Dodaj do ulubionych

Informacje o nowościach

07.06.15, 22:06
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, ale mam wrażenie, że system informowania o nowościach, który dobrych lat temu został na tym forum zainstalowany, ostatnimi czasy już nie działa tak prężnie. Może czas wyznaczyć nowych dyżurnych? Sama też chętnie przejmę kilka wydawnictw. abepe, napisz proszę parę słów, jak to wygląda Twoim zdaniem.
Obserwuj wątek
    • beataj02 Re: Informacje o nowościach 08.06.15, 15:46
      O nie!! Bo jak wróci ten dobrze działający, to mój portfel wyzionie ducha, a tak to jeszcze się jakoś trzyma ;-)
      A na poważnie - zawsze korzystałam z tych podpowiedzi i faktycznie robota była świetna. Chylę głowę z pokora przed dyżurnymi.
      • chaber69 Re: Informacje o nowościach 08.06.15, 15:53
        Ja się przyznaję bez bicia - mam ogromne zaległości i na pewno z nich nie wyjdę. Ostatnio myślałam, żeby powiadomić abepe o potrzebie zmiany na moim odcinku, ale jak zwykle w nawale pracy zawodowej i pozazawodowej po prostu o tym zapomniałam. Nawet czasem p0rzez tydzień nie znajduję czasu, aby wpaść na forum.
        • abepe Re: Informacje o nowościach 08.06.15, 16:45
          No więc tak - ja też nie wyrabiam. Książek wychodzi tak dużo, że przestałam mieć ochotę na wrzucanie wszystkich, a nie mam siły przebierać. Część opiekunów się wykruszyła, dawno tu nie pisze, nie wiem, czy zaglądają? Przez jakiś czas ciągnęła temat samodzielnie rykam, ale też zmógł ją brak czasu. Na szczęście informacje o nowościach pojawiają się w bardzo wielu miejscach.
          Jeżeli ktoś ma ochotę kontynuować pracę z nowościami na forum - proszę bardzo, będe wdzięczna, to się przydaje;)) Chociaż często serce lub portfel boli:)
          Można też niezobowiązująco wrzucić jakąś nowość do odpowiedniego wątku, jeśli uznacie, że jest tego warta. Mnie się zdarza. Chociaż czasem wolę wątki dotyczące konkretnych książek, które na takie wyróżnienie zasługują.
          • laemmchen79 Re: Informacje o nowościach 08.06.15, 22:23
            O ile nie będzie sprzeciwu ze strony dotychczasowych dyżurnych, to chętnie przejmę NK, MediaRodzinę i Multico - nie wiem na razie, czy to dużo, czy mało, ewentualnie po jakimś czasie coś jeszcze dorzucę albo skrócę listę, ok?
            • sylwina76 Re: Informacje o nowościach 08.06.15, 23:15
              Ja tam też nie tęsknię za tymi informacjami :) Nie kusi aż tak...Lista i tak stanowczo za długa.
              • tygryskowata Re: Informacje o nowościach 03.07.15, 10:48
                Ja tez teoretycznie nie tęsknię... ale potem znienacka trafię na jakąś ciekawie wyglądającą nowość (niewspomnianą tutaj) i kupuję...
                Więc chyba z dwojga złego - lepiej wrzucać tutaj i segregować, niż kupować kota w worku :)

Chętnie podejmę się aktualizacji (w miarę wolnego czasu), bo i tak szukam i grzebię po wydawnictwach :)
    • fajna.ewelina Re: Informacje o nowościach 09.06.15, 15:50
      Witam, podczytuję Wasze forum jak mam kupić książkę na prezent dla chrześniaczki, bo sama nie mam dzieci i nie zbyt orientuję się w literaturze dziecięcej. Koleżanka z pracy zachwala mi ostatnio "Jowankę i Gang od Gilotyny". To jest nowość i nie znalazłam żadnych recenzji. Dziewczynka ma 10 lat i dużo czyta, na merlinie pisze, że to od 7 lat. Czy ktoś z Was coś może mi podpowiedzieć? Może inny nowy tytuł? Byle nie fantasy, wiem, że Hary Potter też jej nie leży.
      • fajna.ewelina P.S. 09.06.15, 16:05
        A i jeszcze to: "Willa trzech łotrów". Z góry dziękuję :)
        • inkwizycja102 Re: P.S. 20.06.15, 15:04
          Kupiłam Jowankę i Willę w Literaturze i jeszcze "Cierpienia sięciolatka". Wszystkie się sprawdziły, wprawdzie dla chłopca, ale myślę, że dziewczynce też się spodobają, we wszystkich fajny humor, Strękowska-Zaręba (Willa trzech łotrów) to pewniak, uwielbiamy jej język, jeszcze od czasów Filipka. Cierpienia Orlińskiej - bardzo życiowe i zabawne, zwłaszcza dla dziesięciolatka z młodszym rodzeństwem. A "Jowanka i gang spod Gilotyny" ma genialne dialogi i parę interesujących wątków. U nas podobnie nie chodzą książki fantasty, chociaż akurat Harry Potter i owszem, a i Narnia na topie.
          • fajna.ewelina Re: P.S. 20.06.15, 21:11
            Dzięki, w końcu kupiłam serię Zosi z Ulicy Kociej :) Nie znała tego i bardzo jej się podoba, bo to straszna kociara :)
    • laemmchen79 Re: Informacje o nowościach 10.07.15, 23:06
      Próbuję od kilku dni rozgryźć system wpisów o nowościach - wygląda to dość skomplikowanie - niektóre wydawnictwa mają dla nowości z danego roku swój własny wątek, niektóre są ujęte w zbiorowym, ale całość jest jednak dość nieprzejrzyste i trudna do ogarnięcia.

Jak myślicie - może jednak warto założyć kolejne forum, poświęcone wyłącznie nowościom (dyskusje o książkach dalej tutaj) - mniej więcej tak, jak działa np. forum z listą z książkami dla dzieci w konkretnym wieku?

Ja osobiście nie miałabym też nic przeciwko, gdyby udało się zachęcić samych wydawców (występujących wprost jako wydawca XY) do aktualizowania wpisów o nowościach - jak myślicie, czy takie forum z taką formułą miałoby sens?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka