IP: *.veo.pl 26.09.04, 09:31
kiedyś o słowie kocham....marzyłam o miłości.... Ale nie pójdziemy już nigdzie razem
Obserwuj wątek
    • Gość: MAlutka* Re: marzyłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 19:42
      Ja też marzyłam...i...marzę........ale...na marzeniach się kończy...
      Buuuuuuuuuuuuu
      • wariat78 Re: marzyłam 26.09.04, 20:44
        ...ale marzenia fajna zecz i czasami sie spełniają:)))
        ...czasami to jeedyna rzecz ktora trzyma nasz przzy zdrowych zmysłach ;DDD
        • figa76 Re: marzyłam 26.09.04, 22:28
          marzenia to antidotum na niespełnienia.....:)))))))))))
          • wariat78 Re: marzyłam 26.09.04, 22:54
            ...niespełnienia czy może na małe i duże porażki?
            niezapominajmy że niespełnienie to nieudane mażenie:)))
            ale i tak warto marzyć:)
            • figa76 Re: marzyłam 26.09.04, 23:50
              tak na porażki :)
              cóż bybyło zycie warte bez marzeń, to cudowny dodatek :))
              • wariat78 Re: marzyłam 26.09.04, 23:55
                coś by było warte tylko nie tak przyjemne:)
                tak to cudowny i miły dodatek, tylko trzeba pamietać że nie tylko tym sie żyje
                i czasami niestety trzeba zejśc na ziemie, a to zazwyczaj nie jest przyjmne:)
                • figa76 Re: marzyłam 26.09.04, 23:58
                  powroty na ziemie bywaja trudne, ale tzw. twarde ladowanie czasem moze byc
                  udane i nie groźne :)
                  • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 00:02
                    oj bywają:)
                    dobrze powiedziane tylko czasami, zawyczaj jest to awaryjne na schowanym
                    podwoziu i potrzeba potem akcji ratunkowej;)
                    • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 00:07
                      hmm..tzw. zderzenie czołowe, ale z tego tez czasem uda sie wyjśc jak sa
                      poduszeczki, najwyżej rechabilitacja trwa trochę dłużej ;)))))))
                      • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 00:20
                        raczej pełne zarycie w grunt ;)))
                        i po czymś takim cieżko jest wykopać sie na powiezchnie
                        na wyciągu na intensywnej terapi,
                        jeśli pielęgniarka bądź pielęgniż(zależy jaki płeć) :)
                        wie co ma robić i pacjęt jest skłonny do współpracy to efekty są fascynujące:)
                        • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 00:36
                          takie wypadki są straszne, tzw. masakra :)
                          ale współpraca pacjenta i bardzo dobry personel - mozna osiągnąc sukces, ważne
                          sa w tym momencie marzenia, pomagaja :)))
                          • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 00:41
                            moze i masakra ale typu ciężko było pacjent będzie żył ;)))
                            zgadza sie bo jesli personel nie przygotowany, a pacjent z założenia podejście
                            na nie to marne szanse
                            i wróciliśmy do punktu wyjścia bez marzeń jest ciężko żyć i cokolwiek osiągnąć.
                            jednym słowem są niezbędne:)))
                            • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 00:48
                              tak, bo zycie kołem sie toczy i nie raz trzeba zaczynac od poczatku,
                              wiec marzyć nadal trza.....:))
                              • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 00:55
                                i przez to czasami lubi sie wykolejać
                                zacząc od początku lub wrócić na tor:)
                                i nie poddawać sie:)
                                • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:04
                                  tak, bo koło juz takie jest niesforne,
                                  lubi czasem wyskoczyć z biegu,
                                  lub ujdzie zeń powietrze,
                                  ale uszkodzenia da sie naprawić ;)))
                                  • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:06
                                    szpryche wymienić,
                                    wycentrować jeśli sie zwichrowało
                                    da sie naprawić ale ślady i odciski zostają:(
                                    lecz itak warto:)))
                                    • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:10
                                      takie troche wygiete, ale sie jeszcze kreci,
                                      na slady i odciski mozna urzyć balsamy i maści,
                                      dodadzą ulgi i zmniejsza blizny,
                                      chociażby za masaż warto marzyć :)))
                                      • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:14
                                        tylko ze takie wygięte ma tendencje do nieoczekiwanych zmian trasy:)
                                        pomogą zlagodzą lecz ślad zawsze zostaje często głeboko
                                        tak za masażykiem pomażyło by sie:)))
                                        • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:20
                                          dla koła lepiej zmiana trasy zrobic czasem moze :))
                                          ślad zostaje, ale z czasem zbieleje i nie bedzie juz go tak widać,
                                          zwłaszcza po masażach, i o nich warto marzyć :))
                                          • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:24
                                            tu sie zgodze zmiana trasy czasami wskazana:)
                                            ...zamgli sie az zostanie ulotne wsponienie,
                                            ni to jawa ni sen
                                            masaż przyjemna rzecz, szczególnie na bolące plecki:)
                                            • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:29
                                              usterki kołu z sie zamgla,
                                              i wreszczie odetchnie z ulga :)
                                              a masaż moze szybciej sobie wyobrazić,
                                              plecki, barki i kark wogóle całośc ;))))
                                              • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:32
                                                odetchnie z ulgą i potoczy sie prosto do celu:)
                                                już na samą myśl przestają plecki i inne częsci boleć :)))
                                                a potem ciepła kompiel i można iść spać:)
                                                • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:37
                                                  tak, bo miły masaz jest :)))
                                                  kąpiel w pianie i zasnąć w pięknych marzeniach ;))))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:44
                                                    miły i zarazem przyjemny:)
                                                    piana obowiązkowo pachnąca, muzyczki niedodaje bo można zasnąć w wannie, ale
                                                    śweiczki do nastroju przed snem wskazane:)
                                                    piękne marzenia senne dobry polepzacz samopoczucia:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 01:52
                                                    oj tak, tak światełka od płomienia świeczek po ścianach skaczące jak gwiazdki
                                                    na niebie, zmysłowy zapach piany.....zupełnie relaksująca kapiel, poprawiająca
                                                    samopoczucie :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 01:58
                                                    i w tak przyjemnych okolicznościach przyrody, możemy oddać sie w przyjemny,
                                                    słodki i pełen pięknych marzeń sen Morfeuszowi ;)))
                                                    Spij słodko Figo:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 27.09.04, 02:00
                                                    Wzajemnie miłych snów Wariacie :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 27.09.04, 02:07
                                                    to juz uciekam morfeusz mnie już pogania, ty tez uciekajw słodki sen, bo rano
                                                    inaczej ciężkie oczka będą:)))
                                                    ps. kołysanka dla nieznajomej:)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 28.09.04, 01:27
                                                    dziś morfeusz nie jest taki łaskawy:))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 28.09.04, 13:08
                                                    kołysanka sprawiła, że sen był taki błogi :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 28.09.04, 15:36
                                                    zanaczy sie środek skuteczny i nalezy go zapewne aplikowć częściej:)
                                                    a rano po takim śnie to miło sie wstaje:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 28.09.04, 20:55
                                                    przyjemna kuracja :)
                                                    miło wstaje i cały dzień na kawie,
                                                    wieczorkiem małe przekąski,
                                                    a do nich słodkie dodatki,
                                                    by marzenia były przyjemne ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.09.04, 07:38
                                                    wiem wczoraj nie było kołysanki, ale mam nadzieje że sen i tak był miły i
                                                    przyjęmny:)
                                                    co zaś się tyczy przekąsek i dodatków, nalezy pamiętac by nie przesadzić z
                                                    nimi:)))
                                                    a mazenia i bez dodatków są przyjemne:))
                                                    udanego dnia :)))
                                                    i marzenia w ciągu dnia też miła rzecz
                                                  • figa76 Re: marzyłam 29.09.04, 10:28
                                                    to nic brzmienie tamtej wciąż było słyszalne,
                                                    wiec sen był przyjemny nadal :)
                                                    przękoski hihi zwłaszcza na noc nie wskazane ;)
                                                    a w dzień mozna marzyć o spacerze w plener,
                                                    zbierac kasztany, i inne jesieni skarby :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.09.04, 14:58
                                                    ciesze sie ztego powodu :)))
                                                    ale i tak postaram sie dzisiaj zaśpiewać kolejną
                                                    aby było jeszcze przyjemniej,
                                                    tylko uprzedzam czasami fałszuje :)
                                                    masz całkowitą racje
                                                    bo potem sen może być zmącony przez różne sensacje:)
                                                    spacer i kasztanki to miłe połączenie,
                                                    tylko pogoda ostatnio :(
                                                  • figa76 Re: marzyłam 29.09.04, 19:20
                                                    liczy się efekt kołysanki, dobry sen :)
                                                    pogoda strasznie deszczowa,
                                                    i wszytko przemokło :(
                                                    moze później wyjdzie słonko :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.09.04, 19:43
                                                    fałszowanie mam nadzieje przeżyjesz:)
                                                    niestety, czasami już tak jest że
                                                    "ciągle pada"
                                                    też mam taką nadzieję:))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 29.09.04, 22:07
                                                    przeżyje byle kołysanka ładne słowa miała :)
                                                    tak a jak pada, to kasztany mokre,
                                                    i na nic takie owoce, dopiero jak słońce je podsuszy,
                                                    a jesień pięknie w słoneczne dni kolorami sie mieni :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.09.04, 23:21
                                                    noc zapadła
                                                    przyszedł sen
                                                    a marzenia
                                                    zjawią się
                                                    i te małe
                                                    oraz duże
                                                    wszystkie one
                                                    bardzo różne
                                                    miłe, ciepłe
                                                    i przyjazne...

niestety :)))
                                                    ale wkońcu i tak przyjdzie polska złota jeśeń:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 29.09.04, 23:38
                                                    ale ładna kołysanka dziękuje :)
                                                    i nie fałszowałeś wcale a wcale,
                                                    jutro na pewno bedzie słonecznie :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.09.04, 23:52
                                                    to dobrze ze sie podobała:))
                                                    jeśli wena nie zrobi sobie wolnego, jutro dalsza część
                                                    też bym chciał ale patrząc za okno:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 00:07
                                                    odrazu ciepło na duszy,
                                                    jak ktoś miło zaspiewa :))
                                                    najwyżej sie pomarzy przez jakis czas o słoneczku,
                                                    chyba, że namalować tymczasowe na szybie w oknie,
                                                    tylko tu znów kwestia talentu ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 00:21
                                                    :)
                                                    namalować?
                                                    "...więc chodź pomaluj..."
                                                    "...a na niebie stanie tęczamalowana..."
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 00:34
                                                    ach jak pięknie, dzieki :))))))
                                                    juz widze te cudowne kolory,
                                                    aż oczka mi sie usmiechnęły,
                                                    Wariat to ma talenty :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 00:37
                                                    teraza to już chyba napewno
                                                    będzie miły i przyjemny sen:)
                                                    to dobrze bo nie lubie jak innym jest smutno:)
                                                    jakie tam talenty, bez przesady:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 00:43
                                                    po takim spacerze, gdzie widziałam tęcze
                                                    musi być sen lekki:))
                                                    jak to a spiewanie, malowanie,
                                                    i do tego mile pogłaskanie :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 00:46
                                                    pogłaskanie po główce na leprzy sen jest miłe:)))
                                                    piękny spacer:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 00:53
                                                    nawet zrobiło się cieplej odrazu,
                                                    o i sowa przeleciała nad głową,
                                                    a tam cos zaszumiało,
                                                    to moze wiatr gra na drzewach,
                                                    a latareczka w oczy liska zaświeciła,
                                                    który ścięzką przebiegł :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 00:56
                                                    coraz piękniejszy ten nocny spacer:)
                                                    porzez niebo przeleciała gwiazdeczka:
                                                    i księżyc oświetlił polanke:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:01
                                                    trzeba szybko pomyslec życzenia :)
                                                    a z daleka za polanka
                                                    jakby brzeg jeziora,
                                                    a w nim wszytko sie odbija :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:04
                                                    jak tu pięknie, jak tu ślicznie:)
                                                    i rybka pluneła na moment zkłucając cisze:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:11
                                                    widze te rybki śmieszne :))
                                                    o i łódka przywiazana przy pomoście,
                                                    popływamy po jeziorze,
                                                    moze szuwarki zobaczymy :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:13
                                                    popłyniemy na srodek jeziora
                                                    i będziemy oglądać odbić gwiazd
                                                    na jeziorze:)))
                                                    szczegulnie jeśli to będzie wodnik szuwarek:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:17
                                                    oki, to ja bede pierwsza wiosłowac ;)
                                                    potem Wariat wiosłami pomacha,
                                                    spokojna fala, płyniemy,
                                                    o tam wiadać szuwarki,
                                                    żabki swoją melodie rechoczą :)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:22
                                                    nie, nie ma tak dobrze dama ma pierwsza wiosłować,
                                                    po moim trupie:)
                                                    bedzie dobze jeśli wogule ją do wioseł dopuszcze:)
                                                    a świerszcze też coś od siebie dołozą
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:29
                                                    dobrze to nie Wariat wiosłuje,
                                                    tak lekko sie płynie, pieknie :))
                                                    jezioro piękno wokoło,
                                                    graja lesne żyjatka - muzykanty,
                                                    mam nadzieje, że nie ma tu czasem
                                                    potwora z Loch Nes, a to nie to jezioro ;))))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:33
                                                    i przyglądają nam się za krzaczków:)
                                                    a nawet jeżeli to to jezioro,
                                                    to trzeba bronić niewiaste
                                                    przed potworem:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:37
                                                    juz widze nawet sarny sie obudziły,
                                                    i biegaja brzegiem jeziora ;)
                                                    potwór zabity, wiec radośc wielka,
                                                    i można spokojnie dobic do brzegu :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:42
                                                    rozłożyć koszyk
                                                    i rozpalić ognisko
                                                    aby nastrój zpotgować:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 01:46
                                                    tak a w koszyku same pysznosci,
                                                    lekkie trunki na usmiech :))
                                                    przy ognisku można dłonie ogrzać,
                                                    i popatrzeć jak tańcza w nim iskierki
                                                    od palącego sie drewna ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 01:53
                                                    czerwone winko, lub coś innego zależy co zmora preferuje:)
                                                    ...oraz stópki
                                                    i poraz kolejny rozmarzyć się:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 02:00
                                                    hmm..najlepiej czerwone, takie krwiste ;))
                                                    tak rozgrzejemy rączki, stópki, wszytko,
                                                    a oginisko dalej płonie,
                                                    w dodatku przy jeziorze ach..;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 02:10
                                                    po którym humorek sie poprawi,
                                                    a potem zacznie sie jezyk plątać:)
                                                    i bedzie jeszcze przyjemniej:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 02:15
                                                    super humor w pieknej nocy,
                                                    a wszytko sie miło poplącze ;)))
                                                    aż ognisko dogasnie,
                                                    i bedzie czas wracać ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 02:21
                                                    zawsze możemy dozucić drew do ognie,
                                                    nakryć sie kocykiem
                                                    i spędzić piękną noc
                                                    pod gołym niebem:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 02:24
                                                    oki, to Wariat dorzuci drewienka,
                                                    pod kocykiem i w tle pieknego nieba,
                                                    przyszedł błogi sen :)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 02:26
                                                    wypełniony pięknymi marzeniami:)
                                                    a rano zrobię kawy na pobutkę
                                                    i usmarze jajecznice:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 02:28
                                                    tak, mocna kawka na pobutke,
                                                    i smaczna jajecznica ach ..;)
                                                    Dobranoc :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 02:34
                                                    sama przyjemność:)
                                                    dobranoc:)
                                                    śpij dobrze i kolorowo:)

ps. a jutro podzielimy sie snami,
                                                    po tak pięknym spacerze i wieczoze bedza
                                                    bardzo kolorowe:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 14:41
                                                    sny były o pieknej podrózy,
                                                    do miłych zakątków, gdzie
                                                    mieszkaja miłe zwiarzatka :))

ps. smaczne bardzo były
                                                    kawka i jajecznica,
                                                    nowy talent gotowania :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 16:00
                                                    moje też były piękne
                                                    ale nie pamiętałem rano
                                                    niestety o czym:)
                                                    wiem ze były miłe
                                                    bo nawet paskudna pogoda
                                                    niebyła wstanie popsuć mi
                                                    dobrego nastroju:))

ps.ciesze sie ztego powodu:)
                                                    ze smakowało,
                                                    a talent zależy o czyim mówisz :)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 22:04
                                                    sny umkna jak sie
                                                    spojrzy rano w okno :)
                                                    tak mimo pogody dobry nastrój został,
                                                    dziś przy ognisku,
                                                    ostaną podobne marzenia,
                                                    przy pysznym trunku,
                                                    miła rozmowa,
                                                    a w oddali szum drzew,
                                                    a potem moze niedaleko,
                                                    na wzgórze powedrować :))

ps. pyszne jedzonko daje
                                                    siłe na cały dzień :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 22:16
                                                    ...umkną
                                                    daleko, wysoko
                                                    by powrócić
                                                    kolejną nocą
                                                    strugą złotą...

przy takiej wyprawie
                                                    energia najwazniejsza:)
                                                    ...by podziwiać z niego
                                                    wspaniałe widoki
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 22:25
                                                    przy takiej piesni,
                                                    aż sie lepiej drepcze ;))
                                                    ściezki tam kręte trzeba uważać
                                                    na nogi by nie skręcic przypadkiem,
                                                    czy mamy buty traperki,
                                                    ale wiewiórki skacza niedaleko i
                                                    sie przyglądaja rzucimy im orzechy ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 22:32
                                                    i raźniej:)
                                                    trafiliśmy na rozdwojenie ściezki,
                                                    idziemy prosto na szczyt,
                                                    czy dłuższa drogą koło pięknego wodosapadu?
                                                    ja na przekór założyłem sandałki:)
                                                    zobacz jakie one cwane złapałyje
                                                    i uciekły, nieładnie
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 22:42
                                                    dziś moze prosto na szczyt,
                                                    a nastepnym razem do wodospadu :))
                                                    też fajnie, byle uwarzac na kamyki małe
                                                    co czasem wpadaja i uwieraja :)
                                                    bo wiewiórki to małe spryciule,
                                                    złapia przekąske i uciekna,
                                                    ha za wrzosy, czekaja na wiecej :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 22:50
                                                    nie wiesz co tracisz:)
                                                    to jest najpiękniejszy
                                                    wodospad wokolicy:)
                                                    i proponuje droge dłuższą
                                                    i piekniejszą
                                                    zgadza sie małe rude, spryciule:)
                                                    ja mam kokosa w plecaku hi hi
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 22:53
                                                    wiem, bardzo lubie wodospady,
                                                    wiec nie wiem moze dam rade dojść,
                                                    choc zmęczenie bierze góre ;))
                                                    ciekawe czy jedza kokosy,
                                                    ja mam jedynie ogórki,
                                                    moze brzoskwinie, banany ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 22:59
                                                    chodź wezme cie na barana,
                                                    uważam że musisz go zobaczyć
                                                    sskoro je lubisz:)
                                                    mam nadzieje, że niekiszone,
                                                    po białym znamieniu na ogonie
                                                    rozpoznaję iż są to wiewiórki
                                                    kaukazkie,
                                                    one w celu zdobycia ogórka gotowe są zabić
                                                    jak by co to moge do brony wykorzystać kokosa:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.09.04, 23:04
                                                    oki, ale fajnie na chwile wskocze
                                                    na barana hihihihi :))
                                                    ups własnie kiszone,
                                                    a kaukazkie też sa bardzo ładne
                                                    maja ładne ogonki :)
                                                    w ostatecznosci wykorzystamy kokosa :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.09.04, 23:19
                                                    hihi przypomina sie dzieciństwo:)
                                                    jakoś sobie pradzimy
                                                    nie pozwole aby coś sie
                                                    stalo niewiaście:)
                                                    ogonki całkiem całkiem
                                                  • figa76 Re: marzyłam 01.10.04, 12:48
                                                    tak, dzieciństwo fajna sprawa :))
                                                    jak bede zabardzo sie wiercić,
                                                    to zejde z Wariata pleców hihihi ;))
                                                    mamy jakieś menaszki,
                                                    moze sobie cos przekasimy,
                                                    skoro jeszcze długa droga,
                                                    moze w strumyku nieopodal,
                                                    złowimy jakieś rybki i je usmażymy ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 03.10.04, 00:10
                                                    nie , nie zejdziesz najwyzej dam ci klapsa:)))
                                                    smazoma rybka dobra sprawa:)
                                                    ale ty dzisiaj gotujesz, ja nie mam siły:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 03.10.04, 14:25
                                                    oki, to bede tam dalej siedziec :))
                                                    małe ognisko rozpaliłam,
                                                    rybki złowione usmazyłam,
                                                    na gałązkach jałowca,
                                                    aby smak był lepszy,
                                                    posiłek doda siły Wariatowi :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 03.10.04, 14:41
                                                    palce lizać
                                                    wyśmienita ta rybka ci wyszła:)
                                                    a siły potrzebne to fakt
                                                    przezorny zawsze ubezpieczony,
                                                    teraz po piwku na desre,
                                                    twoje zdrowie Figo:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 03.10.04, 15:13
                                                    dzieki, o to chodziło,
                                                    by rybka zachowała smak :))
                                                    piwko dobre w smaku,
                                                    i Tobie Wariacie na zdrowie:))
                                                    ciekawe czy nam potem dalej bedzie
                                                    łatwiej iść w drodze na wzgórze? ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 03.10.04, 15:16
                                                    jaki błogi nastrój nastąpił,
                                                    zostańmy tu jeszcze chwile
                                                    i posłuchajmy szumu wodospadu:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 03.10.04, 15:20
                                                    fajnie, zostaniemy w takim
                                                    upojnym relaksie ciszy i spokoju ;))
                                                    a wodospad opowie nam swojego strumyka
                                                    historje, potem najwyżej sie wykąpiemy
                                                    w silnym strumieniu wody ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 03.10.04, 21:55
                                                    piękny miły relaks:)
                                                    piękna ta histoia
                                                    ile w niej nastrojowości:)
                                                    przy tak pięknej pogodzie kąpiel pod
                                                    wodospadem to sama przyjemność:))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 04.10.04, 00:08
                                                    teraz spod strumienia
                                                    wodospadu wskoczymy do wody
                                                    i jeszcze troszkę popływamy dookoła ;))

o....i do brzegu,
                                                    pieknie słońce wysuszy na skórę,
                                                    mozemy z powrotem sie ubrac,
                                                    i ruszyć dalej w wedrówke na wzgórze,
                                                    na sam szczyt by ogladać widoki ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 04.10.04, 00:14
                                                    jak przyjemnie,
                                                    nie bój sie to nie żaden potwór
                                                    tylko ja cie za kostke złapałem:)))
                                                    ...oraz ją przyrumieni,
                                                    musimy uwzać aby raczkami sie nie stać
                                                    i w drogę:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 04.10.04, 00:19
                                                    ta a Wariat nieźle nurkuje,
                                                    i do tego figlarz,
                                                    a ja myslałam, że to jakiś krokodyl
                                                    lub inny mały potwór ;))))))
                                                    mam kremy sfiltrowane,
                                                    to sie wysmarowalismy hihihihi,
                                                    ale rumieńce słońce zostawiło,
                                                    ach i na spacer, plecaczki,
                                                    i znów te wiewiórki,
                                                    moze jakas czekoladkę chca?? ;))))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 04.10.04, 00:39
                                                    jak na wodnika to podstawa dobrze pływać:)
                                                    przy takiej figlarce jak ty to ja pikuś jestem:)
                                                    zapomniałem że wasze torebeczki zawsze zawierają różne dziwne zeczy:)
                                                    wypoczęci opaleni dalej w droge
                                                    ja mam cały czas awaryjnie tego kokosa:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 04.10.04, 00:55
                                                    a taki numer, a to Wariat ma fajnie,
                                                    ja to moge jedynie wejśc na głowe hihihi,
                                                    i zamknac oczy raczkami co by nic nie widzial,
                                                    jak bedzie pływał ;)))
                                                    moja torebeczka awaryjna tylko potrzebne rzeczy,
                                                    idziemy, idziemy,....o a tam cos na nas patrzy,
                                                    znowu nieźwiec tym razem brunatny,
                                                    moze damy banany lub inne smakołyki,
                                                    a on wskaże na droge na szczyt wzgórza ? ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 04.10.04, 17:01
                                                    nieładnie chcesz żebym sobie krzywde zrobił:)
                                                    z co ciekawego w nie jeszcze masz?
                                                    przeciez to nie bajka o Misiu Jogim
                                                    ten to co najwyżej możę nam krzywde zrobic:)
                                                    spójrz tam na lewo widać szczyt już niedaleko:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 04.10.04, 23:50
                                                    no dobrze juz zejde z głowy :))
                                                    w torebeczce jak w apteczce, bandaże,
                                                    plastry, nozyczki, kompas, lupe,
                                                    o i race ratunkowe i inne dziwne rzeczy :))
                                                    misiek dostał wiec banany,
                                                    a my mozemy iśc dalej,
                                                    o tak widze szczyt juz blisko,
                                                    ale bedzie z niego widok na doliny ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 04.10.04, 23:54
                                                    grzeczna dziewczynka:)
                                                    klapsik niepotrzebny
                                                    pełen zestaw ratunkowy hi hi:))
                                                    jeju jak tu pięknie,
                                                    aż dech zapierają widoki
                                                    piękne kolory jesieni:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 00:00
                                                    tak, uwaga z daleka od skarpy,
                                                    można spaśc w przepaść :)
                                                    o i mam lornetke, mozemy popatrzeć,
                                                    o tam z daleka widac jekieś dymy,
                                                    może plemienia jakies walcza,
                                                    o i sokoły lataja,
                                                    jak tu wysoko, ta miło dla oka,
                                                    mozemy powedrować potem w doline :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 00:14
                                                    i zrobić sobie dużą krzywde:)
                                                    patrz sokuł pikuje w dół
                                                    zaraz coś złapie,
                                                    zgłodniałem, gdy zejdziemy w doline
                                                    to pozbieramy jagód i innych owoców,
                                                    zrobimy sałatke:)
                                                    przepiekne widoki
                                                    nie chce sie odchodzić:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 00:23
                                                    o tak juz widze złapał,
                                                    chyba jakaś myszke :)
                                                    ot własnie, moze pojdziemy
                                                    tamta ścieżka za sosenka
                                                    prosto do doliny :)
                                                    świetny pomysł, uzbieramy
                                                    jagody, maliny, ach...same
                                                    pysznosci wokół ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 00:29
                                                    biedna myszka,
                                                    takie już prawa natury:)
                                                    potem wszystkie dary natury
                                                    wysypiemy na liść łopianu
                                                    przemieszamy i będziemy
                                                    sie nimi zajadać:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 00:38
                                                    o tak, czasem okrutne
                                                    zasady sa w naturze,
                                                    ale cóz kazdy zwierz musi cos jeśc :)
                                                    tak, tak w takim lisciu,
                                                    owoce sie zmieszaja,
                                                    beda lepiej smakowały :)
                                                    później podrepczemy dalej
                                                    w doline, moze spotkamy
                                                    hihihi muminki ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 00:44
                                                    może i okrutne,
                                                    nie ma co sie smucić trzeba
                                                    żyć dalej,
                                                    czasami na przekór innym:)
                                                    jaki piękny aromat i smak
                                                    takich świezych owoców:)
                                                    i paszczaka,
                                                    a włuczykij zagrana nam
                                                    piękną melodie na fujarce:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 00:51
                                                    tak, drepczemy bo jesteśmy
                                                    silni i mocni hihihi :))
                                                    ale spotkalismy wsołych
                                                    jeszcze bohaterów, a melodia
                                                    cudna, jak brzmi ładnie
                                                    w uszach, a na liściu trawy
                                                    Wariat umie grać,
                                                    włóczikijowi powtórować? ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 00:58
                                                    czasami upadniemy,
                                                    ktoś noge podstawi,
                                                    to nic podniesiemy sie
                                                    i pójdziemy przed siebie,
                                                    w do celu,
                                                    bądż w poszukiwaniu nowego
                                                    jeśli tamten pękł jak bańka.
                                                    w dzieciństwie grywałem
                                                    spróbuje ale nie ręcze za rezultaty:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 01:03
                                                    z tym sie równiez zgadzam :))
                                                    w życiu róznych ludzi można
                                                    spotkac przyjaznych i nie dobrych,
                                                    i tak nie które cele w skutkach marne,
                                                    mimo to trzeba byc twardym jakos dac rade :))
                                                    niech Wariat spróbuje, ja też
                                                    złapie listek trawy i zagramy razem,
                                                    będzie jak w małej orkiestrze hihihi ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 01:10
                                                    tylko czasami sił i checi brak:(
                                                    a potem człowiek na samego siebie jest zły:)
                                                    a skutki może nie marne co niewymierne:)
                                                    lezc czasmi miękkim też:)
                                                    no to stworzyliśmy tercet:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 01:18
                                                    tak, miec czasem właśnie checi wieksze,
                                                    i siły z tym tez róznie bywa :)
                                                    tak, złosci sie na samego siebie :)
                                                    oki, niewymierne skutki,
                                                    oraz i bycie bradziej miekkim :)
                                                    ale fajnie gramy,
                                                    aż siebie ukołysamy ;)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 01:31
                                                    wiesz co zostawmy nadzisiaj te
                                                    tematy, bo poco mamy sobie
                                                    mącić sen?
                                                    wiem ja zacząłem, tak wyszło:)
                                                    wspolnie sie ukołyszemy i uśpimy:)
                                                    a rano pobutka
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 01:42
                                                    oki, dobra zostawiamy,
                                                    bo mi sie juz mąci w głowie,
                                                    a temat jest dobry ale na inna pore :))
                                                    oki, wiec rano pobutka,
                                                    Dobranoc, miłych snów :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 01:46
                                                    oki:)
                                                    też śpij dobrze:)
                                                    ps. chyba masz przesyłke w skrzynce gazetowej:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 05.10.04, 18:47
                                                    za dolina widac wąwóz,
                                                    wiec droga kreta sie zaczyna :)
                                                    miłego wieczoru życze,
                                                    a przesyłka sympatyczna dziekuje :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 05.10.04, 20:13
                                                    i stroma więc treba uważać
                                                    wzajemnie, mam nadzieje że
                                                    bedzie udany :)))
                                                    ciesze sie niezmiernie z tego powodu:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 06.10.04, 17:52
                                                    wąwóz ma ciekawe strony :)
                                                    piasek, falowany kolorowy,
                                                    na skarpie wystają korzenie,
                                                    wrzosy rosna wszedzie,
                                                    ciekawa jest roslinnosc
                                                    a tu ooo mała żmija,
                                                    moze cos chce do jedzenia ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 07.10.04, 22:59
                                                    te piękne urwiska,
                                                    pewnie nas by
                                                    z checią ukąsiła:)
                                                    patrz tam jest jakaś jaskinia;)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 09.10.04, 08:41
                                                    mozna sie na nie wdrapac,
                                                    by zobaczyc widok dookoła :)
                                                    znaleźć jakieś perehistoryczne
                                                    skarby po dawnych zbiorowiskach :)
                                                    a w jaskini mozna zobaczyc przy pochodni,
                                                    czy sa jakies malowidła, choc w niej
                                                    moze niedźwiec zapadł w ledarg zimowy ;)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 10.10.04, 00:16
                                                    tylko trzeba uwazać aby nie spaść:)
                                                    bawimy sie w archeolgów, fajnie
                                                    co do niedźwidzi miejmy nadzieje ze to nie grizli:)))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 10.10.04, 19:50
                                                    ostroznie mozna sie wdrapac, moze do latarni sie dostaniemy,
                                                    bedziemy jej swiatłami mrugac, do horyzontu i nieba :)
                                                    archeologia ciekawa nauka, lecz nigdy nie spełniona,
                                                    ale mozna poszukac wykopaliska w jaskini i obok,
                                                    czy zyły jakies zwierzeta lub społecznosci ;))
                                                    hihihi niedźwiedzia najlepiej byłoby czymś
                                                    nakarmic, jakby sie zbudził :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 11.10.04, 17:47
                                                    i wskazywć drogę zbłąkanym duszyczkom:)
                                                    może odkryjemy jakiś skarb schowany przez zbjników
                                                    mam naszcęście rybji wędzone:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 11.10.04, 21:59
                                                    hihihi wesoła zabawa na latarni,
                                                    wiruje światło dookoła :)
                                                    ooo moja szpadelka natrafiła na cos
                                                    twardego metalowego, moze jakaś
                                                    skrzynka ze skarbami, ciekawe :)
                                                    to sie niedźwiec naje tymi rybkami
                                                    do syta, bo taki duzy ten niedźwiec :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 12.10.04, 21:29
                                                    zrobiliśmy dyskoteke :)))
                                                    ostrożnie przeciez to może być
                                                    równie dobrze jakiś niewypał,
                                                    a nie chciałbym aby coś ci sie stało:)
                                                    ale fajnie zjadł oblizał sie
                                                    i poszedł spać dalej:))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 12.10.04, 22:48
                                                    ale fajnie na tej latarni,
                                                    tyle swiateł kolorowych błyska,
                                                    fajna dyska :))
                                                    ups...juz nie stukam w ten metal,
                                                    bo faktycznie moze byc niewypał,
                                                    by rozerwał na strzepy, wiec go zakopiemy ;))
                                                    uff...dobrze ze zwierz usnał,
                                                    coś potem przekasimy i
                                                    powędrujemy dalej :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 12.10.04, 23:54
                                                    tylko nużki bolą:)
                                                    niewypał zakopany
                                                    jesteśmy bezpieczni
                                                    a gdzie proponujesz
                                                    wędrówke???

ps.pogode to mamy
                                                    niezbyt zaczęcającą
                                                    do wędrówek:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 13.10.04, 20:47
                                                    troszke odpoczniemy po tańcach :)
                                                    i powedrujemy...ale dokad, hmm..
                                                    może do lasu spowrotem, poszukamy
                                                    jakiejś chatki, tam odpoczniemy
                                                    Wariat narąbie drewienka, a ja cos upichcę,
                                                    posilimy i ogrzejemy sie przy kominku,
                                                    a potem zwiedzimy przyrode dookoła :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 16.10.04, 22:07
                                                    ja to zdecydowanie musze odpocząć,
                                                    40 godzina na nogach:)
                                                    nocna eskapada :))))
                                                    kolo 40 km na nogach
                                                    ja przez 2 dni nie robie nic
                                                    musze odreagować:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 17.10.04, 12:26
                                                    w takim razie Wariat
                                                    miał ciezka przeprawę :))
                                                    nie bedę hałasować, zaszyję się
                                                    ciuchutko, by Wariat mógł
                                                    w spokoju odpocząc i zrelaksować :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 17.10.04, 16:43
                                                    Może i cięzką, ale zato fascynującą
                                                    ja chce tak jeszcze raz :)))
                                                    ale najpierw nogi muszą dojść do siebie
                                                    miasto nocą jezt innym miastem:)
                                                    już odreagowałem teraz sie relaksuje:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 18.10.04, 22:44
                                                    w chatce miło się wypoczywa :))
                                                    jest kominek, w którym tańczą płomienie ognia,
                                                    przy nich można się ogrzać,
                                                    i posilic poczęstunkiem oraz trunkiem ;))
                                                    potem miła kapiel i sen,
                                                    a jak nózki odoczną to będa mogły
                                                    dalej dreptac w eskapadzie,
                                                    czy w świat dzikiej natury, czy też miasta,
                                                    które bywa nocą ciche i świetliste :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 18.10.04, 22:49
                                                    Przyjemny taki wypoczynek,
                                                    dopiero dziś doszedłem do siebie:)
                                                    przyjemny ten płomien,
                                                    a jakie pyszne to jadło,
                                                    trunki też nie powiem:)
                                                    kąpiel zdecydowanie wskazana:)
                                                    Miasto nocą muszę przyznać
                                                    zupełnie inaczej wygląda:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 18.10.04, 23:04
                                                    niedziwie sie Wariatowi,
                                                    po takiej wedrówce trzeba dobrze wypoczać ;))
                                                    tak, kapiel w dużej pianie i chlapanie ;))
                                                    bo to nocy jest czar, gdy na miasto
                                                    rzuca ona swój urok, tam światełka,
                                                    tam ludzi pogawędka, tam listek wiatr z ulicy
                                                    przewieje, miło sie po miescie wedruje,
                                                    nie ma takiego hałasu jak w dzień ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 18.10.04, 23:09
                                                    święte sowłowa:)
                                                    urok i czar to podstawa
                                                    szczegolnie gdy wędrówka wiedzie przez
                                                    parki i ciche oraz puste rejony:)
                                                    jedynie nużki bolały aż dziw bierze:)
                                                    zaraz chyba tak postąpię
                                                    i zażyję kąpieli,
                                                    a w weekend bede zażywał co innego :)))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 18.10.04, 23:18
                                                    parki to bardzo piekne miejsca,
                                                    szum waitru, taniec lisci :))
                                                    tylko czasem trzeba być nieco
                                                    ostrożnym, w tych ciemnych zaukach ;))
                                                    kapiel i wodne masaże na nózki,
                                                    a potem balasmik i sen milszy :))
                                                    a ja zyczę miłego weekendu :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 18.10.04, 23:30
                                                    dla tego po zaułkach nie chodzi sie samemu:)
                                                    oj przyda sie ciepla kąpiel na bolące nózki
                                                    najpierw trzeb dożyć do tego weekendu:)
                                                    a teraz wybaczysz mam nadzieje
                                                    ale sie oddale do łazieneczki:)))
                                                    Buziaczek na milszy sen:)*
                                                  • figa76 Re: marzyłam 18.10.04, 23:37
                                                    dzieki za miłego buziaczka,
                                                    i sen odrazu milszy :)*
                                                    Dobranoc....
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 20.10.04, 20:22
                                                    cieszę sie że sen był milszy
                                                    ja też spałem przyjemnie.
                                                    a teraz buziaczek :)*
                                                    mam nadzieje że wynagrodzi ci on
                                                    moje zachowanie typowego samca
                                                    idę do znajomego na mecz i browarek,
                                                    wypiję twoje zdrówko:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 20.10.04, 23:05
                                                    dzięki za :* oraz toaścik :))
                                                    oczywiście życzę sympatycznej i przedniej zabawy,
                                                    napewno mecz będzie emocjonujący,
                                                    a wynik zadawalający, ciekawe
                                                    kto wygra? niestety nie znam się
                                                    na piłce nożnej, ale zdaje sie, ze graja dziś
                                                    mocne drużyny ;))

• wariat78 Re: marzyłam 23.10.04, 20:19
                                                    zabawa by ła dobra,
                                                    piwa w sam raz
                                                    zaś meczyk nawet nawet:)
                                                    ja tam nie wiem czy sie znasz
                                                    ale musze stwierdzić ze coś taam
                                                    wiesz i nie jesteś w tm zielona:)
                                                    ps.wiem dawno sie nie odzywałem
                                                    wybaczysz ;)
                                                    buźka:)*
                                                  • figa76 Re: marzyłam 24.10.04, 03:01
                                                    oh.. tu czas płynie inaczej
                                                    w rozmowach w przestrzeni ;))
                                                    <zawstydzona> dzięki za :*
                                                    hihi powiedzmy blado zielona,
                                                    są ligi i tabele, a to juz
                                                    wyższa szkoła jazdy dobrego kibica :)
                                                    miło, że Wariat się dobrze bawił :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 24.10.04, 10:06
                                                    możliwe że spotykamy
                                                    czasem dziury
                                                    czaso-przestrzenne:)
                                                    widze że Figa zabalowała:)
                                                    ale ja nie miałem zamiaru
                                                    cie zawstydzić,
                                                    jakie piękne rumieńce
                                                    wyskoczyły ci na policzkach
                                                    z tego powodu:)
                                                    ale najważniejsze ze wiesz
                                                    oc o w tym chodzi kopaniu:)
                                                    Mam nadzieje ze nie masz dziś kacyka:)
                                                    buźka:)*
                                                  • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 00:13
                                                    tia balowała, zasiedziała u znajomych,
                                                    <tuptup> i dreptała, a Wariat ma racje
                                                    kacyka nie ma, unikam %, niekiedy okazjonalnie :)
                                                    tak, <trzepocze rzęsami> się rumienie hihi ;)
                                                    w piłce noznej, jest piłka, 2 bramki, sedziowie,
                                                    druzyny, i zaczyna się gra, kto więcej goli
                                                    strzeli, bo o to chodzi w kopaniu,
                                                    prawda. hmm...dalej kto wygrywa, wyzej w tabeli,
                                                    by zostac mistrzem ligi? sport ciekawy, lecz czy
                                                    nie męczacy dla piłkarzy, bo 2 połowy po 45 min.,
                                                    a czesem dogrywka, jak duzo goli, to mecz ciekawy ;))
                                                    dzieki :*, wzajemnie hihihi
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 18:18
                                                    ooo impreza bez % ;)
                                                    uufff dobrze że przetałaś
                                                    już trzepać rzęskami,
                                                    bo jeszcze chwila
                                                    i zaschło by mi w gardle
                                                    i nie wiedzał bym co powiedzieć
                                                    czasmi sie peszę:)))
                                                    o kurcze Figusia widze
                                                    nawet zna sie na przepisach,
                                                    dużo goli to bardzo dobry meczyk:)
                                                    :)***
                                                    miłego tygodnia ha ha
                                                  • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 20:06
                                                    ooooo jak sie czasem przecholuje,
                                                    to sie trzeba wstrzymać od % mocnych,
                                                    ale piwko jest oki ;))
                                                    czasami musze nimi trzepać, bo są za długie ;)
                                                    tak Wariacik mysli, dzięki,
                                                    moze zostane kiedy sędzią na meczu hihihi ;)
                                                    dzieki za :**
                                                    wzajemnie miłego tygodnia słoneczka życze
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 20:28
                                                    piwko dobr ale z nim tez trzeba uważać:)
                                                    tylko nie trzepocz mi nimi za często bo sie
                                                    zaurocze i co wtedy bedzie???
                                                    zaprosił bym cie wtedy na jakiś spacerek
                                                    lub gdzieś indziej
                                                    tylko daleko:(
                                                    a słoneczko sie przyda bedzie nam
                                                    przyswiecać ii nastrój poprawiać
                                                    :)**
                                                  • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 20:53
                                                    tak, piwko za to ma mało %,
                                                    dla mnie w sam raz ma smak :))
                                                    postaram sie już nimi tak
                                                    nie trzepotać, choc czasem miło,
                                                    że nie moge się oprzeć hihi :)
                                                    a spacerek na pewno byłby przyjemny,
                                                    jak w marzeniach, ale wiem, ze daleko :(
                                                    słoneczko swych promieni naświetli,
                                                    nastrój weselszy nada fajnej wędrówce :*
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 21:07
                                                    tylko ze jedno piwko, 2, 3, 4....
                                                    a potem rano kacyk tez moze zaatakować:)
                                                    wiadomo kobieca natura sie odzywa,
                                                    bo wy kobietki już tak macie
                                                    że lubicie uwodzić płeć brzytszą ;D
                                                    też tak przypuszczam że byloby miło
                                                    i przyjemnie szczegulnie w tk miły towrzystwie:)
                                                    miejmy nadzieje ze słoneczko jeszcze nam troche
                                                    poświeci :**
                                                  • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 21:36
                                                    tak, dlatego napisałam,
                                                    że staram się unikać, bo kacyk
                                                    niedobry daje ból głowy i brzuszek
                                                    boli, działenie % hihihih ;))
                                                    tak natura potrafi czasem zawirować,
                                                    hihihi, tia ta nasza broń hmmm...
                                                    brzydsza eee nie, raczej twarda ;)))
                                                    tak, a słoneczko na pewno poświeci,
                                                    da ciepełka na zapas w wypadku deszczowych dni :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 23:44
                                                    szczegolnie gdy na
                                                    kacyku trzeba iść do pracy
                                                    wtydy to dopiero jest meksyk ;DDD
                                                    a wasza broń czasami
                                                    potrafi ładnie zadziałać
                                                    i czasami niestey też zranić,
                                                    chociaż my też nie jesteśmy
                                                    bez winy:)
                                                    trzeba naładować akumulatorki
                                                    przed zimowymi szarówkami:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 26.10.04, 01:01
                                                    oj...istna tequilla ;D
                                                    tak, smutne niekiedy, gdy
                                                    ludzie rania sie nawzajem :(
                                                    jasne podładować, bo później
                                                    przyjdzie szaro, buro, zimno
                                                    ach...ale jeszcze troszke bedzie
                                                    'tyle słońca w całym mieście',
                                                    więc się podgrzejemy hahaha ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 26.10.04, 15:52
                                                    nie powiem
                                                    tequile też lubie
                                                    fajnie miesza w główce he he:)
                                                    no niestety ale
                                                    uśmiechnij sie
                                                    nie lube jk kto sie smuci:)
                                                    "niewidziałaś tego jeszce"
                                                    a na zimowe dni bedzie to w sam raz
                                                    chyba ze długa zima w tedy lipa:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 26.10.04, 18:15
                                                    tia, a ja sie wszytko % wymiesza
                                                    to dopiero szał w główce,
                                                    ale ciekawie jest ;)
                                                    usmiecham sie szeroko o :))))))
                                                    a Wariacik fajna sygnaturke wstawił sobie :)
                                                    "ooo popatrz", tak
                                                    ale sniegu może napada,
                                                    lipa z miodem :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 26.10.04, 23:56
                                                    po takim mieszaniu
                                                    to rano człowieka
                                                    dopada kac morderca
                                                    i wtedy jedynie może
                                                    pomóc klin lub
                                                    dobry i wypróbowany
                                                    inny sposób np.
                                                    kawa z cytryną:)
                                                    dziekuje:)
                                                    od tego są sygnaturki
                                                    jakoś jeszce nie trafiłem
                                                    na coś co by mnie zabiło:)
                                                    i bedziem sie rzucać śniezkami hi hi
                                                    lub ciepłe mleczko z miodem
                                                    pite przed kominkiem
                                                    w miłym towarzystwie:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 27.10.04, 14:06
                                                    kawa z cytryną hmm, ale filtrowana? ;))
                                                    tego kaca to trudno czasem znieść,
                                                    huczy w głowie, i wiruje ;)))
                                                    i bardzo dobrze, że wariacik,
                                                    na nic nie natrafił zabijajacego :)
                                                    tak, tak, śnieżkami, tylko
                                                    nie mocno, bo trza uważac na siniaki ;))
                                                    mmmmleczko cieplutkie, ach....
                                                    kominek, płomyki, cieplutko i miło :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 27.10.04, 16:17
                                                    może być też rozpuszczalna:)
                                                    taki kac to i cały dzień
                                                    potrafi trzymać:)
                                                    a poniewierającego tak:)
                                                    nawet bymnieśmiał myśleć
                                                    o zrobieniu ci śnieżkami krzywdy:)
                                                    fajnie sobie tak pomarzyć o mlecku
                                                    i kominku :)))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 27.10.04, 21:00
                                                    acha, bo w takiej z fusami
                                                    to ta cytrynka nie bardzo :))
                                                    oj trzyma człowieka ten kacyk
                                                    w niemocy przez dzionek cały ;))
                                                    oj, ja wiem, że nie, to ja
                                                    musialabym rzucac nie celnie :))
                                                    tak, pomarzyc, a w kominku pieknie sie pali
                                                    do tego jakieś ksiazeczki ciekawe
                                                    lub filmiki :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 28.10.04, 20:55
                                                    zgadza sie
                                                    potem człowiek robił by za
                                                    muszke plujke:)
                                                    a i tak na kaca
                                                    to najlepsza jest praca ;DDDDD
                                                    dzisiaj to przetestowałem
                                                    jak rano wstawałem to byłem
                                                    jeszcze wczorajszy:)))
                                                    nie wierze Zmorka chce
                                                    mi zrobić krzywde
                                                    nieładnie ;(
                                                    ale przy kominku to jakiś
                                                    dobry film, a nie jakaś tam sznira:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 29.10.04, 14:37
                                                    tak oraz uczucie muchy na szybie ;)
                                                    bo Wariacki szaleńczo balował, zatem
                                                    się zwczorajszował hihihi ;)))))
                                                    oj tam zaraz krzywde, śniegiem by troszke
                                                    wariacika obsypała, takim puszkiem ;))
                                                    dobry, taki sensacyjny, co przygód wiele,
                                                    i nie znany koniec końca, albo thriller,
                                                    ja sie lubie bac ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.10.04, 21:52
                                                    oj zabalaował, zabalował,
                                                    troche przesadziłem tym razem:)))
                                                    w takim razie to co innego,
                                                    a ja ciebie zaraz w ten puszek
                                                    przewróce i poobracam,
                                                    będziesz robiła za bawałwanka :)))
                                                    ale do filmu gdzie człowiek sie
                                                    boi potrzeba kogoś obok
                                                    aby nie ostać zawału gdy robi sie
                                                    przeciąg i zaczynają skrzypieć drzwi:))))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.10.04, 01:15
                                                    fajne te zabawy w śniegu,
                                                    hihihi, ale ze mnie fajowy bałwanek,
                                                    a marchewke proszę zamiast noska,
                                                    i miotełkę z gałązki ;))
                                                    no tak miło z kimś ogladać,
                                                    wtedy nie straszne skrzypiace
                                                    elementy i krzyki hihihi,
                                                    a sensacje też bywaja ciekawe,
                                                    choć te j.bondy to bywaja raczej
                                                    jak komedie śmieszne ;))
                                                    mleczko z miodem, a potem pomieszane
                                                    sny się śnią hihihi ;))

• wariat78 Re: marzyłam 30.10.04, 21:08
                                                    proszę marcheweczka
                                                    i miotełka:)
                                                    zaraz musze cie otrzepać
                                                    z tego sniegu bo jeszcze
                                                    mi sie przeziębisz
                                                    i bede mia;l wtedy wyzuty sumienia:(
                                                    że ci krzywde zrobiłem
                                                    bondy masz racje jako komedie są dobre:)
                                                    a tak z ciekawości jaki gatunek ty preferujesz
                                                    wiem ciekawość to pierwszy ....
                                                    pomieszane sny mogą być jeśli są
                                                    przyjemne i miłe:)))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 31.10.04, 00:27
                                                    dzięki, oki, wiec Wariacik otrzepie :)
                                                    jeszcze poproszę o ciepła herbatke,
                                                    z cytrynka na rozgrzanie, w tej chatce
                                                    przy kominku sobie wypije :)
                                                    jakie ja filmy preferuje hmmm.. niech sobie przypomnę,
                                                    różne, dziś np spoglądałam na g.clooneya z jlo hihihi,
                                                    poza tym lubie podróżnicze (różne zakatki na naszym globie)
                                                    np national geografic, interesuja mnie też przyrodnicze,
                                                    lubie też horrory, potem sensacyjne np z DeNiro, o i z S. Stone,
                                                    cóz może niekiedy psychologiczne, to zalezy od nastroju,
                                                    ostatnio śmieszy mnie Shreck, lubie komedie wesołe,
                                                    o i fantastyczne a'la Star treck, wiem zaraz sobie Wariat pomyśli,
                                                    i z O. Grunerem 'automatic'.....tyle sobie przypomniałam.
                                                    tia pomieszane, nie lubie jak mi sie straszne śnia sny, ale co tam
                                                    dzis życze dobrej nocy i milych snów :)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 01.11.04, 21:25
                                                    już Figunia otrzepana:)
                                                    a herbatka ma być z prądem?
                                                    ogzejemy sie prz kominku
                                                    coś nam one do gustu przypadły:)
                                                    czyli widze że Zmorka nie ma jakiegoś
                                                    sprecyzowanego gusta,
                                                    lecz ogląd filmy dobre fajne i ciekawe:)
                                                    Sny były przyjemne dziękuje:)
                                                    mam nadzieje ze ty też przyjemnie spałaś?
                                                  • figa76 Re: marzyłam 02.11.04, 13:47
                                                    dzięki, herbatka hmm...
                                                    jasne, że z pradem, ostatnio
                                                    przepaliły sie mi obwody,
                                                    to moze się troche podładuje hihihi ;)))
                                                    dzieki, Zmorka sie doszkalała nawet w horrorach,
                                                    aby lepiej wypaśc w hallowing hihihi ;))
                                                    ale te niektóre usa filmy sa naciagane,
                                                    a polskie produkcje kopiowane w sensie tematycznym,
                                                    podobne np ekstradycja, czy sfora,
                                                    ale ostatnio ciakwe wydaje sie mi fala zbrodni :)
                                                    dzieki, spałam jak suseł, mocno hihihi ;))
                                                    dzis mogę liście zagrabic dookoła chatki :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 02.11.04, 19:57
                                                    tylko musze uważać
                                                    aby tego prądu
                                                    nie było za dużo
                                                    bo jeszcze ci sie
                                                    dodatkowo bezpieczniki wypałą
                                                    i bede musiał cie nieść
                                                    bądź reanimować
                                                    przy pomocy jajeczniczki:)))
                                                    I jak wypado doszkalanie?
                                                    ale i tak polskich komedi
                                                    nic nie jest w stanie przebić haha:)
                                                    dobrze to ja ci pomogę w grabieniu,
                                                    abys nieczuła sie osamotniona:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 02.11.04, 23:56
                                                    yhy...mało mało volt,
                                                    bo nie mam zapasowych bezpieczników
                                                    ze sobą, a tu na pagórkach o nie trudno hihi ;)
                                                    zmorka wystraszyła, haha, ale ptaka
                                                    noca z parapetu za oknem ;)
                                                    a fakt komedie polskie sa nie do pobicia,
                                                    ale nie powiem jakie bo ich duzo jest
                                                    w filmotece ;)
                                                    teraz sobie odpoczniemy,
                                                    spalimy liscie i inne suche gałązki :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 03.11.04, 16:46
                                                    dobrze herbatka
                                                    z optymalnym prądem
                                                    prosze :)
                                                    odwazna ze zmorki dziwczyna
                                                    w takim razie:)
                                                    niektóre z nich człowiek
                                                    widział po 10 razy
                                                    i nadal sie śmieje
                                                    widząc je:)))
                                                    robimy ognisko z liści
                                                    tylko że z niego bedzie
                                                    wiecej dymu niż ognia
                                                    będzie zasłona dymna
                                                    tak żeby nikt nas nie widział:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 04.11.04, 18:07
                                                    tak, polskie komedie sa oki :)
                                                    mam nadzieje, że suche sa te liscie,
                                                    bo żebym sie nie zdusiła w duzej ilosci
                                                    dymu, acha nic nie widać w tym dymie hihihi ;)
                                                    a potem gałęzie tez polamiemy,
                                                    co by ognia troszke było,
                                                    o mozemy posmazyć kiełbaski,
                                                    z chlebkiem podjemy :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 07.11.04, 17:41
                                                    Są dobre na doła:)
                                                    i dobrze że nic nie widać,
                                                    czasami tzeba sie ukryć
                                                    przed spojzeniami innych:)
                                                    możemy spróbować,
                                                    najwyzej bedą wędzone:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 08.11.04, 20:22
                                                    smaczne te kiełbaski,
                                                    to wrócimy do chatki,
                                                    poogladamy jakąś komedyjke
                                                    i sie pośmiejemy hihihih :))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 10.11.04, 00:22
                                                    a na deser mam
                                                    po słodkim pączuszku
                                                    ooo a czemuż to
                                                    Zmorka ma doła?
                                                  • figa76 Re: marzyłam 10.11.04, 14:29
                                                    hahahahahahaha
                                                    ale wesoła komedyjka,
                                                    mniam pyszne pączki z avokado,
                                                    a zemem mmmm, a dołki
                                                    takie tam małe,
                                                    Zmorka ma, mało słoneczka było :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 10.11.04, 17:04
                                                    a później może jakiś
                                                    horrorek i na zakończenie
                                                    maratonu filmowego
                                                    znowu komedyjke:)
                                                    a do pączuszków dobre jest mleczko
                                                    mam nadzieje ze naprawde małe
                                                    masz te dołki i tylko
                                                    z powodu słoneczka:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 11.11.04, 13:50
                                                    świetny maraton filmowy,
                                                    mleczko pychota z pączkami :)
                                                    tak słoneczka znów dziś nie ma
                                                    choć jasno, moze jutro będzie,
                                                    ale przynajmniej nie pada deszcz :)
                                                    potem mozna pospacerowac, po lisciach
                                                    bo niedługo snieg spadnie i nic
                                                    z roslin nie bedzie widac ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 13.11.04, 00:52
                                                    po takim pączuszku
                                                    z dobrym mleczkiem
                                                    to sen potem miły i przyjemny:)
                                                    zagadza sie mgliście,
                                                    mokro, jesiennie
                                                    ale my sie nie damy
                                                    i paskudną pogode
                                                    przetrzymamy:)
                                                    jak spadnie śnieg to
                                                    też bedzie miło
                                                    pójdziemy na sanki:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 15.11.04, 00:00
                                                    tak, przetrzymać trzeba,
                                                    a śniegi podobno juz niedługo,
                                                    wspominano o pierwszych opadach,
                                                    więc zjazdy będa na sankach yupi ;-))

już oczka się leciutko zamykają,
                                                    aaaaa......Dobranoc, bo już księżyc świeci :)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 17.11.04, 20:48
                                                    szczegulnie teraz
                                                    gdy jest typowo
                                                    listopadowa pogoda :(
                                                    a potem przyjdzie zima
                                                    i przykryje wszystko
                                                    białym korzuszkiem
                                                    i bedzie sie bawić na śniegu ;)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 22.11.04, 22:56
                                                    a ja siedze i czyszcze sanki,
                                                    swieca nasmaruje płogi,
                                                    beda lepiej sie ślizgały,
                                                    i bedziemy zjeżdżac z 'górki na pazórki'
                                                    hej, hej, hej, a echo poniesie nasz smiech
                                                    wesoły daleko w pagóki,
                                                    bo widziałam jak snieżek biały napadał ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 22.11.04, 23:30
                                                    jejciu jak fajnie
                                                    idziemy na sanki
                                                    już nie moge sie doczekać :)))
                                                    a później ulepimy bałwana
                                                    zaś po powrocie zrobimy dla
                                                    ptaszków karmnik i
                                                    wywiecimy słoninke dla sikorek:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 23.11.04, 13:45
                                                    yupi....yupi....
                                                    z górki sankami hej ;-)
                                                    hej, hej...........

potem lepienie bałwanka ;-)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 23.11.04, 18:01
                                                    UWAGA skręcamy
                                                    bo na dzrzewo sie wbijemy:)
                                                    uważaj żebym z ciebie nie zrobił bałwanka:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 24.11.04, 14:18
                                                    szuuuuuu.....sanki szybko zjażdżaja,
                                                    ooo ale krzaków nas zachacza...;-))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 24.11.04, 14:19
                                                    o mały włos na drzewie hahahaha,
                                                    a bałwana mozna zrobic, gdzieś
                                                    sie znajda wegielki po ognisku,
                                                    i marchewka na nosek ;-)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.11.04, 00:05
                                                    ufff udało sie
                                                    w ostatniej chwili,
                                                    następnym razem musimy bardziej uażać:))
                                                    a z bałwankiem musimy niestey
                                                    poczekać jeszcze jakiś czas
                                                    bo złe gnomy śnieg zabrały:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.11.04, 13:02
                                                    no to poczekamy :))
                                                    haha gnomy lubia robic
                                                    psikusy, chowaja sie wrózne katy
                                                    ziemi....tymczasem mozna sanki
                                                    przygotowac na nastepne przejażdżki,
                                                    gdy spadnie snieg ;)
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 19.12.04, 00:21
                                                    czekamy , czekamy,
                                                    a śniegu wciąż nie ma:)
                                                    polakierować i nasmarować płozy:)
                                                    i saneczki jak nowe:)
    • malinka48 Re: marzyłam 03.10.04, 14:28
      Tak bywa i szukamy dalej,jak potrafimy
      • Gość: Mka Re: marzyłam IP: *.veo.pl 03.10.04, 15:36
        Albo nie potrafimy, i umieramy każdego dnia troszeczkę, każdego bardziej, aż do celu
    • figa76 Re: marzyłam 20.10.04, 01:43
      w parku noca pieknie gwaizdy migocą,
      i spacer staje przyjemny, drepcząc ściezka
      szuraja mokre liście, w oddali widac
      małą ławeczke, na której przysiadając wsłuchać
      się w ciszę nocnych marzeń........:)

'Jesienny sen'
      Zawiał wiatr
      tchnął życie,
      w martwy uśmiech drzew,
      w paletę barwnych snów,
      które rozmył deszcz.
      Liście zaszeleściły jak
      skrzydła białych aniołów,
      wirują w tańcu
      niczym zaplątane latawce.
      Zapach pigwy ukołysał do snu
      zziębnięte kasztany,
      na niebie rozlał się mroczny atrament.
      Noc okryła latarnie kocem,
      obudził się księżyc-
      jesień zamknęła oczy.
      autor: S. Kiertowicz
      • wariat78 Re: marzyłam 20.10.04, 20:24
        Pryjemny oraz tajemniczy
        gdyż nie wiemy czego sie spodziewać
        a cisz jest bardzo malownicza
        i twórcza:)

Sliczny wierszyk zamieściłas
        wsam raz na dziś:)
        • figa76 Re: marzyłam 20.10.04, 23:11
          tak, a niespodzianki lubią robić
          małe wiewióreczki, o...jedna się wdrapała
          na ramię moze jakies orzeszki by chciała ;))
          cisza równięż można niekiedy miło sie rozkoszować :)

a wierszyk na mocny hihihi sen :))
          • wariat78 Re: marzyłam 23.10.04, 20:21
            tylko trzeba uważać
            zeby nie dostać od niej
            wścieklizny w prezencie:)
            "między cisza a ciszą słowa sie kolyszą"
            wkońcu toche wolnego
            można odpocząć:)
            • figa76 Re: marzyłam 24.10.04, 03:05
              a wiewióreczka zeskoczyła,
              bo rzuciłam jej orzeszki,
              i uciekła :))
              ooo...a tam staw widac,
              i pomościk, mozna posiedzieć,
              odpocząc, posłuchać szumu
              trzcin i tataraku :))
              • wariat78 Re: marzyłam 24.10.04, 10:08
                jakaś strachliwa ona
                ...oraz może żabki
                dadzą nam koncert,
                a poźniej miła dzamka:)
                • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 00:18
                  tak Wariat ma racje jak pisał
                  "między cisza a ciszą słowa sie kolyszą",
                  wiec, cały koncercik nocny, cichutki,
                  milutki nas ukołysze do milutkiej drzemki :)
                  a później dalej pospacerujemy
                  może po pieknym parku :)))
                  • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 18:14
                    drzemka była miła
                    i przyjemna, pobótka też,
                    lecz potem świadomość,
                    że nowy tydzień i do piątku
                    tak daleko już mniej radośnie:)
                    ale bede twardy i nie poddam sie:)
                    spacerek po parku
                    podczas pieknej jesieni
                    to miła perspektywa:)
                    • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 20:13
                      cięsze się, że Wariacik przyjemny miał sen :)
                      zmora czasem lunatykuje, potem nie wiadomo
                      gdzie się budzi, z szklanymi oczami ;)))
                      nie sie wariat nie poddaje tygodniowi,
                      dni coraz krótsze szybko zleci :))
                      tak spacerki mile dalsze po parku,
                      ale ja czasem wole wzgórza, zagajniki,
                      grzybki mozna znaleźć,
                      tia jęsiennymi liścmi rzucać ;))
                      • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 20:52
                        dziekuje przyjemnie sie spało:)
                        oj Zmoro uważaj bo zrobisz sobie kiedyś
                        krzywde a tego by nikt nie chciał:)
                        tia pochodzić sobie po górkach pagórkach:
                        i poganiać sie lesie szeleszcząc liśćmi:)))
                        spotkac jakiegoś jeż i dac mu jabłuszko:)
                        • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 21:00
                          wiem, wiem, musze być ostrozna,
                          bo jak gdzieś stapnę to i śliwke zaliczę,
                          choć lubie fiolety hihihi ;))
                          troszke poszaleć z kolorowymi liśćmi,
                          tak i jezyk zadowolony :)
                          a ptem usiaść pod drzewm, albo
                          wdrapać sie na gałązkę i pooladać piękne widoki,
                          i moze znó spotkać szalona wiewiórke ;))
                          • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 21:14
                            może i lubisz fiolety,
                            ale zapewne nie takie
                            pod oczętami z pięknymi rzęsami:)
                            tak usiąść i popatrzeć na
                            piekne kolorowe liście
                            opadające z drzew:)
                            a szalona wiewiórka
                            chyba zostanie naszym dyżurnym zwiezątkiem,
                            ja jak przystaó na wariata powinienem
                            sie z nia dogadać:)
                            • figa76 Re: marzyłam 25.10.04, 21:43
                              yhy..nie pod oczkami, moze
                              raczej delikatne na poweikach ;)))
                              oj..jakbym miała talent to bym
                              namalowała te śliczne widoki :))
                              to ta sama wiewióreczka, ze wzgórza,
                              taka spryciula, na pewno nie ma wścieklizny,
                              dam jej orzeszki, ale ma piękny rudy ogon :)
                              o kasztany, ciekawe czy jadalne hihi ;)))
                              • wariat78 Re: marzyłam 25.10.04, 23:41
                                delikatny makijazyk
                                ładna fryzurka
                                oraz sukienecka
                                i figusia każdemu
                                zawruci w głowie:)
                                porozmawiałem z nią
                                chwile ona za nami podąża
                                bo nas poubiła:)
                                a wiesz że wiewióreczki
                                jadają tez kasztanki:)
                                • figa76 Re: marzyłam 26.10.04, 01:09
                                  ach... kwiat we włosach,
                                  sukienka pełna falbanek.....
                                  <stepowanie>, <szelest sukienki>
                                  i tańczy flamenco w takt muzyki ;))
                                  fajnie, że nas polubiła,
                                  a tego nie wiedziałam, że lubia kasztanki :))
                                  sobie także zgrillujemy,
                                  i powedrujemy dalej scięzka ;))
                                  • wariat78 Re: marzyłam 26.10.04, 15:57
                                    "...potargał wiatr"
                                    ooo czyżbyś lubiła flamenco???
                                    a traz pytanko jak ją nazwiamy?
                                    tylko że dlanas to muszą
                                    być kasztanki jadlne
                                    a ona może zwyłe jesć:)
                                    tym razem ty robisz za przewodnika:)
                                    • figa76 Re: marzyłam 26.10.04, 18:25
                                      ooo.. tak zawiał, musze
                                      szybciutko rozczesać te kołduny,
                                      poplątały sie w miłym tańcu naewt falbany ;))
                                      tak sie zastanawiam, jak wiewióreczce
                                      dac imię, może 'Kita'....
                                      to moze pospacerujemy, dalej
                                      ścieżka, wśród liści, o
                                      a tam z daleka widze znów jakieś pagórki,
                                      o i piekne konie w galopie ;))
                                      • wariat78 Re: marzyłam 26.10.04, 23:52
                                        ślicznie tańczysz szkoda że ja tak nie umiem:(
                                        bardziej chyba bedzie pasowało Kitka:)
                                        no to ruszamy na dalszą część spaceru
                                        dobra podązam twoim śladem
                                        a konie przepięknie galupują:)
                                        • figa76 Re: marzyłam 27.10.04, 14:10
                                          oj.. niech Wariacik sie nie smuci,
                                          zakrece nim w jedna i w druga strone,
                                          oooooo i juz umie ;))
                                          moje slady sa bardzo ciekawe,
                                          takie jak u sarny hihi,
                                          pójdziemy pod górke pagórka,
                                          zmęczymy sie troszkę,
                                          a potem odpoczniemy w słoneczka
                                          promieniach :))
                                          • wariat78 Re: marzyłam 27.10.04, 16:15
                                            dobrze pstaram sie,
                                            przyjemnie sie tańczy z Figunią:)
                                            a czemu jak u sarenki??
                                            dobra troche wysiłku nam nie zaszkodzi hi hi
                                            tylko ze słoneczko juz sobie poszło
                                            teaz mrzawka buuu:)
                                            • figa76 Re: marzyłam 27.10.04, 21:04
                                              mówiłam trzeba się kręcić,
                                              i nózkami, do boku, do przodu,
                                              w lewo i w prawo, a potem
                                              niekiedy wychodzi nawet mambo :))
                                              oj żartowałam, bo tak czasem
                                              sobie podskakuje podczas spaceru ;)))
                                              wiem, wiem, wieczorem zawsze mrzawka
                                              nadchodzi, ale jutro nowy dzień,
                                              i sloneczko chyba zbudzi sie,
                                              jak nie to trzeba bedzie zatrabic ;)))
                                              • wariat78 Re: marzyłam 28.10.04, 21:13
                                                Tak dobrze pani nauczyciel???
                                                oj prawie sie wywruciłem podczas piruetu:)
                                                a na spacerku troche luzu
                                                jest potrzebne:)
                                                zgadza sie dzisiaj nawet
                                                na chwile wyszło słoneczko
                                                i odrazu chumorek weselszy:))))
                                                syreną przeciw mgielną:)
                                                • figa76 Re: marzyłam 29.10.04, 14:41
                                                  oooo moze śliskie buciki ;)
                                                  oki, starczy tańczenia,
                                                  bo sie Wariatowi bardziej
                                                  w głowie bedzie krecić :)))
                                                  a u mnie 'znowu pada',
                                                  chlapa, błotko, i mokro :(
                                                  ale nic miło sie spaceruje,
                                                  tutaj słoneczko zawsze świeci,
                                                  a Kitka idzie z nami, wesoło
                                                  kica, i orzeszki wcina rudzina ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 29.10.04, 22:21
                                                    dziękuje za lekcje
                                                    kiedy następna ???
                                                    już doszedłem do siebie
                                                    w główce spokój,
                                                    buu to wspólczuje
                                                    to gdzie nad morzem
                                                    taka paskuna pogoda???
                                                    uśmiechnij sie
                                                    jeszcze nieraz słoneczko zaświeci :)))
                                                    fajna ta nasza
                                                    dyżurna wieióreczka :)))
                                                  • figa76 Re: marzyłam 30.10.04, 01:21
                                                    jaka tam lekcja taneczna, takie wirowanie,
                                                    balansowanie małe hihihi, moze jak odpoczniemy ;))
                                                    miło słyszeć, że Wariatowi się juz w główce nie kręci:)
                                                    tak była paskudna pogoda, nad morzem,
                                                    na północy przy zatoce, ale słonko musi
                                                    czasem też odpocząć, ale zaświeci na pewno :))
                                                    tak, i duzurna z nami zawędrowała na szczyt pagórka,
                                                    teraz możemy odpocząc, posłuchac spiewu ptaków, szumu wiatru,
                                                    rozpalic może ognisko, kiełbaski usmażyc ;)))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 30.10.04, 21:27
                                                    Małe blansowanie miła rzecz:)))
                                                    już przeszło i narazie nie bedzie powtorek:)
                                                    mam nadzieje że pogoda dzisiaj przy sobocie
                                                    była juz lepsza u mnie było
                                                    ciepło i przyjemnie:)
                                                    gdańska zatoka???
                                                    zaświeci jeszcze nie raz nie dwa:)
                                                    o już sikoreczki sie pojawiły
                                                    i mił zaświergoliły:)
                                                    ognisko i kiełbaski
                                                    oraz dobre zimne piwo
                                                    to co tygryski uwielbiają:)
                                                  • figa76 Re: marzyłam 31.10.04, 00:34
                                                    to Wariat miał wspaniale z taką
                                                    pogodą słoneczna :))
                                                    tak, zatoka gdańska, 3miasto,
                                                    u mnie dziś byla mgła i nic nie było widać
                                                    ale zaczekam na to słońce jak przyjdzie ;)))
                                                    podoba mie się na tym szczycie,
                                                    miło i przyjemnie, aaa kiełbaski
                                                    smaczne do nich smak piwa z pianka,
                                                    a Wariacik jak tygrysek hihihi fajnie :))
                                                    dla Kitki podrzucam orzeszki co sobie podje z nami:)
                                                    a potem dalej pospacerujemy ;))
                                                  • wariat78 Re: marzyłam 31.10.04, 01:13
                                                    zgadza sie
                                                    szczegulnie gdy sie było
                                                    na dzialeczce
                                                    porobić jesienne porządki
                                                    poprozsze słoneczko
                                                    może poświeci u ciebie:)
                                                    jesłi mgła to potrzeba
                                                    syreny przeciw mgielnej:)
                                                    tak jak tygrysek
                                                    czasami lubi pobrykać:)
                                                    tym razem gdzie pójdziemy,
                                                    może do tego starego zamczyska
                                                    które stoi tam w oddali majestatycznie :)
  • figa76 Re: marzyłam 31.10.04, 01:02
    tak, na działce przyjemnie popracowac,
    jak słoneczko przyświeca, fakt :))
    dzieki Wariatowi za dobre chceci,
    ona tak wolno spaceruje, wiec moze do mnie dojdzie,
    i rozgoni ta mgiełkę , trabilam ale ona nic a nic się
    nie schowała, cóż za uparta mgiełka ;)))
    yhy, tak ekstra, do zamczyska, podoba mi sie
    ten pomysł, moze tam jakie ciekawe sa komnaty,
    albo lochy, a i strych tez na pewno jest,
    ale bedzie co ogladac ;)
    • wariat78 Re: marzyłam 01.11.04, 21:20
      taki wysiłek
      na działeczce przy słoneczku
      czasami potrzebny:)
      i jak mgiełka poszła
      bo jeśli nie to trzeba
      poszukać jakiegoś innego sposobu:)
      może też jakiś skarb znajdziemy,
      mam nadzieje żę sie duchów nie boisz?
      • figa76 Re: marzyłam 02.11.04, 13:35
        mgiełka rozpłyneła się,
        a dziś pieknie przejaśniło sie,
        słoneczko jasno świeci,
        cieplutko i przyjemnie :))
        nie boje się, chyba, że jakis duch
        z zauka wyskoczy, oki,
        od czego zaczynamy zwiedzanie zamczyska,
        za brama, może od lochów ;)))
        • wariat78 Re: marzyłam 02.11.04, 19:48
          cieszę sie z tego powodu,
          Ze uciebie też w końcu
          slonecznie i miło:)
          jesli wyskoczy wtedy
          schowaj sie za mnie,
          a jakoś sobie z nim poradze
          mam taką nadzieje:)
          amoże od góry do dołu,
          czyli zaczynamy od baszt wież,
          zaś kończymy na lochacz:)
          • figa76 Re: marzyłam 02.11.04, 23:52
            dzieki, oby jak najdłużej było
            słonko, od razu weselej :)
            oki, schowam się za Wariata,
            a on bedzie wrazie co,
            pogromcą duchów jak
            w filmie "ghostbusters" hihi ;))
            oki, od wież na samej górze,
            zaczniemy ogladanie :)
            • wariat78 Re: marzyłam 03.11.04, 16:49
              Piękna pogoda
              jedynie z dnia na dzień
              coraz chlodniej,
              powinienem mieć
              gdzieś w zanadzu
              odstraszczacz duchów:)
              pewnie w tej
              mieszkała kiedyś
              księżniczka która
              czekała na swego księcia:)
              • figa76 Re: marzyłam 04.11.04, 18:02
                chłodno, chłodno, szaliczek
                i rekawiczki, opatulic sie bo grypka złapie ;))
                oj...tam jednego ducha widać, szybko
                buch go tym odstraszaczem,
                czuje cos pod noga jakas cegla sie kiwa,
                <trip, trip> oj stare te zamczysko ;)
                może i mieszkała kto wie,
                ale tu sa teraz jakies drzwi, to przez nie sie
                wychodzi z wiezy, aby byc na piętrach zamku :))
                • wariat78 Re: marzyłam 07.11.04, 17:47
                  oj pzy takiej pogodzie
                  tpo bardzo prawdopodobne,
                  profilaktycznie miałem zastrzyk
                  przeciwko temu paskudztwu:))
                  jakis odporny ten duch schowaj sie za mnie
                  ja spróbuje wymyślić coś na poczekaniu:))
                  w takim razie uwazaj żebyś sobie nóżki nie zwichneła
                  tylko czy sie doczekała???
                  żwiedzamy komntay, może w jakiejś bedzie
                  duże łoze z baldachimem:)
                  • figa76 Re: marzyłam 08.11.04, 20:20
                    oooooo jeszcze ten duch tutaj
                    tańczy, w swoim białym wdzianku,
                    i spiewa "..uuuuuu..." strasząc łańcuchami ;)))
                    ale długie te korytarze, ciemno trzeba pochodnie
                    zapalic, będzie jasniej, ale jak komnaty pootwerać,
                    jakies klucze chyba trzeba, a to maja strażnicy może ..;)))
                    • wariat78 Re: marzyłam 10.11.04, 00:38
                      on nas nie chce przestraszyć
                      on jest samotny i smutno mu
                      bo dawno nie iał okazzji z nikim porozmawiać,
                      może opowie nam historie tego zamku,
                      a do komnat dostaniemy sie tajemnymi przejściami,
                      które duch nam pokaże:)
                      a jak bedziemy zmęczeni to zrobimy sobie krótką drzemkę
                      • figa76 Re: marzyłam 10.11.04, 14:27
                        ojj smutne, wiec posłuchamy
                        ciekawych opowieści ducha,
                        bedzie wesoło, a potem sny z duchami
                        co nas będą ganiać po całym zamku ;))
                        • wariat78 Re: marzyłam 13.11.04, 00:57
                          wysłuchamy opowieści
                          duchowych to zrobi mu sie
                          lepiej jak nie bedzie sie czuł taki samotny,
                          sen z duchami to całkiem niezła opcja
                          może podczas tego snu
                          wyśnimy sobie droge do skarbu:)
                          śpij dobrze Zmorko:)
                          • figa76 Re: marzyłam 15.11.04, 00:03
                            dzieki, zmorka po cichutku zmyka.......
                            a duchowi juz lepiej, zdaje sie, że się uśmiecha,
                            i opowiada, gdzie widział mape schowana do skarbu,
                            chyba gdzieś w lochach, tzreba bedzie wziąść saperke
                            i poszukać,.........ale najpierw dobrze wyspać.....
                            dobranoc Wariatowi :)
                            • wariat78 Re: marzyłam 17.11.04, 20:51
                              udało sie nam
                              pomprawić mu chumor
                              i wyleczyć go z przygnębienia:)
                              dobra to jak sie obudzimy
                              pójdziemy szukać skarbu
                              na podstawie wskazuwek duszka,
                              wyspałaś się Figunio, bo ja tak:)
                              ale dzisiaj to jeszcze nie wiem czy sie wyśpie
                              • figa76 Re: marzyłam 22.11.04, 22:53
                                tak, wyspałam się choc bałam sie koszmarów
                                ze mi sie przyśnią w tym zamczysku, ale co tam
                                saperki mamy "za pazuchami", swiece i pochodnie,
                                sznurki i inne potrzebne akcesoria,
                                wiec ruszamy na poszukiwania wg wskazówek duszka ;)))
                                przyjemnuych snów zyczę i wyspania :)
                                • wariat78 Re: marzyłam 22.11.04, 23:33
                                  dobra komu w droge temu trampki
                                  idziemy szukać skarbu
                                  według mapy teraz skręcamy w lewo
                                  a potem w prawo,
                                  musimy uważać na półapki
                                  zostawione przed wiekami:)
                                  • figa76 Re: marzyłam 23.11.04, 13:47
                                    oki najpierw w lewo...
                                    ale ciemno...nic nie widac
                                    o jakieś rysunki na skałach...
                                    fajne ktoś tu był przed nami,
                                    coś namalował....oh coś poleciało
                                    jakas strzała, oo skała sie ruszyła
                                    szybko korytarzem trzeba uciekac
                                    bo nas zgniecie...dalej do korytarza ;-))
                                    • wariat78 Re: marzyłam 23.11.04, 18:03
                                      ...a teraz trzeba sie
                                      schować w ten zauaek
                                      żeby ta wielka kamienna kula
                                      sie po nas nie przetoczyła:)
                                      • figa76 Re: marzyłam 24.11.04, 14:16
                                        no to chilwe przeczekamy,
                                        ooo kula sie przesuwa głośny dzwięk..;-)
                                        teraz dalej w prawo mozemy iśc dalej ;-)
                                        • wariat78 Re: marzyłam 28.11.04, 23:55
                                          dobra w prawo droga wolna,
                                          teraz po schodach w dół,
                                          tam na ścianie jakieś
                                          znaki trzeba je rozszyfrowaać:)
                                          • figa76 Re: marzyłam 30.11.04, 13:04
                                            fajne znaki, takie tajemnicze...
                                            przypominaja litery Wigingów,
                                            moze tam gdzies sa skarby,
                                            o a w tym miejscu jakby wgłebienia,
                                            moze trzeba jakies małe kamyki dopasowac,
                                            by sie otworzyły skryte "wrota" ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka