permet 24.05.24, 15:54 kolejnosc rzeczy tuwima, znacie? tak mi wlasnie do glowy przyszlo i wyjsc nie chce Kolejność rzeczy: 1. sentyment. 2. temperament. 3. moment. 4. lament. 5. aliment. a wasze kolejnosci, jakie sa? (bo moje inaczej sie koncza) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy Ładne... 24.05.24, 16:03 permet napisała: > kolejnosc rzeczy tuwima, znacie? > tak mi wlasnie do glowy przyszlo i wyjsc nie chce > > Kolejność rzeczy: > 1. sentyment. > 2. temperament. > 3. moment. > 4. lament. > 5. aliment. - Ładne... > a wasze kolejnosci, jakie sa? > (bo moje inaczej sie koncza) Ładne... takie same. szczesliwie - bez ostatniego punktu za to - niestety - z przedostatnim. Odpowiedz Link
permet Re: Ładne... 24.05.24, 20:20 lament nie jest taki zly, czasami potrzebny, zazwyczaj po nim ma miejsce... zupelnie nowa kolejnosc rzeczy Odpowiedz Link
obrotowy Re: Ładne... 24.05.24, 22:24 permet napisała: > lament nie jest taki zly, czasami potrzebny, zazwyczaj po nim ma miejsce... zupelnie nowa kolejnosc rzeczy nie zazwyczaj, a tylko niekiedy. jezeli zmiana nie nastepuje. to zostaje sie na starych smieciach. i finito. Odpowiedz Link
permet Re: Ładne... 24.05.24, 23:14 to o czym (chyba) piszesz, to ideal, zeby po lamencie, nadal byc, bez tych zmian, na starych smieciach. to oznacza, ze to wlasciwe smieci. takie wiesz, na zawsze juz Odpowiedz Link
obrotowy naturalnie 25.05.24, 00:01 permet napisała: > to oznacza, ze to wlasciwe smieci. takie wiesz, na zawsze juz no tak. ale pociecha to nijaka. - "zyc na wlasnych smieciach"... bo to wlasne. raczej to porazka - tylko, ze dosc lagodna. Odpowiedz Link
permet Re: naturalnie 25.05.24, 00:24 stare smieci, stara milosc, dobra milosc, ta od temperamentu, sentymentu. niektorzy pragna czegos tak stalego i trwalego, czego zaden lament nie wzburzy. Odpowiedz Link
obrotowy naturalnie 25.05.24, 01:30 permet napisała: > stare smieci, stara milosc, dobra milosc, ta od temperamentu, sentymentu. > niektorzy pragna czegos tak stalego i trwalego, czego zaden lament nie wzburzy. normalne pragnienie. stalosc i pewnosc - czy milosc i niepewnosc. Odpowiedz Link
permet Re: naturalnie 25.05.24, 04:27 milosc też przynosi stalosc i pewnosc. ostatecznie tylko taka, ktora do tej pewnosci i stalosci prowadzi ma sens. bo chyba samo zakochanie to niekiedy czyste szalenstwo, ale milosc wnosi spokoj i przynajmniej odrobine wyciszenia Odpowiedz Link
obrotowy chcialoby sie,... 25.05.24, 16:00 permet napisała: > milosc też przynosi stalosc i pewnosc. moze taka i (tez) bywa... ale ja znam takie, ktorej ciagle strach towarzyszy - by sie nie skonczyla... (z roznych powodow - nie tylko czysto uczuciocwych..) Odpowiedz Link
permet Re: chcialoby sie,... 25.05.24, 22:00 "ale ja znam takie, ktorej ciagle strach towarzyszy - by sie nie skonczyla..." wiesz, to tez moze byc piekne, oznaczac moze bardzo silne uczucie, jezeli jest ten strach przed koncem. rozumiem, ze nie przed zadnym odkochaniem, nie wygasnieciem, a koncem. takim ostatecznym to tylko smierc jest, ale to rzadko kiedy ktos tak mocno kochac potrafi, zeby tylko z tym jednym strachem zyc. Odpowiedz Link
obrotowy dobra alternatywa. 24.05.24, 22:41 doscgrubarura napisał: > 6. zamęt > 7. amen(t) dobra alternatywa. a co z pochowkiem ? Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: dobra alternatywa. 24.05.24, 23:04 Za zasiłek może jakoś biednie starczy. Ale odgrażają się że zwiększą. Choć trzeba mieś kwaterę. Bo jak nie, to nawet na pionowo może nie wystarczyć. Odpowiedz Link
obrotowy jeszcze lepsza alternatywa. 25.05.24, 16:02 doscgrubarura napisał: > Choć trzeba mieś kwaterę. Bo jak nie, to nawet na pionowo może nie wystarczyć. kremacje i te male "kwaterki" teraz w modzie... Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: jeszcze lepsza alternatywa. 25.05.24, 21:13 Fakt. Coraz więcej paczkomatów na cmentarzach. Odpowiedz Link
obrotowy Re: jeszcze lepsza alternatywa. 26.05.24, 17:11 doscgrubarura napisał: > Fakt. Coraz więcej paczkomatów na cmentarzach. ludzie robia sie coraz bardziej oszczedni... a moze to i dobrze, dostepne srodki przeznaczac dla tych jeszcze zywych... Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 21:12 Ależ nie... Dopiero po wypełnieniu punktów 1-5. Też nie zawsze, ale najczęściej. Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 22:06 1-5 to chwila, dluzsza badz krotsza, lecz jednak tylko chwila. dopiero pozniej (przed 7) jest cała reszta (wydaje sie, ze tu wlasnie ta powiesc zwana zyciem sie dzieje), ktora nazywasz "zametem". Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 22:31 Może masz rację... Ale w takim razie pewnie na tym forum i dziesiątkach podobnych piszą wyłącznie sami nie zamąceni... Maybe. Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 22:42 hmm.. ten twoj zamet to tez nic innego niz milosc, wiec moze pisza sami pragnacy tego "zametu". Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 23:40 yppah, opowiedz rurze o milosci, ty tak pięknie potrafisz o niej opowiadac bo u mnie to za chwile mozna bedzie juz tylko nucic "nikt tak pieknie nie mowil, ze sie boi milosci". Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 23:51 Rura sie zna na milosci jak malo kto. Polecam Ci tego interlokutora z calego serca! 😉 Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 23:56 przeciez nawet na mydlach sie nie zna :d a milosc to jednak zupelnie inny poziom. Odpowiedz Link
obrotowy kolejnosc skrzeczy 26.05.24, 17:30 permet napisała: > przeciez nawet na mydlach sie nie zna :d > a milosc to jednak zupelnie inny poziom. ja - na mydlach to sie znam - ale mimo to - ciagle wypadaja mi z reki... Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 26.05.24, 19:53 przeciez nawet na mydlach sie nie zna :d a milosc to jednak zupelnie inny poziom. Niektore rury sa szczerozlote i nie maja nic wspolnego z biciem piany, nie sa obslizgle, ani nie wlaza bez... Wlasciwa tancerka zatanczy na nich 10/10 😀 Nie umieja spiewac jak byle duren, ktorego widac co dzien w telewizji... 😉 Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 27.05.24, 01:36 szczero(zlote) rury - ciekawe... Nie sa jak miedz brzeczaca, ani cymbal brzmiacy 😉 Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 27.05.24, 03:03 a to dalej o rurze, czy zaczynasz opowiadac o milosci? Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 27.05.24, 12:39 Sa takie rurki z kremem tak slodkie, ze nie widze specjalnie roznicy miedzy nimi a miloscia 😀 Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 09:28 @6 Owszem, owszem! Gdzie jest moj caly malbec i pol zweigelta? 😆 Odpowiedz Link
yppah Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 23:33 Tak, bardzo zacnie intelektualna! Od pewnego momentu nie pamietam, ale pamietam ze poruszylismy np. temat malp ich obyczajow erotycznych ha ha Odpowiedz Link
searam Re: kolejnosc rzeczy 24.05.24, 23:06 Niesmiertelne o kobiecie...: "Ten charakter to klimakter..." (Nagroda za odgadniecie autora w ciagu godziny... Odpowiedz Link
searam Re: kolejnosc rzeczy 24.05.24, 23:24 doscgrubarura napisał: > Sztaudyngerem czuć? Nagrody nie bedzie. Siadaj, pala... ! Odpowiedz Link
searam Re: kolejnosc rzeczy 24.05.24, 23:43 doscgrubarura napisał: > tak pszepani Tylko nie pani...Panie psorze, prosze... Odpowiedz Link
searam Re: kolejnosc rzeczy 25.05.24, 00:22 doscgrubarura napisał: > tak przepana Masz wiec zetrzec tablice, a nagrody nie ma, bo nie przeczytales lektury - zyciowago wyznacznika. Honoriusz Balzack. Zapamietaj to nazwisko i wracaj do lektury jesli chcesz sie poznac na dupencjach... Odpowiedz Link
obrotowy kolejnosc sprawcow. 25.05.24, 00:03 searam napisał: > Tylko nie pani...Panie psorze, prosze... ten psor to jakas doscgrubaryba ? Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: kolejnosc sprawcow. 25.05.24, 00:08 Skąd mogę wiedzieć? Wpadłem tylko trochę posprzątać. Na zastępstwie. 😀 Odpowiedz Link
doscgrubarura Re: kolejnosc sprawcow. 25.05.24, 00:41 Chyba mnie z kimś mylisz. Choć być może legendy o mnie krążą, ale tych prawdziwych nie chciałbyś znać... 😀 Odpowiedz Link
po-ranna-kawa Re: kolejnosc rzeczy 27.05.24, 01:43 Jak dla mnie to kolejność jest nieco inna. Na pewno nie zaczyna się na sentymencie. Jeśli już to na sentymencie może się ewentualnie kończyć. Raczej nr 1 to temperament. Bez tego nie ma początku 2. dalej temperament 3. lament 4. aliment A dalej różnie Odpowiedz Link
permet Re: kolejnosc rzeczy 27.05.24, 02:57 "Raczej nr 1 to temperament. Bez tego nie ma początku 2. dalej temperament" tak tez ciekawie ;d czasami od sentymentu kolejnosc rzeczy się zaczyna, innym razem na nim sie konczy. Odpowiedz Link