Dodaj do ulubionych

Przemyskie podziemia po remoncie

IP: *.centertel.pl 18.03.12, 17:26
Przemyskie podziemia po remoncie - nowiny24
Obserwuj wątek
    • fanka_online Re: Przemyskie podziemia po remoncie 18.03.12, 17:51
      Czy są jakieś plany zagospodarowania tej przestrzeni? Ekspozycje i wizualizacje wzorowane na tych, pod Sukiennicami byłyby wskazane, ponieważ puste ściany nie przyciągną turystów.
      • darino Przemyskie podziemia 18.03.12, 20:48
        Można rozwieszać pranie na rurach wodociągowych.
        • wampir-wampir Re: Przemyskie podziemia 18.03.12, 21:24
          Takie podziemia to świetne miejsce na muzeum zbrodni albo tortur. Może magistrat pomyślałby o czymś takim w tym miejscu ;-)))
          • fanka_online Re: Przemyskie podziemia 18.03.12, 21:27
            Mamy tu nawet świetnego kandydata na stróża. Tutejszy sadysta z pewnością nie odmówi sobie takiej przyjemności, a przy okazji straci zasięg do netu, co tylko nam wszystkim wyjdzie na zdrowie.
            • wampir-wampir Re: Przemyskie podziemia 18.03.12, 21:34
              Nie jestem pewnien, czy w podziemiach nie ma zasięgu :-(((
              A takie muzeum widziałem w Wiedniu, co prawda nie w podziemiach, tylko w dawnym areszcie z takim charakterystycznymi dla tych miejsc metalowymi chodnikami, narzędziami zbrodni, wycinkami z gazet, zdjęciami morderców i pośmiertnymi maskami straconych. Podobało mi się, jakkolwoek to skomentujesz ;-)))
              • fanka_online Re: Przemyskie podziemia 18.03.12, 21:36
                Uhm....pozwolisz, że NIE SKOMENTUJĘ;)
                • wampir-wampir Re: Przemyskie podziemia 18.03.12, 21:40
                  Pozwalam ;-)))
                  Byłem tam ze znajomą, oprócz nas była tylko wycieczka emerytowanych policjantów z Tyrolu. Wiekszość w strojach tradycyjnych, czyli krótkich, skórzanych spodniach i śmiesznych kapelusikach z piórkiem. Wrażenia niezapomniane ;-)))
                • Gość: gosc Re: Przemyskie podziemia IP: *.przemysl.hypnet.pl 18.03.12, 21:47
                  Fajnie że znalazły sie osoby dzięki ktorym te piwnice zaczynaja wyglądać tak jak na zdjeciach. Należą im sie podziekowania. Osobiście wolałbym w nich widzieć np prace malarskie czy rzeżbiarskie chocby młodych, dzisiejszych uczniów szkoł plastycznych. Dobra winiarnia tez by się przydała. Mam cichą nadzieję że może kiedys znajdą sie pieniądze na prace archeologiczne w miejscu gdzie stał ratusz,być moze ostały sie podziemia,piwnice .
            • Gość: pysio Re: Przemyskie podziemia IP: *.alfaks.com 18.03.12, 21:42
              Kiedyś te podziemia były wykorzystywane przez upowców. Może dla atrakcji jakiś banderowiec zgodził by się w nich straszyć? Frekwencja by na pewno podskoczyła do niemożliwości bo jak wiemy każde spotkanie takiego typa kończyło się tragicznie. Cała sztuka w tym żeby się za bardzo nie przejął rolą i turyści wychodziliby z tego spotkania żywi!
              • darino podziemia 18.03.12, 22:30
                > Kiedyś te podziemia były wykorzystywane przez upowców.

Być może nawet zostały przez nich zbudowane :))).
                • fanka_online Re: podziemia 18.03.12, 22:35
                  darino napisał: Być może nawet zostały przez nich zbudowane :))).

Tak jak i Wawel:)
                  • darino Re: podziemia 19.03.12, 07:43
                    fanka_online napisała:

> darino napisał: Być może nawet zostały przez nich zbudowane :))).
                    >
                    > Tak jak i Wawel:)

Wawel powstał troszkę wcześniej niż UPA :))).
                    • fanka_online Re: podziemia 19.03.12, 07:52
                      Piramidy JESZCZE TROSZECZKĘ wcześniej, ale i tak upa je zbudowała!;)
                      • darino podziemia a wiedza historyczna 19.03.12, 12:40
                        > Piramidy JESZCZE TROSZECZKĘ wcześniej, ale i tak upa je zbudowała!;)

Przekonałaś mnie. Zawdzięczasz to swojemu darowi przekonywania, tudzież elokwencji i wiedzy.
        • Gość: bojazy Re: Przemyskie podziemia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 10:54
          Można też zainstalować w tych podziemiach jakieś straszydło np. jakąś brzydką babę z wąsami i ze szczerbą w jamie ustnej. A że miasto kasy nie ma na charakteryzację to można skorzystać z pomocy tutejszej wyroczni we wszystkich sprawach - nicku nie używam - bo zaraz ktoś skasuje.
          • Gość: gość Re: Przemyskie podziemia IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.12, 11:04
            Nie bacząc na swoje bądz co bądz męskie pierwiastki , wąsate kobiety też płaczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka