Dodaj do ulubionych

Cartapping

03.07.17, 10:53
Czyli inaczej służby specjalne mają możliwość śledzenia położenia samochodów oraz podsłuchiwania prowadzonych tam rozmów.

niebezpiecznik.pl/post/cartapping-sledzenie-i-podsluchiwanie-samochodow-na-ktore-kierowcy-sami-sie-zgadzaja/

Ciekawe kiedy każdy z nas będzie musiał obowiązkowo nosić ze sobą kamerę.
Również pod prysznicem i w wychodku.
Obserwuj wątek
    • m.a.l.a_syrenka Re: Cartapping 03.07.17, 17:58
      Czyli co? Nie chcesz byc monitorowany - przesiądź się na konika? wink
      Hej, hej ułani. Malowane dzieci. smile
      • tapatik Re: Cartapping 03.07.17, 20:34
        Chodzi o to, że coraz częściej "dla własnego dobra" jesteśmy inwigilowani i krąg inwigilacji coraz bardziej zacieśnia się.
        Wyobraź sobie, że chcesz iść na randkę i tak po prostu pobyć sobie sam na sam z drugą osobą.
        Niestety jeśli się przytulicie to za chwile przylezie patrol z mandatem. Skąd będzie wiedział? Ano z monitoringu.
        Technologie powoli zabijają w nas człowieczeństwo.
        Jesteśmy coraz bardziej na sprzedaż.
        • m.a.l.a_syrenka Re: Cartapping 03.07.17, 21:27
          Zaskoczyłam o co kaman. Troszkę sobie przy tym zażartowałam, troszkę nie. Zapakowałam treść w pudełko wzorem Andersena.
          A ten patrol z mandatem to policja obyczajowa?
          Zacytuję tu znajomego elektromechanika - ludzie to złożyli, to i ludzie potrafią to rozebrać - w tym wypadku głupi nadzór. Jestem dobrej myśli - jakoś sobie poradzimy, co nie znaczy, że ten kierunek rozwoju jest wg mnie dobry.
          • koszmarna.baba Re: Cartapping 03.07.17, 22:04
            Już w "Skyfall" James Bond zwracał na to uwagę. Jak tak dalej pójdzie to 30-sto letnie starocie będą droższe od nówek z salonu.
    • rafae Re: Cartapping 03.07.17, 23:12
      Obecnie można kupić kartę sim+mercedes. Niedługo z lodówką będzie to samo... a pisałem coś o wieku pary?
      • tapatik Re: Cartapping 07.07.17, 16:54
        Nie rozumiem. W każdym mercedesie jest moduł z kartą sim?
        • rafae Re: Cartapping 07.07.17, 19:22
          Nie w każdym, ale i odwrotnie. sim+me to jest ekskluzywna oferta mercedes gdzieś czytałem o tym. Niby chodzi o gwarancję działania maszyny i jej serwis. wink Swoją drogą to rozwiązanie już dawno jest stosowane przez airbus i boeing w standardzie.
    • po-ranna-kawa Re: Cartapping 04.07.17, 00:18
      Ludzie jak debile sami sie tej inwigilacji domagają. Tych kamer na każdym słupie i klatce schodowej, w każdym sklepie i tramwaju. A coraz liczniejsze służby i agencje podsycają to, żeby mieć większe budżety. Tak się to niestety skończy, że każdy będzie inwigilowany. Oczywiście wszystko "dla twojego bezpieczeństwa".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka