23.04.16, 21:44
Ktoś mi powiedział, że mają znaczenie. Tak więc wydałem kilka tysi, nakupowałem ciuchów, zmieniłem styl. Nie garnitur ale najnowsze trendy, jednak nie rurki i dekolt do pasa. W zasadzie nic to nie zmieniło bo i jakim cudem? W końcu nie szata zdobi człowieka ale człowiek szatę. Na zdjęciach dziwnym trafem zawsze znaleźć można wysokiego modela, najczęściej bruneta o ciemnej karnacji smile Ktoś ma jeszcze jakieś złote pomysły? No ale nie powiem, jakieś dodatkowe hobby, jaki wzór na koszulce do wzrostu, jakie skarpetki do spodni a jaki pasek do butów...
Obserwuj wątek
    • anus-hka Re: Ubrania 24.04.16, 00:11
      Przeszczep mózgu...sorry ale juz myślałam ze nie ma nikogo bardziej zakompleksionego ode mnie...a tu proszę..
    • tapatik Re: Ubrania 24.04.16, 13:14
      Na zdjęciach dziwnym trafem zawsze znaleźć można wysokiego modela, najczęściej bruneta o ciemnej karnacji

Chcesz powiedzieć, że blondyni, łysi i bladzi nie mają dziewczyn?

W końcu nie szata zdobi człowieka ale człowiek szatę

Czyli dochodzimy do najważniejszego - charakter człowieka jest istotny.
      I to on przyciąga drugiego człowieka, zarówno kobietę, która szuka kogoś do związku jak i na przykład wspólnika biznesowego.

Właściwie to czego oczekiwałeś po zmianie ciuchów?
      Domyślam się, że większego zainteresowania ze strony kobiet, ale - konkretnie - w jakiej sytuacji?
      • romanakowalska Re: Ubrania 24.04.16, 18:20
        Oj Noa....
        juz tyle osób na tym forum tłumaczyło Ci, że nie wygląd jest Twoim problemem.....
        Twoja głowa i to co w niej siedzi to Twój problem....
        jeśli z nią coś nie zrobisz to niestety ale umierać będziesz w samotności.....
        czego nie życzę Ci
        ale skoro Ty sam nie chcesz się zmienić i pomóc sobie to nikt tego nie zrobi....zwłaszcza kobieta....bo każda od Ciebie ucieknie...
        • noajdde Re: Ubrania 24.04.16, 19:06
          Nie chodzi o to czy jakaś ucieknie czy nie, bo nigdy żadnej nie będzie. A na to ma wpływ tylko i wyłącznie mój wygląd. Czy na portalu srandkowym charakter ma znaczenie? Czy tylko mój wygląd jest powodem tego, że żadna nie odpisuje? Wiem, że będę umierać w samotności, całe życie tak przeżyję sad
          • romanakowalska Re: Ubrania 24.04.16, 19:18
            wiem z doświadczenia ze wygląd jest wazny ale nie najwazniejszy
            ja nie mialam zdjecia na portalu a poznalam faceta....wprawdzie po czasie okazal sie pomylka le jednak mozna....
            • noajdde Re: Ubrania 24.04.16, 19:28
              W przypadku kobiet to zupełnie inaczej wygląda. Nawet bez zdjęć i opisu kogoś poznasz. W zasadzie waszą jedyną rolą jest przebierać. Nawet warunków nie musicie żadnych spełniać by kogoś znaleźć. Nie wiem czy w ogóle istnieje gdzieś na świecie jakaś kobieta, samotna przez tyle lat. Chyba musiałaby być koszmarnie brzydka.
              • noajdde Re: Ubrania 24.04.16, 19:30
                Albo mieć bardzo duże wymagania. Ale wtedy trudno o niej napisać, że jest samotna.
                • romanakowalska Re: Ubrania 24.04.16, 20:05
                  ani nie mam duzych wymagań ani nie jestem chodzaca pieknascia
                  zwyczajna kobieta w srednim wieku
                  chetnie zobaczylambym Twoje zdjecie
              • tapatik Re: Ubrania 25.04.16, 15:00
                noajdde napisał:

> W przypadku kobiet to zupełnie inaczej wygląda.
                > Nawet bez zdjęć i opisu kogoś poznasz.

Do seksu na pewno.
                Jest grupa mężczyzn, która jest gotowa na wszystko byle by niezobowiązująco pobzykać.

> Nie wiem czy w ogóle istnieje gdzieś na świecie jakaś kobieta,
                > samotna przez tyle lat.

https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/jarek-ozenisz-sie-ze-mna-a-koty-lubisz-jak-dasz-duzo-czosnku-to-zjem-wszystko-pawlowicz-kaczynski.jpg

> Chyba musiałaby być koszmarnie brzydka

Prędzej koszmarnie głupia.
          • tapatik Re: Ubrania 24.04.16, 22:11
            noajdde napisał:

> Nie chodzi o to czy jakaś ucieknie czy nie, bo nigdy żadnej nie będzie.

To po co piszesz wiadomości do dziewczyn na portlalach randkowych?

> A na to ma wpływ tylko i wyłącznie mój wygląd.

Skąd wiesz?

> Czy na portalu srandkowym charakter ma znaczenie?

To zależy od konkretnej dziewczyny.
            Przynajmniej dla niektórych ma jednak znaczenie.
            Szczególnie jeśli kobieta chce kogoś do związku opartego na uczuciu.

> Czy tylko mój wygląd jest powodem tego, że żadna nie odpisuje?

Daj linka do swojego profilu, to Ci odpowiemy.
            Na 99% winą jest Twój opis.

> Wiem, że będę umierać w samotności, całe życie tak przeżyję sad

Dostałeś już tutaj kilka rad, co możesz zrobić w swoim życiu, aby je zmienić.
            Między innymi kilka osób wyraźnie napisało, że powinieneś iść na terapię.
            O ile pamiętam, taką radę dostałeś już w zeszłym roku. Teraz mamy kwiecień.
            Miałeś wystarczająco dużo czasu na znalezienie psychologa i zapisanie się.
            Jeśli nie jesteś w stanie iść na NFZ, to możesz iść prywatnie.

Zrobiłeś to?
            Skoro tego sobie życzysz...
            • noajdde Re: Ubrania 24.04.16, 23:02
              Terapia niczego nie zmieni, nikomu jeszcze nie pomogła. Próbowałem się zapisać, niestety nie było wolnych miejsc albo terminów. Linka mogę dać na priv ale musiałbyś mieć konto na portalu srandkowym by profil zobaczyć i nie chciałbym zobaczyć go później na jakiś demotywatorach albo wiocha. Pytałem już niektórych co jest nie tak z tym profilem, nigdy jednak nie otrzymałem odpowiedzi. Większość kobiet nawet go nie otwiera, zapewne wystarczy im sama informacja o wzroście. Pozostałe zapewne odstrasza gęba.
              • tapatik Re: Ubrania 25.04.16, 08:39
                noajdde napisał:

> Terapia niczego nie zmieni, nikomu jeszcze nie pomogła.

Pozwolę sobie być odmiennego zdania.
                Znam osoby, którym terapia jednak pomogła.

> Próbowałem się zapisać, niestety nie było wolnych miejsc albo terminów.

To idź prywatnie.

> Linka mogę dać na priv ale musiałbyś mieć konto na portalu srandkowym
                > by profil zobaczyć

To daj tutaj swój opis.

> i nie chciałbym zobaczyć go później na jakiś demotywatorach albo wiocha.

Nie korzystam ani z jednego ani z drugiego.

> Pytałem już niektórych co jest nie tak z tym profilem,
                > nigdy jednak nie otrzymałem odpowiedzi.

Jak zauważyłeś tutaj jest kilka forumek, które są gotowe Ci pomóc.

> Większość kobiet nawet go nie otwiera,
                > zapewne wystarczy im sama informacja o wzroście.

Tego nie wiesz.
                Poza tym żeby zobaczyć wzrost to trzeba jednak profil otworzyć.
                Niedawno czytałem jak pewien żartowniś umówił się na kawę z kobietą, która miała 1,90 wzrostu.

Jak wrzucisz swój opis, to Ci napiszę jak to zrobił.

> Pozostałe zapewne odstrasza gęba.

Zawsze wychodzę z założenia, że każda szkaradna gęba zza krawata wygląda lepiej.
                Dlatego mam zdjęcie z dwoma krawatami.
                • kevinjohnmalcolm Re: Ubrania 25.04.16, 21:11
                  tapatik napisał:
                  > Niedawno czytałem jak pewien żartowniś umówił się na kawę z kobietą, która miała 1,90 wzrostu.

Kobieta 190cm wzrostu??? Rewelacja! Że też nigdy nie mogłem takiej spotkać, jak na razie do wszystkich musiałem się schylać...
                  • tapatik Re: Ubrania 25.04.16, 21:41
                    190, ??????? ??????:
                    pl.fdating.com/search?gender=2;heightFrom=188;photo=true;sort=add;mode=listing;do=Search;
                    • noajdde Re: Ubrania 25.04.16, 23:43
                      Na tej liście, niektórzy to faceci. A niektóre szukają gościa w wieku do 99 lat. Brak tam jednak księżniczek z polszy.
                      • tapatik Re: Ubrania 26.04.16, 08:56
                        noajdde napisał:

> Na tej liście, niektórzy to faceci.

Jak sam piszesz - niektórzy.

> A niektóre szukają gościa w wieku do 99 lat.

Na tym portalu musisz podać wiek partnera. Domyślnie jest to 18-99.
                        Niektórym nie chce się zmieniać, stąd bzdurne wymagania.

> Brak tam jednak księżniczek z polszy.

Nie prawda.
                        Poza tym, z tego co kojarzę, to Kevin nie mieszka w Polsce.
                • noajdde Re: Ubrania 25.04.16, 23:46
                  Gdybym podał tu swój opis, jutro zobaczyłbym swoje zdjęcia na demotywatorach smile Znajomi z pracy mieli by ze mnie ubaw po pachy a tak mogę ściemniać, że jestem sam bo nie mam szczęścia, choć to tylko bardzo niewielki fragment prawdy.
                  • tapatik Re: Ubrania 26.04.16, 08:43
                    noajdde napisał:

> Gdybym podał tu swój opis, jutro zobaczyłbym swoje zdjęcia na demotywatorach smile

Pisałeś, że żeby przeczytać Twój opis na portalu randkowym, to muszę się zalogować.
                    Teraz sugerujesz, że jak będę mieć opis, to Cię znajdę w wyszukiwarce.
                    Zdecyduj się.
                    Boisz się, że Twoje zdjęcia znajdą się na demotywatorach, jeśli podasz link do swojego profilu.
                    A nie boisz się, że którykolwiek użytkownik tego portalu je zamieści?
                    Po co w ogóle zamieszczasz swoje zdjęcia, jeśli uważasz, że wyglądasz na nich niekorzystnie?

> Znajomi z pracy mieli by ze mnie ubaw po pachy a tak mogę ściemniać,
                    > że jestem sam bo nie mam szczęścia, choć to tylko bardzo niewielki
                    > fragment prawdy.

Twoja obecna metoda poznawania ludzi przez Internet nie działa.
                    Co masz zamiar zmienić?
                    • noajdde Re: Ubrania 27.04.16, 23:48
                      Nie chciałbym aby każdy z czytających to forum wiedział jak wyglądam. Zakładam, że jeśli ktoś tworzy konto na portalu srandkowym to nie po to by się z innych naśmiewać. Tutaj bywa różnie. Co mam zamiar zmienić? Myślę o farbowaniu włosów i implancie bo jeden ząb mam brzydki. No i od czasu do czasu gram w Lotka smile
                      • tapatik Re: Ubrania 28.04.16, 11:55
                        noajdde napisał:

> Nie chciałbym aby każdy z czytających to forum wiedział jak wyglądam.
                        > Zakładam, że jeśli ktoś tworzy konto na portalu srandkowym to nie po to
                        > by się z innych naśmiewać. Tutaj bywa różnie.

Ja się nie pytam Ciebie o zdjęcie tylko o opis, bo - moim zdaniem - masz skopany opis i to on odstrasza dziewczyny.

> Co mam zamiar zmienić? Myślę o farbowaniu włosów i implancie
                        > bo jeden ząb mam brzydki.

Czyli w dalszym ciągu idziesz w kierunku zmiany wyglądu,
                        a nie zmiany zachowania.

> No i od czasu do czasu gram w Lotka smile

W USA zrobiono kiedyś wywiady z osobami, które wygrały w Totka.
                        Po 2 latach ponad 90% z nich nie miało już ani grosza z wygranej.
                        Lepiej byś się za jakimś biznesem rozejrzał.
                        • chloe.7 Re: Ubrania 11.05.16, 20:57
                          farbowany facet - nie! zetnij się na bardzo krótko, jesli coś nie tak z kolorem
                          zainwestuj w zęby lepiej

• tapatik Re: Ubrania 11.05.16, 21:22
                            Więc twierdzisz, że jak zainwestuję w zęby, to nie będzie widać mojej siwej brody?
                            big_grin
              • torado Re: Ubrania 03.05.16, 12:50
                "Terapia niczego nie zmieni, nikomu jeszcze nie pomogła". Noa prawda jest taka, że terapeuta nie odmieni Twojego życia. Możesz to zrobić tylko TY!!!! przy jego pomocy. Ale jeśli to dla Ciebie zbyt duży wysiłek, to go nie podejmujesz. Bardzo chciałam sobie pomóc, bardzo chciałam zobaczyć co robię nie tak, że wciąż jestem sama, że jestem niezadowolona ze swojego życia. I udało się. Więc nie grzań dyrdymałów, że terapia nikomu jeszcze nie pomogła. Wszystko zależy od tego czy chcesz sobie pomóc, jesteś gotowy i odważny, żeby zerwać z dotychczasowym postrzeganiem siebie i innych czy nie. A Ty nie chcesz, więc będziesz tkwił w tym, w czym tkwisz i nic Ci nie pomoże. Nie łudź się Noa, że coś Ci pomoże. Twoje działania są pozorowane...
              • chloe.7 Re: Ubrania 11.05.16, 20:52
                To po co zamieszczasz informacje o wzroscie? Jesli to je odstrasza faktycznie to odbierasz sobie szansę na sprawdzenie sie jak sobie radzisz w takim zapoczątkowywaniu relacji, wzajemnym poznawaniu się. Znam facetów niskich co maja zony, partnerki.

Ktos mi opowiadał historie faceta, co nie wiedzial jak podrywać kobiety na portalach, a nie chciał być sam. To sobie założył konto jako kobieta, by zobaczyć jak na ogół faceci zaczepiają. Nauczył się co nieco i już nie jest sam. Chcieć to móc.
                • noajdde Re: Ubrania 11.05.16, 23:17
                  Na portalach srandkowych 2/3 to faceci. Liczy się tylko i wyłącznie wygląd. Wzrost jest dla kobiet jednym z najistotniejszych kryteriów wyboru. Podobnie jak kolor włosów i inne uwarunkowania genetyczne, których nie można zmienić. Po prostu niektórzy skazani są na samotność i na całe szczęście żyją znacznie krócej od tych szczęśliwych.
                  • roman_z_torunia Re: Ubrania 12.05.16, 08:51
                    Mam dla ciebie dobrą wiadomość, i to za darmo. W twoim przypadku to nie wygląd odstrasza kobiety! Ty jesteś po prostu pusty. Skoncentrowany wyłącznie na sobie pustak. Wylewasz tu żale do ładnych kobiet, że nie dostrzegają takiego "jestem-taki-wartościowy" kawalera. Tak, ładnych kobiet bo przecież wydaje ci się, że tylko na ładne zasługujesz. A tak na prawdę poza wybujałym ego nie masz nic do zaoferowania.
                  • chloe.7 Re: Ubrania 12.05.16, 16:15
                    To ja zyje na planecie, gdzie single to nie sa brzydcy faceci - i chca znaleźć kobiete ale nie moga (bo czasem sa zaniedbani, czasem cos z glowa nie tak i jakis dziwny agresor sie u nich wlacza np).

Ale z drugiej strony ci ktorzy sa w zwiazkach to tez bym przemocowca wymieniala, zaniedbanych sporo, niskich bardzo, z dlugimi brodam tez sa, wysocy i grubi, i tacy co cos z glowa maja.

Ostatnio rozmawialam z koleznaka. A znam pewnego faceta, ktory jest mega duzy, gruby i wedlug mnie nieprzyjemny i gburowaty (zonaty). I padlam jak mi kolezanka powiedziala, ze to jej ideal mimo nadwagi (to szczegol dla niej). Ludzie sa rozni rozne preferncje maja.

Zastanawiam sie ile ty masz tego wzrostu. I jak faktycznie wygladasz.

Jak myslisz pozytywnie to i od razu inny wyraz twarzy sie robi, ktos robi lepsze wrazenie.

Mialam kiedys fb i dwie kolezanki tam. Jedna to byla kobieta niezalezna (choc meza miala), pracowala, mierzyla sie z problemami, pozytywnie patrzyla na przyszlosc mimo porazek, klod pod nogami. Druga na utrzymaniu faceta, facet raz zarobil raz nie, raz byl mily raz nie, ona byla skazana na niego, choc go kochala, ale taka wegetacja jej zycie bylo. (popsul mi sie klawisz co robi polskie litery)

Obie otaczaly sie podobnymi do siebie kobietami i je lajkowaly. Po jakims czasie jak mi sie wyswietlalo zalajkowane zdjecie jakies nieznajomej ja wiedzialam z czyjego kregu ta znajoma (czy z kregu niezaleznej, czy z kregu tej wegetujacej). Niby to byly zdjecia na ktorych kobiety sie usmiechaly, stroily, ale ten cien codzinnosci wyraźnie na twarzy sie malowal. A ta codziennosć to albo z zyciem walcze, albo leze pokonanan i na pocieche mam piwko i fajeczka.

• monty007 Re: Ubrania 13.05.16, 03:05
                      znam pewnego faceta, ktory jest (...) nieprzyjemny i gburowaty (...). I padlam jak mi kolezanka powiedziala, ze to jej ideal

Bucowatość mężczyzny wielu kobietom zupełnie nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - podoba im się. Nieraz widziałem to na żywo, zauważyli to też inni. Oto cytat z pewnej książki o podrywaniu kobiet, którą niedawno czytałem:

Kobiety, wybierając mężczyznę, nie zwracają uwagi, jak bardzo jest on "przyjazny". Wybierają konkretnych i stanowczych mężczyzn, ponieważ do takich czują silny pociąg. Bycie miłym kolesiem nie spowoduje, ze kobieta poczuje pożądanie i wybierze Ciebie.
                      • chloe.7 Re: Ubrania 13.05.16, 07:09
                        no i czytacie takie bzdury, stosujecie i samotni jestescie
                        • tapatik Re: Ubrania 13.05.16, 08:18
                          "Wybierają konkretnych i stanowczych mężczyzn"

Moim zdaniem ten kawałek jest ważny.
                          Konkretny i stanowczy to nie to samo co bucowaty.
                          Można być stanowczym bez "bucowatości".
                          • monty007 Re: Ubrania 13.05.16, 14:49
                            Konkretny i stanowczy to nie to samo co bucowaty.
                            Można być stanowczym bez "bucowatości".

To oczywiste, ale nie w tym rzecz. Mi chodzi o to, że bucowatość nie przeszkadza wielu kobietom czuć pociągu do mężczyzny, który jest przy tym konkretny i stanowczy.

Zresztą o ile można być stanowczym bez "bucowatości", to nie da się być bucowatym bez stanowczości. Bucowatość to przecież forma egoistycznej stanowczości, nieliczenia się z innymi.
                            • chloe.7 Re: Ubrania 13.05.16, 17:22
                              "Bucowatosc nie przeszkadza wielu kobietom" otoz to, NIE WSZYSTKIM, tylko wielu, a może mniejszemu wielu nawet
                            • tapatik Re: Ubrania 13.05.16, 21:09
                              Gdzie wy takie dziewczyny wyszukujecie?
                              Kevin to rozumiem, że wylądował na wyspach, i na temat wyspiarek wypowiadać się nie będę, ale reszta siedzi chyba w Polsce.
                        • monty007 Re: Ubrania 13.05.16, 14:53
                          no i czytacie takie bzdury, stosujecie i samotni jestescie

Nie czytałem tej książki jak prawdy objawionej, staram się podchodzić krytycznie do tego typu lektur, ale akurat zacytowany fragment jest w 100% zgodny z moim doświadczeniem życiowym i obserwacjami. Dlaczego uważasz, że jest bzdurą?
                      • midnight_lightning Re: Ubrania 14.05.16, 02:54

"Bucowatość" - kwestia punktu widzenia i nomenklatury

Dla kobiet buc to ideał, "pewny siebie" na maxa jest, a to sie liczy, co z tego, że debil.

A taki buc to czemu buc? urodził się taki? Bucowatość to wynik starań kobiet. Im wiecej ma zaliczonych na koncie, tym wiecej bucowaty, i tym więcej ma następnych chętnych kobiet. Buc widzi, że kobiety wolą jego od miłych, porządnych facetów i dalej staje się jeszcze bardziej bucowaty, dzieki czemu wyrywa lachony na skinięcie palca.

I tak to kobiety cofają cały rozwój cywilizacji do czasów wspólnoty pleniennej, gdy jeden samiec pokrywał wszystkie samice, i czują się z tym całkiem dobrze. Dopóki sie nie zestarzeją, wtedy coś jęczą o rzekomych połówkach przeznaczonych sobie na całe życie smile nagle monogamia im się przypomina smile

O te kilkanaście lat za późno.

Kobiety mają swoje fazy. Na forum obok jakaś pisała, że kobiety zadają się ze wszystkimi, nawet i z tymi mniej inteligentnymi smile

A kiedyś jedna pani na forum dla brzydkich (!) pisała, że to normalne, że kobieta szukająca odpowiedniego kandydata męża musi mieć najlepsze ciuchy i kosmetyki, które to zwyczajowo się zdobywa jako sponsorantka / prostytutkasmile
                        • chloe.7 Re: Ubrania 14.05.16, 09:34
                          Już ci ktoś pisał, że jestes agresywny. I bucowaty też jesteś. Dziwię się że jesteś sam.
                        • tapatik Re: Ubrania 14.05.16, 16:30
                          Mówię ci Midnight, zmień łowisko, bo otaczają Cię dziwne kobiety.
    • yzek Re: Ubrania 26.04.16, 11:09
      Coś nam tu ściemniasz: kiedy niby się odbyły te zakupy? Podobno już dałeś sobie spokój, a tu kilka tysi na ubrania? Jak już w tym kierunku, to bym podzielił tę kwotę i połowę na fryzjera/kosmetyczkę/takietam.

Generalnie: źle robisz, że bezkrytycznie podchodzisz do takich "porad", najczęściej rzucanych na odczep-się, bez żadnej wiedzy o Twoich problemach i sytuacji.

Y.
      • noajdde Re: Ubrania 27.04.16, 23:52
        Fryzjer to mi nie pomoże. Moje włosy to tylko ścinać krótko albo przefarbować. Kosmetyczka i takie tam może też ale ostatnio nie mam za bardzo czasu. Na którymś forum czytałem, że są też zabiegi wydłużania kości, dzięki czemu można "urosnąć" ale to chyba lipa mieć nieproporcjonalnie długie nogi smile
    • midnight_lightning Re: Ubrania 14.05.16, 03:03
      Noa, nie marnuj pieniędzy. Za 100- 200 zł możesz mieć seks bez narzekań, żeś nie brunet, nie cham, nie prymityw. To bardziej podniesie Twoją samoocenę od płonnego zabiegania o względy pań, które miały Cię głęboko gdzieś.

Wyszalej się tak jak kobiety. I uważaj na Dżesiki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka