Dodaj do ulubionych

Przemyśl w TSSE

IP: *.chello.pl 20.12.06, 22:00
no własnie, jesteśmy juz w TSSE EURO-PARK WISŁOSAN i jak na razie cisza...a
gdzie promocja? oględam od kilku dni Fakty i Wiadomości i TVN24 i jakos nie
widzę reklam i programów skierowanych do potencjalnych inwestorów? To niby
skad te 5000 miejsc pracy (realne jeszcze w 2007r)ma powstać? Jak ktos ma
kontakty, niech pcha ta informacje w teren, bo na nasze władze widze nie ma
co liczyc i jak tak dalej pójdzie, to nawet 15 inwestorów w 2007 r nie
pozyskamy
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: Przemyśl w TSSE 20.12.06, 22:11
      Gość portalu: voyto napisał(a):

> no własnie, jesteśmy juz w TSSE EURO-PARK WISŁOSAN i jak na razie cisza...a
      > gdzie promocja? oględam od kilku dni Fakty i Wiadomości i TVN24 i jakos nie
      > widzę reklam i programów skierowanych do potencjalnych inwestorów? To niby
      > skad te 5000 miejsc pracy (realne jeszcze w 2007r)ma powstać? Jak ktos ma
      > kontakty, niech pcha ta informacje w teren, bo na nasze władze widze nie ma
      > co liczyc i jak tak dalej pójdzie, to nawet 15 inwestorów w 2007 r nie
      > pozyskamy
      Moze juz jest ich tylu, że miejsca brakuje i w zw. z tym promocja mija sie z
      celem (daj Boże).
      • Gość: voyto Re: Przemyśl w TSSE IP: *.chello.pl 21.12.06, 22:37
        przeciez tańszej siły roboczej żaden inwestor nie znajdzie...No może na
        wschodnich mazurach
        • Gość: JP II Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 22.12.06, 02:16
          Swego czasu bardzo bliska ogromnej inwestycji (docelowo nawet na kilka tysięcy
          miejsc pracy) była ponoć gmina Żurawica (rejon Mackowic, bo tani i bliski gaz),
          ale sprawa ucichła, prawdopodobnie dlatego, że rząd się zmienił i dawne jakieś
          tam wstępne ustalenia wzięły w łeb. Miejmy nadzieję,że chwilowo.
          • Gość: miji Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 22.12.06, 16:11
            Jest już jeden zainteresowany, z tego co twierdzą urzędnicy inwestor ten chce
            zająć całe 12 ha.
    • Gość: Ptaszak Re: Przemyśl w TSSE IP: 80.50.247.* 22.12.06, 19:50
      Czyli chodzi o ta "pod strefe" co ma 12 ha

myslalem ze juz sa chetni na ta co ma 140 ha
      • Gość: starski Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 23.12.06, 11:45
        na razie podstrefa ma 12 ha (troszeczke wiecej) ale teren przeznaczony pod Park
        Technologiczny i Strefe to rzeczywiscie 140 ha. Tylko w tych formach
        organizacyjnych mozliwe jest obecnie stosowanie duzych ulg inwestycyjnych. Nie
        sadze wiec, zeby jakikolwiek rozsadny inwestor chcial teraz lokowac swoj biznez
        poza strefa, bo po prostu nie uzyska ulg. Tak wiec inwestycja w gminie Zurawica
        raczej nie powstanie.Kiedys TVP Rzeszow wspominala, ze inwestycja w przemyskiej
        podstrefie jest zainteresowana firma z branzy budowlanej. Moze ktos cos wie na
        ten temat?
        • Gość: świstak Re: Przemyśl w TSSE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 11:56
          OBI
          • Gość: starski Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 23.12.06, 14:50
            OBI- Oby i dzieki.
            • Gość: leszeq Re: Przemyśl w TSSE IP: 80.50.247.* 28.12.06, 22:37
              Czy aby napewno OBI ??
              • Gość: starski Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 29.12.06, 00:40
                Cos mi sie jednak wydaje, ze nie OBI, ale nadal : OBY.Ta podstrefa to
                najwieksza szansa na rozwoj miasta od wielu lat. Jesli wypali (przy
                zalozeniu,ze strefa powiekszy sie do 140 ha) to bedzie to cos co mozna porownac
                tylko do inwestycji zwiazanych z budowa Twierdzy Przemysl.Na marginesie;mysle,
                ze bledne jest myslenie, ze Przemysl "wyzyje" tylko z turystyki (i przemytu
                fajek). Uroda miasto nie dorownuje Wenecji,czy jakiemokolwiek przecietnymu
                wloskimu miastu.Nie ma co liczyc na turystyczny boom. Ogolnopolskim centrum
                sportow zimowych tez Przemysl nie zostanie.Aby miasto "zylo" potrzebny jest
                rownomierny rozwoj. Troche turystyki, troche przemyslu, troche uslug etc.
                Trzymam kciuki i jeszcze raz OBY.
    • Gość: prezes wieksza stefa IP: *.prz.edu.pl 22.02.07, 02:16
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070222/PRZEMYSL/70221022
      • Gość: voyto Re: wieksza stefa IP: 212.160.138.* 22.02.07, 09:28
        nareszcie logistyka i transport szerokimi torami na wschód
    • Gość: Tik - Tak Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 22.02.07, 10:42
      Bodajże 8 nicków jest w tym wątku.Zagadka dla mnie jest(sądzę, że nie tylko)
      jakie zadania i wogóle czym ma być to TSSE(kojarzy mi się ze Stacja Sanitarno-
      Epidemiologiczną).Mam nadzieję nie spotkać się z posadzeniem o arogancką
      indolencję, ale nie każdy ma wiedzieć co drzemie w Voyto.Wiem co w Imacku i to
      mi wystarczy.Serio panowie, piszcie o co chodzi i aby było jasne dla
      wszystkich.Bo tak to urzędników nadmiar czuje.
      • Gość: prezes Re: Przemyśl w TSSE IP: *.prz.edu.pl 22.02.07, 10:57
        a tak troche inwencji własnej ??? i wpisac sobie np w google tsse ??? za
        trudne?? skoro tak to podam link www.tsse.pl .Widze ze jestes zboczony/a na
        punkcie tropienia urzedników - moze niedługo bede musiał pod kazdym wpisem
        umieszczac notatke :nie jestem urzednikiem , ba i nie współparowałem z sb??
        • Gość: Ptaszak Re: Przemyśl w TSSE IP: *.uninet.com.pl 22.02.07, 13:52
          Rozimię sie strefa juz jest powiekszona do 140 ha, a dzisiaj ma zapasć decyzja
          zeby ja powiekszyc do prawie 200 ha ??

• Gość: prezes Re: Przemyśl w TSSE IP: *.prz.edu.pl 22.02.07, 14:34
            hmm narazie własciciele gruntów sie zgodzili i raczej radni tez sie dzis zgodza,
            kolejnym krokiem bedzie poparcie tego wszystkiego przez Rade Ministrów.! 140 ha
            zatwierdzili radni a Rada Ministrów jeszcze nie.
        • Gość: Tik - Tak Re: Przemyśl w TSSE IP: *.mcon.pl 22.02.07, 16:26
          Złośliwy być nie musisz.Nie przystoi.Czy każdy musi wiedzieć co to takiegoTSSE?
          Że kilku zainteresowanych nie świadczy, że ogół.I jak zwykle idiotyczne
          przepychanki.Coś nie tolerujecie odmienności nie tylko somatycznej.czort z Tobą
          preziu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka