąd temu nie dziwię i wcale nie neguję...
                • fripooo Re: Politycznie 02.03.16, 00:27
                  o ciałko też chodzitongue_out baby boją się przytycia rozstępów wiszącej skóry i to też rozumiemm
              • tapatik Re: Politycznie 02.03.16, 08:22
                No rzeczywiście, kiedyś nie musiały siedzieć z nimi po urodzeniu, nie wypadały z rynku pracy, a ich ciało było nadal piękne mimo urodzenia siódemki dzieci.
                • fripooo Re: Politycznie 02.03.16, 09:38
                  chciałbyś tak żyć? bo ja współczuje kobietom co mają dzieci
    • lilith45 Re: Politycznie 28.02.16, 12:36
      Myślę że to będzie w przyszłości rozwiązanie dla singli...i wskaźnik skoczy z 29% do 50% tongue_out big_grin

gadzetomania.pl/57960,seks-z-robotem

i mniej lamentu będzie...
      • fripooo Re: Politycznie 01.03.16, 10:19
        nareszcie zechce cię przystojny facetsmile
        • tapatik Re: Politycznie 01.03.16, 13:42
          Skąd wiesz jakich facetów do tej pory miała Lilith?
          • lilith45 Re: Politycznie 01.03.16, 19:10
            przecież wszystkim wiadomo że ja jestem dziewicą, niepokalaną i z atestami big_grin Moj pierwszy raz będzie z robotem, dlatego tak czekam big_grin
          • fripooo Re: Politycznie 02.03.16, 00:26
            przeciętnych takich jak ona sama, brzydka nie jest
            • tapatik Re: Politycznie 02.03.16, 08:41
              Ale ja się pytam SKĄD wiesz z kim się spotykała.
              Nie pytam się z kim.
              • fripooo Re: Politycznie 02.03.16, 09:39
                oczywiście, że nie wiem, ale nie sądzę, ze na poziomie urodowym lilki interesują się nią rasowe ciacha
                • lilith45 Re: Politycznie 02.03.16, 11:36
                  Druki tyle ze mnie ciacha nigdy nie interesowały i tym się różnimy wink
                  • lilith45 Re: Politycznie 02.03.16, 11:41
                    Fripo miało być a nie Druki big_grin Telefon mi zmienia wyrazy uncertain

Dodam ze mężczyzna musi być mądry i męski. Wowczas jest dla mnie atrakcyjny. Nic poza tym. Oczywiście nie wspomnę o podstawowych zasadach higieny, ktore obowiazuja wszystkich smile
                  • tapatik Re: Politycznie 03.03.16, 08:18
                    tyle ze mnie ciacha nigdy nie interesowały

https://b4.pinger.pl/0fef48ed0669cff192f6f1c88f0da914/image.jpg
                    • fripooo Re: Politycznie 03.03.16, 10:31
                      haha wąsów nie majombig_grin
                    • lilith45 Re: Politycznie 03.03.16, 11:47
                      No widzisz tacy okularnicy. Od razu widac ze typowi niezaradni intelektualisci, klasowe kujony, w dodatku z trądzikiem albo ospą big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka