Gość: Cypis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 10:44 Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonalds placu św. Floriana w Przemyślu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's 18.02.10, 11:19 W MC Donald bylem raz.Pozniej gdziekolwiek jestem na swiecie sluzy mi jako WC.Moim zdaniem ten przybytek serwujacy amerykanskie bez smaku swinstwo nalezy zbudowac tuz przy przejsciu granicznym w Medyce i udostepnic naszym ukrainskim sasiadom jako wizytowke "zachodniej kultury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: 79.139.108.* 18.02.10, 12:22 jedzienie nie jest najgorsze ja tam bym chciała to cos w przemyslu a na zachodzie tez słuzyło mi jako WC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witos Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 14:03 lechowski51 , masz egoistyczny sposób patrzenia na potrzeby innych, nie tylko twoje.Jesteś jak widać jednym z tych, co tylko starają się krytykować i blokować. A może wymyśl coś co spowoduje rozwój naszego miasta... Poddaj jakąś myśl pozytywną.. a jak nie przebiegnij się do Medyki, tam skorzystaj z WC i wróć. Może coś ci po drodze przyjdzie do głowy dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's 18.02.10, 15:08 Nie jadam raczej w McD's, ale uważam, że lepszy ten bar niż nic. Obecnie skwer (zwany szumnie Placem) jest zasyfiony do granic możliwości, a jak się ociepli, dołączą jeszcze menele. Pracownicy McDonaldsa przynajmniej zamiatają dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witos Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 15:48 darino, racja. Zgadzam się z Tobą. Cokolwiek wybudujemy w Przemyślu nowego, to już jest przemyskie. Nikt tego na plecy nie weżmie i nie wyniesie z naszego miasta. A lechowski51 pisząc"Niemoralnym jest ten który żyje na koszt ogółu-prof.Rybarski " powtarzając w kółko ten cytat, mam pytanie do lechowskiego51: Na czyj koszt ty zyjesz. Może jesteś zwykłym pasożytem na utrzymaniu starych rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's 18.02.10, 16:01 Kiedys witos takie pytania zadawali mi sbecy.Moglbym zbyc Cie wzruszeniem ramion...jednak uczynie wyjatek.Odkad w 1981 roku wraz wprowadzeniem stanu wojennego zostalem bez pracy utrzymuje siebie i swoja rodzine na wlasny rachunek.Dzieki Bogu dzieci pokonczyly studia bez brania stypendiow a ja jakos zyje bez korzystania podatkow zarowno Twoich jak i innych moich wspolrodakow. Co do inwestycji w Przemyslu!?....i MC Donalda.Jak nie slucham disco polo tak tez nie jadam w MC Donaldzie.Wolalbym zamiast niego Polskie Jadlo czy inna karczme serwujaca dobre polskie jedzenie.Ba!.Jestem za tym aby jakis ukrainski inwestor wybudowal restauracje z ukrainska kuchnia bo ostatnio jadlem dobry barszcz ukrainski iles tam lat temu w Kijowie a w restauracji ukrainskiej z dobrym zreszta jedzeniem bylem niedawno na dolnym Manhattanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: 83.1.236.* 18.02.10, 17:08 Nie mieszkańcy, a grupa ludzi którzy na tym stracą.W innych miastach np.Krosno,Rzeszów Mc Donald's jest w Przemyślu nie bo nie!Nikt nikogo nie będzie zmuszał aby w przyszłej restauracji się stołował.Mamy wolny kraj nie bójmy się postępu i nowości.Gdy czytam posty przeciwników restauracji to przypomina mi się protest przeciwników telefonów komórkowych,że szkodliwe itd. Nie bądzmy ciemnogrodem bo po 20 latach okaże się że kiedyś była szansa ale ją nie wykorzystaliśmy .Będzie Mc Donald's będzie sygnał dla inwestorów w Polsce że w mieście można coś zbudować,przybędą nowe miejsca pracy.Panie Lechowski51 każdy sklep ma swoich klientów należy o tym pamiętać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zum Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: 83.19.253.* 18.02.10, 17:21 Zdecydowanie wole polskie żarcie. Popieram mieszkańców Przemyśla. McDonald zatrudni z 10 przemyślaków za najniższą krajową, a zysk czyli całą śmietanke zabierze właściciel. Jeżeli będzie Polska restauracja to zysk zostanie w Polsce. np. zysk z Tesco idie do Anglii zysk z Billa do Niemiec zysk z Castoramy do Francji zysk z Biedronki do Portugali zysk z Media Markt niewiem kto jest właścicielem? itp? Czekam na inne przykłady Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak29 Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's 18.02.10, 19:28 Tak samo zysk właściciela np. Piotrusia Pana, czy Koszyczka idzie do jego kieszeni... Więc czy właściciel jest obcy, czy polski, to tym zyskiem i tak się z Tobą nie podzieli. W tym naszym mieście zawsze wszyscy (no może prawie wszyscy) muszą być przeciw. Mentalność mniej więcej Kononowicza, żeby "żeby w ogóle nic nie było i wszystko zlikwidować". McDonald wybudować źle, stok zły, renowacja rynku źle, Tesco źle, co za k... mać mentalność. Dla jasności, nie jestem fanem pożywienia z McDonalda, ale jak chcą wybudować to dlaczego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: *.ptvk.pl 18.02.10, 17:52 Pewnie Ci mieszkańcy to pierdziuchy nad grobem. Fajny teren rekreacyjny w centrum skrzyżowania i stacji benzynowych :D Odpowiedz Link Zgłoś
valmont80 Wielki bubel!!! 18.02.10, 17:56 Panowie jest jeden ogromny minus z posiadania McDonald'a - zwróćcie uwagę, że nie napisałam restauracji Mcdonald's, bo zwyczajny bar szybkiej obsługi na to nie zasługuje - wracając do ogromnego minusa:) w Przemyślu jest tyle pięknych szczupłych dziewczyn szkoda je skazywać na kalectwo, jakim jest bycie otyłym? Dobrze, że przez miasto przepływa rzeka, więc będzie gdzie wrzucać wieloryby :) Pewnie się głupim żartem naraziłam wszystkim korpulentnym, więc z góry przepraszam, ja chudzielcem też nie jestem, bardziej przypominam J.Lo . Do McDonald'a zaglądałam czasami w Krakowie znajdował się najbliżej mojego instytutu, jedyne co w nim kupowałam to kawę i sałatkę, a na jakieś konkretne jedzonko wybierałam się do małych knajpek, gdzie kuchnia była smaczna, obsługa miła nietraktująca klienta jak kolejnego x, a dodatkowo jedzenie było w przystępnej cenie. Właśnie!!! Trzeba myśleć przyszłościowo i przewidzieć to, jak na zdrowiu naszych dzieci odbijają się fast foody, dziecku trudno wytłumaczyć, że to świństwo jest niezdrowe, śmierdzące i ocieka starym tłuszczem afeee. McDonald's to żadna inwestycja i jak naszych włodarzy stać tylko na coś takiego to ręce opadają :( Więc Panowie jak chcecie mieć zgrabne dziewczyny i żony oraz zdrowe dzieci to nie popadajcie w przesadę i nie zachwalajcie wielkiego bubla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr M. Pręd Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: 213.251.189.* 18.02.10, 19:59 McDonald’s zajął kluczowe miejsce w kulturze masowej. W filmie ,,Upadek” Michael Douglas daje upust swojej wściekłości na współczesny świat w restauracji typu fast food. W ,,Śpiochu” Woody Allen budzi się w przyszłości i widzi wokół siebie same McDonald’sy. McDonald’s wkomponował się już na stałe w krajobraz Stanów Zjednoczonych i wielu innych krajów. Pierwszy lokal McDonald’sa zamieniono w muzeum, przed zburzeniem uchroniła go interwencja ludzi, dla których stanowił uosobienie wszystkiego co amerykańskie. Wielu ludzi silnie utożsamia się z McDonald’sem, a dla niektórych stał się on instytucją zgoła świętą. Cieszy mnie, że po dzisiejszej lekturze Waszych postów, będąc w McDonaldzie np. w Rzeszowie, Dębicy czy innej Wólce poznam kto jest z Przemyśla. Wystarczy popatrzec kto wchodzi do toalety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Bronek Re: Mieszkańcy nie chcą restauracji McDonald's IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.10, 00:19 Zupełnie nie rozumiem, dlaczego niektórzy mają zacięcie aby decydować za innych co jest dla nich dobre a czego powinni unikać? Dlaczego chcą uszczęśliwiać na siłę innych i chronić ich przed zgubnymi skutkmi donaldsowego jedzenia? Jeśli ten bar powstanie, to z pewnością nie będe jego klientem, ale nie widzę żadnego powodu dla którego miałby nie powstać! Jeśli ktoś będzie chciał, to tam pójdzie i zje 15 hamburgerów. Albo i 20. A jak ktoś nie będzie chciał, to przecież nie widziałem, aby do takich przybytków ktoś kogoś pałą zaganiał. Jeśli ktoś woli "polskie jadło" albo ukraińskie albo kuchnię żydowską - proszę bardzo, jestem jak najbardziej za tym, aby i takie bary, restauracje czy jakby to nie nazwać funkcjonowały w naszym mieści. Jeden obok drugiego, nie zaś jeden ZAMIAST drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zum Re:Do Rosomaka29 IP: 83.19.253.* 19.02.10, 08:36 >Tak samo zysk właściciela np. Piotrusia Pana, czy Koszyczka idzie >do jego kieszeni... >Więc czy właściciel jest obcy, czy polski, to tym zyskiem i tak się >z Tobą nie podzieli. To prawda zyskiem się niepodzieli, ale jeżeli jest z Przmyśla to pieniądze na swoje potrzeby (jedzenie, ubranie, remont lub budowa domu) napewno wyda tutaj (zarobi inny przemyślak) czyli pieniądze zostaną w Przemyślu i obrót pieniądza jest w Przemyślu. Także na Placu Floriana zdecydowanie wole Polski lokal. Pizza przemyska u Dominiaka jest OK (obok żaczka) znana w Polsce bo znanych ludzi można tam spotkać Może nowa przemyska restauracja której uda się wybić ponad przeciętność? Może kiedyś będziemy dumni, że mieszkamy w Przemyślu? Odpowiedz Link Zgłoś
fazi Re:Do Rosomaka29 19.02.10, 11:17 Gość portalu: zum napisał(a): > Pizza przemyska u Dominiaka jest OK (obok żaczka) znana w Polsce bo > znanych ludzi można tam spotkać > > No chyba się nie słyszysz! Tak mi się zdarzyło, trochę ponad pół roku temu, że nie miałem wyboru i skorzystałem z usług wymienionego wyżej lokalu. Raz tam byłem - I NIGDY WIĘCEJ!!! To coś, co tam serwują, to chyba nawet koło pizzy nie leżało! Nie pałam szczególną sympatią do Mc'a - o czym starsi użytkownicy tego forum wiedzą - ale jeśli miałbym wybór między tym czymś, co nazywasz "Pizza przemyska", a zwykłą tortillą, czy nawet wstrętnym hamburgerem z Mc'a, to wybieram ofertę Mc'a. Jeszcze dziś, mimo upływu czasu, odczuwam niesmak po próbie posilenia się "Pizzą przemyską". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witos Re:Do Rosomaka29 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 11:24 Masz rację, pizza od Dominiaka od zawsze jest taka sama czyli kiepska. Natomiast co do finansów to popieram to co napisał zum, ponieważ bogaty przemyślanin, to bogaty Przemyśl. Odpowiedz Link Zgłoś