09.05.14, 15:22
Witam
Mam pytanie odnosnie woskowiny w uszkach.U mojego Filipka stwierdzono duza ilosc woskowiny w jednym uchu tym z aparatem oczywiscie.Mielismy wizyte u laryngologa który próbował woskowine usunąć ale Filip zrobił jazdę-jak przy każdej wizycie u lekarza zresztą.I lekarz stwierdził ze zeby mu ten wosk usunac Filip musi byc pod narkoza on inaczej tego nie zrobi.Czy któreś z waszych dzieci miało narkozę tylko po to zeby usunac woskowinę?Wydaje mi sie to grubą przesada zeby od razu narkoza?Wkrapiam mu krople do ucha i woskowina jest dosyc miekka z tego co mowia lekarze ale twierdza ze jest jej dosyc duzo.Mieszkamy w Irlandii i chciałabym zorientowac sie czy w Polsce tez zdarza sie stosowac narkoze jesli dziecko nie współpracuje.dziekuje zx gory za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • wrobeleczek1 Re: woskowina 09.05.14, 21:12
      Nam tez jeden wariat chciał dawac narkoze;-(((
      Ja sobie radze tak ze jak zasnie to klade go na bok i zapuszczam mu wode utleniona do ucha tak zeby wypływały bąbelki, czekam 2,3 minuty i na drugi bok zeby wypłynęła, i tak samo ze dwa razy. Na drugą i czasem trzecią noc powtarxam a nastepnie rano jak stoi biore strzykawke 20ml i na raz wstrxykuje te wode. Zaxwyczaj z nią wypływa koreczek z woskuwink)jak nie to na jeszcze raz. Brzmi troche strasznie ale naprawde dziala i jest bezpieczne. Podpowiedzal mi lekarzwink) a jest jeszcze taka sól fizjologiczna do ucha psikana i dobrze ja stosować co jakiś czas - jak się pamietawink))
    • 7iwi Re: woskowina 12.05.14, 10:14
      Witam,
      w Prokocimiu syn miał usuwane korki woskowinowe, w ten sposób, że zakrapiano mu uszy parafiną (zwykła parafina do kupienia w aptece), trzymano przez ok. 30 min, a potem za pomocą strzykawki wodą uszy płukano- za którymś kolejnym razem (4-5) wypadły korki, których nie dało się usunąć w inny sposób.
      Najlepiej robić to w formie zabawy, żeby dziecko się nie stresowało. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka