Gość: palacz co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 22:21 Jak co roku w letniej porze MPEC zakręca kurek z ciepłą wodą dla co najmniej połowy mieszkańców Przemyśla. Pytam ; Jak długo jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
day-trader Re: MPEC-brak ciepłej wody 30.06.07, 22:32 Do najblizszej środy. Swoją drogą czy w innych miastach rownież istnieje ten barbarzyński zwyczaj zamykania ciepłej wody na prawie 2 tygodnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpecowiec Re: MPEC-brak ciepłej wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:01 Spokojnie Panie i Panowie. Tak tylko parę słów dla wyjaśnienia. Problem przerwy remontowej jest wszędzie, dokładnie w każdziuteńkim przedsiębiorstwie ciepłowniczym. W tym czasie kotły są wygaszone i cała sieć stoi. W ciągu tych kilku dni dokonuje się przeglądu, napraw i konserwacji całej sieci ciepłowniczej, których to prac nie można wykonać, gdy sieć pracuje. A trzeba wiedzieć, że to nie jest 500 czy 1000 m sieci, ale ok. 20 km. Oprócz tego, dokonuje się wpaleń w sieć w celu wykonania przyłączy i podłączenia nowych budynków, a prac tych również nie da się wykonać gdy sieć pracuje. Ponadto, zdaję sobie sprawę, że ta przerwa jest dla mieszkańców Przemyśla uciążliwa, ale chyba lepiej teraz pocierpieć kilka dni i dobrze przygotować sieć do sezonu, niżby w środku stycznia miała sieć strzelić i kaloryfery pozostawałyby zimne przez kilkanaście godzin czy nawet kilka dni. Dlatego też proszę o wyrozumiałość. Wiem że były czynione starania, aby ciepła woda była już na niedzielę, ale to też nie jest takie proste, gdyż od rozpalenia kotłów do chwili, gdy w Państwa kranach pojawi się ciepła woda, mija co najmniej kilkanaście godzin. Przerwa zgodnie z ogłoszeniami miała potrwać do środy, ale z tego co mi wiadomo, to w poniedziałek już ciepła woda powinna sie pojawić w Pańśtwa kranach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a qq Re: MPEC-brak ciepłej wody IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.06.07, 23:09 ...hmmm u mnie właśnie się już pojawiła ciepła woda w kranie... Odpowiedz Link Zgłoś