Dodaj do ulubionych

kolejka na Gore

IP: *.p.lodz.pl 29.05.02, 01:24
A czy nikt w Przemyslu nie mysli o budowie kolejki linowej na Gore, gdzie
Kopiec Tatarski? Chyba by sie przydala mieszkancom. Mysle o czyms takim, jak na
Gubalowke.
Obserwuj wątek
    • gofa Re: kolejka na Gore 29.05.02, 08:57
      ???? znaczy kolejke na Kopiec Tatarski??? nieeee....to chyba za
      mała "górka" :)))
      • zyku Re: kolejka na Gore 29.05.02, 09:06
        Swego czasu słyszałem o takim projekcie: wyciąg narciarski na przekaźnik -
        zjazd na dół koło parku, nad tunelem przez Sanocką (!!!), koniec gdzieś koło
        lodowiska. Niezłe co ?
        • gofa Re: kolejka na Gore 29.05.02, 09:10
          ha...niezłe...ale pozostaje w sferze marzeń, jak większość projektów :)))
    • Gość: Ika Re: kolejka na Gore IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 10:37
      Na nową to nas nie stać,lecz używaną kto wie. Mozna się dogadać z
      Zakopanrm.Taką jak na Gubałówkę nie ma szans- wymieniali 3 lata temu.Lecz w tym
      roku rozpoczynają wymianę całkowitą na Kasprowy Wierch.Po cenie złomu zapewne
      oddadzą podpory,liny,wagoniki a także maszynownię.Projekt zrobią Nasi pracujący
      na AGH. Można pomyśleć- a zapewne się uda.Można nawet podpuścić tych co chcą
      wygrać wybory za wiele frajerskich głosów bez przekonywania.Taka mała kiełbaska
      wyborcza.
      • gofa Re: kolejka na Gore 29.05.02, 11:24
        no ale kto ubezpieczy taki interes?
        • wook Re: kolejka na Gore 29.05.02, 13:40
          a kto pamięta wyciąg narciarski koło przekaźnika?
          • gofa Re: kolejka na Gore 29.05.02, 13:47
            wszyscy :) i skocznię w parku też :)))
        • Gość: Ika Re: kolejka na Gore IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:19
          gofa napisał(a):

> no ale kto ubezpieczy taki interes?
          Można lecz po co-wtedy braknie na składki

• Gość: flip Re: kolejka na Gore IP: *.p.lodz.pl 30.05.02, 18:57
      A mnie chodzilo o taki zwyczajny funikular, co to by ludzi zwyklych
      transportowal w gore i na dol. Mozna by cos wymyslic na samej gorze, bo jak tam
      bylem sto lat temu, to nic tam nie bylo ciekawego na dobra sprawe, oprocz
      ladnego widoku. Zepsutego jednak przez balagan domow w budowie (raczej zreszta
      wstrzymanej) podchodzacych na sam szczyt. Skonczyli juz te domy budowac, czy
      nie?
      • wook Re: kolejka na Gore 30.05.02, 20:10
        Jedne zostały pokończone , a inne jeszcze budują, ale juz nie tak szaleńczo
        jak parę lat temu. No cóż tam na górze główną atrakcją to jest właśnie ten
        widok, przecież stamtąd widać aż Jarosław i jakby nie było zagranicę:)))
        Kiedyś był tam mały pawilonik gdzie mozna było kupic lody i napój, ale
        sanepidowi to się nie podobało bo lokalik nie był wyposażony w bierzącą wodę,
        tak więc jedyną ale największą atrakcją jest widok, aha a parę miesięcy temu
        postawiono tam tzw. Krzyż Zawierzenia - to nowa atrakcja:)
        • Gość: flip Re: kolejka na Gore IP: *.p.lodz.pl 30.05.02, 21:55
          No tak - pielgrzymom kolejka niebylaby potrzebna. Raczej schody.
        • Gość: flip Re: kolejka na Gore IP: *.p.lodz.pl 30.05.02, 22:00
          Czyli wlasciwie nic sie nie zmienilo. Nie chodzi o wielkie Cos, co by "zabilo"
          to miejsce, ale o cos, do czego mialoby sie chodzic.
          • gofa Re: kolejka na Gore 31.05.02, 15:45
            a pamiętacie może jakie były plany co do wieży przy katedrze?
            • wook Re: kolejka na Gore 31.05.02, 16:00
              nie!?
              • gofa Re: kolejka na Gore 01.06.02, 12:26
                serio nie? jakies dwa czy trzy lata temu byly plany, zeby udostepnic wieze
                zwiedzajacym i ....miala powstac winda...szklana...i zewnetrzna....:))
                • Gość: flip Re: kolejka na Gore IP: *.p.lodz.pl 01.06.02, 13:17
                  Winda szklana zewnetrzna na wiezy katedralnej??? Zgroza!
                  Na cholere komu winda? Niech laza schodami. Co to za problem? Na tysiace wiez
                  wchodzi sie schodami, i to za pieniadze.
                  • wook Re: kolejka na Gore 01.06.02, 18:04
                    gofa!! z tą szklaną windą to chyba kawał prima aprilisowy, albo pomysł
                    nawiedzonego przez kurię architekta.
                    • gofa Re: kolejka na Gore 02.06.02, 11:41
                      nieee....to nie byl kawal...byly takie projekty...ale wiadomo - $ ;) wiem ze
                      to glupi pomysl bo w koncu wieza nie jest tak wysoka zeby nie mozna bylo
                      wspiac sie po schodach...to raz...a dwa...widzicie ten kontrast? budynki w
                      okolicy i taka winda ...
                      • wook Re: kolejka na Gore 02.06.02, 13:14
                        to pewnie był pomysł jakiegoś futurysty, może z wieży chciał zrobić rakietę, a
                        winda wiadomo, żeby dostać sie do przedziału startowego:)))
                        • gofa Re: kolejka na Gore 02.06.02, 15:01
                          hmmm...to chyba nie byl pomysl futurysty tylko proboszcza katedry, ale dobrze
                          nie pamietam...a wszystko bylo na fali owych wycieczek zagramanicznych co to
                          przemysl nawiedzaly :)
                          • Gość: flip Re: kolejka na Gore IP: *.p.lodz.pl 02.06.02, 15:05
                            Dac proboszczowi zegarek (czyli turyste) - i wszystko popsuje.
                            • beskider Re: kolejka na Gore 04.06.02, 00:31
                              Ja tez pamietam ze pomysł z windą był na serio... Na szczęscie tym razem nic
                              z niego nie wyszlo :)
                              • wook Re: kolejka na Gore 04.06.02, 07:27
                                a swoją drogą czy naprawdę nie można by było udostępnić ją dla zwiedzających?
                                • gofa Re: kolejka na Gore 04.06.02, 15:45
                                  a moze i udostepnic podziemia katedry, bo chyba takie sa? to by byla
                                  atrakcja...
                                  • wook Re: kolejka na Gore 04.06.02, 19:16
                                    a ty wiesz że je chyba można zwiedzać, tylko wcześniej trzeba się chyba
                                    umówić, nie wiem czy to prawda ale tak słyszałem.
                                    • gofa Re: kolejka na Gore 04.06.02, 20:07
                                      wow...to jest news...ludzie, czy ktos wie cos wiecej? bede wdzieczna za
                                      informacje :) taka atrakcja....a moze to tylko dla wybranych, co?
            • Gość: flip na Gore!! IP: *.p.lodz.pl 04.06.02, 20:50
              Coscie sie tak uczepili tej wiezy? Co to za problem - postawic kogos z biletami
              i niech sprzedaje.
              Gora to jest problem. Niby wazna, bo duza i nad miastem, a naprawde
              niepotrzebna.
              • wook Re: na Gore!! 05.06.02, 08:16
                flip! skoro góra niepotrzebna to trzeba ja zniwelować... e głupi pomysł
                stracilibyśmy widoki, my nie przyzwyczajeni do takich równin jak w środku:)))
                • gofa Re: na Gore!! 05.06.02, 09:56
                  o, przemysl lezy w dolinie, wiec gorek wokol troche jest...od razu
                  niepotrzebna...czyli co, kopiec tez zniwelowac? a legendy z nim zwiazane?
                  • wook Re: na Gore!! 05.06.02, 11:51
                    Nie będzie żadnego niwelowania, ani górek ani kopca, jestem za usypaniem
                    jeszcze większych górek:) wtedy będziemy mogli startowć podobnie jak Zakopane
                    jako kandydaci do organizowania zimowej olimpiady.
                    • gofa Re: na Gore!! 06.06.02, 10:26
                      hmmm...wolalabym zeby to wszystko lepiej zagospodarowac niz cos jeszcze
                      usypywac...nie wazna ilosc...liczy sie jakosc :)
                      • wook Re: na Gore!! 07.06.02, 07:32
                        Ja to wiem, Ty to wiesz, my to wiemy, ale oni chyba tego nie wiedzą (znaczy ci
                        od zagospodarowania)
                        • gofa Re: na Gore!! 07.06.02, 10:29
                          nic prostszego - zatrudnic nas jako doradcow :)
                          • wook Re: na Gore!! 07.06.02, 14:35
                            popatrz się! że ja na to nie wpadłem :)))
                            • gofa Re: na Gore!! 07.06.02, 17:07
                              no widzisz wook...to teraz czekamy na atrakcyjne oferty pracy...w razie
                              potrzeby mozemy przygotowac plan zagospodarowania...zaden problem...a stawki
                              sie wynegocjuje ;)
                              • wook Re: na Gore!! 07.06.02, 17:55
                                zgoda! czekamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka