Gość: Łowca IP: 213.25.24.* 16.08.10, 10:16 Czy ktoś zna jakieś nawiedzone miejsca w mieście lub okolicach? Czyli gdzieś, gdzie mają miejsce niewytłumaczalne rzeczy, straszą duchy, przedmioty latają po pomieszczeniu, słychać trzaski itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cypis Re: Nawiedzone miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 10:24 Przemyśl straszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Nawiedzone miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 11:44 fotoprzemysl.blox.pl/2009/06/Dom-w-ktorym-straszy.html Proponuję przejść się na Smolki i popytać mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
demon1903 Re: Nawiedzone miejsca? 16.08.10, 12:01 Pójdż w nocy na ul. Rakoczego i starą cegielnię to zobaczysz żydków:) Będziesz spierdzielał ile sił w nogach. tam był kiedyś cmentarz żydowski. Budynki obok też są nawiedzone. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nawiedzone miejsca? 16.08.10, 13:37 Tak, na ulicy Rakoczego był cmentarz Żydowski z XVI wieku. Został zniszczony przez hitlerowców, a reszty zniszczeń dokonali Polacy na początku lat 90-tych. Nasuwają się tylko jeden wniosek, niczym nie różnimy się od hitlerowców i ukraińskich nacjonalistów, którzy obecnie podobnie postępują z Polskimi cmentarzami na Ukrainie. To kara za grzechy i milczenie znacznej większości Polaków w czasie wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nawiedzone miejsca? 16.08.10, 13:38 Literówka, miało być: Nasuwa się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
demon1903 Re: Nawiedzone miejsca? 16.08.10, 14:17 Z pełnym szacunem "jesus33", od demona...możesz to zawsze zlekceważyć...nieistotne ale liczy sie to że znasz tak jak ja historię naszego miasta i trzeba im tu na forum ciołkom nikekumatym ja przedstawić. Dzięki za dobry wątek historyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca? IP: 213.25.24.* 16.08.10, 15:08 Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi ;) Rakoczego i Smolki mówicie? Bardzo ciekawe wypowiedzi tu zaczynają padać. Słyszeliście może o jakimś domu na ul. Śmiałego na Zasaniu (na przeciw cmentarza gdzieś), którego ponoć nikt nie chciał kupić przez wiele lat ze względu na duchy? Interesują mnie dalsze losy tego miejsca jeśli jeszcze istnieje, a także innych miejsc, gdzie ludzie panikowali/panikują ze względu na duchy. Dlatego proszę o kontynuowanie tematu jeśli ktoś ma jakąś wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Nawiedzone miejsca? 16.08.10, 15:30 Oczywiście powyższy post była dla Demona :) A co do nawiedzonego domu na Zasaniu, to znajduje się on zaraz na przeciwko głównej bramy Cmentarza na Zasaniu. Jest to dom prawdopodobnie z lat 70-tych, do dziś dnia nieotynkowany z czerwonej cegły. Swego czasu krążyły plotki o tym, że ktoś się tam powiesił. Dom przez długi czas był do sprzedania, ale od kilku lat ma już właścicieli i chyba przestało tam nareszcie straszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowy nie-kum Re: Nawiedzone miejsca IP: *.range86-164.btcentralplus.com 17.08.10, 03:55 bardzo fajny watek!!!:))) ... co do domu na Zasaniu - to znajduje sie on dokladnie naprzeciwko bramy cmentarnej ale nie glownej tylko ostatniej na dole - od strony ul. Cmentarnej a co do straszenia to ja slyszalem, ze podczas kopania fundamentow wykopano kompletny szkielet ludzki - a wiadomo kogo chowano naprzeciw bram cmentarnych - w nieposwieconej ziemi - samobojcow. Kierownik budowy, zeby oszczedzic sobie klopotow - lata faktycznie byly 70-te i wladza utrudniala budowanie prywatnych domow ile sie dalo - poprostu kosci kazal robotnikom zakopac w innym miejscu. Wlasciciel nieukonczyl domu - na mogl dokonczyc bo wciaz cos chodzilo nocami po schodzach - wkrotce odeszla on niego zona a on sam umarl. Przez lata dom stal pusty - mimo wnetrza juz przystosowanego do zamieszkania (piekne drewniane schody - widoczne przez okna). Podejmowano proby odprawiania egzorcyzmow - przez krotki czas mieszkaly w nim tez zakonnice ale rowniez uciekly w poplochu - od kilku lat zamieszkuje go jedna rodzina - wiec widocznie sie uspokoilo... Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nawiedzone miejsca 17.08.10, 10:02 Brama główna mieści się tam gdzie napisałam, czyli przy kaplicy, pozostałe dwie to wejścia boczne prowadzące od parkingu na cmentarz, jest jeszcze jedno wejście prowadzące do nowej części cmentarza, trzeba jechać do góry wzdłuż ogródków działkowych. Byłam w tym domu gdy był jeszcze na sprzedaż, razem z moim dziadkiem, który lubił domy zwłaszcza te do remontu, kupował, w wolnej chwili remontował i sprzedawał. Nie pamiętam jednak jak wyglądał w środku, zapomniałam ze strachu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 17.08.10, 12:46 Chwilowy nie-kum: dzięki za szczegóły. Czy masz jeszcze jakieś informacje na jego temat? albo o rodzinie która tam mieszka? chętnie obejrzałbym go w środku. Czy macie wiedzę na temat innych tego typu przypadków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabus88 Re: Nawiedzone miejsca IP: *.przemysl.zicom.pl 23.03.21, 11:06 Dom jest nadal na sprzedaż nikt nie przeprowadził się do niego bo wszyscy uciekają za 35tys chcą go sperzedac jak najszybciej ale w środku nie podłączone są gniazdka ani nic tylko kamery na zewnątrz ludzie którzy chcą tam remontować niewytrzymują więcej niż kilka dni i uciekają z tamtąd nikt się nie podejmuje remontem nad tym domem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s200 Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 17.08.10, 09:48 Moim skromnym zdaniem to forum jest miejscem nawiedzonym dzięki takim jak Lechowski, e i kilku innych im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 17.08.10, 16:13 Onegdaj zostało nawiedzone miejsce moich spacerów z pieskiem przez funkcjonariuszy, którzy z całych sił starali się napędzić mi stracha grożąc mandatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 17.08.10, 21:59 Pysio i s200 bardzo was proszę jeśli nie macie niczego w temacie to nie zaniżajcie już i tak niskiego poziomu.być może tylko swojego. Szukam też ludzi którzy interesują się zjawiskami paranormalnymi albo takich którzy uprawiali kiedyś magię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowy nie-kum Re: Nawiedzone miejsca IP: *.range86-164.btcentralplus.com 18.08.10, 00:18 ... kupe lat temu - czasem kiedy popilismy z kumplami w pobliskim barze "Gubalowka" - to w przyplywie odwagi przechodzilismy przez ogrodzenie - rzecz sie dziala glownie w glebokiej nocy - i wybijalismy szyby w oknach a potem spiepszalismy jak oszalali - ehhh to byly czasy - pamietam tez zabawy w butelke - chowalo sie butelke na cmentarzu i o polnocy ktos mial po nia isc, biegalo sie tez dookola cmentarza w nocy - umiawialo sie tez z dziewczynami w nocy na cmentarzu itd... co ciekawe kiedy sie wychowuje w sasiedztwie cmentarza to z czasem sie do niego przyzwyczaja, potem wogoole sie nie balismy cmentarza - pamietam jak bylismy starsi - gdzies w okolicy szkoly sredniej - na wakacjach rozbijalismy namioty - po nocach chlalismy a w dzien glownie sie spalo i marudzilo - w kazdym razie czesto w nocy potrzebowalismy oswietlenia do namiotow i ... - nie bylo z tym problemu, zawsze szlo sie na cmentarz po znicze... wiem to troche chamskie i to poprostu byly kradzieze ale to byly czasy gniewnego dorastania, przemian ustrojowych i prawde powiedziawszy wogoole sie takimi rzeczami nie przejmowalismy... a co do rodziny zamieszkujacej nawiedzony dom to nie bede pisal nazwiska ale jak chcesz poogladac w srodku to poprostu tam pojdz - moze Cie wpuszcza - wiem, ze maja kwiaciarenke, budke na Kazimierowskiej - a dom nawiedzony - zeby uciac juz spekulacje ktora brama jest ktora - stoi dokladnie na rogu ul. Skosnej i Boleslawa Smialego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 18.08.10, 06:50 Łowca, czy ty to bierzesz na poważnie? Bo jeśli tak to po co szukasz nawiedzonych miejsc jeżeli masz je pod nosem. Pragnę ci uswiadomić że sam jestes nawiedzony i masz to pod nosem. Pisanie o takich pierdołach na poważnie to jest hiper zanizanie! Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nawiedzone miejsca 18.08.10, 08:37 Masz rację, wczoraj wybrałam się tam na spacer. Od bramy głównej przy kaplicy, idąc w dół znajduje się jeszcze jedna brama, nigdy nieotwierana dlatego o niej nawet nie pomyślałam i właśnie naprzeciwko niej znajduje się nawiedzony dom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 18.08.10, 21:04 jesus33, sprawiasz wrażenie jakbyś mieszkała blisko. nieźle ;) Co do tego domu to wiem co nie co o jego mieszkańcach, ale skoro nic się tam nie dzieje to trzeba się zainteresować innymi tego typu sprawami.Dziękuję wam za dyskusję a szczególnie jesus33, nadjesz się na detektywa albo łowcę duchów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jesus33 Re: Nawiedzone miejsca 18.08.10, 21:22 Mieszkam niedaleko, boczna 3-go Maja więc spacerkiem to jest jakieś dwadzieścia minut, po drodze zawsze się zatrzymuję przy domku z ogródkiem po którym biegają kurki liliputki, więc spacerek jest miły :) Jak coś jeszcze usłyszę na temat duchów, to dam Ci znać Łowco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 18.08.10, 22:07 O, faktycznie blisko. Dziękuję za kooperatywność i zapraszam do stworzenia grupy łowców duchów, aby zapoznać się bliżej z mieszkańcami tego domu. Może dwie osoby prędzej wpuszczą do środka i będą bardziej otwarci niż jakbym poszedł sam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Nawiedzone miejsca IP: 213.25.24.* 03.11.10, 08:55 Łowca, napisz na GG: 2446758, bo właśnie w Przemyślu powstaje taka grupa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca Re: Nawiedzone miejsca IP: 195.117.119.* 07.11.10, 19:57 Ciężko się skontaktować z Wami pod tym numerem, ale może zapodam swój i napisz kiedy będziesz mógł;) GG:25474680. przeważnie niewidoczny popołudniami po szkole. Odpowiedz Link Zgłoś