Dodaj do ulubionych

Wakacje singla

24.07.18, 13:07
Planuję we wrześniu dłuższy urlop. Pierwszy dłuższy urlop od wielu lat...i pierwszy w pojedynkę.
Czy macie jakieś doświadczenia w temacie ?
Im dalej od cywilizacji tym lepiej ale w kraju i nie nad morzem wink
Ktoś coś ?
Obserwuj wątek
    • tomekzgor Re: Wakacje singla 24.07.18, 17:04
      A co oznacza "w pojedynkę"? - że sam w pokoju/namiocie czy gdzieś tam mieszkasz, ale jesteś z jakąś większą lub mniejszą grupą, czy też jest to zupełnie samotny wyjazd?
      Musisz pomyśleć, jakie klimaty preferujesz - morze, góry, jeziora? Raczej dzika przyroda czy miejsca bardziej zaludnione? Całkowite byczenie się czy jakieś zwiedzanie, przemieszczanie się? Chciałbyś uprawiać jakąś aktywność fizyczną czy nie? No i jaki jest cel - chcesz pobyć tylko sam z sobą czy może zależy ci na ewentualnych kontaktach z ludźmi?
      Od tego zależy wybór
    • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 24.07.18, 18:37
      Doświadczenia?
      Biorę namiot, śpiwór, jedzenie, trochę innych przydatnych rzeczy, jadę w jakieś pagóry i idę tam gdzie mnie oczy poniosą, a jak się zacznie robić ciemno, to rozstawiam namiot (a jak jest ładna pogoda to nawet nie rozstawiam) i idę spać. Kolejnego dnia powtórka z rozrywki. W czym problem? smile
      • szarlotka_ja Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:40
        Nie boisz się, że Cię wilk zje? suspicious
    • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 19:42
      W zeszłym roku , we wrześniu spędziłam pierwszy raz samotny urlop.
      Jako,że mieszkam w centralnej Polsce, na miejsce pobytu wybrałam Półwysep Helski.
      Moją bazą wypadową była Jurata smile
      Przeszłam Półwysep na piechotę we wszystkie możliwe strony, wychodziłam zaraz po śniadaniu i wracałam dopiero około 20.00
      Wędrowałam brzegiem morza i zatoki, miałam dużo czasu na swojej przemyślenia .
      Spotykałam na swej drodze różnych ludzi smile było bosko.
      Niekiedy miałam "doły" z powodu samotnych wieczorów , ale wtedy telefonicznie wspierał mnie taki jeden PAN z tego forum, nigdy sie nie widzieliśmy na oczy , ale godziny spędzone na rozmowach sprawiły ,że mogłam się wygadać za wszystkie czasy smile
      • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 20:45
        Dzięki smile
        Znam to. Bywam na plaży pomiędzy Białogórą a Lubiatowem zawsze wtedy kiedy chcę pomyśleć. Najchętniej wtedy kiedy jest sztorm, ale tam i tak nigdy nie ma ludzi... Otwarte morze mnie relaksuje (plaże w Gdyni irytują).
        Od czterech tygodni jestem tam co week. Dla mnie to około godziny drogi...rzut beretem wink
        Przemyślałam sporo wink
        Czas zaplanować urlop smile
      • searam Re: Wakacje singla 27.07.18, 00:01
        Taaak... Pomorska wirtualna sofa czeka na ciebie Lasko...smile
        • laskabezpaska Re: Wakacje singla 27.07.18, 21:51
          trzymaj miejsce dla mnie big_grin
          • searam Re: Wakacje singla 28.07.18, 00:35
            BoskaLasko...srodziemnomorska parowa mnie prawie wykonczyla..Niech deszcz, co leci tylko na Ciebie raczy nas mokro i wilgotnie potraktowac...Miejsce na skorzanej sofie masz zaklepane. Bierz swoja zlota C/C i przyjezdzaj na terapie..Jaka ze swoich slabosci zechcesz przelamac tym razem..?! Z Niebiosami wygralas... Czas sie zanurzyc pod wode..?!smile Yellow gdynska submarine...?!
    • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 20:38
      No dobra...
      Widzę, że czytanie ze zrozumieniem na forum wygląda podpbnie jak komentowanie postów na fejsie bez otwierzania podglądów pakietu zdjęć...ech...
      Moi drodzy - mój nick mówi sam za siebie gdzie mieszkam, ale dla podkreślenia napisałam jeszcze że "nie nad morzem" wink
      (Całe życie mieszkam do klifów gdyńskich 15 min spacerem przez las...morza mam po dziurki w nosie pełne piachu! wink )
      To po raz.
      Po dwa - ok - mea culpa - chodziło mi o polecenie jakiegoś sprawdzonego miejsca - hotelu, pensjonatu, spa itd...
      Tomek - sama. Nie sam. Nie morze - jw i jw w . Dzika przyroda = (chyba) im dalej od cywilizacji tym lepiej wink
      Chcę spędzić urlop w miejscu które nie jest ulubionym miejscem rodzin ze stadami dzieci, młodych par i temu podobnych. W miejscu odciętym jak najbardziej od cywilizacji - co nie równa się dla mnie "odciętym od wygód". Kevin, z namiotem to jeździłam przed ukończeniem czyerdziestki. A typ trekingu jaki oposujesz nie jest możliwy w Polsce, tu nie wolno się rozbijać z namiotem tam gdzie Cię nic zastanie. O ile się orientuję tak można w skandynawii i w Szkocji. Ale wyjazd za granice mnie nie interesuje. Poruszam się własnymi 4ma kółkami, i bez zmiennika za kierownicą więc granice Polski są dla mnie granicą dojazdu. Ufff.... Coś ominęłam ? wink
      • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:18
        > A typ trekingu jaki oposujesz nie jest możliwy w Polsce, tu nie wolno się rozbijać z namiotem tam gdzie Cię nic zastanie.

Doprawdy nie jest możliwy? To jakim cudem ja to tyle lat robiłem? Nie mam oczywiście na myśli biwakowania w parkach narodowych, lasach państwowych, czy na plaży, bo tam rzeczywiście jest to zabronione. Jeżeli las należy do prywatnego właściciela, to jeżeli tylko wyrazi on zgodę, to można biwakować do woli. Zresztą praktycznie gdziekolwiek, w największej dziczy wystarczy podejść do jakiejś chaty i zapytać się gdzie by tu można rozbić namiot, w ogromnej większości przypadków ktoś pokaże kawałek swojego pola i powie że w tamtym miejscu nie będzie problemu, albo udzieli instrukcji gdzie najlepiej się udać. W dodatku jak jest ładna pogoda to nawet rozbijać namiotu nie trzeba, wystarczy położyć karimatę na ziemi, wejść do śpiwora i zasnąć podziwiając gwiazdy. Opcji jest mnóstwo.
        • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:26
          Kevin, czy Ty aby napewno wiesz co piszesz ? wink
          Masz pecha bo trafiłeś na kogoś kto dobrze wie co właśnie powyżej próbowałeś opisać wink)) i co już wcześniej ZANEGOWAŁAM.
          Opisujesz SWOJE MARZENIA. Tego co opisujesz w Poslce się nie da osiągnąć. Wędrowałam po Polsce (zapewne) jak Ty jeszcze byłeś w planach wink a przestałam włóczyć się z namiotem około 10 lat temu...
          Weź te głodne przygód kawałki idź pooopowiadaj komuś innemu wink
          Ale jak widzę po Twoich wpisach na innych forach i wątkach - pisanie na forum jest Twoim jedynym hobby...
          • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:54
            gdyniamojemiasto napisała:
            > Opisujesz SWOJE MARZENIA. Tego co opisujesz w Poslce się nie da osiągnąć.

Ciekawe. Czyżbym podróżował po innej Polsce? Może trafiłem do jakiegoś świata równoległego? UFO mnie porwało i gdzieś przeniosło?

> Weź te głodne przygód kawałki idź pooopowiadaj komuś innemu wink

To raczej ja się zastanawiam co tak usilnie próbujesz mi wmówić. Na łażeniu po Polsce i nocowaniu w różnych przygodnych miejscach spędziłem więcej lat niż wynosi wiek niektórych uczestników tego forum.

> Ale jak widzę po Twoich wpisach na innych forach i wątkach - pisanie na forum j
            > est Twoim jedynym hobby...

Hmm... Ciekawy jestem jakie fora masz na myśli, bo to jest jedyne na którym się udzielam (pomijam kilka przypadkowych wpisów lata temu, można je policzyć na palcach jednej ręki).

Jedno wiem - nie znasz mnie, nie masz pojęcia o tym co robiłem i gdzie byłem, a wygłaszasz światłe opinie i WIESZ LEPIEJ jak wyglądało moje życie. Skoro posiadasz taką ogromną wiedzę, to po co się w ogóle pytasz tutaj o poradę? Powinnaś przecież wiedzieć wszystko.
            • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:06
              O ile się dobrze orientuję to jedynym WSZECHWIEDZĄCYM tu jesteś Ty.
              Nie zamierzam zabierać Ci tej korony wink
              Żyj dalej w świecie porwanych przez Ufo wink
              • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:12
                Właśnie przesiadłem się na nowszy model, prosto z fabryki, aż lśni! smile

https://s.hdnux.com/photos/43/13/62/9223349/3/920x920.jpg
              • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:25
                Obawiam się, że sprawy zaszły na tyle daleko, że musicie trykać się na gołe klaty
                • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:33
                  cześć Wahazar smile
                  a TY pewnie chętnie byś popatrzył na te klaty smile
                  szczególnie na jedną (nie mam na myśli Kevina )
                  • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:40
                    Heh, no czytasz we mnie jak w otwartej księdze wink

PS Cześć Laska smile
                • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:49
                  Hahaha wink
                  Jestem z tych co raczej nie biją dzieci wink więc nic z tego wink niech się młodzież wyszumi wink
                  A jeśli chodzi o pooglądanie podglądanie wink to ja akurat te na klacie (mimo bezmała półwiecza) mam całkiem całkiem wink
                  Zwizualizuj sobie wink
                  A ja idę pod prysznic smile
                  • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:57
                    ooooooooooo i miałbyś na co popatrzeć Wahazar smile
                    i napisz proszę, gdzieś TY bywał jak Ciebie nie było
                    • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:04
                      No nie taję, że miałbym
                      Tyrałem po nocach na bułkę. Ktoś musi, by forumować mógł ktoś wink Ale podglądałem Was od czasu do czasu z dawnego sentymentu. A Ty, gdzieś się włóczyła ?
                      • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:23
                        real mnie ostatnio wciągał , niczym tornado wink
                        • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:47
                          Słowem - życie na krawędzi. Uchyl rąbka, nie daj się prosić wink
                  • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:01
                    Aż mi cukier skoczył. Uprzedzaj na drugi raz, bo będziesz mieć na sumieniu niewinnego jak łza sieroty nieboraka wink
                    A Kevin jest bardzo ok i w realu byście się na pewno dobrze dogadali.

PS Tak że ten
                    • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:09
                      Ups... Sory wink
                      Nie chciałam słodzić aż tak ;D

Ps. Sądząc z aktywniści Kevina na forum - on nie ma realu wink
                      • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:21
                        A kto powiedział, że nie lubię jak mi skacze ? wink
                        Zaprawdę powiadam Ci, że zacny z niego zuch. A dzięki temu że się czasem udziela, forum jeszcze nie sczezło.
                        Tak że zarządzam wirtualnego jabola pokoju i ogólna buźka, bo oboje fajni jesteście
                        • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:48
                          Wróciłam wypluchtana wink
                          Ach...ups... Uważaj na te skoki ! ;D

• gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 25.07.18, 00:05
                            Dołożę starań. Do jutra smile
                      • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:25
                        > Ps. Sądząc z aktywniści Kevina na forum - on nie ma realu wink

Nie przesadzaj, po pracy mam wolnego czasu trochę więcej niż te 5 minut które poświęcam na forum. wink
          • noajdde Re: Wakacje singla 28.07.18, 00:16
            Sam do niedawna sypiałem w lesie. Bynajmniej nikogo o zgodę się nie pytałem. Bierzesz hamak, rozwieszasz i śpisz. Z karimatą czy raczej dmuchanym materacem bywa różnie. Zdarza się, że coś może na Ciebie wleźć smile No ale faktycznie, samotnej kobiecie tego nie polecam. "Samotna kobieta" to niemalże oksymoron. Wchodzisz na byle portal srandkowy i masz tam trzech facetów na jedną kobietę. Napisz, że szukasz towarzysza na wakacje to się z maili nie odkopiesz.
            • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 28.07.18, 02:44
              Zauważ jednak, że oficjalnie, zgodnie z prawem w lasach państwowych nie wolno biwakować i gdybyś trafił na leśnika, to mógłbyś dostać mandat.
              Inna sprawa że jak ktoś rozłoży się już po ciemku i zwinie o wschodzie słońca, to praktycznie nie ma najmniejszych szans żeby ktokolwiek się przyczepił.
              • noajdde Re: Wakacje singla 28.07.18, 18:00
                Prawdę mówiąc nie wiedziałem o takim prawie. Gdybym spotkał takiego leśnika to pewnie bym go zlał. Mało podatków płacę na tych nierobów? Teraz ich głównym zadaniem jest chyba malowanie kolorowych kropek na drzewach dla rzeźników Szyszko. Idziesz do lasu a tam pogrom sad
      • tomekzgor Re: Wakacje singla 27.07.18, 14:33
        gdyniamojemiasto napisała: typ trekingu jaki oposujesz nie jest możliwy w Polsce, tu nie wolno się rozbijać z namiotem tam gdzie Cię nic zastanie.

Poważnie tak myslisz? Znam kilka osób, które notorycznie łażą/jeżdżą rowerami z namiotem i jeszcze nigdy nie słyszałem żeby mieli jakikolwiek problem z rozbiciem się. Chyba szukasz wykrętu wink

Kevin, w lasach państwowych (gminnych) są bardzo często wyznaczone miejsca, na których można biwakować, a nawet, jak się na nie nie trafi, to można bez problemu odszukać w internecie telefon do odpowiedniego nadleśnictwa i zapytać, czy i gdzie można rozbić namiot. Z reguły otrzymuje się satysfakcjonującą odpowiedź - szczególnie w przypadku noclegu na 1 czy 2 noce, a nie długotrwałe biwakowanie

• po-ranna-kawa Re: Wakacje singla 27.07.18, 18:10
          Niezależnie, czy można, czy nie można biwakować, to myślę, że samotne wędrowanie z plecakiem nie jest dobrym pomysłem dla kobiety. Ja bym się na to chyba nie porwała. Może jestem już za wygodna? A może mam inny temperament. To już wolę przyspieszony intensywny wypoczynek (a właściwie szybki reset) - czyli wypad na 1-2 dni ale z kimś, kogo się lubi, czuje z nim swobodnie, z kim lubi się spędzać czas, dzielić wrażeniami.
          A gdymy jednak miała całkiem sama gdzieś jechać, to wolałabym mieć stałe lokum, gdzie są jacyś ludzie, i ewentualnie kręcić się na taką odległość, żeby na noc wrócić do miejsca zamieszkania.

.
        • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 27.07.18, 19:37
          Tomek, istnienie takich wyznaczonych miejsc w lasach wydawało mi się oczywiste, więc pisałem tylko o zakazie noclegu w lesie totalnie na dziko.

Do wymienionych przez Ciebie miejsc można jeszcze dodać mnóstwo lasów/terenów prywatnych, w których panuje niepisana umowa z właścicielami że w ściśle określonym rejonie biwakowanie jest bezproblemowo tolerowane, a w innych rozbijać namiotu się nie powinno i osoby regularnie to miejsce odwiedzające doskonale o tym wiedzą. Wiele razy jak odwiedzałem jakiś nowy rejon, to przez mieszkańców lub innych turystów byłem informowany o lokalnych zwyczajach.
    • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 20:48
      Reasumując: polećcie jakiś hotel (najlepiej w klasie spa) który jest daleko od miasta, w ciekawej okolicy (na spacery i krótkie wycieczki autem), lepiej bez gór w okolicy, raczej z lasami i jeziorami.
      • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:55
        Ten się chyba nada, bo na jakimś zadupiu, chmara przystojniaków, kojąca woń marychy i tylko 2 minusy: kawałek od Mazur i nad morzem, ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko

www.youtube.com/watch?v=99OKJaGSaYQ
        • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:02
          Cudne !!! PRZECUDNE big_grin
          Love you !!!!
          Ojejku... Jaka piękna wersja....ech...odjechałam...
          Dzięki...
          • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:12
            Hehe drbzg, do usług wink Daj głos z tego spa
            • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:22
              Hał hał wink
    • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 20:55

> Czy macie jakieś doświadczenia w temacie ?

No jak widzisz mam jedno doświadczenie .......... i napisałam gdzie mieszkam (stąd wybór przeze mnie morza) , Twój nicki jest jak dla mnie bardzo zrozumiały i wydaje mi sie ze czytam ze zrozumieniem .
      Może nie zbyt jasno napisałaś albo ja jednak tego nie zauważyłam ,że pytasz o miejsca w Polsce jakie polecamy smile
      i dlatego pewnie odpowiedzi na swój wątek masz od sasa do lasa smile
      • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:28
        I dlatego Tobie Laska wink podziękowałam smile szczerze smile
        • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:53

> I dlatego Tobie Laska wink podziękowałam smile szczerze smile

dziękuję smile < laska dygnęła nóżką jak pensjonarka>
          • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:02
            Jak będziesz znów to daj znać wink
            Pokażę Ci takie miejsca z morzem w tle że tchu Ci zabraknie wink
            • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:08
              chyba znowu we wrześniu wybiorę Bałtyk wink
              • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:12
                Ja mam urlop od 6.09 wink
                • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:34
                  obawiam się ,że zrobimy mijankę smile
                  • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:52
                    To znaczy ? Masz urlop w innym termińie ?
                    Czy masz na myśli że ja wyjadę jak Ty przyjedziesz ?
                    Bo jak narazie to ja nadal chyba będę urlop soędzać na "południowych pobrzeżach Baltyku" jak to się u nas szumnie nazywa wink
                    • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:55
                      planuję wyjechać około 5 września albo do Juraty albo do Jastrzębiej , więc gdybyś Ty coś znalazła na wypad no to się miniemy
                      • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:05
                        Nie miniemy. Napewno nie wyjadę pierwszego dnia wink
                        Mam pierwszy dłuuuugi urlop od lat... Ponad dwa tygodńie wink big_grin
                        Więc nie muszę startować 6.09.
                        • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:41
                          jak już ustalę swój wyjazd to dam Ci znać smile
                          • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 23:51
                            Oki smile
                            Napisz na gdyniamojemiasto@gazeta
                            Tak czy siak będziesz jechać przez Gdynię wink mooooje miasto <3
    • tapatik Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:38
      Ja ostatnio byłem w Bieszczadach, ale nie brałem spa, tylko zwykłą kwaterę znalezioną w necie.
      Raz mieszkałem w miejscowości Równia obok Ustrzyk Dolnych, ale okazało się, że miałem daleko do szlaków.
      Potem mieszkałem w samych Ustrzykach.
      mapa.targeo.pl/22.5953642,49.406473,23
      Miejsca do łażenia sporo, a jeszcze można wykupić wycieczkę na Węgry na 1 dzień.
      No ale to zależy co kto woli, co kto lubi.
      • laskabezpaska Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:50
        Gdynia nie chce gór tongue_out woli mazury albo....... pojezierze kaszubskie wink
        • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 22:03
          Kaszuby to akurat mam zjeżdżone wszerz i wzdłuż wink
          Co do centymetra wink
          Ale Mazury why not wink
        • tapatik Re: Wakacje singla 25.07.18, 09:58
          Ryń. Jest tam zamek do zwiedzania. Natomiast resztę czasu musiała byś spędzić nad jeziorem.
          mapa.targeo.pl/21.5445908,53.9350099,23
          Mój kuzyn ma tam hacjendę do wynajęcia, ale ona raczej nie wygląda jak SPA.

Mikołajki. Jest tam hotel Gołębiewski i on już przypomina SPA.
          Moja rodzina kiedyś się tam wybrała na sobotę tylko po to, aby się w tym hotelu w basenie pochlapać.

Pranie.
          mapa.targeo.pl/21.498008,53.6147343,22
          Oprócz ciekawej nazwy jest tam ośrodek wypoczynkowy i plac koncertowy.
          Blisko jeziora, ale SPA tam nie będzie.

Dopytam się kuzynów, bo oni gdzieś niedawno byli.
          • tapatik Re: Wakacje singla 25.07.18, 10:04
            Tak swoją drogą - mieszkam blisko przepięknych terenów, ale tak zaniedbanych turystycznie, że nie mam jak zaprosić, bo u nas są tylko gospodarstwa agroturystyczne. Nawet szlaków w puszczy nie ma.
            • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 25.07.18, 10:44
              A namiot rozbić można wink wink wink
          • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 25.07.18, 10:43
            Ooooo smile o to mi chodziło ! Super ! Dzięki smile
            Ryn (chyba Ryn nie Ryń) i całą sieć hoteli grupy Anders mam zjeżdżoną do bólu z moim byłym, więc odpada. Nie chcę jechać wspominać wink
            Ale to Pranie wink na wypranie mózgu - podobamisie big_grin
            Może trochę przesadziłam z tym spa (choć lubię jak poklepią, pomasują i smacznie nakarmią). Szukam miejsca daleko od miasta, najchętniej zaszytego w lesie, żeby było czysto i schludnie, i żeby nakarmili albo była jakaś fajna restauracyjka w pobliżu. I żebym tam była pierwszy raz wink
            Ten dom kuzyna brzmi fajnie. Masz jakiś namiar?
            • tapatik Re: Wakacje singla 26.07.18, 22:29
              Dom kuzyna jest właśnie w Rynie.
              Jeśli chodzi o Pranie to szukaj Leśniczówki Pranie, tam odchodzą różne imprezy.
          • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:29
            tapatik napisał:
            > Pranie.

Czy to jest to Pranie ze słów Agnieszki Osieckiej do piosenki Seweryna Krajewskiego "Zielona lipka"?

"Chciałbym też ujrzeć mgły na Praniu,
            kiedy jak płótno czysty świt."
      • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 24.07.18, 21:59
        Dzięki smile
        Byłam w Bieszczadach około 10 lat temu, w pensjonacie bodajze Pod Czarnym Kogutem albo jakoś tak...
        Byłam wtedy pierwszy i ostatni raz od pobytów harcerskich i studenckich... Trzy obozy wędrowne - harcerskie żeńskie - moje / komendant i duuuużo wypadów we wrześniu i październiku po bazach studenckich... Ech te wieczory przy ogniu z Majstrami Biedami i Samotnymi Wilkami...
        To już nie są te Bieszczady co kiedyś... Bolesne zderzenie z rzeczywistością sad
        Narazie Bieszczady są poza moim zasięgiem sad i psychicznym i fizycznym.
        Mazury, Warmia, Suwałki i niżej albo Zielona Gora i okolice bliźej Śwoebodzina...
    • baenzai Re: Wakacje singla 25.07.18, 19:41
      Tylko ja zamierzam spędzić cały urlop w domu? smile

Gdybym miał z kim to bym gdzieś pojechał, ale samemu nie odczuwam takiej potrzeby. Właściwie taki samotny wypad wpłynąłby na mnie bardzo depresyjnie i w dodatku wydałbym kupę kasy.
      • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 25.07.18, 20:33
        Zabrzmiało jak prowokacja wink
        No to: kiedy masz ten urlop ? wink wink wink

Siedzenie w domu douje !
        Nowe miejsce, nowi ludzie, nowe doświadczenia...
        Kasę zarabia się właśnie po to żeby ją wydawać na fajne rzeczy.
        Urlop powinien być fajny !
        • baenzai Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:16
          Ale ja nie uważam np. samotnego chodzenia po Helu za coś fajnego (swoją drogą sam Hel jest przereklamowany). I niby jak poznać ludzi na takim samotnym wypadzie?

Ja urlop zacznę od wypicia najdroższego wina jakie znajdę w sklepie a na kolejne dni też mam przyjemne zajęcia. smile
          • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:31
            baenzai napisał:
            > I niby jak poznać ludzi na takim samotnym wypadzie?

Nawet nie wiesz ileset osób poznałem podczas samotnych wyjazdów! Jeżeli tylko nie jest się na jakimś totalnym odludziu (tylko takim zwykłym wink ), to zawsze się spotka sporo osób.
            • baenzai Re: Wakacje singla 25.07.18, 22:12
              Samotnych czy w grupach?
              • kevinjohnmalcolm Re: Wakacje singla 26.07.18, 01:09
                Najczęściej w grupach.
                Samotnicy bardzo rzadko się zdarzają...
                • baenzai Re: Wakacje singla 29.07.18, 08:45
                  Jeżeli ktoś nie zawarł poważniejszych znajomości w bardziej naturalnym środowisku (praca ,szkoła) to raczej na samotnej wędrówce również mu to nie wyjdzie. smile
          • laskabezpaska Re: Wakacje singla 25.07.18, 22:32
            baenzai napisał:

> Ale ja nie uważam np. samotnego chodzenia po Helu za coś fajnego (swoją drogą s
            > am Hel jest przereklamowany). I niby jak poznać ludzi na takim samotnym wypadzi
            > e?
            >
            > Ja urlop zacznę od wypicia najdroższego wina jakie znajdę w sklepie a na kolejn
            > e dni też mam przyjemne zajęcia. smile

w takim razie nie wiesz ile tracisz tongue_out
            a ja nie uważam ,że urlop w domu jest taki zajefajny
            • baenzai Re: Wakacje singla 29.07.18, 08:49
              Ja na takich wakacjach czułbym się dobrze może ze dwa dni. A na dwa dni nie opłaca mi się ruszać z domu. wink

• heniek.8 Re: Wakacje singla 25.07.18, 21:55
        baenzai napisał:

> Tylko ja zamierzam spędzić cały urlop w domu? smile

ja wybieram się do hipermarketu, pierwsza połowa sierpnia
        przeniosę sobie leżaczek z działu ogród do RTV i posiedzę przy tv,
        jak mi się zrobi za gorąco to przejdę się między lodówkami dla ochłody,
        a kiedy hostessy będą częstować wędlinami / serkami / kawą - to jakby snack bar otwarto smile
        • laskabezpaska Re: Wakacje singla 25.07.18, 22:33
          Heniutek , masz super pomysł na urlop smile
          mogę zpapugować? ( czy spapugować?)
          • heniek.8 Re: Wakacje singla 26.07.18, 06:13
            laskabezpaska napisała:

> mogę zpapugować? ( czy spapugować?)

no spoko, może razem się wybierzemy na turnus?
            preferuję duże resorty, które mają porządny dział sportowy (dla letnika: wypożyczalnia rowerów i sprzętu) smile
            • laskabezpaska Re: Wakacje singla 26.07.18, 22:41
              dział sportowy jak najbardziej smile
              byleby jeszcze mieli takie dużeeeeeeeeee nadmuchiwane flamingi , koniecznie różowe ( to podobno hicior tego lata )
    • searam Re: Wakacje singla 27.07.18, 11:36
      W pojedynke..? Jedynaczka..?.. wink
    • noajdde Re: Wakacje singla 28.07.18, 00:04
      Ja jadę z kolegą w góry. W zeszłym roku byłem z innym na wyprawie. Całe szczęście samotnych kolegów powoli uzupełniają ci znudzeni małżeństwem. Trudno wyobrazić sobie lepsze wakacje. No chyba, że dziewczyna też łazi po skałach i sypia w namiocie. Trzy lata temu też we wrześniu spędzałem wakacje w pojedynkę. Wsiadłem w auto i pojechałem w Polskę. Zwiedziłem kilka fajnych miejsc, na koniec trafiłem na świetną pogodę nad morzem i puste plaże. Rzecz jasna czasem było smutno w pojedynkę ale i tak lepiej niż w pracy smile
    • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 28.07.18, 08:34
      www.40latki.pl
      Taki prosty przykład dla noa.
      Przesuń ekran w dół i poczekaj aż cyferki przestaną klikać wink wink wink
      Moze ja nie umiem liczyć wink ale liczby mówią same za siebie.
      Kobiet jest DWA RAZY TYLE...co mężczyzn...
      Nie każdy portal to pokazuje, bo ta statystyka niestety zniechęca - obie strony.
      A weźcie pod uwagę jeszcze to, że mężczyzn szukających faktycznie kogoś - a nie przygód bo żona mu się tymczasowo znudziła - jest w tej połowie jeszcze tylko max połowa wink wink wink
      • noajdde Re: Wakacje singla 28.07.18, 18:11
        Ja doskonale znam te statystyki bo z samotnością zmagam się niemal od zawsze. Powstał nawet zabawny (choć nie dla wszystkich) cykl "Chłopaki do wzięcia". Nie słyszałem o pomyśle "Dziewczyny do wzięcia" smile Oczywiście wszystkich kobiet jest więcej bo żyją dłużej. W grupie 60+ można już zacząć przebierać smile Ale poniżej tego wieku według każdej statystyki setki tysięcy mężczyzn nie ma szans na znalezienie partnerki. W większych miastach może jest nieco lepiej. W moim mieście na największym portalu srandkowym na jedną kobietę przypada średnio 2.3 mężczyzn smile Dysproporcje tą doskonale widać też gdy wieczorem pójdzie się do Rynku.
        • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 28.07.18, 18:58
          Kopę lat, Noaju smile

Wpadnij przywitać się z Olą w sąsiednim wontasie. Twoja parafia, więc jak pociśniesz tą lotnią, to w pół h wylądujesz na jej podwórku. Tylko uszanki nie zapomnij, bo w niebiosach przeciągi okrutne i uszka mogą pokraśnieć.
    • gdyniamojemiasto Re: Wakacje singla 28.07.18, 08:44
      A racając do mojego pytania...
      Poranna Kawa - dziękuję big_grin
      Kobieta zdecydowanie lepiej rozumie kobietę wink
      Gdybym chciała tachać plecak na plecach wlekąc się w niewiadomym kierunku to nie zadawalabym tego pytania...
      Temat pieszych włóczeg daruj sobie już Kvin.
      Szukam fajnego miejsca - dla bezmała PIĘĆDZIESIĄLATKI - na aktywny wypoczynek, ale z dachem nad głową i obsługą.
      Hotel, pensjonat, spa itd...
      Pytam Was - bo może ktoś był i może polecić. Szukanie w necie i ocenianie miejsca po zdjęciach to dla mnie troche mało. Urlop mam raz na parę lat i chciałabym naprawdę wypocząć.
      A wypoczynek dla mnie to m.in. jak podadzą dobrze zjeść, posprzątają pokój itd. Bo o swoją aktywność umiem zadbać sama. Ale na spanie pod chmurką i całodniowe włóczęgi z plecakiem (o wydalaniu w krzakach i niemyciusię nie wspominając) jestem już poprostu za stara wink
      To chyba proste wink
      • searam Re: Wakacje singla 28.07.18, 19:20
        Madame...smile Szkl.Poreba Hotel pod Bukami (+ wypad do Pragi), Pensjonat Solina w Solinie, K.Dolny Willa Agnieszka..
        Za stara to jest dwururka do AK-47...wink
    • tapatik Re: Wakacje singla 28.07.18, 11:17
      Z czeluści internetu:

W ciągu ostatnich kilku dni przekopałem się przez tysiące ofert wakacyjnych, porównując je i analizując, aż do porzygu.
      O wyborze zadecydowała wreszcie opinia o kurorcie wyrażona w necie przez niejaką Monikę:
      "Zdecydowanie nie polecam!!! Wszyscy pijani do upadłego. Dziewczyny zeszmacone!"
      Dziękuję Moniko.
      • gyubal_wahazar Re: Wakacje singla 28.07.18, 18:53
        Hehehe, bardzo zacne, dzięki smile W ciemno obstawiam, że przeważyła druga część oferty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka