Dodaj do ulubionych

Choma nadaje na kolegów

IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.02.07, 08:31
Cała natura Chomy wyszła podczas dzisiejszego (piątkowego) wywiadu w Super
Nowościach

Pytanie: Czego jeszcze dowiedział się pan ze swojej teczki?
Choma: Dowiedziałem się, że wśród moich kolegów, którym ufałem, z którymi
kolegowałem, byli donosiciele.

A więc dla Chomy koledzy to bezwględnie donosiciele, a on sam był
przymuszany, niby tylko podpisał, poszkodowany. Trudno o dobitniejszy
przykład hipokryzji. A czy Choma nie pomyślał, że może to właśnie koledzy
byli szantażowani?
Obserwuj wątek
    • jobrave Re: Choma nadaje na kolegów 09.02.07, 08:44
      Gość portalu: SN napisał(a):

> Cała natura Chomy wyszła podczas dzisiejszego (piątkowego) wywiadu w Super
      > Nowościach
      >
      > Pytanie: Czego jeszcze dowiedział się pan ze swojej teczki?
      > Choma: Dowiedziałem się, że wśród moich kolegów, którym ufałem, z którymi
      > kolegowałem, byli donosiciele.

Jezus,Maria, to jakiś chory kraj, ta Polska- Choma był agentem a nie donosił a
      koledzy nie byli agentami a donosili. To właściwie kto był agentem?
      >
      > A więc dla Chomy koledzy to bezwględnie donosiciele, a on sam był
      > przymuszany, niby tylko podpisał, poszkodowany. Trudno o dobitniejszy
      > przykład hipokryzji. A czy Choma nie pomyślał, że może to właśnie koledzy
      > byli szantażowani?
    • Gość: Aga Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:46
      Skoro agenci byli przymuszani to po co ta cała lustracja. Kiedyś skrzywdziła
      tych ludzi UBecja a teraz znęcaja sie dodatkowo Kaczyści. Spalić te wszystkie
      akta i dać spokój niewinnym ludziom.
      • jobrave Re: Choma nadaje na kolegów 09.02.07, 09:05
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Skoro agenci byli przymuszani to po co ta cała lustracja. Kiedyś skrzywdziła
        > tych ludzi UBecja a teraz znęcaja sie dodatkowo Kaczyści. Spalić te wszystkie
        > akta i dać spokój niewinnym ludziom.
        Rzecz w tym Droga Ago, że nie wszyscy byli przymuszani, wielu tajnych
        współpracowników podjęło się współpracy dobrowolnie, z własnej inicjatywy i dla
        korzyści materialnych, dla uzyskania lepszego mieszkania,żeby dzieci wepchnąć na
        studia, dla stanowisk lub żeby bez przeszkód prowadzić działalność przestępczą.
        Dlatego, według mnie, zawartość wszystkich teczek powinna byc ogólno dostępna,
        np. można opublikować w internecie i wówczas ludzie sami zdecydują kto był szują
        a kto nie, ponadto są też ludzie, których ewidentnie należy ukarać . Dopóki
        bowiem ekipy rządzące dysponują teczkami, dopóty wiedza o agenturze będzie
        reglamentowana i wykorzystywana do eliminacji jej przeciwników i do odwracania
        uwagi od rzeczywistych problemów czyli np. od katastrofy , która niebawem
        dotknie służbę zdrowia i ubezpieczenia społeczne.
        • Gość: SN do jobrave Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 09.02.07, 09:33
          Nie wynika z tego, że koledzy, którzy donosili (o ile to nie są tylko
          pomówienia ze strony Chomy) nie byli agentami. Choma twierdzi, że donosili, a o
          ich ewentualnej współpracy nic nie mówi. Byc może każdy z jego kolegów miał
          jakieś TW nadane przez SB.
          • jobrave Re: Choma nadaje na kolegów 09.02.07, 09:47
            To, oczywiście, zmieniałoby postać rzeczy, bo jeśli się wpółczuje sobie , to i
            innym należałoby współczuć, przynajmniej z tego samego powodu. Inna sprawą jest,
            że służby specjalne i milicja dysponowały nierejestrowanymi TW (z różnych
            powodów), ich nazwiska pojawiały się w matriałach operacyjnych ale osobnych
            teczek im nie zakładano byli też tacy których nazwiska w ogóle się nie
            pojawiały, myślałem, że Choma wspominał właśnie o takich (artykuł znam jedynie z
            Twojej relacji).
            • Gość: SN Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 10.02.07, 09:43
              dzięki
              • Gość: , Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 11.02.07, 09:29
                inni koeldzy też bronią Chomy, ileż on ma kolegów?
                • Gość: Zyziu Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:53
                  To są widocznie wszystko koledzy ulepieni z jednej gliny i teraz będą się tak
                  taplać w tym bagienku, a raz to oskarżać, a raz to bronić, ot taki to ich
                  światek.
            • Gość: Dra Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.ptvk.pl 12.02.07, 21:22
              I zapewne całej tej klerowskiej bandzie z KULu się upiecze, a może i nawet pewnemu arcybiskupowi z ... nieważne skąd, ale z daleka, a zarazem i zbliska?
              • Gość: Tik - Tak Re: Choma nadaje na kolegów IP: *.mcon.pl 22.02.07, 11:01
                "Boskie dzieło stworzenia nigdy nie dobiega końca. Zaczyna się, a potem trwa
                nieskończenie, w nieustannym trudzie dając początek nowym sceneriom, nowym
                przedmiotom i nowym światom." Czy łajdactwom pasterzy również?Niebywałe, ale
                istniejące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka