Dodaj do ulubionych

Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu

07.01.13, 12:59
"Przykręcić - przykręcać - dokręcić - dokręcać śrubę Polakom" oto "recepta" PO na rządzenie Polską. Wydoić ile się da ze społeczeństwa!

Ameryka przykręciła Kubie i Korei Północnej, Unia przykręca śrubę Iranowi, Białoruś przykręca śrubę organizacjom pozarządowym, Putin przykręca śrubę demokracji, Ministerstwo Skarbu przykręca spółkom śrubę, Kryzys przykręca śrubę, Rząd przykręca śrubę. Dostało się wszystkim po kolei, Liberalne "cuda" Tuska przykręcające śrubę zwykłym ludziom świata, Skarbówka przykręca śrubę handlującym w internecie, Koniec z ulgami podatkowymi. NFZ przykręca śrubę, Tak Tusk dotrzymuje słowa...

Czy takich "rządów" PO oczekiwaliście? - bo ja NIE!

Ceny wciąż rosną a naród biednieje. Za to rządzący i posłowie opływają w luksusie i żaden kryzys im nie zagrozi puki rządzą.

Czy tak od nas daleko do Grecji?
Ocenia się, że Polska ze swoimi finansami publicznymi obecnie jest "na przedpolu pola minowego", ale jej sytuacja jest znacznie lepsza niż takich krajów jak Grecja. Jednocześnie za dwa, trzy lata możemy z powodu gwałtownie wzrastającego zadłużenia znaleźć się w gorszej sytuacji. Przypomina się, że dług mamy olbrzymi i narasta on tak szybko, że w perspektywie dwóch, trzech lat grozi nam znaczące podwyższenie kosztów jego obsługi.
Obserwuj wątek
    • darino PO przykręca śrubę 07.01.13, 14:04
      > Ocenia się, że Polska ze swoimi finansami publicznymi obecnie jest "na przedpol
      > u pola minowego", ale jej sytuacja jest znacznie lepsza niż takich krajów jak G
      > recja.

Oj, Demon, Demon, "jej sytuacja" czyli czyja ? Państwa, nie moja czy twoja. Porównaj sobie wysokość płacy minimalnej czy emerytur (po obniżce) w Polsce i Grecji :)))
      • Gość: abba jozef Re: PO przykręca śrubę IP: *.toya.net.pl 07.01.13, 15:00
        Za nami czyli Polską zostały z bloku euro tylko dwa państawa , Rumunia i Bułgaria.
        Poczytaj trochę w necie, to coś się dowiesz.

Tak że widzę ze cosik się Ciebie czepił błąd bracie Demonie. Na początku dla Ciebie wszystkiemu był winien PiS, w drugim etapie Kościół , następny etap to PO.
        Trzeba się w końcu bracie Demonie zastanowić kto jest winien, no kto powiedz kotku.
        pozdr.
        • solist Re: PO przykręca śrubę 08.01.13, 08:51
          To też prawda. Tusk, który był kiedyś normalnym facetem, obecnie wszystkie obietnice przedwyborcze zamiótł pod dywan i trwa proces łapaniaza mordę społeczeństwa. Najgorsze w tym wszystkim, że skutki kryzysu poniosą najbiedniejsi, najbogatsi - wielu z PO i PSL - nie zauważą kryzysu. Bogata klasa polityków i pociotków z PO zaczyna robić to czego wielu się spodziewało już 8 lat temu. Mam nadzieję, że wybory przyjdą szybko i znajdzie się w końcu ktoś kto rozliczy spółki państwowe, lewe etaty itd
    • Gość: gg Re: Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu IP: *.toya.net.pl 07.01.13, 18:33
      bi.gazeta.pl/im/e5/0d/c8/z13110757Q,100-obrazkow-roku-2012-.jpg
      • Gość: pysio Re: Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu IP: *.alfaks.com 09.01.13, 07:32
        Ostatnio widzimy szopkę z oskarżeniem o esbeckie tortury. Jakaś prawda w tym jest! Gdy pomyślę jakie mamy rodzaje tortur to ze smutkiem stwierdzam że oprócz fizycznych, psychicznych są też tortury fiskalne w których nasza mafia osiągnęła szczyty zezwierzęcenia. Potrafią każdego, kogo zechcą doprowadzić na skraj nędzy i zmusić do życia w okropnych warunkach. Powodując męczarnie nie odbiegające warunkami od syberyjskich i obłudnie tłumacząc ze takie jest prawo. A rudy z bulem drą mordy o demokracji i mają świetne humory gdy krytykują dyktatury tam gdzie jest jej o wiele mniej!
        Wczoraj w tv pokazano jak odpowiednik ubeka zabiera emerytce chorej na raka, oszczędności całego życia tłumacząc swoje widzimisię jedynie tym że nazwisko się zgadza?
        • darino Re: Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu 09.01.13, 08:29
          wyborcza.pl/1,87648,13122054,Komornik_przez_pomylke_zabral_emerytce_pieniadze_z.html
          • Gość: spokojnyy Re: Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.13, 08:54
            a kiedy tacy komornicy powiększą grono bezrobotnych?
            • Gość: pysio Re: Tak PO przykręca śrubę społeczeństwu IP: *.alfaks.com 09.01.13, 10:20
              Nigdy!!! Bo Polska z państwem prawa nie ma najmniejszego punktu zaczepienia. A ta komornicza swołocz to sami swoi.
              • darino Tak PO przykręca śrubę 09.01.13, 10:33
                > A ta komornicza swołocz to sami swoi.

Pysiu, jak możesz tak pisać o braciach Polakach !?
                • Gość: pysio Re: Tak PO przykręca śrubę IP: *.alfaks.com 09.01.13, 11:40
                  Darino jestem zagorzałym zwolennikiem uniwersum i jako taki na świecie staram się widzieć ludzi a nie jak to faszyzm wymyślił nadludzi. Każdy kto kogoś skrzywdził stawia się z automatu na pozycji gnoja. Bez względu na to czy zmusza ludzi do harówy bez prawa do emerytury czy wsadzi kogoś do pierdla za niezapłacone 36 gr. A co do braci polaków to nie jestem na tyle zmanierowany by nie móc odróżnić braci od zwykłych mend i na pewno nie zastosuję zasady którą ukraińcy znają pod nazwą swije! Bo, albo ktoś swoim życiem świadczy o swojej uczciwości albo jest dwulicowcem, zakłamanym czy mendą pod krawatem.
                  • darino Re: Tak PO przykręca śrubę 09.01.13, 11:46
                    SWOJE, pysiu, SWOJE, a nie żadne "swije". Swij - swoja - swoje.
                    • fanka_online Re: ;))) n/t 09.01.13, 11:53

• Gość: pysio Re: ;))) n/t IP: *.alfaks.com 09.01.13, 15:34
                        Nie znam ukraińskiej gramatyki dlatego używam słowa będącego w obiegu wśród normalnych ludzi a zamieszkałych w Przemyślu lub okolicach. Oznacza ono bezwzględne przestrzeganie tego co zostało im narzucone przez dekalog ukraińskiego nacjonalisty. Przekonałem się o tym na własnej skórze gdy chciałem pomóc ukraince którą ktoś wyrzucił z miejsca gdzie dotychczas przebywała. Babina wyglądała jak sierota a o świecie miała pojęcie, jakie im zaszczepił pop z jej wioski. Mało co rozumiałem z jej gadki ale gdy wyciągnęła mapę z granicą na Wiśle to od razu znalazła się w sytuacji gdy ją poznałem!!! Przekonałem się że swije są tak durne że można się załamać kompletnie. Wyobrażam sobie co by się działo gdybym ja przyjechał na ukrainę z mapą przedwojennej Polski? Jestem pewny ze wrócił bym w futerale!!!
                        Niektórzy używają określenia szoszoni. Co o tym myślisz darino?
                        • darino Re: ;))) n/t 09.01.13, 16:44
                          >Co o tym myślisz darino?

Ale o czym co myslę, bo poruszyłeś w swojej wypowiedzi co najmniej 6 tematów ? Jeśli pytanie brzmi, co myslę o całej twojej wypowiedzi, to ustosunkuję się do niej rano. Jeśli było bardziej szczegółowe, doprecyzuj proszę.
                          • Gość: pysio Re: ;))) n/t IP: *.alfaks.com 09.01.13, 18:13
                            Myślałem darino że rozmawiamy o określeniach charakterystycznych dla ukraińców. A o tej babie napisałem tylko dlatego żeby rozjaśnić sposób myślenia swich. Co prawda z myślleniem to oni mają same kłopoty. Charakteryzuje ich w sprawach światopoglądowych kompletny brak myślenia. Jedyne co potrafią to bezrozumne ględzenie o tym co ich guru podaje im jako fakty. Niestety, nie znam ukraińca który by z bezmyślnością papugi nie powtarzał idiotyzmów propagandowych. Nie raz wydawało mi się że odstajesz co nieco od reszty i nie wiem czy to dla zmyły czy akurat właśnie nie jesteś w amoku?
                            • darino Re: ;))) n/t 10.01.13, 00:03
                              Pysiu, czytając twoje wpisy także odnoszę wrażenie, że nie używasz mózgu, kiedy je piszesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka