Dodaj do ulubionych

Chrzciny_Kazanów

IP: *.mcon.pl 03.10.05, 19:48
Wczoraj spotkałem się z księdzem proboszczem, a właściwie nie ja tylko moja żona. Miały być chrzciny, na które umówił nas inny księdzo. Proboszcz parafialny najpierw zaczął smęcić, że nie podoba mu się, że w niedzielę (nie mamy ślubu kościelnego), potem, że późno (po mszy na 18,00), potem, że nie mamy katechezy (wcześniej nikt nie wspominał), a na końcu wszystko uzależnił od decyzji innego księdza. A tymczasem plebania jak trzeba, z 12 rodzin miało by fajny byt. Pewnie proboszcz był niezadowolony, bo po kazaniu sprzed miesiąca na temat ozłocenia dachu kościoła na Kazanowie starsze panie dały za mało obrączek. Ot, taki czas... Złota nie kupuje się, wieć nie ma co dawać.
Obserwuj wątek
    • Gość: strylu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: z I......... IP: 80.51.255.* 04.10.05, 06:09
        I to jest właśnie służebna rola koscioła rzymskiego.To ten proboszcz mając
        zarządzenia ciszy wyborczej w nosie, agitował za LPR i PiSem.
        Taka postawa czarnych pasterzy zniechęca i odsuwa młodzież od koscioła.I
        dobrze.Młodzież przetrzyma, kościół padnie.Byle szybciej dla dobra ludzkości!!!
        Zmień Darku parafię, są wśród tych......też rozsądni wikariusze i
        proboszczowie.Np.na Rycerskim, u"Albertów(nowy kosciół)".Powodzenia.
        • Gość: autor: Re: I......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:19
          > Taka postawa czarnych pasterzy zniechęca i odsuwa młodzież od koscioła

Gó.. prawda, mnie nie znięchęciło.
          • Gość: Jack Re: I......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:11
            A moherowy beret z antenką to już dziecko masz?????????
      • Gość: derwas kazanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:55
        ciekawe ciekawe ale na kazanowie rządzi Burdzy proboszcz , który wywala
        niewygodnych księży i zbiera od dewotek starych złoto na kule kościelną
        • Gość: Darek Re: kazanów IP: *.mcon.pl 07.10.05, 19:35
          Dokladnie o nim mowa
    • Gość: Joseph Re: Chrzciny_Kazanów IP: *.lublin.mm.pl 24.01.14, 22:17
      Nie rozumię z czym masz problem. Jeśli ci się nie podoba ks. Proboszcz jest wiele innych kościołów. Z twoich wypocin wynika, że chrzest wcale nie jest ci potrzebny. Nie ci Bóg da Łaskę Wiary i opamiętania!
      • Gość: darek Re: Chrzciny_Kazanów IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.14, 00:00
        Ten sam Darek tylko z małej bo nie chce mi sie używac shifta. Z czym masz problem, kolego, po 9 latach od napisania posta? Kojarzysz zapis dat? Burdzy nigdy mi się nie podobał i nie podoba nadal, tak samo jak nie podobał się rodzicom dzieci, które niby uczył. Ale to było i minęło, chrzest się odbył, Burdzy ze szkoły odszedł.
      • hdd2 Re: Chrzciny_Kazanów 25.01.14, 13:07
        "....Nie ci Bóg da Łaskę Wiary i opamiętania!.."
        Miał być chyba zwrot grzecznościowy Panie Katoliku. Zwracając się do kogoś to "CI" PISZEMY Z DUŻEJ LITERY.
        Resztę" łask i wiar" możesz pisać jak sam chcesz, chodziarz też czynisz to niepoprawnie.
        • Gość: FDD0 Re: Chrzciny_Kazanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.14, 13:14
          Trochę się zagalopowałeś z tymi pouczeniami. Chociaż czy chodziarz? I jedno i drugie jest poprawne, ale czy Ty użyłeś właściwego słowa, zgodnego z ortografią?
        • Gość: armagedon Re: Chrzciny_Kazanów IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 19:45
          klecha ja to klecha, sobek pazerny mający poparcie u władz samorządowych. prezydent kłania się w pas klesze który zachodzi od czasu do czasu do magistratu. inni ch...e radni liżą dupę czarnym.
          • Gość: tadeusz_42 Re: Chrzciny_Kazanów IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.14, 21:00
            człowiek płytki i myślący rozpier..liłby te kościółki siedziby szatana. Ale mądremu to nie przystoi, tych k..wiarzy na stryczek nie wsadzą, a oni nam udowadniają, że na to zasługują...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka