Dodaj do ulubionych

Bates Motel

10.03.13, 03:11

premiera 18 marca

Serial o Normanie Batesie i jego mamusi. Jako fanka Hitcha na pewno przynajmniej pierwszy odcinek zobacze. A Wy?
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: Bates Motel 11.03.13, 15:10
      nie wiem czy sie nie bede bala...pisze pwoaznie. zwykle horrory mnie nie strasza. ale NIENAWIDZE ogladac/czytac jak ktos meczy/torturuje/traktuje zle swoje wlasne dziecko.
      Pianistki jelinek nie bylam w stanie przeczytac i chyba nigdy nie bede...
      nie musze dodawac ze antek byl dla mnie w szkole prawdziwa tragediasuspicious jak i o psie ktory jezdzil koleja...
      • piegucha Re: Bates Motel 11.03.13, 18:02

A ja sie boje takich zwyklych horrorowsad Pozniej kazde wyjscie do kibelka to strachtongue_out

Pianistke widzialam w kinie, porabany i chory filmsad Zaluje, ze nie moglam wyjsc z kina, bo to byl maraton.

• pszczolaasia Re: Bates Motel 12.03.13, 13:22
          filmu nie ogladalam. ksiakzi przeczytac nie moglam to na film mnie konmi nikt nie zaciagnie.
          ja z horrorami ma roznie rozniscie.
          po 6 zmysle w nocy spac nie moglambig_grin
          • piegucha Re: Bates Motel 12.03.13, 13:25

Film super! Jak to Hitchsmile Ksiazki obie czytalam, ale to juz nie to co film, jednak wyszlo mistrzostwo rezyserasmile A to bedzie serial, ten Motel Batesa, a nie filmtongue_out
            Szosty zmysl super! smile
            • pszczolaasia Re: Bates Motel 12.03.13, 13:51
              nie no ja o pianistce piszewink
              bo psychoze to obowiazkowo jak lektura w szkole kazdy powinien obejrzecbig_grin
              • piegucha Re: Bates Motel 12.03.13, 19:46

Ojejtongue_out

Pianistka to chory filmsad
      • galaxian1 4 11.04.13, 13:32
        Jeszcze nie widziałem, ale dziś oglądam ! smile
        I nie mówiłem, że zejdzie się do czwartku ? tongue_out big_grin
        • piegucha Re: 4 11.04.13, 13:34

Chrzanisz i juztongue_out
          A odcinek jakis slaby w tym tygodniu.
          • galaxian1 Re: 4 11.04.13, 13:43
            Haha, a w jakim fajnym miejscu mi się wstawił wątek big_grin
            Ciekawe kto go tu teraz dojrzy smile big_grin tongue_out suspicious
            • magdakingaklara Re: 4 11.04.13, 20:23
              Ja dojrzałam.
              W sumie nc ciekawego się nie działosad

Ps.
              Fajny ten starszy bratsmile
              • galaxian1 Re: 4 11.04.13, 21:36
                Kurna, jakto się nie działo ?
                Już pierwsza scena była bardzo klimatyczna, kiedy ta chinka nie dawała Normanowi odejść.
                Nie mówiąc o zakończeniu. I odcinek wreszcie był poważny, a nie jakieś pierdoły w szkole.
                I cały czas były różne smaczki, klimaciki, tajemnice, testowanie się co kto wie, czego nie wie, gra spojrzeń... itp. Chyba oglądacie jakieś inne odcinki smile
                • aniuta75 Re: 4 12.04.13, 10:15
                  Kurcze mi też się podobało smile. I wydarzyło się w cholerę rzeczy smile.
                  • galaxian1 Re: 4 12.04.13, 12:08
                    aniuta75 napisała:

> Kurcze mi też się podobało smile. I wydarzyło się w cholerę rzeczy smile.

No właśnie smile A niektórzy to pewnie by chcieli aby się szczelali z kalacha albo obcinali głowy maczetą big_grin
                    • piegucha Re: 4 12.04.13, 17:48

A czy ja pisalam, ze nic sie nie dzialo? Dzialo sie, ale odcinek slaby w stosunku do poprzednich.
                      • galaxian1 Re: 4 13.04.13, 20:36
                        A dla mnie właśnie dobry, bo mniej było dziecinady, przygód Normana w szkole i poza szkołą.
    • piegucha 1 20.03.13, 01:04

WOW!

Nie jest to Hitch, ale serial dobrze się zapowiada! Norman to dupa wolowa, ale mamuska wymiata! Vera świetnie obsadzona. Podoba mi sie to polaczenie lat 50 i wspolczesnosci. Ubrania, caly motel i dom z lat 50, a tu iphone.
      Kurka, a "odcedzanie kartofelkow" ! Normalnie myslalam, ze padne.
      No i czyja byla ksiazeczka? Bo cos mi sie wydawalo, ze tam byly chinskie szlaczki? Czyzby szeryf (skubaniec z Lostasmile bawil sie strzykawkami?

Podobalo mi sie! Bardzosmile

Aaaa! Czy ktos wie, gdzie to kreca? Tzn. czy to ten sam dom i motel, co Hitcha?
      • galaxian1 Re: 1 20.03.13, 21:05
        No to jestem "po" smile
        Zaskoczenie, że Vera Farniga, aktorka z Infiltracji i wielu innych porządnych filmów zagrała w tym serialu. Drugie zaskoczenie, że akcja dzieje się współcześnie... a ponoć miał być to prequel. Wolał bym "starcze czasy" niż współczesne, dodawało by to serialowi stylu i powagi... a tu mamy szkółkę i małolaty ze smartfonami.

Kilku starych serialowych znajomych - "wiecznie młody" z Losta, kapitan samolotu z Pan Am, wróżka chrzestna z OUAT...

Póki co ja się nie zachwyciłem, klimat psują mi te nastolatkowe motywy, panienki na imprezie, szkolne przygody... co to ma być, Pamiętniki Wampirów? Liczyłem na poważny serial.
        Ale źle też nie jest, bo to co się dzieje w domu oraz relacje matka-synalek są wielce interesujące smile

Supernatural forum
    • galaxian1 ocena hataka 20.03.13, 15:47
      hatak.pl/aktualnosci/seriale/30227/Narodziny_psychozy_Oceniamy_premiere_Bates_Motel/
      Dają mocną 8kę smile
      • sil.wen Re: ocena hataka 27.03.13, 22:07
        Fajne, kurcze. Mnie się bardzo podoba ta atmosfera bezczasowości, to przemieszanie mnie osobiście w ogóle nie razi, tylko sprawia, że całość jest zawieszona w takiej czasowej próżni. Mam nadzieję, że dociągną aż do momentu, kiedy mamuśka zasiądzie na wieczne posiedzenie w swoim fotelusmile i że pokażą, czego się Normanek nauczy niewątpliwie od tatusia Emmy.
        ---------------------------------
        • galaxian1 Re: ocena hataka 28.03.13, 12:04
          Gdyby nie wychodzili z motelu, to klimat byłby zupełnie jak z lat 50/60tych smile
          Dopiero szkoła i samo miasteczko przypominają, że to są jednak czasy obecne.
          A odcinek spoko. Jak zwykle było trochę schizy, np. jak Normanek chciał brata walnąć młotkiem w tył głowy! Szkoda że mu nie wyszło smile
          Tylko co on ma takie branie u tych lasek? Tego akurat nie mogę skumać. Przyciąga je swoją głęboką osobowością? Jakoś wątpię. big_grin
          • sil.wen Re: ocena hataka 28.03.13, 22:04
            No bo one wyczuwają szóstym albo którymś innym zmysłem że z niego wyrośnie genialny psychopata, a wiadomo, że na to laski lecą.
            Albo po prostu oglądały Fabrykę czekoladywink
            ----------------------------------
            "Every night is time for drink"
            • piegucha 2 30.03.13, 00:24
              Fabryki nie ogladalam, ale ten aktor utkwil mi w pamieci jako August Rushsmile

Hmmm, też nie wiem na co leca te dziewuchy, bo dupa wolowa z niegosad

Ale odcinek byl fajny! I jak widac Norman wcale nie bedzie jedynym psychopata w okolicytongue_out
              Mam nadzieje, ze w nastepnym odcinku Norman z kolezanka wroca do szalasu i zobaczymy czy kogos tam trzymaja?
              • sil.wen Re: 2 31.03.13, 00:01
                Oj, no a jak nie ma być dupa wołowa przy takiej babie. Aż się prosi mamuśka, żeby ją wypchaćsmile Ciekawe, co z bratem się stanie, w filmie nie było chyba nic o nim.
                ---------------------------------
    • piegucha 3 02.04.13, 06:03

O kurka! Czy w tym miescie jest choc jedna normalna osoba?

No, no, serial coraz lepszy sie robi. Podoba mi siesmile
      • sil.wen Re: 3 02.04.13, 19:55
        Ale super, wiedziałam, wiedziałam, że szeryf ma coś w zanadrzu. Ciekawe, co teraz z tą piwnicą...
        A na miejscu Normy zwaliłabym wszystko na starszego synka.
        • galaxian1 Re: 3 03.04.13, 09:39
          Fajny, fajny serial, właśnie jest taki jak lubię !
          Nie jakaś durna młócka, tylko klimacik, niepewność i zaskoczenie smile
          Już się nie mogę doczekać kolejnego odcinka smile
    • aniuta75 Re: Bates Motel 03.04.13, 18:31
      Dobra bo tu tak zachwalacie i ten tego suspicious. I może się skuszę czy cuś.
      Ale jak się okaże, że to się zrobi durnota w stylu American Horror Story to normalnie walnę focha tongue_outbig_grin.
      • piegucha Re: Bates Motel 03.04.13, 19:37

American Horror Story nie ogladam, ale Bates Hotel robi sie coraz lepszy z kazdym kolejnym odcinkiem. Lepsze niz "nasz" Cultsmile
        • galaxian1 Re: Bates Motel 04.04.13, 19:20
          AHS to mi nie podeszło, pierwsza część zbyt abstrakcyjna, druga na siłę obrzydliwa.
          A ani jedna, ani druga nie była wciągająca fabularnie, zwykłe nudy.
          Bates Motel podszedł mi od razu, jako miks obyczajówki z thrillerem/horrorem psychologicznym.
          A takie klimaty miasteczka na zadupiu bardzo dobrze pasują bo tego typu produkcji.

Póki co (po zakończeniu "Trupów" i "Szeryfka") to dla mnie obecnie serial nr 1.
          No to lecę z odcinkiem 3 ! smile
          • galaxian1 Re: Bates Motel 04.04.13, 20:43
            O dziza, jaka końcówka !
            To się dzieje naprawdę, czy tylko w wyobraźni Normana?
            Skoro było w zajawkach następnego odcinka, to chyba się dzieje (o ile zajawki nie są tak celowo "spreparowane"!) smile
            A sam odcinek minął tak szybko, że nawet nie wiem kiedy... i znowu tydzień czekania.
            • piegucha Re: Bates Motel 04.04.13, 20:47

Eee, jaki tydzien? Dzis czwartek, a nowy odcinek w poniedzialeksmile
              • magdakingaklara Re: Bates Motel 04.04.13, 21:48
                Jak dla mnie zajmuje wysokie miejsce. Myśle że 2 lokate w mym rankinguwink
                Super film tzn serialwink
                • galaxian1 Re: Bates Motel 04.04.13, 22:50
                  magdakingaklara napisała:

> Jak dla mnie zajmuje wysokie miejsce. Myśle że 2 lokate w mym rankinguwink

To zdradź co na 1szym smile
                  • magdakingaklara Re: Bates Motel 05.04.13, 11:30
                    niezmiennie - Revengewink
                    • galaxian1 Re: Bates Motel 05.04.13, 14:17
                      magdakingaklara napisała:

> niezmiennie - Revengewink

A to aż takie dobre ?
                      Bo ja mam nawet wypożyczone, ale czeka na lepsze czasy big_grin
                      • piegucha Re: Bates Motel 05.04.13, 14:20

Revenge jest super! Tez z typu tych inteligentnych intrygsmile Ogladaj, wciagniesz sie!
                        • magdakingaklara Re: Bates Motel 05.04.13, 14:22
                          No i ofkors homeland ma wysoko pozycje u mniewink
              • galaxian1 Re: Bates Motel 04.04.13, 22:50
                piegucha napisała:

>
                > Eee, jaki tydzien? Dzis czwartek, a nowy odcinek w poniedzialeksmile

W wypożyczalni we wtorek, zanim obejrzę będzie środa albo czwartek.
                • piegucha Re: Bates Motel 04.04.13, 23:33

Nikt Ci nie kaze czekac do srody czy czwartkutongue_out
            • aniuta75 Re: Bates Motel 05.04.13, 09:28
              Noooo doooobra. Niech Wam będzie. może być tongue_outbig_grin.
              Cholera jak ja Was nie lubię big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
              • magdakingaklara Re: Bates Motel 05.04.13, 11:31
                Aniuta ja ciebie lubluwink
                • galaxian1 Re: Bates Motel 05.04.13, 14:18
                  Ale to ile Aniuta obejrzałaś, wszystkie trzy ?
                  Bo dopiero teraz atmosfera staje się gęsta big_grin
                  • aniuta75 Re: Bates Motel 05.04.13, 14:21
                    No wsie 3 kurna.
                    Wszystko przez Was!
                    big_grin
    • ka_thy Re: Bates Motel 07.04.13, 16:32
      Spodobała mi się zapowiedź na filmwebie i skojarzyłam, że o nim piszecie. Lecę wypożyczać. wink

A Revenge to Ty Glx nie oglądaj - to beznadzieja, tyle że ładnie zrobiona i w luksusowych miejscach się dzieje. Ale wszystko szyte tak grubymi nićmi - ja zupełnie nie rozumiem co ludzie w nim widzą. Jedynie co lubiłam to popatrzeć na główną bohaterkę - jak zawsze spada na cztery łapy, jak zawsze ma gotową, zgrabną odpowiedź na wszystko i pokerową twarz w nawet najbardziej niesamowitych sytuacjach. Też bym tak chciała big_grin
    • piegucha 5 16.04.13, 07:01

No, no! Dzialo sie, wreszcie.
    • piegucha 6 23.04.13, 16:19

Boziu, ale sie dzialo! Normalnie chyba najlepszy odcinek jak dotad. Wysiedziec nie moglamsmile
      • aniuta75 Re: 6 25.04.13, 15:47
        No muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona smile.
        Ciekawam co powiedza policji - troche prawdy chyba będą musieli, skoro Zack leży nieżyw na ich schodach wink.
    • galaxian1 7 03.05.13, 01:27
      Odcinek 7 mniej emocjonujący niż poprzedni.
      Ciekawy natomiast jest motyw niespełnionego zauroczenia Normana, który może być motorem napędowym jego dalszego działania. No i jeszcze piesek. Te dwa wydarzenia z pewnością będą miały duży wpływ na dalszy rozwój postaci.
      • piegucha Re: 7 03.05.13, 01:32

Najbardziej bylam w szoku i najglosniej sie smialam, jak szeryf powiedzial "a taka bedzie historia" tongue_out Normalnie myslalam, ze jest bardziej prawy! No i nieco za slzybko sie wszystko skonczylo, myslalam, ze przenajmniej caly odcinek beda wychodzic z zastrzelenia zastepcy. No i co z dziewczyna z piwnicy? Nawet ciala na pokazali!

Hmmm, Norman jako obiekt seksualny.... OMG, jakas porazka, od razu nie uwierzylam, ze to sie dzieje.

Ciekawie zapowiada sie nastepny odcinek. Zly gosc spod 9 tongue_out Kurde, czemu on zawsze gra zle charaktery, przeciez ma taka "poczciwa" twarztongue_out
        • aniuta75 Re: 7 08.05.13, 22:21
          > Ciekawie zapowiada sie nastepny odcinek. Zly gosc spod 9 tongue_out Kurde, czemu on zaw
          > sze gra zle charaktery, przeciez ma taka "poczciwa" twarztongue_out

Pewnie przez te brwi wink. W Justified też badgaja gra smile.

A co do pieska to byłam pewna, że Norman go tym młoteczkiem od razu na wejściu puknie big_grin.
          • piegucha 8 08.05.13, 22:48

Ja go kojarze z Burn Notice. Na szczescie go usmiercilitongue_out
            Z mlotkiem myslalam tak samo.
            A teraz Norman ma wypchanego pieskatongue_out

Kurka, nie przyjrzalam sie za dokladnie. To cialo na koncu to kobitka czy facet?

Aaaaa!!! Juz zamowili 2 sezon! Beda krecic w lecie, a w tv w 2014 roku!
            • aniuta75 Re: 8 09.05.13, 17:22
              To ciało na końcu to facet, Zack znaczy, ten gliniarz co Norma z nim romansowała.
              A i podobało mi się, jak szeryf zgasił Normę jak przyszła na nim wymusić przysługę big_grin. Piękne to było big_grin. No i Norma-detektyw, jak tego spod 9 śledziła big_grin. Zarypiaście ta kobita gra big_grin.
              • piegucha Re: 8 09.05.13, 17:25

Tak myslalam, ze to Shelby,ale nie bylam pewna.
                Vera jest swietna aktroka i idealnie pasuje do roli Normy!
                No, no, szeryf nie takie popychadlo, nie? smile
                • aniuta75 Re: 8 09.05.13, 17:45
                  Szeryfcio nie da sobie w kaszę dmuchać i postawił jasne granice smile. A Norma gupia myslała, że z nim jak z Zackiem pójdzie, pomacha rzęsami, pokaże dekolt, pouśmiecha się uwodzicielsko i ten zaraz będzie jej obrońcą big_grin.
                  • sil.wen Re: 8 09.05.13, 23:22
                    A ten gość motelowy to w ogóle co za jeden i co tam wyrabiał w tym pokoju? Było coś o tym?
                    • galaxian1 Re: 8 09.05.13, 23:45
                      Haha, bo mamuśka myślała, że weźmie szeryfa na ładne oczy i blond loki big_grin
                      A to taki ZONK smile Piękna scena, to prawda smile))

Vera to świetna aktorka, a nie jakaś "serialowa paniusia" od mydlanych oper.
                      W końcu nie byle kto grywa u boku Jacka Nicholsona i DiCaprio.
                      A pamiętacie świetny horror Orphan (sierota) - ona też tam grała.

Cieszy, że w serialach gra coraz więcej solidnych aktorów, a nie tylko "głupie niunie" i przystojniaczki jadący na jednej minie przez cały film. Wystarczy wymienić Laurenca Fishburna, Kevina Specy, Glen Close, Seana Bena, Dastina Hoffmana. To nie są aktorzy serialowi, tylko śmietanka smile
    • aniuta75 10 24.05.13, 21:25

Ale się wynudziłam. Norma jedynie ratowała odcinek. Beznadzieja...
      • galaxian1 Re: 10 27.05.13, 09:31
        aniuta75 napisała:

> Ale się wynudziłam. Norma jedynie ratowała odcinek. Beznadzieja...

Norma genialna, zwłaszcza u psychiatry smile
        Ale po finale spodziewałem się dużo więcej.
        Ostatnie dwa odcinki słabe.
        • piegucha Re: 10 18.06.13, 06:30
          Vera podnosi poziom tego serialu! Nie ma co, bez niej byloby slabo.
          Rzeczywiscie dwa ostatnie odcinki slabe, ale moze drugi sezon bedzie lepszy?
          • mendosita Re: 10 03.04.14, 14:42
            Ja jak zwykle opóźniona, ale lepiej późno niż wcale, nie?
            Skończył mi się House of cards i macnęłam se Batesa na próbę. Bardzo fajne, jestem po 5 odcinku, więc ten wątek przeczytałam tylko do połowy, żeby się nie spojlerować.

Drażni mnie okropnie Norman, normalnie nerwowa jestem jak go widzę, idealnie go dobrali do tej roli, chłopaczek jest mocno kripi.
            Vera jest świetna, nie przepadałam za nią dotychczas, ale zmienię teraz zdanie.
            • mendosita Re: 10 08.04.14, 08:01
              Skończyłam macać 1 sezon, jutro zabieram się za drugi. Szkoda, że tylko 3 odcinki są...
              • piegucha Re: 10 08.04.14, 12:41

Cztery, bo wczoraj byl czwartysmile I wlasnie wyczytalam, ze przedluzyli na trzeci sezon! smile
                • galaxian1 Re: 10 08.04.14, 13:03
                  piegucha napisała:

> Cztery, bo wczoraj byl czwartysmile

Co WY gadacie, jest już 5 odcinków smile
                  Pojutrze będzie szósty.
                  • aniuta75 Re: 10 08.04.14, 14:46
                    Jakie pojutrze?? Już jest 6ty big_grin.
                    • aniuta75 Re: 10 08.04.14, 14:47
                      A tak w ogóle to gadacie w wątku dotyczącym 1 sezonu big_grin.
                      • galaxian1 Re: 10 08.04.14, 19:28
                        Tak, już jest 6ty epek smile
                        Gadamy tutaj, bo może mendosita nie chce czytać spojlerów wink
                        Jej należy zapytać czemu pisze w starym wątku big_grin
                        • mendosita Re: 10 10.04.14, 11:05
                          No dokładnie, nie chciałam przypadkiem przeczytać czegoś o 2 sezonie nie skończywszy pierwszego smile
                          Ale już nadrobiłam, odcinków 2 serii było oczywiście 5, źle policzyłam se pliki na pendrive wink
                          Już się przenoszę na wątek o 2 sezonie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka