Dodaj do ulubionych

Tinder dobił miłość?

13.08.25, 10:05
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/2310913,1,tinder-dobil-milosc-tego-sie-nie-cofnie-u-kobiet-rosnie-niechec-u-mezczyzn-nienawisc.read
Obserwuj wątek
    • tapatik Re: Tinder dobił miłość? 13.08.25, 19:02
      Stasiu, tu jest paywall.
    • stasi1 Re: Tinder dobił miłość? 15.08.25, 11:22
      Że dzięki aplikacją randkowym nikt nie chce się wiązać na stałe bo w każdej chwili może poznać zdecydowanie lepszą partię
      • tapatik Re: Tinder dobił miłość? 17.08.25, 23:17
        Myślę, że temat jest bardziej złożony niż aplikacje randkowe.
        • stasi1 Re: Tinder dobił miłość? 19.08.25, 22:03
          Wiesz różnie ludzie różnie tłumaczą. Tam było tak jak napisałem
          • tapatik Re: Tinder dobił miłość? 19.08.25, 22:57
            OK, polemizuję z tezą z artykułu.
    • po-ranna-kawa Re: Tinder dobił miłość? 21.08.25, 13:14
      Nigdy nie byłam użytkowniczką tindera, ale znam co najmniej 2 pary, które dzięki tinderowi się poznały i wyglądają na zadowolone. Kilka innych podejrzewam, że wspierały się tego typu apkami, ale nie chcę o to pytać, a same się nie przyznają.
      Czyli efekty pozytywne się zdarzają.
      • stasi1 Re: Tinder dobił miłość? 22.08.25, 13:59
        Jakby nie patrzył teraz dużo osób w sieci się poznaje. A ja Tinder a nie używałem
    • tapatik Re: Tinder dobił miłość? 22.12.25, 09:59
      Znalezione w sieci, nie moje. Ja nie gram na gitarze.
      • po-ranna-kawa Re: Tinder dobił miłość? 22.12.25, 13:38
        Pamiętam z dawnych czasów, że chłopak z gitarą, podobnie jak ratownik oraz instruktor surfingu, zawsze cieszyli się dużym powodzeniem smile
        Więc może z tą gitarą to dobry trop. Oczywiście samo posiadanie gitary nie wystarczy. Trzeba też umieć zagrać
        • obrotowy ale... 22.12.25, 16:17
          po-ranna-kawa napisała:
          > Więc może z tą gitarą to dobry trop.
          Oczywiście samo posiadanie gitary nie wystarczy. Trzeba też umieć zagrać

alesz mozna chodzic z gitara w futerale na plecach - to robi wrazenie i sugeruje profesjonalizm

- a w razie czego mozna przerosic, - ze "wlasnie struna mi pekla" smile
          • po-ranna-kawa Re: ale... 23.12.25, 12:00
            obrotowy napisał:

>
            > alesz mozna chodzic z gitara w futerale na plecach - to robi wrazenie i sugeruj
            > e profesjonalizm
            >

Jasne, że można i pewnie czasem udawanie profesjonalizmu się udaje.
            Ale jednak jest ryzyko, że prawda wyjdzie na jaw. Bo przychodzi wieczór, trzeba zagrać przy ognisku... i czar futerału pryska.

Tak jest w ogóle w relacjach damsko męskich. Są mężczyźni, którzy chodzą z futerałem, dużo opowiadają, co tam jest w środku, ale przychodzi chwila prawdy... i okazuje się, że gość nie zna nawet podstawowych chwytów wink

• karolivia Re: Tinder dobił miłość? 23.12.25, 08:04
          Myślę, że czasy się pod tym względem za bardzo nie zmieniły. Dodałabym jeszcze paru innych instruktorów (no może oprócz tego od nauki jazdy).
          Zazwyczaj wygląda to tak, że czyjaś pasja przyciąga uwagę kobiet.
          Chociaż pewno zaraz któryś z panów się ze mną w tej kwestii nie zgodziwink
          • po-ranna-kawa Re: Tinder dobił miłość? 23.12.25, 12:14
            No właśnie. Wydaje się, że tzw. nowoczesność, technologia itp. wszystko zmienia, ale to nieprawda. Od wieków działają te same zasady. Kto myśli, że jest inaczej, ten się rozczaruje

PS. Faktycznie do tej nauki jazdy chyba są jakieś specjalne wymogi rekrutacyjne. Pamiętam, że mój instruktor był obleśny, bez poczucia humoru i jakiegokolwiek dystansu do siebie, poza tym chyba rzadko się mył. Próbował wstawiać jakieś gadki z podtekstem, że może na kawie pogadamy o przepisach itp.
            Ale pomyślałam, że wolałabym nie zdać niż siedzieć obok niego dłużej niż muszę smile
            I w sumie dobrze na tym wyszłam, bo zdałam za pierwszym razem. Moja kumpela z którą się zapisałam na ten kurs miała gorzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka