Dodaj do ulubionych

czy ja śnię!!!????

IP: 89.195.67.* 30.01.10, 22:44
czy ja śnię:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7511916,Ogromny_Pomnik_Ofiar_Katynia__Pod_Checinami_powstanie.html
Obserwuj wątek
    • kocur_zalogowany Słuszna koncepcja 31.01.10, 00:04
      Później postawi się sześćdziesiąt tysięcy figur naturalnej wielkości,
      symbolizujących poległych na Wołyniu w 1943r, a później dwa miliony
      figur przedstawiających ofiary Auschwitz-Birkenau.
      • Gość: Analityk Re: Słuszna koncepcja IP: *.ptvk.pl 31.01.10, 00:11
        ..i miliony ze skrobanek a Watykan bedzie wspierać i naciskac aby
        wszyscy co moga kasę dawali
        • jobrave Re: Słuszna koncepcja 31.01.10, 00:32
          A co z plemnikami,ktore wskutek zabronionej przez Kościół kat. masturbacji
          uleciały w niebyt, czy ich również nie należałoby uczcić?
          • Gość: Land Rover Re: Słuszna koncepcja IP: *.perr.cable.virginmedia.com 31.01.10, 02:26
            Idę sobie do pracy, kilometr spacerkiem na Maine Street, i liczę porozrzucane po
            chodniku kondomy. Dziewiętnaście i każdy z życiodajnym płynem. Że też kary Bożej
            na tych bezbożnych Angoli nie ma!...
          • Gość: pedro paulo Re: Słuszna koncepcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 02:31
            Nie przesadzajmy, to tylko 23 kwadryliony pomników........
            • Gość: Land Rover Re: Słuszna koncepcja IP: *.perr.cable.virginmedia.com 31.01.10, 02:48
              Teraz tylko czekać,kiedy Rosjanie wyskoczą z pomnikiem 80 000 swoich żołnierzy,
              wziętych do polskiej niewoli w 1920 roku,po których ślad zaginął. A, że ziemi
              mają w ch..., postawią te 80 tysięcy krasnoarmiejców na 300 hektarach. No to my
              im wtedy jebut, pomnik wszystkich ofiar zaborów, a oni ...
              • Gość: jobrave Re: Słuszna koncepcja IP: 89.195.2.* 31.01.10, 04:14
                Pal licho jakichś Ruskich,tu chodzi o Plemniki Narodu Polskiego!!!!!!
                • Gość: Analityk Re: Słuszna koncepcja IP: *.ptvk.pl 31.01.10, 07:44
                  Dyskutanci; czas wiekopomny może juz nadeszedł aby postawić POMNIK
                  WIELKIEGO PLEMNIKA!!!
                  Proponuje połać Komitet budowy tegoż; niedobzykane istoty płci
                  jakiejkolwiek zatrudnic do zbierania surowców wtórnych w postaci
                  zuzytych porzuconych gumek z zawartością tak aby oswoiły sie z ideą.
                  Wtedy wszelkim chuciom inetelektualnym stanie się zadość!!!
                  • Gość: pysio Re: Słuszna koncepcja IP: 213.25.24.* 31.01.10, 08:06
                    Wytłumaczenie tego fenomenu jest proste jak łza! Jest to pomysł na życie i nie
                    oni są pierwszymi którzy na to wpadli. Przy ogólnej niechęci do stawiania czegoś
                    praktycznego czy pozytecznego dla społeczeństwa stawia się coś - co da
                    utrzymanie i nie będzie konkurencja. Forsa z podatków płynie i nie wiadomo co z
                    nią zrobić. Inwestować w miejsca pracy nie za bardzo się opłaca bo to moze
                    wkurzyć kumpli którzy nie życzą sobie konkurencji. Nasz kochany Przemyśl jest
                    tego widomym dowodem. Czy u nas powstało cokolwiek co może przynieść zysk?
                    Nie!!! A z takiego pomnika można pożyć. Samo wykonanie takiej ilości czy
                    monumentu zapewnia byt chyba do końca życia. A do tego komitet budowy. Rada
                    nadzorcza. Logistyka. Honorowy patronat i co najważniejsze - bezpłatna reklama.
                    Pomysł jest bzdurny ale dla tych co nie znają realiów. Z praktyki wiadomo że
                    bzdury u nas w kraju zawsze mają priorytet.
                    • kocur_zalogowany Wspomnienia, wspomnienia 31.01.10, 10:19
                      "Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego
                      społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my
                      robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy -
                      to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo"
              • Gość: e Re: Słuszna koncepcja IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.10, 08:47
                Chory psychicznie człowieku jak by ktoś z twoich bliskic zginą w
                Katyniu albo w Oświecimiu to byś tak nie płuł jadem.A moskali do
                Polski to nikt nie prosił idioto to raz a dwa,że owszem ślad po nich
                wszelki zaginął ale po powrocie do ZSSR.
    • Gość: e Re: czy ja śnię!!!???? IP: *.xdsl.centertel.pl 31.01.10, 08:49
      teście poprostu chorzy psychicznie odm nadmiernej masturbacji.
      • Gość: Chińczyk Who Re: czy ja śnię!!!???? IP: 79.139.112.* 31.01.10, 09:08
        Myslę ze super by było jakby tak tylu zolnierzy ustawić jak u nas w
        Chinach co za Cesarza Chu Ho Ching Hoj kilkadziesiąt tysięcy figór
        zolnierzy - oraz koni i wozów bojowych poustawiano i stoją niczym
        zywe postacie z tamtego okresu. A tu tez mogły by tak stać -
        najlepiej przed Palacem Kultury bo od dworca PKP nie daleko i do
        centrum handlowego też a i na Powązki droga nie daleka .
        Tak Tak - tak będzie najlepiej i Tak to widzę oraz to popieram !
        Chińczyk Who is Who !
    • darino a mógł stanąć w Przemyślu ... 31.01.10, 09:41
      Chyba miejscowi politycy ucięli sobie drzemkę ...
      • lechowski51 Re: a mógł stanąć w Przemyślu ... 31.01.10, 09:53
        Jak to czytam to widze,ze kiedys Wielka Emigracje czy ta po II Wojnie Swiatowej
        tworzyly narodowe elity a dzisiaj moralne karly i intelektualne
        kmioty....spacerujace po Maine Street
        • fanka_online Re: Do Lechowskiego 31.01.10, 10:19
          Nie generalizuj, Lechowski, bo emigrację, wielką czy małą, tworzyli i tworzą
          ludzie bardzo różni.
          Obok oddających się "pasjonującemu" liczeniu zmarnowanego materiału
          genetycznego na Maine Street oraz uciekających w świat alkoholowo/narkotycznej
          abstrakcji na Greenpoincie, byli i są tacy, dzięki którym polska kultura
          przetrwała w dobie komunizmu, oraz inni bezimienni, ciężko pracujący na chleb
          którego dla nich w kraju zabrakło.
          • Gość: kres Re: Do Lechowskiego IP: 79.139.106.* 31.01.10, 12:16
            wymordowano narodowi elitę,elitę która potrafiła z trzech rożnych
            systemów gospodarczych ,prawnych, stworzyc jednolity organizm
            państwowy ,powstałe państwo nie było oczywiście wolne od wad, ale
            jednak na tamte czasy było wielkim dziełem.Powstała Gdynia i inne
            miasta,fabryki ,huty i to trwało niespełna 20 lat . Ten okrutny
            mord,wcześniejsze i póżniejsze jak wymordowana w powstaniu
            młodzież warszawska na pewno zasługuja na pamieć, zasługują też na
            pomniki. Ale czy chcieliby takich pomników? a może chcieliby
            państwa wielkiego/niekoniecznie w sensie terytorialnym/ i narodu
            zyjacego w dobrobycie,zarzadzanego madrymi politykami? Nie państwa z
            którego obywatele wyjezdzają i zostają żebrakami Europy,państwa
            głodnych dzieci i zamarzających z zimna emerytów.
            • Gość: impro Re: Do Lechowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 15:04
              Wymordowano elitę, również artystów, jak nie wymordowano, to uciekli, dlatego
              teraz takie pomniki stawiają, jak czarny Chrystus, czy ten projekt pod
              Chęcinami, zimno się robi...
              • Gość: jobrave Re: Do Lechowskiego IP: 89.195.67.* 31.01.10, 15:55
                Lechowski znów skierował dyskusję na inne tory, tylko po to by wykazać
                zaprzaństwo tych, którzy krytykują to absurdalne i kosztowne przedsięwzięcie.
                Lechowski w ten sposób stawia w jednym szeregu forumowiczów krytykujących budowę
                pomnika, na równi ze Stalinem i siepaczami z NKWD, którzy dokonali mordu w
                Katyniu, stawia nas w jednym szeregu z wrogami Polski. Krytykując stawiamy się
                na równi z siepaczami z NKWD. Tymczasem dyskutujemy na zupełnie inny temat – czy
                stać nas na wydawanie pieniędzy na coś, co nie przyniesie żadnego pożytku
                społeczeństwu. Czy za 11 milionów złotych nie można wybudować czegoś, co będzie
                społecznie użyteczne, a jednocześnie spełni rolę upamiętnienia,czy to naprawdę
                musi być coś na miarę piramid lub armii z terakoty? Czy nie może być skromniej?
                Moim zdaniem szykuje się kolejny przekręt, bo nie chodzi tu o oddanie czci
                ofiarom zbrodni katyńskiej, lecz skok na kasę – znów ktoś zarobi kilkaset
                tysięcy złotych za projekt, znów będzie można ukraść trochę cementu, drutu itp.
                Takzawsze było, tak będzie i tym razem. Dlatego podoba mi się odpowiedzialna
                postawa Związku rodzin Katyńskich, jego członkowie doskonale wiedzą w czym
                rzecz, dlatego się nie zgadzają. Czy ich Lechowski, wraz z „E” też postawi w
                jednym szeregu ze stalinowskimi zbrodniarzami? A co do „karłów z emigracji”, to
                każdy sądzi według siebie. Do Kresa: nikt nie kwestionuje tego, o czym napisałeś
                w swoim poście, wiem o tym,uważam to za fenomen na skalę światową, szkoda, że
                teraz nie jesteśmy zdolni do czegoś takiego.
                • Gość: kres Re: Do Lechowskiego IP: 79.139.106.* 31.01.10, 16:48
                  doskonale zrozumiałem panskie intencje.Nie raz i nie dwa patrząc na
                  rzeczywistość wolelibyśmy aby była ona tylko koszmarnym
                  snem.Wskazując na dzieło wymordowanych elit chciałbym aby
                  zastanowiono sie nad dokonaniami ostatniego dwudziestolecia
                  niedawno hucznie obchodzonego.Co do tego pomysłu z pomnikiem; jakie
                  elity takie pomniki./bynajmniej nie winię tu artysty/
                  Uważam tez że pisanie o gumkach i plemnikach w temacie o takim
                  ciężarze gatunkowym jest conajmniej niestosowne.Uwłacza to pamięci
                  pomordowanych.Co innego gdyby temat dotyczył obecnych polityków /z
                  bardzo małymi wyjatkami/.
                • lechowski51 Re: Do Lechowskiego 31.01.10, 16:49
                  Znam jobrave ta argumentacje gdy m.in sciagalismy z naszych domow nazwy ulic im
                  zbrodniarzy i sowieckich agentow takich jak Dzierzynski,Swierczewski czy
                  Krasicki.Tez mowiono o kosztach,braku przedszkoli i zlobkow....Pamietam tez gdy
                  w Belwederze siedzial podziwiany przez polskie i europejskie elity byly komuch
                  ktory wraz z polskimi lzeelitami tak budowal nasza pamiec ze za pare lat 1
                  wrzesnia uczniowie byliby uczeni o tym ze napadly nas faszystowskie ufoludki a
                  komunizm szczezl z polskiej ziemi dlatego ze Jaruzelski z Michnikiem uzgodnili
                  to w przyjacielskiejm pogawedce przy wodce.
                  Tak trzynaj jobrave!
                  • Gość: jobrave Re: Do Lechowskiego IP: 89.195.0.* 31.01.10, 23:45
                    Lechowski znów majaczy i szkoda sobie tym głowy zawracać, natomiast jeśli chodzi
                    o zestawienie pomnika ku czci ofiar Katynia z pomnikiem grzesznie straconych
                    niewinnych plemników, to zgadzam się, że nie było ono zbyt fortunne, ale w tym
                    przypadku chodziło to, co złodzieje jeszcze wymyślą, żeby ukraść pieniądze.
                    Myślę, że wiele bardziej niestosowne jest dorabianie się na pamięci ofiar, czy
                    kupczenie ich pamięcią. Jeśli chodzi o pomnik plemnika, w kraju zniewolonym i
                    okupowanym przez Watykan wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że Bóg,jak mówi
                    Pismo, ukarał Onana za upuszczanie nasienia na ziemię( ...tracił z siebie
                    nasienie na ziemię..(Ks.Rodz.r 38). Więc jakby co, to pretekst jest.
    • zwyczajny_obywatel Pomnik Ofiar Katynia ... 31.01.10, 23:56
      Nie znoszę sztucznej kamiennej martyrologii, ale ten monumentalny projekt
      popieram całym sercem. Tylko coś tak wielkiego może oddać tragedię i ogrom tej
      zbrodni ...
    • Gość: chwilowy nie-kum Re: czy ja śnię!!!???? IP: *.range86-179.btcentralplus.com 01.02.10, 00:12
      ... pomysl napewno jest monumentalny i epokowy, moglby stac sie
      swojego rodzaju rowniez ciekawostka turystyczna w Europie -
      przyciagajaca turystow do miasta - wyobrazic sobie taka liczbe
      zolnierzy jest trudno a tu mozna by bylo zobaczyc na wlasne oczy ile
      to jest - dodatkowo cel jest szczytny - nowy szpital czy zlobek tez
      sa oczywiscie potrzebne ale tutaj moze byc zalatwionych kilka spraw -
      rozwoj turystyki (nastepny tego typu pomnik jest dopiero w
      Chinach), - upamietnienie ofiar (nalezy sie to im a rowniez w naszym
      interesie jest krzyczec o tym swiatu aby sie to wiecej nie
      powtorzylo), - pobudzic moze rowniez gospodarczo ten region na wiele
      lat. Na upamietnienie zasluguja rowniez ofiary rzezi wolynskiej ale
      to juz raczej inaczej niz poprzez pomnik z 200 000 figur.
      • Gość: Dedal 1 Re: czy ja śnię!!!???? IP: 79.139.112.* 01.02.10, 02:13
        Zamiast tworzyć (jedni) i pisać (drudzy) bzdury, zróbcie coś, co da wymierny efekt (nie tylko wam i nie tylko finansowy): projektujcie i budujcie drogi i mosty oraz pobierajcie myto (ku uznaniu korzystających-aby je płacili), budujcie (WYTWÓRCZOŚĆ) np. fabryki (sensowną produkcją solidnie zarabiając - dajcie zarobek innym - razem wzbogacając państwo), konstruujcie programy badawcze i naukowe (............).TAK, to do tych, którzy uważają, że mają coś do zrobienia i do powiedzenia, spotykanych na ulicach, forach...... także do mnie... Wydalać i narzekać na brak substratu do wydalania - każdy potrafi..
        • Gość: pysio Re: czy ja śnię!!!???? IP: 213.25.24.* 01.02.10, 07:27
          A ja mam taką propozycję na rozsławienie naszego kraju; Zamiast kosztownej
          inwestycji pomnikowej można dokonać zapisu w konstytucji że żadem Polak nie ma
          prawa zapomnieć Katynia i Wołynia. Takiego zapisu nie ma żaden kraj na świecie,
          Rozgłos murowany i koszty prawie żadne bo posłowie to mogą zrobić w ramach
          swoich obowiązków. A zaoszczędzoną forsę można wydać np. na budowę piekarń -
          piekących chleb z miękką skórką bo dotychczasowa ma działanie brzytwy.
          • lechowski51 Re: czy ja śnię!!!???? 01.02.10, 08:29
            jobrave pisze;
            Jeśli chodzi o pomnik plemnika, w kraju zniewolonym i
            okupowanym przez Watykan wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że Bóg,jak mówi
            Pismo, ukarał Onana za upuszczanie nasienia na ziemię( ...tracił z siebie
            nasienie na ziemię..(Ks.Rodz.r 38). Więc jakby co, to pretekst jest.

Jak mykola wpisywal Ci do swojego fan clubu to wydawalo mi sie przesada.Gdy
            czytam powyzsze aberacje to mysle ze znalazles miejsce godne swoich przemyslen.
          • Gość: Analityk Gratulacje dla PYSIA!!! IP: *.ptvk.pl 01.02.10, 11:35
            Pysio; strzał z zapisem ustawowym plasuje Cie w zacnym gronie
            Szyderców tegoż forum, którego jestem samozwańczym członkiem i byc
            moze twórcą. Tak Trzymaj i nie cykaj innych płci zrodzonej z
            dowolnych plemników!!!
    • Gość: załamka Re: czy ja śnię!!!???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 08:30
      Bardzo dobry tytuł tego posta... "czy ja śnię...", ale to nie jest
      sen to koszmar jakiś: co to za kraj, w którym pluje się na ofiary,
      na historię. Nic dziwnego, że na całym świecie nikt nas nie szanuje,
      skoro sami nie szanujemy swgo kraju. Jestem raczej przeciwny
      pomnikomanii, ale to co tutaj wypisujecie jest poprostu obrzydliwe.
      Strasznie "śmieszne" te wpisy o plemnikach w zestawieniu z tysiącami
      pomordowanych polskich oficerów... Brzydzę się wami
      • Gość: jobrave Re: czy ja śnię!!!???? IP: 77.89.146.* 01.02.10, 14:32
        Kto tu pluje na ofiary, głupku jeden?
        • lechowski51 Re: czy ja śnię!!!???? 01.02.10, 15:07
          Ty plujesz butzu jeden;
          Gość: Land Rover 31.01.10, 02:48 Odpowiedz
          Teraz tylko czekać,kiedy Rosjanie wyskoczą z pomnikiem 80 000 swoich żołnierzy,
          wziętych do polskiej niewoli w 1920 roku,po których ślad zaginął. A, że ziemi
          mają w ch..., postawią te 80 tysięcy krasnoarmiejców na 300 hektarach. No to my
          im wtedy jebut, pomnik wszystkich ofiar zaborów, a oni ...
          Re: Słuszna koncepcjaIP: 89.195.2.*
          Gość: jobrave 31.01.10, 04:14 Odpowiedz
          Pal licho jakichś Ruskich,tu chodzi o Plemniki Narodu Polskiego!!!!!!

...a potem sie dziwisz,ze budzi to ludzka odraze.Wpisujesz sie w klamstwa
          sowieckie uprawiane tutaj przez lobuza land rovera poslugijac sie plugawym
          jezykiem z Nie i chcesz byc traktowany jako partner w rozmowie.Takim knajakom
          jak Ty w moim towarzystwie nie podaje sie reki.
      • Gość: Analityk Re: czy ja śnię!!!???? IP: *.ptvk.pl 01.02.10, 15:49
        To wszystko zalezy od punktu widzenia.. dla jednych nieboszczyk to
        przedmiot kultu dla innych przedmiot do badań a dla jeszcze
        innych..? więc swoboda wypowiedzi wskazana - nawet kosztem
        naruszenia wrażliwości.. a Pomnik Plemnika Internacjonalisty do
        wybodowania najlepiej obok budowli w Licheniu; toć dzięki skutkom
        plemnikowania budowla w Licheniu mogła zaistniec!!!
        • Gość: jobrave Re: czy ja śnię!!!???? IP: 77.89.146.* 01.02.10, 16:36
          Lechowski nalezy do międzynarodowej grupy bezczelnych fałszerzy
          historii.Postępuje dokładnie tak samo, jak ci, którzy twierdzą, że
          UPA, nie dokonywało zbrodni, że obozy koncentracyjne podczas II
          wojny światowej były polskie, że podczas wojny ginęli tylko żydzi.
          Artykuł o losie jeńców sowieckich w polskich obozach jenieckich,
          który zalinkowałem w jednym z wątków, bardzo rzetelnie, na podstawie
          źódeł, przedstawia to zjawisko. Nie dość Lechowski, że jesteś
          ignorantem, to jeszcze dokonujesz bezczelnych manipulacji, unikasz
          odpowiedzi na zadane pytania, ciągle zmieniając temat, lub
          odwracając kota ogonem. A już szczytem idiotyzmu był wtręt do wątku
          o globalnym ociepleniu o Polakach na Wyspach Sołowiowa, masz Ty
          dobrze w tej głowie człowieku?
          • lechowski51 Re: czy ja śnię!!!???? 01.02.10, 20:06
            Przekroczyles wszelkie granice przyzwoitosci.Z padalcami nie rozmawiam i nie
            bywam w takim towarzystwie.
            • Gość: jobrave Re: czy ja śnię!!!???? IP: 77.89.146.* 01.02.10, 20:19
              I jeszcze tchórz do tego!
              • fanka_online Re: Brak słów:( n/t 01.02.10, 21:30
    • Gość: chwilowy nie-kum Do Pysi IP: *.range86-178.btcentralplus.com 02.02.10, 02:46
      >>> Gratuluje pomyslu - bardzo dobry i pozyteczny patriotycznie -
      popieram <<<
      • Gość: jobrave Re: Do Pysi IP: 77.89.146.* 02.02.10, 17:13
        Dziwię się, że nikt ze zwolenników tej idei nie bierze pod uwagę
        głosu (rozsądku) rodzin katyńskich.
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7520004,Rodziny_zaplaca_za_Pomnik_Ofiar_Katynskich___Maja.html
        • fanka_online Re: Wcale nie do Pysi 02.02.10, 17:17
          A kto tutaj JEST ZWOLENNIEKIEM idei pomnika w proponowanej formie?
          • Gość: jobrave Re: Wcale nie do Pysi IP: 77.89.146.* 02.02.10, 17:23
            Ci, którzy na mnie napadli, kiedy wykpiłem ten złodziejski idiotyzm.
            • fanka_online Re: Wcale nie do Pysi 02.02.10, 17:27
              Nic podobnego. Po pierwsze, nikt na Ciebie nie napadł. Po drugie, pisz dalej
              brednie o zmarnowanych plemnikach i czekaj na brawa.
              • Gość: jobrave Re: Wcale nie do Pysi IP: 77.89.146.* 02.02.10, 17:56
                chodziło mi o napastliwe komentarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka