Dodaj do ulubionych

Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkowe...

22.12.10, 09:47
...przedświąteczne?

Ja czekam na EZOPA promocyjnego i ciekawa jestem czy zdąrzy poczta dostarczyć czy też nie :) No i jeszcze merlin, odbiór w RUCHU, ale tu to musiałby byc potężny rzut na taśmę, więc obstawiam 28 grudnia.

No i Świerszczyk świąteczny dopiero 20.12 wysłany, czekam niecierpliwie :)
Obserwuj wątek
    • alistar1 Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 10:10
      Chyba wszystko już mam. Czekam jeszcze na B. Potter, może przyjdzie w czwartek lub piątek. Generalnie poczta polska bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, kilka przesyłek było na ostatnią chwilę, a doszły na czas:)
      • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 11:19
        Ja zamówiłam Ezopa z przesyłką kurierską do odebrania w pracy. Miała być w czwartek, dotarła w poniedziałek. Mnie akurat w pracy nie było, bo młodszy syn (dla odmiany;) jest chory. Kurier zażyczył sobie pieniędzy w jakiejś śmiesznej sumie 14, 30:)) Na szczęście pani z naszej rejestracji za mnie wyłożyła, a Ezop obiecał zwrot. Będę w pracy jutro, może przytaszczę.
        Dzieje się, dzieje przed Świętami w firmach kurierskich:)) Wszyscy się spóźniają. W sobotę dotarły do nas trzy przesyłki, dzieci zdenerwowane, że za każdym razem dostawały informację, że to nie dla nich. Wczorajsza paczka ich dobiła:))
        Ja mam do odebrania tylko płytowo-growy zestaw w empiku. Patrzę z niepokojem na status - cały czas - "odłożone w magazynie". Mam nadzieję, że wyślą dziś i będzie jutro do odebrania, bo jeśli nie - będę się musiała w Wigilię pofatygować do empiku, a to trzygodzinna wycieczka:((
        • pa_yo Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 12:47
          a ja sie własnie dowiedziałam, że EZOP wysłał do mnie trzy ksiązki listem...zwykłym.
          No to teraz trzymam kciuki, żeby to w ogóle dotarło - o!
          Przeciez takie cos sie w ogóle do skrzynki nie zmieści, w zyciu bym nie pomyslała, że wysla listem zwykłym, a nie poleconym - o!
        • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 18:56
          abepe napisała:
          > Ja mam do odebrania tylko płytowo-growy zestaw w empiku. Patrzę z niepokojem na
          > status - cały czas - "odłożone w magazynie". Mam nadzieję, że wyślą dziś i będ
          > zie jutro do odebrania, bo jeśli nie - będę się musiała w Wigilię pofatygować d
          > o empiku, a to trzygodzinna wycieczka:((

Nadal status "odłożone w magazynie":((A miało dzisiaj pójść. Po cichu liczę na to, że poszło, tylko w zamieszaniu nie zmienili statusu na stronie;)
          Jeżeli jutro status się nie zmieni - poszukam innych prezentów, a zamówienie będzie na potem:)
      • alistar1 Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 23.12.10, 22:18
        Matras się spisał i kurierzy oczywiście też, przesyłka z Powiastkami dotarła i już zapakowana w piękny czerwony papier:)
    • anndelumester Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 12:26
      Już nie.
      Poczta Polska zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Przesyłki w dwa dni, szok, po prostu szok.
      • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 12:43
        Tak, ja też ostatnio nie narzekam na Pocztę Polską (zwłaszcza priorytety), chociaż ten "Brzechwa", który szedł 3 tygodnie - brrrr! i wrrrr!
    • donatta Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 13:50
      9 książek z Amazona dla MNIE. Utknęły w Niemczech, ciekawe co Gwiazdor teraz zrobi ...
    • ciociacesia czekam na ezopa i empik 22.12.10, 14:04
      ezop idzie kurierem ale cos dojsc nie moze, ale spoko nie spieszy mi sie
      empik powinien byc do odbioru jujutro lub w piatek - akurat po pracy chwyce paczke i z glowy :) empik bylby mnie zrobil w balona bo zamowilam 10 ksiazek i wszystkie poza 1 byly juz odlozone w magazynie - musialam ich pogonic zeby to zamowienie podzielili na 2 i wyslali to co maja, a reszta sie bede po swietach martwic. dzieki ci o forum za kod promocyjny :)
      • ciociacesia doszły! alez one sliczne 23.12.10, 14:27
        i ciezkie. zamawiajac 13 pozycji jakos sobie ubzduralam ze sa troche mniejsze formatowo. a to wszystko grube ciezkie knigi. nawet jajunciek
        • ciociacesia polozylam sobie na biurku 23.12.10, 15:37
          krowe na sankach, jajuńcka i zgubionego fidusa i po prostu sie rozpływam, zerkam ukradkiem, bo przeciez jestem w pracy i mysle sobie ze nie moglam sobie lepszego prezentu zrobic. ona pokocha tego kotka
          • abepe Re: polozylam sobie na biurku 23.12.10, 18:46
            :)) Ja dzisiaj odebrałam paczkę z Ezopa z pracy. Odebrałam, nacieszyłam oczy (wreszcie mam własną "Brombę i innych") ale zostawiłam (na dodatek musiałam głęboko upchnąć, bo po Świętach zaczyna się remont i wolałam zabezpieczyć swoje rzeczy), bo miałam jeszcze do zrobienia inne zakupy. Poruszam się komunikacją miejską, więc dźwiganie dodatkowych toreb z książkami to kłopot. A akurat nie były przeznaczone na prezenty.

Muszę pochwalić empik, zamówienie zrealizowane wczoraj wieczorem było do odbioru kilkaset kilometrów dalej już dzisiaj. Mam więc dla brata i bratowej jeszcze rozszerzenie Carcassonne - "Wieża" i "Sacred Love" Singa, dla bratanic płytę "Nie wiem kto?" (jeszcze raz podlinkuję, bo dobre mini.ising.pl/nie-wiem-kto/ )
            a dla swojego trzyipółlatka "Pędzące żółwie":))
    • aglod2 Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 16:08
      Starałam się nie odkładać na ostatnią chwilę i zamawiałam najpóźniej do 12 XII. Wszystko doszło naewt pocztowa przesyłka z NK. Nie kupiłam jednak nadal "Poczytaj mi mamo" teraz to już czekam na wznowienie, a dla siostrzenicy mam coś innego.
    • arnika15 Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 19:19
      Czekałam w napięciu,ael wczoraj wreszcie doszły. Zamówione w Selkarze 5. grudnia. "Trochę" to trwało... Przesyłka kurierska.
    • sinceramente Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 22:48
      Tak. Ja czekam na Empik... od miesiąca. Moje Up above... dynda sobie radośnie w mojej historii zamówień ze statusem "w realizacji" i datą odbioru 7.12. Książka miała być na gwiazdkę a zapowiada się "na świętego nigdy". Znając życie za jakiś czas napiszą do mnie, że nie mogą zrealizować zamówienia.
      Takie już mam szczęście. Chyba tylko raz lub dwa, udało mi się pozytywnie sfinalizować zamówienie książek obcojęzycznych w empiku.

Z innych świątecznych:
      - amazon dotarł w poniedziałek i to całkiem szybko, bo zamawiałam w środę w ubiegłym tygodniu
      - merlin dotarł wczoraj; miał być też w poniedziałek, ale kurier nie dotarł i przesyłka wróciła do sortowni i dostarczyli mi ją w następnym podejściu.

Czekam jeszcze na spóźniony prezent dla męża i mam nadzieję, że poczta mnie nie zawiedzie. Resztę (nieksiążkową) "domówiłam" z odbiorem osobistym.

-
      "Wypowiadaj swoją prawdę jasno i spokojnie, wysłuchaj innych, nawet tępych i nieświadomych, oni też mają swoją opowieść."

1% dla Kajtusia
      • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 23:00
        Moje empikowe zamówienie właśnie dostało status zrealizowane i w ciągu dwóch dni powinno dotrzeć do odpowiedniego empiku. Czyli - lepiej nie liczyć, że zdąży przed Wigilią. Ale co tam - to miały być dodatkowe atrakcje.
        • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 23.12.10, 11:21
          abepe napisała:

> Moje empikowe zamówienie właśnie dostało status zrealizowane i w ciągu dwóch dn
          > i powinno dotrzeć do odpowiedniego empiku. Czyli - lepiej nie liczyć, że zdąży
          > przed Wigilią. Ale co tam - to miały być dodatkowe atrakcje.

O! 3/4 zamówienia już na mnie czeka w salonie:)) To będą dodatkowe atrakcje:)
      • donatta Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 23:14
        sinceramente napisała:

>
        > Z innych świątecznych:
        > - amazon dotarł w poniedziałek i to całkiem szybko, bo zamawiałam w środę w ubi
        > egłym tygodniu

A ja zamawiałam we wtorek i nadal nie ma :-(
        • sinceramente Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 22.12.10, 23:32
          > > Z innych świątecznych:
          > > - amazon dotarł w poniedziałek i to całkiem szybko, bo zamawiałam w środę
          > w ubi
          > > egłym tygodniu
          >
          > A ja zamawiałam we wtorek i nadal nie ma :-(

Pomyliłam się. Zamawiałam w poniedziałek (13.12), wszystko miało status "na magazynie" więc 14.12 dostałam maila, że wysłali. I od wtorku do piątku na stronie niemieckiego dhlu status mojej przesyłki się nie zmieniał. Dopiero w sobotę wskoczyła informacja, że przesyłka jest na terenie kraju odbiorcy.

Może zadzwoń do polskiego dhlu? Tę opóźnioną przesyłkę z merlina, też dhl mi dostarczał i kurier mówił, że się nie wyrabiają z niczym. Na moje stwierdzenie, że dwa razy wydawali mu moją paczkę do doręczenia, powiedział, że i tak szybko ją dostałam.

Być może Twoja przesyłka też leży w sortowni? Zawsze możesz podjechać po nią sama, albo przynajmniej przycisnąć kuriera,
          • pa_yo DHL 23.12.10, 07:24
            dzwoń do DHL na inforlinie, maja kilkudniowe opóxnienia, ja po trzykrotnej "próbie " doręczenia - oczywiście kurier wcale u nas nie był, jade dzis na umówiony odbiór w siedzibie, więc mam szanse na te wiertarke dla męża pod choinkę - hahaha
            • donatta Re: DHL 23.12.10, 09:49
              Dziewczyny, zadzwoniłam. Mimo informacji na stronie niemieckiej, że przesyłka jest u nich, okazuje się, że jest u mnie w mieście i dzisiaj rano kurier ją zabrał :-). Uff, jest szansa, że jednak będę miała co czytać w święta. najwyraźniej Niemcy przestali panować nad usługą śledzenia przesyłek.
              • donatta Re: DHL 23.12.10, 13:29
                Mam :-)
                Wesołych Świąt!
      • sinceramente Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 23.12.10, 21:48
        > Tak. Ja czekam na Empik... od miesiąca. Moje Up above... dynda sobie rad
        > ośnie w mojej historii zamówień ze statusem "w realizacji" i datą odbioru 7.12.
        > Książka miała być na gwiazdkę a zapowiada się "na świętego nigdy". Znając życi
        > e za jakiś czas napiszą do mnie, że nie mogą zrealizować zamówienia.

Wygląda na to, że ludzie z empiku też nasz czytają ;)
        Dziś dostałam maila - zgodnie z własnym proroctwem - że anulowali moje zamówienie, bo ni będą w stanie go zrealizować. A niech ich! Gdybym wiedziała, że mnie wyrolują, to zamówiłabym sobie tę książkę na amazonie.

Na przeprosiny dorzucili bon zniżkowy na zakupy "-10zł". Zawsze to coś, bo poprzednio gdy anulowali zamówienie nie dodawali nic na pocieszenie.

Zabieram się powoli za pakowanie tego wszystkiego.
        • abepe Re: Czekacie jeszcze na jakieś przesyłki książkow 23.12.10, 22:46
          sinceramente napisała:

> > Tak. Ja czekam na Empik... od miesiąca.

Cheche, ja mam u nich jedno niezrealizowane zamówienie, które miało być na Gwiazdkę dla młodszego. Też z katalogu zagranicznego. Zdążyłam o nim zapomnieć:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka