13.10.11, 13:54
Informacja do osób, które nie zaglądają do wątków z nowościami wydawniczymi i nie czytują wątku o Tropicielach nowości.

Zmieniamy nieco zasady - żeby trochę te wątki ocieplić - można dyskutować w tych wątkach o pojawiających się książkach.
Dobrze byłoby, gdyby jednak w tytule postu pojawiła się informacja o której książce rozmawiamy. Jeżeli jednak książka wybitnie jest warta uwagi - lepiej o niej stworzyć osobny wątek i podpiąć go pod wątek wydawnictwa.
Do wątku wydawnictwa można wrzucać linki do recenzji, zaproszenia na spotkania itd.
Mogą to robić inne osoby, ale nad całością powinien czuwać opiekun wątku (można zgłaszać do mnie lub zona_mi np. informacje o konieczności skasowania czegoś).

Do dyskusji problem: Czy jeżeli widać, że jakaś nowość została przez opiekuna pominięta, mimo, że jest na rynku od kilku tygodni może ją wkleić inny uczestnik forum?
Obserwuj wątek
    • ash3 Re: Uwaga!!! 13.10.11, 13:58
      Heh, nie wiedziałam, że nie można dyskutować!
      Dobrze ze zniesiono chyba niezyciowy przepis!
    • abepe Re: Uwaga!!! 13.10.11, 15:33
      ash3 napisała:

> Heh, nie wiedziałam, że nie można dyskutować!
      > Dobrze ze zniesiono chyba niezyciowy przepis!

Rany, jak to brzmi - zniesiono przepis. W sumie czasem mam poczucie, że wprowadzam przepisy, bo nikt nie chce rozmawiać i ustalać zasad.
      Wątki z nowościami miały być informacyjne. Dyskusje osobno. Pamiętam jednak stwierdzenie, że przez wątki z nowościami zmniejszyła się ilość dyskusji w ogóle.Ja nadal nie widzę związku - gdy chcę podyskutować o książce - zakładam wątek nawet jeżeli książka jest już w wątku z nowościami. Ale dobrze, może sucha informacyjność się nie sprawdza.
      BTW, myślę, że mniejsza liczba wątków o książkach wiąże się z tym, że dyskutujemy także gdzieś indziej - na blogach, FB (ja sama czasem jestem zaskoczona, gdy nie mogę znaleźć jakichś wypowiedzi o książce i potem przypominam sobie, że była dyskusja, owszem, ale na FB:) W sumie dobrze, że jest coraz więcej miejsc do pogadania o książkach.
      • ash3 Re: Uwaga!!! 13.10.11, 16:06
        Nie chcialam być uszczypliwa, więc przepraszam.
        Ale fakt - tacy rzadsi bywalcy forum, jak ja, po prostu mogę nie zarejestrować tego i owego i mieć spóźnione reakcje, co jest tylko moją winą.
        A gdzie to na fb tak dysutujecie o książkach? (chyba, że rozmowy są to tu, to tam).
        • abepe Re: Uwaga!!! 13.10.11, 18:59
          ash3 napisała:

> Nie chcialam być uszczypliwa, więc przepraszam.
          > Ale fakt - tacy rzadsi bywalcy forum, jak ja, po prostu mogę nie zarejestrować
          > tego i owego i mieć spóźnione reakcje, co jest tylko moją winą.

Oj, nic się nie dzieje. W mojej odpowiedzi zabrakło ";-)"

> A gdzie to na fb tak dysutujecie o książkach? (chyba, że rozmowy są to tu, to t
          > am).

To tu, to tam - pod wpisami wydawnictw i znajomych.
    • aniam123 Re: Uwaga!!! 13.10.11, 21:49
      No właśnie to "to tu, to tam" zaczyna mnie już przerastać :-((. Lawinowo rośnie mi liczba nowych wpisów na blogach, które MUSZĘ :-) odwiedzać (tyle osób tak wspaniale i ciekawie pisze). Potem trzeba wejść na "to i tamto" forum, zobaczyć co nowego. Na fb nie zaglądam, bo to kolejny "wciągacz". Tak, czy inaczej coraz później chodzę spać i jestem w ciągłym niedoczasie... Jak Wy dajecie sobie radę???
      • rzezucha.ma Re: Uwaga!!! 13.10.11, 22:12
        Nie dajemy :D
        Nie mam konta na fb z powodów które podajesz.
        Pytanie jak długo... bo coraz częściej czuję się przez to nieco wykluczona...

A żeby było trochę na temat ;) to cieszę się z możliwości skomentowania nowości :D
      • abepe Re: Uwaga!!! 14.10.11, 11:40
        aniam123 napisała:

> No właśnie to "to tu, to tam" zaczyna mnie już przerastać :-((. Lawinowo rośnie
        > mi liczba nowych wpisów na blogach, które MUSZĘ :-) odwiedzać (tyle osób tak
        > wspaniale i ciekawie pisze). Potem trzeba wejść na "to i tamto" forum, zobaczyć
        > co nowego. Na fb nie zaglądam, bo to kolejny "wciągacz". Tak, czy inaczej cora
        > z później chodzę spać i jestem w ciągłym niedoczasie... Jak Wy dajecie sobie ra
        > dę???

A nie, ja się ograniczam do 2-3 blogów. Poza tym właśnie FB mi pomaga, bo mam te blogi w lubianych i wyświetlają mi się ich wpisy. Paradoksalnie, dzięki FB oszczędzam czas, mam wszystko w jednym miejscu.
        • abepe Re: Uwaga!!! 04.12.11, 00:00
          Zachęcam do komentowania książek w wątkach z nowościami!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka