Dodaj do ulubionych

Wieści ze stoku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 18:27
Ostatnie zdjęcica z budowy stoku,
www.przemysl.pl/serwis/index.php?url=galeria&foto=galeria/stok_01/stok_02.jpg
Zamiast toi-toi ma być kontener, który ma odpowiednio większe gabaryty.
Reklama miasta będzie zamieszczona na tramwajach w Krakowie, trwają negocjacje
w tej sprawie. W chwili oddania stoku do użytku na stronie internetowej miasta
pojawi się kamerka z obrazem wyciągu.
Więcej informacji w aktualnym wydaniu Życia Podkarpackiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Wieści ze stoku IP: 80.51.255.* 03.11.05, 02:35
      Co by nie mówić, wygląda imponująco.W tym Przemyślu można jednak coś
      zrobić.Cieszę się z tego.Jestem dumny z mego miasta!
      • Gość: bbb Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 21:22
        Brawo Choma!
        • rychu_z_przemysla Wieści z (nieudanego ?) stoku 04.11.05, 12:49
          1.Według mnie nartostarda będzie ekonomicznym niewypałem.
          Podobno miasto szukało inwestora prywatnego, ale go nie znalazło.
          Wysuwam z tego dwa wnioski: pierwszy - miasto szukało inwetsora niezbyt
          energicznie, drugi - inwestor prywatny potencjalnie zainteresowany

2.Sens reklamowania trasy w Krakowie jest wątpliwy.
          Krakusy na narty jeżdzą tam, gdzie mają bliżej, a więc w Beskidy i na Słowację.
          Z Krakowa do Przemyśla jest 250km, dojazd samochodem to koszmarek
          zwłaszcza na odcinku Kraków- Tarnów. Pociągów także nie za wiele.
          Gdybym miał zareklamować trasę, to zrobiłbym to we... Lwowie.
          Do Zakopanego ściąga teraz dużo Rosjan i Ukraińców.

• rychu_z_przemysla Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku 04.11.05, 13:25
            P.S.

1.Według mnie nartostarda będzie ekonomicznym niewypałem.
            Podobno miasto szukało inwestora prywatnego, ale go nie znalazło.
            Wysuwam z tego dwa wnioski: pierwszy - miasto szukało inwetsora niezbyt
            energicznie, drugi - inwestor prywatny potencjalnie zainteresowany policzył
            i wie, że w Przemyślu na tej inwestycji nie zarobi.

• Gość: JP I Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku IP: 80.51.255.* 10.11.05, 04:37
              Święte słowa,Rychu! Dużo tego w plecy nie będzie, jakieś 400-500 tysięcy za
              sezon, raptem parę groszy.Gdy decydowały się losy inwestycji, w Super
              Nowościach napisano,że prywatnych chętnych inwestorów nie było, bo z pewną
              częścią ciała na głowę się jeszcze nie pozamieniali, lub byli tacy (np. Andrzej
              Bachleda), którzy chcieli tylko na wyciągu zarobić, poprzez sprzedaż pewnych
              urządzeń. Nie zarobili, bo nasze chłopaki (znam co najmniej dwóch) sami wpadli
              na to, jak na demobilu nieźle skubnąć. Będą jeszcze jaja z tym wyciągiem, oj
              będą, będą ... GWARANTOWANE!
              • rychu_z_przemysla Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku 10.11.05, 14:21
                Moje słowa na pewno nie są święte...
                Powtórzę, to co napisałem poniżej:

Na początek, żeby nie było wątpliwości: chciałbym, aby ta inwestycja miasta
                była strzałem w dziesiątkę.
                Niemniej mam wątpliwości, co do jej sensu ekonomicznego.
                Nie chciałbym, aby co roku deficyt jaki potencjalnie generowałby stok,
                był pokrywany z budżetu miasta, czyli z pieniędzy podatników.
                Powtórzę, to co napisałem powyżej, jeśli miasto szukało inwestora prywatnego
                i go nie znalazło, to wypływają z tego dwa wnioski.
                Pierwszy: potencjalny inwestor prywatny się znalazł, zrobił biznes plan
                z którego wynika, że nie można zarobić na tej inwestycji.
                Ciekawe jest to, że spośród wielu dokumentów dotyczących nartostrady,
                szumu medialnego wokół stoku nikt nie pyta o to, czy będzie to inwestycja
                opłacalna. Dlaczego dziennikarze nie pytają o biznes plan interesu?
                Wniosek drugi: miasto tak szukało inwestora, żeby go nie znaleźć. Dlaczego?
                O tym będziemy się mogli ostatecznie przekonać za kilka lat,
                gdy stok „zaliczy” kilka sezonów narciarskich.
                Oczywiście mam swoją "hipotezę roboczą” dotyczącą wniosku drugiego,
                ale nie nadaje się ona na forum.

Co do sprawy reklamy stoku, oczywiście reklamowanie go w Krakowie nie ma sensu.
                Lwów, a także Rzeszów, o którym wspomniał Imac, wydają się z racji odległości,
                bardziej sensowne.

• Gość: Normalny Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:11
            Był taki smerf,Maruda miał na imię,on też wiecznie powtarzał :"I tak się nie
            uda".Jeżeli będziemy wychodzili z takiego założenia,to w naszym mieście nigdy
            nic nie powstanie a ostatni który tu zostanie zgasi światło.Pozdro!
            • rychu_z_przemysla Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku 04.11.05, 14:49
              Tu nie chodzi o marudzenie, ale o rachunek ekonomiczny.
              • Gość: Normalny Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 15:07
                Wiadomo,na początku będą tyły,ale z czasem wiele osób dowie się o praktycznie
                jedynym w Polsce miejscu,gdzie po wyjściu z hotelu i przejściu pieszo krótkiego
                odcinka,można będzie skorzystać z wyciągu.Zapewniam Cię,że wiele osób w Polsce
                jest tym bardzo zainteresowanych.Mimo,że nie mam z tym stokiem nic wspólnego,to
                co jakiś czas odbieram telefony od znajomych,np z Warszawy z pytaniem,czy już w
                tym sezonie będą mogli przyjechać do Przemyśla na narty.
                • rychu_z_przemysla Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku 04.11.05, 15:23
                  Miasto inwestuje w stok narciarki pieniądze podatników, czyli nie swoje.
                  Prywatny inwestor wydałby swoje pieniądze, a jak widzimy taki się nie
                  znalazł. Wniosek z tego taki, że stok może być ekonomicznym niewypałem.
                  A miasto zostanie z długami...

• temid Re: Wieści z (nieudanego ?) stoku 04.11.05, 15:37
                    Miasto z dnia na dzień brnie w coraz wieksze długi,a nieudany pomysł ze stokim
                    jeszcze je pogłębi. Panowie urzednicy zacznijcie pracować,bo może was ktoś
                    wreszcie rozliczy za nieudacznictwo. Proponuję małe "trzęsienie" niektórym
                    bufoniastym i niegospodarnym pracownikom UM.
                    • Gość: Ziom BoY ad. rychu IP: 80.51.255.* 04.11.05, 16:53
                      Skąd możesz wiedizec że ta inwestycja moze byc niewypałem ???
                      W samym przemyślu jest bardzoo dużo osób które w zimie wyjezdżaja na narty za
                      granice , do Zakopanego czy nawet do Arłamowa... Wydaje mi sie że nawet w
                      najczarniejszym scenariuszu jakim było by korzystanie ze stoku przez
                      mieszkańców Przmyśla i okolic , stok zarobił by na siebie. Pozatym nie
                      zapominajmy o tym ze narciaże z Rzeszowa , Lwowa i innych miast beda mieli
                      znacznie blizej do Przemysla niz np. do Zakopanego :) Ponadto zapowiadana jest
                      teraz bardzo sroga zima i o brak sniegu sie raczej nie musimy martwic :)
                      ponieważ ominie nas bardzo dorgie naśnieżanie stoku.

Jestem jak najlepszej myśli i w wg. mnie napewno inwestycja wypali :)
                      • Gość: Imac Re: ad. rychu IP: *.chello.pl 04.11.05, 17:00
                        Moim zdaniem reklama w Krakowie, skąd jest tak blisko w góry (Szczyrk, Wisła,
                        Krynica, Wierchomla, Zakopane) jest bez sensu. Natomiast zdaje się że nikt nie
                        docenia reklamy w Rzeszowie. To jest cel, i odpowiednie miejsce :)
                        • Gość: ddd Re: ad. rychu IP: *.mcon.pl 04.11.05, 20:44
                          Wystarczy że nasi medrcy przestaną "nosić" głowy do góry i zobaczą z jakiego
                          miasta najwięcej samochodów, z nartami na dachu, jedzie przez Przemyśl.
                          Zapewniam że dominują lubelskie rejestracje.
                          • rychu_z_przemysla Jeszcze raz o prawdopodobnie nieudanej inwestycji 07.11.05, 18:00
                            Na początek, żeby nie było wątpliwości: chciałbym, aby ta inwestycja miasta
                            była strzałem w dziesiątkę.
                            Niemniej mam wątpliwości, co do jej sensu ekonomicznego.
                            Nie chciałbym, aby co roku deficyt jaki potencjalnie generowałby stok,
                            był pokrywany z budżetu miasta, czyli z pieniędzy podatników.
                            Powtórzę, to co napisałem powyżej, jeśli miasto szukało inwestora prywatnego
                            i go nie znalazło, to wypływają z tego dwa wnioski.
                            Pierwszy: potencjalny inwestor prywatny się znalazł, zrobił biznes plan
                            z którego wynika, że nie można zarobić na tej inwestycji.
                            Ciekawe jest to, że spośród wielu dokumentów dotyczących nartostrady,
                            szumu medialnego wokół stoku nikt nie pyta o to, czy będzie to inwestycja
                            opłacalna. Dlaczego dziennikarze nie pytają o biznes plan interesu?
                            Wniosek drugi: miasto tak szukało inwestora, żeby go nie znaleźć. Dlaczego?
                            O tym będziemy się mogli ostatecznie przekonać za kilka lat,
                            gdy stok „zaliczy” kilka sezonów narciarskich.
                            Oczywiście mam swoją "hipotezę roboczą” dotyczącą wniosku drugiego,
                            ale nie nadaje się ona na forum.

Co do sprawy reklamy stoku, oczywiście reklamowanie go w Krakowie nie ma sensu.
                            Lwów, a także Rzeszów, o którym wspomniał Imac, wydają się z racji odległości,
                            bardziej sensowne.

• Gość: iwan Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 19:19
      oczywiście jestm za tym aby to wszystko wyszło ale zadać trzeba pytanie jeśli
      inwestycja za tyle milionów złotych nie będzie opłacalna będzie przynosić
      straty trzeba postawic osoby odpowiedzialne przed prokuratorem aby już nigdy
      nie mogły podejmować takich decyzji na innych stołkach a nie kadencja się
      skończy i zmiana stołka a inni się niech martwią co zrobic ze zdechłym kotem.My
      jesteśmy czyści powie obecna ekipa rządząca mu już nie rządzimy to nie tędy
      droga wszystkie takie decyzje powinne byc dobrze przemyślane a myslenie sprawia
      ból niektórym osobom z ekipy rządzacej miastem.
      • Gość: Radny Re: Wieści ze stoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:41
        Właśnie dlatego że mieszkańcy Krakowa i okolic jeżdżą co roku do Zakopanego,
        Szczyrku, wisły itp. jest sens reklamowania Przemyśla w Krakowie. Gdybym
        mieszkał w Krakowie i ciągle na narty jeździł w to samo miejsce to choćby raz
        chciałbym pojechać gdzie indziej. Zwłaszcza że Przemyśl to nowość, może nie
        najnowocześniejszy ale nowy stok, i napewno miasto jest tańsze dla turystów niż
        np. Zakopane. Poza tym średnio co dwa tygodnie jeżdzę z Krakowa do Przemyśla bo
        studiuję w Krakowie, i 3 godzinna podróż to nie jest aż tak dużo jakby sie mogło
        wydawać. Reklama we Lwowie też nie jest głupim pomysłem jednak z racji bliskości
        granicy i gęstości Ukraińców w Przemyślu, nie trzeba będzie aż dużej kampanii w
        samym Lwowie wystarczą banery na drodze Przemyśl - Lwów. Osobiście nie lubię
        "mojrzeszowa", a reklamowanie stoku w najdalej w rzeszowie to tak jak reklamować
        supermarket albert we wsi Ujkowice. Oczywiście stok napewno przyniesie ogromne
        straty... kiedy trzeba będzie włączyć armatki śnieżne. W ogóle żeby myśleć o
        zarobku przez 3/4 sezonu musiałyby być temperatury poniżej 5 stopni Celsjusza,
        maksymalna temperatura 0 żeby w ogóle możnabyło uruchomić armatki. Ale cóż
        wielkie inwestycje to wielkie ryzyko, w ostatecznej fazie inwestycji jest plan
        żeby wyłożyć stok igielitem, co oznacza że sezon będzie trwać cały rok. A brak
        inwestora to wina wyłącznie władz miasta, tak samo jak winą władz miasta jest
        brak pieniędzy z funduszy unijnych.
        Po pierwsze żeby dostać pieniądze trzeba złożyć wniosek - miasto nie złożyło
        takiego.
        Po drugie warunkiem koniecznym do dofinansowania jest to że sprzęt musi być nowy
        - a nasz pochodzi z demobilu.
        Głównym inwestorem oprócz samego miasta jest Skarb Państwa.
        • Gość: xx Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 22:56
          O wniosku www.zycie.pl/index.php?go=tresc&id=05_45_08
          • Gość: lex Re: Wieści ze stoku IP: 80.51.255.* 11.11.05, 16:33
            Ludzie, w rzeszowie budowali hale 25 lat!!!i co???myslicie ze mają juz
            kokosy????nie, ale powoli cos sie tam dzieje i słychac o nich w Polsce, czy
            budowanie ośrodków sportowych przynosi zysk w ciagu roku, 2 lat, 3 lat???, czy
            stadiony zarabiaja na siebie, a tu nie tylko beda jezdzic na nartach ale i spac
            w hotelach, kupowac, jezdzic komunikacją, zwiedzac!!!!!!
            • opserwvtor Re: Wieści ze stoku 11.11.05, 17:33
              Na pewno będzie korzystał cały Przemyśl. Szczególnie młodzi ludzie, którzy będą
              mieli nową atrakcję, a nie stać ich na wyjazdy gdzieś daleko.
        • Gość: dark Zakopane jest dla warszawiaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 16:39
          Z Krakowa jeździ się na Słowację, tym bardziej, że roboty przy "zakopiance"
          trwają i ma ona coraz większą przepustowość.
          • Gość: lex Re: Zakopane jest dla warszawiaków IP: 80.51.255.* 11.11.05, 18:51
            to bedą z lublina, rzeszowa, kielc, tarnobrzegu itd, wsiądą w szczecinie z
            nartami w pociąg i przyjadą!!!!wsiadą w gdyni w pociąg i przyjadą!!!!!!czy
            opłąca im sie samochodem kotłowac przez całą polskę???? ale cos czuje ze zaraz
            ci maruderzy napisza: szczecin i gdynia jeździ do szwecji
            • Gość: Imac Re: Zakopane jest dla warszawiaków IP: *.chello.pl 11.11.05, 20:03
              Popadacie w przesadę.

Ja byłem zwolennikiem tej inwestycji, uważam że powstanie "fajne miejsce" do
              uprawy sportów zimowych, a kwestia zysku w bliskiej przyszłości (rację miała
              osoba, która napisała o przykładzie Hali na Podpromiu) jest dla mnie drugorzędna.
              Ale naprawdę przesadzacie: ludzie z Krakowa, z Gdyni, ze Szczecina? Czy ktoś z
              autorów tych propozycji wogóle widział inne stoki narciarskie w Polsce? Przecież
              to stok dla początkujących, nieskomplikowany, nieukrywajmy - NIEWIELKI, taki
              który szybko może się znudzić, z zaledwie trzema(!) trasami. Jak on się ma do
              Szczyrku, Zakopanego, Krynicy? I po co ktoś z Krakowa miałby tutaj jechać, z
              ciekawości wyłącznie? Jak ktoś dobrze jezdzi na nartach to po dwóch dniach taki
              stok, jak w Przemyślu mu się najzwyczajniej znudzi. To jest stok który
              rzeczywiście może odnieść sukces, ale raczej wśród mieszkańców podkarpackiego,
              raczej wyjeżdżających na weekend, niż na tydzień, raczej nie mających czasu, niż
              posiadających długi i dobrze płatny urlop. Raczej młodszych niż starszych,
              raczej przyjaciół niż rodzin z dziećmi.
              A poza tym, co po nartach? Marny Hotel Gromada i tych kilka przemyskich pubów???
              • opserwvtor Re: Zakopane jest dla warszawiaków 11.11.05, 21:08
                Chyba za głęboko w Polskę się zapuszczcie.
                • Gość: lex Re: Zakopane jest dla warszawiaków IP: 80.51.255.* 12.11.05, 13:41
                  Ja uważąm innaczej, pisałem o tych miastach bo mają swietne połączenie PKP z
                  Przemyslem, a ze stok słaby???Ludzie mogą jeden lub dwa dni u nas spedzic
                  pojezdzic pozwiedzac a pozniej np w bieszczady na inny stok!!
              • aleks.sander Re: Zakopane jest dla warszawiaków 13.11.05, 18:42
                Przemyśl jest przepięknym miastem a czynny w zimie stok narciarski do zjazdów to bedzie duma naszego miasta w zimie.Poza tym mnie nie interesuje sprawa zysków z wyciągu i innych interesów finansowych związanych z wyciągiem.Dostrzegam ponad te wszystkie "interesy" ten najważniejszy - wzrost kondycji fizycznej i ogólnie zdrowotnej mieszkańców naszego pięknego grodu ( tych młodych i starych)którzy będą korzystać z dobrodziejstwa możliwości uprawiania sportów zimowych TU NA MIEJSCU W PRZEMYŚLU BEZ DODATKOWYCH WŁASNYCH NAKłADÓW FINANSOWYCH I KŁOPOTÓW ZWIĄZANYCH Z WYJAZDAMI W INNE OKOLICE.
                • Gość: xx Re: Zakopane jest dla warszawiaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:49
                  Bardzo dobrze napisane.
                • rychu_z_przemysla Re: Zakopane jest dla warszawiaków 15.11.05, 10:36
                  aleks.sander napisał:

> Przemyśl jest przepięknym miastem a czynny w zimie stok narciarski do zjazdów
                  > to bedzie duma naszego miasta w zimie.

Duma, może i tak, ale obawiam się, że "dumę" trzeba będzie dofinansowywać
                  z budżetu miasta, czyli z naszych podatków...

• Gość: Gość Re: Wieści ze stoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 18:09
          Drogi Panie Radny,

Po pierwsze,
          Faktem jest, iż aby otrzymać środki z UE trzeba złożyć wniosek. To że Gmina
          Przemyśl nie złożyła jeszcze wniosku o dofinansowanie I etapu inwestycji dot.
          Przemyskiego Parku Sportowo-Rekreacyjnego wynika z tego, że nie było dotychczas
          naboru do programu - Działanie 1.4 "Kultura i Turystyka" w ramach
          Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego, z którym to
          programem wiązane były duże nadzieje na pozyskanie środków. Nie można obwiniać
          o to władze miasta.
          Przez ponad 1,5 roku Urząd Marszałkowski (bo tam się składa wnioski) nie
          ogłaszał naboru, gdyż był on uzależniony od notyfikacji przez Komisję
          Europejską części "turystycznej" powyższego Działania. Jak sama nazwa Programu
          wskazuje (Kultura i Turystyka) nabór wniosków został ogłoszony, lecz jedynie w
          zakresie projektów kulturowych. Pragnę przypomnieć, że właśnie w ramach tego
          programu dofinansowanie otrzymał m.in. projekt dotyczący budowy Muzeum w
          Przemyślu. W ten oto sposób środki w ramach programu zostały rozdzielone, tak
          więc na część turystyczną nie zostało już prawie nic, z czego można wnioskować
          że naboru już nie będzie.
          I Etap PPSR zostanie zakończony już w tym roku, a zatem możliwości uzyskania
          dofianasowania na ten etap inwestycji już raczej nie będzie. Pozostaje czekać i
          mieć nadzieję, iż Gmina pozyska środki na II etap. Z tego co mi wiadomo wniosek
          dot. II etapu został już złożony.

Po drugie
          Nie jest prawdziwym stwierdzeniem iż ” warunkiem koniecznym do dofinansowania
          jest to że sprzęt musi być nowy”
          Fundusze strukturalne dają możliwość pozyskania środków również na sprzęt
          używany. Obwarowane to jest kilkoma warunkami m.in.:
          1. Sprzedający sprzęt musi wystawić deklarację określającą pochodzenie sprzętu
          (zawierającą m.in. datę zakupu, miejsce zakupu, dane zakupującego - jego nazwę
          i adres);
          2. Sprzedający sprzęt potwierdza w deklaracji, że w okresie ostatnich siedmiu
          lat używany sprzęt nie został zakupiony ze środków pomocy krajowej lub
          wspólnotowej,
          3. Cena zakupionego sprzętu używanego nie może przekraczać jego wartości
          rynkowej i musi być niższa niż koszt podobnego, nowego sprzętu.

Proszę zatem o większą rzetelność w sądach i wyciąganiu wniosków dotyczących
          pozyskiwania środków.
        • rychu_z_przemysla Re: Wieści ze stoku 15.11.05, 10:33
          Gość portalu: Radny napisał(a):

> Właśnie dlatego że mieszkańcy Krakowa i okolic jeżdżą co roku do Zakopanego,
          > Szczyrku, wisły itp. jest sens reklamowania Przemyśla w Krakowie. Gdybym
          > mieszkał w Krakowie i ciągle na narty jeździł w to samo miejsce to choćby raz
          > chciałbym pojechać gdzie indziej. Zwłaszcza że Przemyśl to nowość, może nie
          > najnowocześniejszy ale nowy stok, i napewno miasto jest tańsze dla turystów
          > niż np. Zakopane. Poza tym średnio co dwa tygodnie jeżdzę z Krakowa do
          > Przemyśla bo studiuję w Krakowie, i 3 godzinna podróż to nie jest aż tak dużo
          > jakby sie mogł o wydawać.

Jeśli naprawdę jesteś radnym, to proponuję ci jazdę pociągiem na trasie
          Kraków- Przemyśl- Kraków z nartami z reklamą stoku.
          A teraz na serio: oczywiście, że nie będziemy mieć dużo turystów
          z Krakowa na naszym stoku, mam na myśli takich turystów, którzy przyjadą
          do nas wiele razy. Krakusy mają bliżej swojego miasta wiele dobrych stoków
          narciarskich i tam jeżdżą. Do Przemyśla przyjadą może twoi znajomi i znajomi
          królika...
          Czy nie zauważyłeś jak duzo ludzi jeździ pośpiesznymi na trasie Kraków-
          Przemyśl, a zwłaszcza jak dużo ludzi wsiada do pośpiesznych
          w kierunku Przemyśla?
          A może ty tylko jeździsz ekspressem "Małopolska", skoro napisałeś
          o "3 godzinnej podróży" i nie wiesz że pośpieszny jedzie 3,5 godziny?
          Czy jechałeś kiedyś samochodem na trasie Kraków- Przemyśl?
          Czy wiesz jakie korki są między Krakowem, a Tarnowem?
          Czy wiesz ile jedzie się z Krakowa do Przemyśla w piątek po południu?

>Reklama we Lwowie też nie jest głupim pomysłem jednak z racji bliskośc
          > i granicy i gęstości Ukraińców w Przemyślu

Co to jest "gęstość Ukraińców"?!?

• Gość: nn Re: Wieści ze stoku IP: *.mcon.pl 12.11.05, 16:26
      Ciekawe czy ktoś przeprowadził badania dotyczące wpływu na organizm ludzki fal
      wyskokiej częstotliwości, które emituje znajdujący się tam przekaźnik. Myślę że
      nie jest to bez znaczenia w miejscu gdzie ma powstać baza hotelowa. Jak
      przekonać turystów że przebywanie w takim miejscu nie jest szkodliwe dla ich
      zdrowia.
      • Gość: res Re: Wieści ze stoku IP: 82.177.98.* 12.11.05, 18:51
        Nie wiem jai ten stok bedzie po długościach raczej niewielki, to jest typowy
        stork który bedzie przyciagal na jedniodniowy wyjazd, czesto po pracy bedzie
        sie wsiadało w samochód i dawaj na narty na 2-3 godziny. Dlatego obszar
        oddziaływania raczej nie az ta wielki typu Szczecin czy Poazan :) Dlatego
        skupcie sie na reklamie w wojewodztwie, szczególnie w Rzeszowie poniewaz pod
        Rzeszowem sa 2 marne stoki typu Strzyżów i Babica, a wiec bedzie gdzie pojechac
        na jeden dzien. Strasznie Wam zazdroszcze tgo stoku nie wiedzielm ze to jest az
        tak zaawansowane, myslaem ze to dopiero projekt. dzis byl material w
        Aktualnościach TVRz-ów i na pewno warto bedzie sie tam wybrać. Szkoda ze
        Rzeszów nie jest ta położony i raczej nie skombinujemy sobie takiego czegoś :)
        Pozdrawaim z Rzeszowa. Ana i napiszcie co tej zimy bedzie otwarte, która trasa
        www.przemysl.pl/serwis/pliki/wizu.php czy ta niebieska najdłuższa tez
        bedzie dzialac czy to dopiero plan.
        • Gość: Marcin Re: Wieści ze stoku IP: 80.51.255.* 13.11.05, 08:58
          Tej zimy dostępne będą trasy 1 i 2.
          • Gość: Radny Re: Wieści ze stoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:04
            Miasto chce planuje zrobić otwarcie na 6 grudnia
            • Gość: free Re: Wieści ze stoku IP: 80.51.180.* 13.11.05, 15:24
              To chce? czy planuje?
            • Gość: iwan Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:35
              nie chciałbym być pierwszym który pojedzie wyciagiem.
              • Gość: xx Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 19:38
                Dlaczego :)?
            • opserwvtor Re: Wieści ze stoku 14.11.05, 16:23
              Podobno 16 grudnia.
              • Gość: JP I Re: Wieści ze stoku IP: 80.51.255.* 15.11.05, 01:14
                Tego roku? Ciekawe jak w 15 dni "zarobią" tych 360 tys., które zaplanowano ze
                stoku na ten rok w budżecie Przemyskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji, a co z
                resztą? A były tak sakramecko precyzyjne wyliczenia ...
    • Gość: PRZEMYŚLanin22 Re: Wieści ze stoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 02:30
      Stok to dobry pomysl i jestem pewny ze nasze miasto bedzie mialo z niego duze
      korzysci. Co byscie zrobili za te pieniadze, zeby wzrosla ranga naszego miasta,
      przyciagnac turystow, zapewnic rozrywke mieszkancom, rozbudowac baze noclegowa
      i nie tylko noclegowa?
      Moja kolezanka z Rzeszowa zadeklarowala ze jak tylko otworza stok to od razu
      przyjezdza do Przemysla ze znajomymi, nie tylko ze wzgledu na to ze lubi
      jezdzic na nartach, ale takze takich ze lubi to miasto i zawsze chetnie je
      odwiedza :) Zapraszam Rzeszowian i wszytskich do Przemysla na biale
      szalenstwo i nie tylko :)
      • Gość: voyto Re: Wieści ze stoku IP: 212.160.138.* 15.11.05, 09:48
        może i dobry...ale kompleks basenów z hydromasażami, jacuzzi, biczami wodnymi,
        błotnymi basenami, kabiny tlenowe, jaskinie solne...to zdecydowanie
        praktyczniejsze, bo
        1) może funkcjonować przez cały rok,
        2) miasto się starzeje, więc funkcje zdrowotne, rekreacyjne czy wręcz
        sanatoryjne mają tu przysżłość
        3) możliwość wykorzystania złóż geotermalnych zapewni niskokosztową
        eksploatację...
        • rychu_z_przemysla Re: Wieści ze stoku 15.11.05, 10:42
          Gość portalu: voyto napisał(a):

> może i dobry...ale kompleks basenów z hydromasażami, jacuzzi, biczami wodnymi,
          > błotnymi basenami, kabiny tlenowe, jaskinie solne...to zdecydowanie
          > praktyczniejsze,

Koszt wybudowania stoku jest znacznie mniejszy niż jednego odwiertu
          z ciepłą wodą.

• opserwvtor Re: Wieści ze stoku 15.11.05, 10:59
          4) W pobliżu dostęp do bezprzewodowego internetu. I można tam siedzieć całymi
          dniami czytają forum ;).
          • Gość: voyto Re: Wieści ze stoku IP: 212.160.138.* 15.11.05, 11:58
            ps. ponadto poparcie władz województwa nie jest zbyt obiecujące...
            www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051115/PRZEMYSL/51114009
            a co do kosztów...zgoda, są większe, ale i zyski są realizowane przez cały rok,
            a nie kilka miesi
            • opserwvtor Re: Wieści ze stoku 15.11.05, 12:31
              Wierzę, że się uda.
              A negatynwe opinie przemyskich radnych mnie zaczynają coraz to bardziej
              denerwować. Czy Ci zrobili coś poza ciągłym narzekaniem i blokowaniem? Bo z tego
              co widać to tylko siedzą i pierdzą w stołki, a kasa rośnie.
    • Gość: Bmak Re: Wieści ze stoku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:39
      Mam nazieję,że wbrew wszystkim przeciwnościom jeszcze tej zimy wszyscy chętni z
      Przemyśla, jego okolic oraz nasi przyjezdni goście z daleka i bliska będą mogli
      korzystać ze stoku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka