IP: *.toya.net.pl 04.06.15, 13:49
jak zwykle przy okazji święta Bożego Ciała abp. wygłasza swoje przemyślenia wyborcze.
Tego już słuchać nie można!!! Nie na wiec agitacyjny chcę chodzić ale jak widać nie da się obecnie w kościele posłuchać innego tematu.
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: znowu... IP: *.toya.net.pl 04.06.15, 14:14
      A ja się zastanawiam, czy tego bełkotu nie można schować w kościele i nie ogłaszać wszystkim wokoło? Czy naprawdę te herezję muszą przez megafony napier-dalać wszystkim po mózgu?! Dzisiaj wysłuchałem jakiś głupkowatych pieśni prze głośniki, które były ustawione na zewnątrz, gdzie ludzi w ogóle nie było! Co to za skretyniała banda idiotów, że chce wszystkich uszczęśliwiać na siłę?! Nie mam ochoty tego słuchać i tyle!
    • Gość: Spokojny Większość kazań to partyjny bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.15, 17:18
      Szczególnie przy większych świętach "dostojnicy" kościelni dają upust swojej fantazji politycznej.
      Jak to wychodzi sami widzimy.
      Nie jest to ani śmieszne ani budujące.Swiadczy tylko czym obecnie są nasi"dostojnicy"
      • Gość: noe Re: Większość kazań to partyjny bełkot IP: *.toya.net.pl 04.06.15, 23:16
        Ogłupione religijnymi bajkami owieczki same lgną do czarowników w kieckach.
        • Gość: kazik Re: Większość kazań to partyjny bełkot IP: *.bois.qwest.net 05.06.15, 02:57
          no jak to narod sie odkrecil.a pamietacie czasy za komuny,kiedy to ludziska[a nawet posrod nich
          wielu partyjniakow]nie mogli sie doczekac kolejnej niedzieli i "wzorowego" kazania.ja takie
          pamietam,nawet z nabijaniem sie z ambony z tzw.ojcow proletariackich.teraz sie tego nie chce
          sluchac,ale kiedys to bylo lepsze niz w TV Czterech pancernych z psem.chociaz prawda i to tak w obydwu wypadkach,powinno byc nauczanie ludzi WIARY w BOGA,a nie gloszenie pie...ktore nic a nic ze zbawieniem czlowieka wspolnego nie maja.ale i tu wina takze ludzi,poniewaz depcza Biblie pod swemi nogami,zamiast samemu z Niej nabywac madrosci i z tym udac sie do parafii i
          wygarnac jednemu z drugim klesze co mowi KSIEGA i by sie Nia poslugiwano.AHOY !!!!
          • matigrypl Re: Większość kazań to partyjny bełkot 05.06.15, 06:57
            Pamiętam czasy gdy bule, rudzi czy jakieś bolki z dumą obnosili baldachimy w święta. Zawsze siedzieli w pierwszych ławkach a media przeprowadzały z nimi wywiady o niezmierzonej mądrości ojców kościoła. Co się właściwie stało że dzisiaj tego nie ma? Czyżby punkt widzenia zależał od punktu siedzenia? Przypuszczam że mafia rządowa stała się już tak pazerna bo apetyt rośnie w miarę jedzenia że woli kasę przeznaczać dla siebie niż na przekupywanie czarnych? No i mamy wojenkę. A kto z niej wyjdzie zwycięsko to czas pokaże!
    • Gość: Obserwator A młodzieży brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.15, 09:24
      Nie wiem czy zwróciliście uwagę ale w tym roku bardzo wyraźnie dal się zauważyć całkowity brak starszej młodzieży.Jestem bardziej niż przekonany,że obowiązkowa nauka religii w szkole przez gamoniowatych katachetów daje już owoce.Zapowiada się długotrwała susza.
      • matigrypl Re: A młodzieży brak 05.06.15, 09:49
        Wyprowadzenie religii ze szkół jest bardzo niebezpieczne dla władzy. Gdyby do tego doszło to mamy powrót do komuny i rycie pod władzą w salkach katechetycznych. Opłacani przez państwo katecheci jednak muszą się troszkę liczyć ze swoim pracodawcą. Gdy zaczynałem naukę to religia była obowiązkowa i na świadectwie stawiano oceny za pierwsze półrocze i ostateczne na koniec roku. Ze wszystkich przedmiotów najwięcej byliśmy bici właśnie na lekcjach religii dlatego unikałem jak mogłem tych lekcji! Oceny owulowały zawsze jako niedostateczne. Byłem parę razy na lekcjach w kościele i mocno się zdziwiłem bo tam już nie bito i naprawdę serdecznie zajmowano się uczniami. Jeśli chodzi o prawdę to kościół odegrał niebagatelną rolę w obalaniu komuny. Stworzył zastępy pretorianów i dopiął swego. Pomni tych faktów państwowi mafiosi starają się tych błędów nie powtarzać ale jak wiemy z praktyki ludzie którzy mają w oczach tylko liczbę zer na koncie zawsze tracą zdrowy rozsądek gdy jest szansa na choćby jedno zero więcej. Jestem za laicyzacją państwa we wszystkich aspektach ale państwo które walczy ze wszystkimi nie ma na to wielkich szans!
        • Gość: berig Re: A młodzieży brak IP: *.toya.net.pl 05.06.15, 10:13
          Powoli kończy się dominacja łotrów czarnych. Młodzi nie chcą bajek. To czarne bagno samo padnie, byle szybko!!!
          • matlak2 Re: A młodzieży brak 05.06.15, 18:34
            Jedno z haseł Kukiza - Religia won ze szkół! Jeśli młodzi poprą go w wyborach, jest szansa, aby salki katechetyczne, jak za moich czasów, znów zapełniły się młodzieżą. No, i budżet państwa odetchnie - 1,2 mld zł zostanie na inne potrzeby.
          • Gość: kazik Re: A młodzieży brak IP: *.bois.qwest.net 05.06.15, 18:43
            to padniecie bedzie tylko na niby.tak jak przypisywanie zwyciestwa nad zaszlym systemem w kraju,Vatykanowi.to bylo tylko wykorzystanie mentalnosci w kraju,przez sily inne,ktore dokladnie nad wszystkim pracowaly,z przemysleniem i nadzorem.tak jak i kto na tym wszystkim wygra? ano
            wygra Nowa Stara Europa,gdzie dla wielu miejsca juz potem nie bedzie.wczoraj byl bardzo ciekawy wywiad z bylym prezydentem Francji[VGD'E]gdzie poruszono mase kwestii i o prez.Putinie,o UE,o Chinach,a takze o muzulmanach i jaki to ma miec efekt na chrzescijan do tego
            sie ustosunkowanie.ida jednym slowem zmiany,ludzie to czuja,sie[jak powiedzial w calej Europie]
            nie chca na te zmiany godzic[ale jak wspomnial,to tylko 15% ludnosci w calej Europie].wiec i tak osiagnie sie to co ma byc osiagniete.wspomnial,ze ludnosc wschodniej Europy ma orientacje prawicowa,a zachodniej lewicowa.tak wiec pewnie[zreszta i musi]przewazy ta
            zachodnia orientacja,w ktorej jest zapoczatkowanie eliminowanie po dziedzinach ludzkiej codziennosci,wszystkiego co ma ducha chrzescijanskiego opartego na Biblii.Irlandia,jako narod
            dala juz przyklad,a w kolejce teraz stoja Australia,Niemcy,Wlochy i USA.zobaczymy,czy bedzie
            taka kolejnosc czy inna,albo i inni te kolejnosc wyprzedza.
            • Gość: toto Re: A młodzieży brak IP: *.toya.net.pl 05.06.15, 19:39
              Kazik,
              popraw ortografię ponieważ nie da się tego czytać!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka