Dodaj do ulubionych

Program wyborczy :)

IP: *.146.235.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.10, 02:17
umcawolnemiastoprzemysl.pl/informacje/wizja-miasta-przemysla/

wolnemiastoprzemysl.pl/informacje/podstawowe-zalozenia-programu/
Samorząd – chcąc służyć mieszkańcom – powinien rozwiązywać ich problemy. Najważniejsze problemy miasta tu:

wolnemiastoprzemysl.pl/informacje/program-wyborczy/problemy/
Po wyborach - jeśli WMP będzie mieć jakiś wpływ na zarządzanie miastem - wybierzemy najskuteczniejszą metodę zarządzania - zarządzanie przez cele. Szczegółowe cele (i czas ich realizacji) określimy na podstawie analizy SWOT (silnych/słabych stron miasta, szans i zagrożeń, warunków działania)... Na razie program wyborczy jest rozwinięciem wizji rozwoju miasta i odpowiedzią na najważniejsze problemy:

wolnemiastoprzemysl.pl/informacje/program-wyborczy/cele/
Obserwuj wątek
    • Gość: jobrave Re: Program wyborczy :) IP: *.range86-162.btcentralplus.com 27.10.10, 03:28
      A ja uważam, że należy dać im szansę.
    • Gość: obserwator Re: Program wyborczy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:50
      Traktuję poważnie wybory samorządowe i prezydenckie w naszym pięknym Przemyślu więc na bank nie zagłosuję na tych kandydatów z Asterixem na czele (chodź Asterix na czele to złe sformułowanie. nawet nie dostał 1 na liście do rady miasta). Widać, że jest szanowany w środowisku.
      • Gość: or Re: Program wyborczy :) IP: *.146.62.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.10.10, 12:59
        > Traktuję poważnie wybory samorządowe i prezydenckie w naszym pięknym Przemyślu
        > więc na bank nie zagłosuję na tych kandydatów z Asterixem na czele (chodź Aster
        > ix na czele to złe sformułowanie. nawet nie dostał 1 na liście do rady miasta).
        > Widać, że jest szanowany w środowisku.

Jest szanowany w środowisku, dostał "trójkę" :) Dopiero "trójkę", bo chcieliśmy, by czołowe miejsca na listach były obsadzone w połowie przez młodych ludzi... W końcu średnia wieku kandydatów to 32 lata (12-15 lat mniejsza niż u konkurencji).

Poza tym, wydaje mi się, że chyba nie do końca rozumiecie, czemu popieramy Asterixa... Popieramy go dlatego, bo prowadzi świetną kampanię - zamiast drukować plakaty i ulotki, wyszedł do ludzi, nie chowa się przed wyborcami jak reszta konkurencji. Można z nim porozmawiać i przekonać się, że jego niekonwencjonalny ubiór to nie objaw szaleństwa, ale wyraz nonkonformizmu! I pomysł na wyrazistość, odróżnienie się od ważniaków w garniakach :) Poza tym, jest szansa, że Asterix ruszy do wyborów tych, którzy z reguly wybory olewali, bo wkurzali ich politycy - cwaniacy z gębami pełnymi frazesów...

Poza tym, gdybyście byli kiedyś na spotkaniu Wolnego Miasta, i przysłuchalibyście się naszej dyskusji, to zauważylibyście, że udało nam się zebrać grupę świetnych, otwartych na świat, wszechstronnnie wykształconych ludzi (połowa kandydatów jest po wyższych studiach - m.in. Uniwersytet Jagielloński, Uniwersytet Wrocławski, Akademia Obrony Narodowej; część z nich jeszcze studiuje - m.in. prawo, informatykę, filologię angielską, politologię). Ludzi, którzy naprawdę mają szersze horyzonty myślowe niż przysłowiowa pani Dulska, szczekająca na Asterixa bo chodził boso i z piórami w kapeluszu :)
        • Gość: abba jozef Re: Program wyborczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 15:06
          STOP LEŚNYM DZIADKOM
          jestem za
          macie moje poparcie
          • solist Re: Program wyborczy :) 28.10.10, 09:50
            Orzech, masz mój głos poparcia. Elyty przemyskie już mi się przejadły, ze swoją buńczucznością, awanturami, hipokryzją, zmianami formacji w zależności od wiatru, złodziejstwem (patrz pomnik Karolka), kwalifikują się na śmietnik polityczny.
            • common-sense-ltd Re: "śmietnik polityczny" 28.10.10, 19:45
              "Jak po spuszczeniu wód stawu, ujrzeliśmy obmierzłe rojowisko gadów i płazów."
              S. Żeromski

Wybierajcie....;)
    • Gość: mała pysia Re: Program wyborczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 00:06
      Jeżeli będą robić to tak jak piszą, to przynajmniej będą wiedzieli dlaczego robią właśnie to, a nie coś innego i dlaczego właśnie tak, a nie inaczej. Takie podejście do sprawy, to milowy krok dla Przemyśla.
      • wampir-wampir Re: Program wyborczy :) 28.10.10, 19:52
        Gość portalu: mała pysia napisał(a):

> Jeżeli będą robić to tak jak piszą, to przynajmniej będą wiedzieli dlaczego rob
        > ią właśnie to, a nie coś innego i dlaczego właśnie tak, a nie inaczej. Takie po
        > dejście do sprawy, to milowy krok dla Przemyśla.

To prawda. Gdybym mieszkał w Przemyślu, głosowałbym na nich.
        • common-sense-ltd Re: Program wyborczy :) 28.10.10, 19:58
          > Gość portalu: mała pysia napisał(a): Ta
          > kie po
          > > dejście do sprawy, to milowy krok dla Przemyśla.

Tu przypomniał mi się stary dowcip z epoki gierkowskiej...."Towarzysze, pół roku temu staliśmy nad przepaścią, a teraz zrobiliśmy WIELKI KROK DO PRZODU!"

Wszystkiego wesołego postaciom z kreskówek i całej reszcie "politycznego planktonu"....
    • common-sense-ltd Re: Program wyborczy :) 28.10.10, 05:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,165,117914891,117916185,Re_Nasze_elity_politycze.html
    • Gość: mała pysia Re: Program wyborczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 01:43
      wampir-wampir napisał:

> To prawda. Gdybym mieszkał w Przemyślu, głosowałbym na nich.

W sumie wybór jest mocno ograniczony. Gdyby tak odrzucić partie, komitety wyborcze "obywatelskie" tworzone przez ludzi, którzy od lat bawią się w politykę, tylko jakoś tak nie w tych wyborach, to zostają 3 komitety.
      • Gość: jobrave Re: Program wyborczy :) IP: *.range81-159.btcentralplus.com 29.10.10, 01:50
        Ja gdybym mieszkał w Przemyślu, też bym ich poparł.
        • solist Re: Program wyborczy :) 29.10.10, 08:57
          I słusznie, dajmy w końcu szansę młodym z pomysłem na rozwój miasta, a nie kombinatorom
    • lowest Re: Program wyborczy :) 01.11.10, 18:48
      Macie mój głos!! Widzę dużo fajnych ludków na listach, np. Lutka Lewkowicza. Ma mój głos!
      • Gość: as Re: Program wyborczy :) IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.10, 20:37
        nic do chłopaków nie mam są spoko,ale mają małe szanse
        • lowest Re: Program wyborczy :) 06.11.10, 08:50
          > nic do chłopaków nie mam są spoko,ale mają małe szanse

To nie są wybory do parlamentu, gdzie trzeba w skali kraju zebrać pół miliona głosów. W Przemyślu próg 5% przy takiej frekwencji jak ostatnio to około tysiąc głosów, więc wbrew pozorom mają spore szanse, wystarczy zobaczyć, ilu mają fanów (podpisanych imieniem i nazwiskiem) na facebooku - dwa razy więcej niż cała podkarpacka Platforma Obywatelska ^^
          • Gość: voyto Re: Program wyborczy :) IP: *.centertel.pl 06.11.10, 11:00
            Mam propozycję, jak uzyskać w prosty sposób zobowiązać kandydatów do zajmowania się obietnicami i zobowiązaniami z programu wyborczego ?

Np w trakcie kolejnej debaty zobligować kandydatów do podpisanie weksla na 10.000 PLN za każdy punkt programu.
          • Gość: mała pysia Re: Program wyborczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 11:05
            W porównaniu z inną inicjatywą, taką już bezpartyjną i obywatelską, czyli RC do kwadratu, wygląda to bardzo optymistycznie - link

Jest coś jeszcze zabawniejszego. Urząd Miejski w Przemyślu na facebooku lubi aż jedna anonimowa osoba - link :D
            • Gość: mała pysia Re: Program wyborczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 00:22
              Jest jakiś postęp. Już dwie anonimowe osoby lubią Urząd Miejski w Przemyślu na facebooku. ;)
        • Gość: joker Re: Program wyborczy :) IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 15:59
          Gość portalu: as napisał(a):

> nic do chłopaków nie mam są spoko,ale mają małe szanse

w dzisiejszym sondażu PWSW dla Życia - 9% (nie licząc osób niezdecydowanych)
          To może dać dwa-trzy mandaty, trzeba pomóc chłopakom bo naprawdę mogą namieszać. A wyżej nich tylko PiS, PO i Regia Civitas - czyli ci co ostatnie cztery lata na przemian w radzie rządzili
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka